Pozitivice draga, jako me nadahnjuje tvoje iskustvo

drago mi je da si se srela s djetetom i uživala u njegovim igrama. Predivan je to osjećaj <3
Evo potaknula si me da i ja detaljnije opišem svoje iskustvo...nisam to htjela ranije napraviti jer sam se naprosto morala oporaviti od toga. Bilo je bolno.
Desilo se spontano. Išla sam spavati i u stanju totalne opuštenosti, osjetila sam kako se unutar mene otvorio nekakav prostor, ili kanal bolje rečeno. Kao da više nisam bila sama, nego se unutar mene osjetila još nečija prisutnost. Tu sam čula nečije uzdahe ispunjene strahom i nesigurnošću, potom sam čula glas koji je zajecao: "tata, pomozi mi". (Inače, otac mi je umro od teške bolesti prije 6god) Glas je bio ženski, dječji, uplakan i ispunjen čežnjom, potrebom da ga se zaštiti. Osjetila sam ogromnu bol i potrebu za očevom prisutnošću. U tom trenu žudila sam za njegovom zaštitom više nego ikada. Proširila sam osjećaj ljubavi po cijeloj prostoriji, u namjeri da se dijete osjeti sigurnim. Nastavila sam ponavljati tu rečenicu u sebi (tata, pomozi mi) i osjećala sam energetske vibracije u grlu i srcu. Relativno brzo nakon toga sam zaspala.
Ujutro se ničeg nisam sjećala, dok nisam otišla pod tuš. Tada mi je odzvonila ta rečenica u glavi. Odjednom uhvatim sebe kako sam sva uplakana, nisam ni bila svjesna da plačem. Suze su bile krokodilske, a posve čiste, iskonske, djetinje suze... Nije bilo onog pritiska u grlu, jer nisam osjećala potrebu da plačem, suze su vodile svoju politiku protiv moje volje. Sat vremena sam bila pod tušem i plakala. Kad god sam u sebi ponovila rečenicu "tata, pomozi mi", osjećala sam vibracije u srcu i grlu. Nakon toga sam otišla meditirati, u namjeri da se obratim tom djetetu. Relativno brzo sam ga pronašla... Ispred mene se stvorila mala ja, u dobi od 2-3god. Imala je nevin pogled prepun naivnog iščekivanja da joj netko pomogne. Gledala me i vikala "taaataaa, taaataaaaa..." Čekala je tatu da se pojavi. Čučnula sam i pružila joj ruku. Smjesta mi je prišla i zagrlile smo se. Suze su opet krenule. Govorila sam joj da je sigurna, uvijek bila i bit će. Tada sam ugledala oca kako stoji naslonjen na vrata meni zdesna. Otpustila sam dijete i postala promatrač. Otac joj je prišao, uzeo ju u naručje i čvrsto zagrlio. Bodrio ju je lijepim riječima i izražavao joj ljubav. Tu se našla i mama, svo troje su se zagrlili i bili sretni. Više nisam osjećala potrebu da išta činim, osim šta sam oca zamolila da malo razgovaramo. Tad sam ostala nasamo s njim.
Osjetila sam njegovu prisutnost kao snažan nalet energije kroz tijelo, kao da me neko prištekao na struju. Ispričavala sam mu se ako sam ga ikada povrijedila, i rekao je da nisam, da je sve ok. Rekla sam mu da ga očigledno nisam preboljela, a toga nisam bila svjesna, i da mi njegova podrška fali više nego što si to usuđujem priznati. Pitala sam ga da li nas gleda, jer ga osjećam ponekad. Rekao je da je uvijek tu, da nas promatra sa distance kako bismo imali dovoljno prostora i privatnosti. Ne voli nas gledati onda kada osjeća da netko želi biti sam. (Na to sam se nasmijala, jer je takav bio i tokom života, prilično suptilan i nenametljiv.) Utješio me govoreći mi da ga imam pravo zvati u pomoć kad god treba, jer se on neće uplitati u moj život. Zagrlili smo se, osjetila sam njegov dodir, miris... I otpustila sam ga.
Nije mi bilo dobro cijeli dan, dok to nisam prespavala. Sad se osjećam deset kila lakšom.