Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
User avatar
sarah
Posts: 495
Joined: 05 Sep 2012, 13:24

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by sarah »

Hej Strong, i ja sam bila na prekretnici pre jedno četiri godine kada sam se preselila, i sad sam nikada zahvalnija na takvom sledu događaja :)

Verujem ti da je zastrašujuće, ja sam se isto osećala usamljeno i odsečeno, ali naše molitve se ostvaruju na najneverovatnije načine...Kada od sebe odašiljemo jednu konstantnu vibraciju želje ili nekog pitanja ili bilo čega čemu težimo, čitav Univerzum se ustroji da nam to i ostvari. Nekada možda priliku ne prepoznajemo od straha od nepoznatog, ali to je ustvari samo reakcija našeg naučenog(istreniranog) EgoUma koji se najviše boji nepoznatog...To je ona stara, Čudni su putevi Gospodnji, i ti nikada ne možeš znati gde će te prekretnica odvesti, ali u tome i jeste suština života :)

Moj slučaj je bio poluesvestan, tada se nisam aktivno bavila sobom u dovoljnoj meri, ali sam znala da jeste dovoljno, da se na svoj način obraćam i prepuštam Božijoj promisli da me vodi...Ti se uvek možeš svesno isključiti iz buke sopstvenoga Uma i zaroniti u svoju unutrašnjost, i onda kada postigneš apsolutnu tišinu, možeš upitati sebe da li si na pravom putu, i verujem da ćeš u stomaku osetiti odgovor :)

Svaka je prekretnica prikriveni blagoslov jer uvek na kraju nešto novo naučimo o sebi :)
Strong
Posts: 12
Joined: 02 Feb 2013, 19:44

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Strong »

Draga Sarah, hvala ti puno. Zaista sam našla mir u ovoj tehnici, sa ostalim sam stalno bila u grču da li pravilno radim, da li mi je baš jasno šta želim jer ću to i privući a sada...samo sam prepuštena i znam da Bog za mene ima neki predivan plan. Bilo bi super da svakodnevno pišemo iskustva koja proživljavamo, mi koji primenjujemo hooponopono.
Evo ja sam imala pre dva dana problem sa jednom koleginicom na poslu. Došli je do neke greške i mi smo se užasno zakačile, ona je otišla kod direktora i rekla da ne želi više nikad da sarađuje sa mnom. Ja sam se sa njom raspravljala iskreno nije mi u tom trenutku palo na pamet da preuzmem odgovornost i sinoć se setim toga...shvatila sam da je do mene i izgovarala sam ČAROBNE REČENICE...ja sam ostala zapanjena danas mi prilazi koleginica za koju sam smatrala da nema ni jednu emociju i sa suzama u očima mi se izvinjava za sve...
Posle toga smo bile na kafi i mislim da će mo postati super prijateljice.... :D :D :D
User avatar
jaspis
Posts: 314
Joined: 29 Jan 2013, 20:55

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by jaspis »

Evo, pridružujem se vama koji ste ovo isprobali..
Čitam ovu temu i mislim si super je, pa probat ću, pa danas ću pa sutra ću..
Ma lijena sam ponekad...
I onda me u petak strefi jedna situacija s jednom osobom, neću sad u detalje al sam bila totalno nikakva,
razmišljala sam što i kako sa sobom, ja nervozna, um nemiran, emocije u minusu teškom, koncentracije nemam za neku meditaciju ili nešto slično, i onda se sjetim ove tehnike i počnem ponavljati rečenice u sebi, fokusirana na sebe, na situaciju na tu osobu ma na sve odjednom valjda...
I upalilo je ;) smirila sam se, djelomično odpustila negativne emocije, bilo mi je lakše fokusirati se na nešto lijepo, osjetila sam nekakav duboki mir, znala sam da se nešto pokreće i događa, da ne stojim u mjestu a za to sam nakon par sati dobila i dokaze...
Situacija još nije riješena ali ja sam mirna jer svaki mogući ishod će biti dobar za mene..
Shvatila sam isto tako dosta toga o prihvaćanju odgovornosti, pod tim mislim prihvaćanje vlastite odgovornosti ali isto tako puštanje drugima da budu odgovorni za sebe...
Eto zahvalna sam na ovoj tehnici, djelovala mi je prejednostavno ali funkcionira. to me jos jednom uvjerilo da su prave stvari najjednostavnije :)
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Ljubica
Posts: 18
Joined: 12 Feb 2013, 13:33

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Ljubica »

