CILJEVI I NESTRPLJENJE

Tipovi ličnosti, ličnost, osobenost, šta nas čini onima koji smo, unikatnost
leci

Re: CILJEVI I NESTRPLJENJE

Post by leci »

@Tasa
Nekada dok želimo nismo ni svesni koja verovanja i otpore imamo u sebi, pa tako i vreme koje nam je potrebno da bi smo ostvarili svoju želju, ne možemo uvek tačno da isplaniramo, jer je potrebno poraditi dodatno na sebi, kako otkrivamo svoje otpore, Ali ti si u strpljenju i fokusu, pa će i rezultat doći.

Što se tiče mene, i meni nekada proviri repić nestrpljenja, ali sam svesna da u meni nešto neda da mi se taj cilj, želja ispuni. Neki obrazac verovanja, kojeg momentalno nisam svesna, ali radim na tome da mi se on pokaže iz moje nesvesti. he he he
Nekada sam bila kao čelična ledi, uprem iz sve snage, ali sada uvek imam u svesti, da svemu treba vremena, strpljenja i ljubavi, pa gledam da ne krivim sebe i da volim sebe, čak i kada ciljevi padnu u vodu. Idemo ispočetka, jeeeeeee
Image
By leci at 2009-01-22
tasa

Post by tasa »

tacno tako Leci!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vina

Post by Vina »

Odlična tema! Svi ste ekstra napisali, i slažem se sa svima, pozitivni fokus, rešenost, doslednost, i apsolutno NEodustajanje.

Dodala bih još nešto. Postoji jedan slasni sastojak svemu tome, a zove se akcija. Inspirisana akcija. Jer, lično ja, nisam na tom nivou da sad sedim recimo u sobi, poželim nove cipele i one se nekako manifestuju ispred mene. Ne kažem da je to ne moguće, ja verujem da mi možemo čak i da letimo ako to poželimo dovoljno jako, ali eto, ja trenutno nisam na tom nivou da mogu da manifestujem stvari iz ničega! :D
Dakle, u mom slučaju, koraci akcije su potrebni i veoma dobrodošli. Na primer, ako želim da ozdravim od neke bolesti, ja ću redovno raditi svoje mentalne vežbe (afirmacije, vizualizacije, meditacije, pozitivne aspekte, i mnoge druge vežbe), promeniću sveukupni način razmišljanja i svoj fokus na pozitivno, ali ću pored toga takođe preduzeti neke korake inspirisane akcije. Tipa: ješću zdravu sirovu hranu, piću napitke koji su odlični i koji me okrepljuju, radiću jogu ili neke fizičke vežbe koje mi pomažu, kreativno ću se baviti nekim hobijem radi svog ispunjenja, odlaziću na masažu... Sad sam navela neke primere, zavisi šta i kako, ali razumete me, radiću i dodatne konkretne korake akcije koji mi pomažu i mom telu da što pre dođe do isceljenja. Jedno bez drugog ne vredi, ili vredi, ali u mom slučaju bi mnogo duže trajalo, da samo bolesna ležim kući i mantram pozitivne misli u iščekivanju ozdravljenja.

Naravno, namerno sam naglasila inspirisana akcija, jer suprotno od toga nas samo vuče dole, kada to kažem, mislim na sve potencijalne korake akcije motivisane mojim strahom ili negativnim emocijama, brigom, histerijom, panikom...

Last edited by Vina on 27 Aug 2012, 12:34, edited 1 time in total.
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

Vina wrote:Dodala bih još nešto. Postoji jedan slasni sastojak svemu tome, a zove se akcija. Inspirisana akcija. Jer, lično ja, nisam na tom nivou da sad sedim recimo u sobi, poželim nove cipele i one se nekako manifestuju ispred mene. Ne kažem da je to ne moguće, ja verujem da mi možemo čak i da letimo ako to poželimo dovoljno jako, ali eto, ja trenutno nisam na tom nivou da mogu da manifestujem stvari iz ničega! :D
Nasa Visoka Svestenica Zakona Privlacnosti Vina je kao i uvek potrefila u centar!

Glavno pitanje nije, da li ZP radi i donosi ideje, vec, DA LI JA REAGUJEM NA MOJE INPULSE?
Vina

Post by Vina »

Jao hahaha sad si me nasmejala :) Hvala ti :*

Tako je, to je i tipičan primer koliko prihvatamo trenutnu situaciju gde smo sada, i koliko smo pomireni sa time i svesni da je to SAMO posledica, recimo, ja želim da imam puno para da budem jako bogata osoba, da imam milion evra, međutim, moja sadašnja vibracija nije na tom nivou otvorenosti, spremnosti, ne podudara se sa tih milion evra, i onda mi je mnogo lakše da u svojim afirmacijama i uopšte kad o tome razmišljam, govorim neku cifru koju mogu da zamislim, da namirišem, da opipam, koja mi nije tamo negde, koja mi je bliska i nemam osećaj kao da je to nezamislivo i jaaaako daleko od mene, nedostižno.
Znači, ja bi rekla sebi hoću da imam 1000 evra, i osećala bi se super u vezi toga, i mnogo bi više dopuštala finansijske dobrobiti, nego da stalno sebe pritiskam i govorim milion evra što osećam da mi se kosa naježi na glavi i osećam potpuni raskol između te cifre i mene.
Realno, ja mogu imati i pet miliona evra, a ne milion, međutim, kada to izgovorim: Ja imam milion evra. kako se osećam? Da li mi je to sledeći logični korak, i potpuno poravnanje sa onim što očekujem da mi se uskoro desi, ili mi je to poput neke fantazije? Znači vibracija koju odašiljem, jeste ono što mi manifestuje. I zato je bolje gledati da što više sebi pomognemo pri manifestovanju sa tako malim detaljima i rečima koje nam prijaju, nego da se opterećujemo gigantskim zamislima tipa manifestovaću cipele iz prašine. :)
tasa

