VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D
Post Reply
Zika

VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT

Post by Zika »

VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT

Krajevi uopšte ne postoje jer je svaki kraj početak nečeg novog.
Život je kao točak u stalnom pokretu, bez početka i kraja i za nas počinje kad odlučimo da stupimo na taj točak, svaka tačka je dobra, svako vreme je dobro.

Stajao sam po strani i posmatrao taj veliki točak zvani život kako se okreće, nekada strahovito brzo a nekad toliko polako da je izgledalo da se zaustavio. Nisam mogao da procenim gde je početak a gde je kraj. Tako je život prolazio pored mene, nekada brzo a ja sam trčao za njim, nekada polako a ja sam jurio ispred njega. Nisam mogao da odlučim gde trebam da uskočim u taj točak a bilo je hiljade mesta za to. Tako sam lutao iz prošlosti u budućnost i obrnuto.

Najzad sam shvatio da uopste nije važno gde ću da uskočim na taj točak jer svako mesto pretstavlja sadasnjost, ostavlja prošlost iza i ide ka budućnosti. Tada sam počeo da živim stvarni život, da živim današnji dan. Od tog momenta moj život i ja smo išli korak u korak, juče je ostalo kao juče, svako danas sam iskoristio da živim a kakvo će mi sutra doći zavisi od toga šta sam danas uradio. Život je postao mnogo interesantniji, mnogo zadovoljniji, bez zavlačenja u prošlost i mnogo većom nadom za budućnost. A u pitanju je bilo samo mesto na točku, na izgled komplikovano a u realnosti vrlo jednostavno. Život nije komplikovan ako ga mi ljudi ne iskomplikujemo.

Žika Popovic
leci

Re: VELIKI TOČAK ZVANI ŽIVOT

Post by leci »

Da, život teče i kako teče tako se mi menjamo, bili svesni toga ili ne.
Sve se menja u nama i oko nas.
Pitam se, da li postoji nešto što je konstantno?

Image
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

Ono sto se u budizmu i hinduizmu zove dharma je konstanta,Zakon koji podrzava i odrzava poredak univerzuma,tako da sve tece,evoluira,revoluira ili ponekad involuira.
Attachments
dharma wheel2.jpg
dharma wheel2.jpg (9.57 KiB) Viewed 3306 times
NOETIC SPARkLE
Zika

Post by Zika »

leci wrote:Da, život teče i kako teče tako se mi menjamo, bili svesni toga ili ne.
Sve se menja u nama i oko nas.
Pitam se, da li postoji nešto što je konstantno?

Image
Ja mislim da postoji a to je LJUBAV.
image008817.gif
image008817.gif (66.69 KiB) Viewed 3291 times
Post Reply