(Ne)Poverenje

Odnos, komunikacija, interakcija sa ljudima oko nas. Kako, šta, zašto? Mame, tate, braće, sestre, prijatelji, poznanici, partnerke, partneri, žene, muževi, kolege...
Зоран

Re: (Ne)Poverenje

Post by Зоран »

Kakvo prekidanje, to nije u skladu sa pravilima ovog foruma... :shock: :D :lol:
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

ja samo zelim da imam o cemu da govorim konkretno i da dodam licni primer na to ;-)
ako toga bude,bice i postova, jer samo takve reci imaju tezinu jer dolaze iz srca,
a cim primetim da su iz glave a ne srca prekidam pisanje
jer nije u skladu samnom-ja to ne odobravam
zelim jos iskustva i puno svega!
dajem mu prostora -sve ce da se resi kad trazim poverenje u svom zivotu a ne izmedju redova i slova :-)
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Buki

Post by Buki »

Zoki, naša unutrašnja stvarnost u svakom trenutku zna sve, a mi i ne moramo, jer to je jedno te isto. Ne bitno je u kom delu svesti se nalazi rešenje, bitno je da je tu, a kad će da ispliva zavisi od nas.
Jovančice, upravu si kad kažeš da život nema prekidač "on" i "off", šta treba raditi, kad već ne možeš da ga zaustaviš, živi ga. Igraj život. Ne znam gde sam pročitao, ali pročitao sam malo pre, možda čak i na forumu. Ako život shvatimo preozbiljno, on će se poigrati sa nama. Tako da, ljudi živite život kroz igru, kao dete, koje ne zna za ozbiljnost. Detetu nije važno da li je polupalo televizor ili skupocen luster, važno mu je da se lepo zabavlja :D Tako da zabavljajte se, jer ništa nije toliko bitno, kao što je život pun zabave ;)
Budite veseli i ne gledajte da li će vam neko drugi reći, da li si lud, šta radiš ;) Normalno, ako vam dodje da skočite sa visine, a trenutno je samo bunar tu u blizini, ne morate baš skakati u bunar :lol:

Jovančice, ne bitno je da li odobravaš, ili ne. Svako radi onako kako misil da treba, ti radiš kako smatraš da je ispravno, ja radim možda drugačije, Zoki možda drugačije. To i jeste cilj, da steknemo različita iskustva o jednoj istoj stvari i da nadjemo zajednički odgovor za tu istu stvar. Zajednički zaključak, jer kada bi smo o čaši imali drugačije zaključke, kako bi smo znali o čemu u stvari govorimo ;)
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Buki, ja sam istrazivac po struci a i u zivotu :-)
sigurno bih istrazila i to "zasto ne valja skakati u bunar "citav elaborat bi napisala,cak bi ga mozda i pumpom iscrpela i sisla dole da vidim sta to ima u bunaru,ispitala mikrobioloski kvalitet vode (za to sam obucena) :-D:-D:-D:-D
ljubim vas sve!
Зоран

Post by Зоран »

Hehehe, baš se raspisasmo u ove sitne sate...:)
Svi mi govorimo o istom iskustvu samo na različite načine. Lepo sanjajte, pa se čitamo... :)
Buki

Post by Buki »

Takodje Zoki, čitamo se sutra :lol:

Jovančice, a čime se ti to baviš kad ispituješ kvalitet vode? :D
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

to su Buki bile vezbe iz mikrobiologije sa ispitivanje kvaliteta prehranbenih proizvoda i vode
time bih volela da se bavim (mada bih ja volela da radim jos 3-4 stvari u zivotu profesionalno a kvalifikovana sam za njih ;-) )
zivot je u mene bas imao poverenja :-D:-D:-D:-D
ljubim vas
odoh da igram igrice dok ne zaspim :-*
Buki

Post by Buki »

Pitao sam jer, radio sam nešto slično. Imao sam mikrobiologiju u drugoj godini, nisam je nešto gotivio ( teoriju, praksa mi se uvek svidjala :D ).
Život ima poverenja u nas, kad ni sami u sebe nemamo poverenja.
Igraj igrice, ja odoh da čitam neku knjigicu, ako me ne bude mrzelo :D Pa i ja da spavam ;)
jelena

Post by jelena »

Зоран wrote: Nekada previše pokušavamo shvatiti stvari umesto da samo posmatramo. Mislim da tu i stoji najveća prepreka našoj spoznaji. Naviknutost uma da sve mora biti objašnjeno i dokazano.
Potpuno se slažem sa tobom...
Зоран wrote:Naša unutrašnja savršenost uvek zna šta je najbolje za nas, dok mi sami to ne znamo uvek. E, zato učimo taj novi, univerzalni jezik, i trudimo se, kao u školi...
:)
Slažem se.
Uvjek trebamo vjerovati svojoj unutrašnjoj savršenosti,i kad nam je jako teško samo se trebamo sa povjerenjem prepustiti njegovom vodstvu i rješenja će sama od sebe doći.
Buki wrote:Zoki, naša unutrašnja stvarnost u svakom trenutku zna sve, a mi i ne moramo, jer to je jedno te isto. Ne bitno je u kom delu svesti se nalazi rešenje, bitno je da je tu, a kad će da ispliva zavisi od nas.
Upravotako..
Buki wrote: Svako radi onako kako misil da treba, ti radiš kako smatraš da je ispravno, ja radim možda drugačije, Zoki možda drugačije. To i jeste cilj, da steknemo različita iskustva o jednoj istoj stvari i da nadjemo zajednički odgovor za tu istu stvar. Zajednički zaključak, jer kada bi smo o čaši imali drugačije zaključke, kako bi smo znali o čemu u stvari govorimo ;)
Upravo tako u toj raznolikosti doživljaja i iskustava je ljepota i čar.

Jovana ,Buki i Zorane uživala sam čitajući vas
Danijela
Član 257

Post by Član 257 »

Ja spadam u red ljudi koji veruju samo Bogu i ne veruju u druge stvari. Poslednji put sam pružila poverenje drugom u ruke pre dve godine i po ko zna koji put taj nije nosio moj dragoceni teret onako kako sam ja želela. E,onda sam ja sela,razmislila i došla do sledećih zaključaka: 1.samo ja znam šta je meni važno. 2.drugi ljudi su došli da prožive svoja iskustva,mi smo samo u interakciji 3.Ego pravi sistem očekivanja od drugih,kako drugi trebaju da se ponašaju,što dovodi do kritike ili razočarenja 4.kad kažem vera u ljude najdalje mislim da su to nefizička bića koja su zarobljena svojim ograničavajućim umom,dakle verujem u njihove andjeoske duše,ali nemam nameru da verujem njihovom umu koji nema ono što meni treba 6.verujem samo i isključivo sebi,ali verujem da se drugi pojavljuju da bi se uskladili sa mojim traženjima
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Post Reply