Post by tasa »

Sto vise razmisljam, shvatam da cu onoga dana kada ozdravim , moju sadasnju bolest shvatiti kao blagoslov. Postoje ljudi koji nikada nisu bili bolesni, ali nisu bili ni srecni ni zadovoljni, jer su im misli ogranicene. Moja bolest nije moj neuspeh, vec znak da treba da promenim svoj nacin razmisljanja

U filmu ^Carobnjak iz Oza^ Doroti vec ima moc da se vrati kuci,ali ona to ne zna, sve dok ne predje put prepun prepreka i padova. Na kraju dovoljno je da samo lupi cipelicama. Sto pre upotrebim svoje cipelice, sticicu kuci......
Vina

Post by Vina »

@Tasa
Odlično razmišljanje! To je taj stav! Neki ljudi nisu bili nikada bolesni, ali ni srećni - nisu imali velike želje, niti otpore, sve je to veoma srazmerno. A ti, očigledno imaš veliku želju, samim tim i veliki otpor jer si u dubini sebe ubeđena da ti ne zaslužuješ to što želiš. Veruj mi u tome je suština svih bolesti i izazova sa kojima se suočavamo. Ja znam da kada se u meni pojavi snažni otpor u vezi nečega, moje telo ima sklonost da taj otpor manifestuje u obliku problema sa stomakom. To je lično moj manifest otpora. A on mi se desi automatski, i ne prođe mnogo vremena, jer kada se krećemo velikom brzinom ( imamo veliku želju, veoma intenzivnu, jaku želju) mi snažno vorteksujemo, znamo tačno šta želimo i želimo to jako, međutim, u nama se možda nalaze još neki nesvesni tračci otpora i ubeđenja koji se ne poklapaju sa vibracijom naše dobrobiti - naše želje, i onda tom brzinom udarimo u drvo. I tada nastaju veće bolesti, ili neke manifestacije otpora, sve zavisi od čoveka do čoveka. Jer energija ne može da teče i u isto vreme da imamo otpore, to je ne moguće.
Onda je na nama potez da svesno očistimo svoj način razmišljama i pomognemo sebi da poverujemo u istinu da mi zaslužujemo sve najbolje, da već jesmo dovoljno dobri i da je sve u savršenom redu.
tasa

Post by tasa »

Tacno tako- zelja protiv otpora!!!!!

moja zelja je naravno zdravlje, ali odmah se tu pojavi taj crv sumnje- otpor " pa to je neizlecivo"
i tako dugi niz perioda - dva dana moze , treci dan "ju pa to ne moze"
ko kaze da ne moze??
Ja kazem da moze, i tek sad postajem svesna svojih prethodnih gresaka
Dugotrajan je to proces..ali ce biti sa heppy end-om!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vina

Post by Vina »

Naravno! Ima da bude i jeste tako, stalno gledaj kako sebi što više da ugodiš, da se voliš na milion načina i da pratiš svoj blagoslov - da ti je najbitnije od svega da se trenutno osećaš dobro (tada imaš nula otpora). :)
petkana

Post by petkana »

Moja reakcija na otpor je PLAC!!!
Ljudi, ja kada osjetim neku negativnu reakciju, neki bjes, nesto sto mi ne odgovara-lijem krokodilske suze!!!
A ne volim tu svoju reakciju. Ne volim taj gubitak kontrole, pretjeranu osjetljivost, tipicnu za Rakove (koji sve osjecaju i svijet dozivljavaju preko jakoooo osjetljivih emocija).
Bas danas sam imala takav jedan ispad. Stanje u mom zivotu je takvo da sam zeljela nesto svim srcem i teoretski sam sve odradila :D i jos odradjujem (imaginacije,pisanje na papir, skupljanje slika, afirmacije...), medjutim ja sam dobila nesto sasvim suprotno od zeljenog. I to je dobro,nije nista lose, samo sto se je jos navikavam na novonastalu situaciju i smatram da kroz ovo mjenjanje fokusa dopustam mojoj kreaciji da se manifestuje.
Ali danas sam saznala, da je osoba sa kojom sam krenula u realizaciju svoje zelje( konkretno, u pitanju je zaposlenje) ,dobila posao tj. ostvarila ono sto je zeljela, a ja jos nisam zeljeno dobila. I moja reakcija je bila PLAC!!! Suze su isle bez prestanka, a krivo mi je zbog te reakcije, jer to definitivno nije dobro za mene. Ali u tom momentu ja nisam bila u stanju da se kontrolisem. Opet su se pojavila pitanja: sto ja ne mogu to da dobijem? Gdje grijesim? Zasto mi se sve to toliko razvulko? Znaci, javlja se nestrpljenje, a posledica toga je nemir, suze, razocarenje...

Mozda sam trebala otvoriti novu temu: SAMOKONTROLA :lol: :lol: :lol:
www.carobnemisli.com
Post Reply