Ja sam zahvaljujuci ovoj tehnici konacno naucila da uzivam u sebi i samoci. Zahvalna sam na ovom periodu samoce, jer znam da je ovo poklon od Boga da naucim da uzivam u sebi i da se nekad kada naiđe nova osoba u mom zivotu ne pogubim i na neku najmanju trzavicu sto je normalno u svakoj vezi.
Zaista sam zahvalna i uzivam apsolutno u sebi cak nemam neku zelju da se viđam sa prijateljima pa sam sebi dala ovih nekih par dana.
Nema svrhe bezati od necega ja sam se prepustila i ko zna, mozda kasnije budem toliko zauzeta i ispunjena nekim drugim stvarima da cu zaliti za ovim periodom :D

Sretna, sretna, sretna...
User avatar
Brida
Posts: 207
Joined: 27 Jan 2013, 12:16

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Brida »

...
Last edited by Brida on 19 Mar 2013, 13:57, edited 1 time in total.
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
User avatar
Mila
Posts: 281
Joined: 19 Aug 2012, 20:53

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Mila »

Koliko ja znam, moze. Vazno je samo da izgovaramo ove reci, a onaj ko treba da ih cuje, cuce ih :D.
Lekcija je uvek voleti sebe.
Ivan Spg
Gradska Čistoća
Posts: 684
Joined: 19 Aug 2012, 19:58
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Ivan Spg »

Čitam ovu temu otkad je započeta i stvarno moram da pohvalim i da kažem koliko sam fasciniran količinom informacija koje ste ovde napisali (napisale) i količinom znanja i iskustva koje je potrebno da bi se to sve napisalo. Svaka čast! :)
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
DraxNS
Posts: 10
Joined: 19 Mar 2013, 13:04
Location: Bačka Palanka / Novi Sad

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by DraxNS »

Već neko vreme iščitavam ovu temu i nikako sebe da pronađem... Sve mi se čini da što intenzivnije ponavljam (mantram :) ) da sam u sve većim g..... Upadam u stanja koja sam se nadao da su prošlost... samo da bi me držala.. i držala...
I opet što više ponavljam hvala ti i volim te .... sve gore... ili nula efekta u najboljem.

Duševno/emotivni bol se čak u određenoj meri i fizički manifestuje. Stegunutost u grudima, tvrd želudac, "hladnoća" u grudima, uz naravno ne baš najbolje opšte raspoloženje.


Elem uz sve neočekivano što mi se dešava sam napravio nešto... da li će mi pomoći ne znam, ali se nadam da neće škoditi, pa ću podeliti sa vama. Negde namenjeno mom unutrašnjem detetu...

Da li još neko dobija "kontra" rezultate kao ja? Baš se trudim da budem uopšten, da ne bi narušavao druge ljude, znači samo ponavljam Hvala ti, Volim te, Očisti me / Oprosti mi, Molim te ubeđen da će sve stići na pravu adresu :)
Attachments
Hvala ti :)
Hvala ti :)
hvom.png (25.59 KiB) Viewed 1059 times
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Spoygg, svaka čast tebi za takođe vidljivo dugogodišnje iskustvo.

Dragi DraxNS, ja sam ovo takođe puno puta proveravala, prekidala, vraćala se...ovo je jedino što ima efekta, jer kad izvučeš iz svih religija i iz svih tehnika suštinu ostaje ''Hvala ti, Volim te''.
Da li si preuzeo 100%-tnu odgovornost, čistiš sve i svakog? Ovo ''Očisti me'' ne moraš da ponavljaš, umesto toga ''Žao mi je''. Mada, možeš i samo Volim te i Hvala ti.
Evo šta sam odgovorila na slično pitanje poput tvog, pa pročitaj.

Sve pohvale na rad sa unutrašnjim detetom, mnogi to ne rade, ili smatraju nebitnim, a to je suština svega.

http://forum.ratnicisvetlosti.com/viewt ... 8&start=80
http://forum.ratnicisvetlosti.com/viewt ... 8&start=80

Ima još dosta toga, ako imaš vremena prelistaj šta smo ovde sve pisali.
Ivan Spg
Gradska Čistoća
Posts: 684
Joined: 19 Aug 2012, 19:58
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Ivan Spg »

DraxNS generalno kad radiš na sebi, bar na početku (što može biti i duži period) koja god da je tehnika u pitanju počnu da ti se dešavaju takve stvari. Nešto što si mislio da si prevazišao te opet strefi itd. Tako je to :D Ali ne brini, proći će, samo se drži tehnike koju si odabrao :) Uz tebe smo :)
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Post Reply