Zašto podržavam laganje

Odnos, komunikacija, interakcija sa ljudima oko nas. Kako, šta, zašto? Mame, tate, braće, sestre, prijatelji, poznanici, partnerke, partneri, žene, muževi, kolege...
sarah

Re: Zašto podržavam laganje

Post by sarah »

Najgora laž koja ima najviše posledica je kada slažemo sebe same...Kada nas neko drugi slaže to je njegovo nedelo, kada ti nekog drugog slažeš, to je tvoje nedelo i ti to znaš, i to svakako utiče na Našu vibraciju. Naš se Um najviše raduje lažima jer sa njima opet može povratiti kontrolu i proizvoditi u skladu sa mislima iste takve situacije, koje Nas podsećaju da nismo u poravnanju sa sobom i svetom :)
Član 257

Post by Član 257 »

Ovo mi se dopada kako je rečeno.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Vina

Post by Vina »

Odlična tema!
Pre svega, šta je to laž? Mislim da su tu neke stvari malo poremećene, iskrivljene.
Kultura, naše društvo za laž smatra nešto što se prećuti, znači ne mora obavezno biti verbalno iskazana neistina, već smo naučeni da je laž i nešto što neko ne kaže, što prećuti.
E tu je začkoljica, ja se ne slažem sa tim društveno usveojenim pravilom. Po mom mišljenju, laž je samo ono što nije istina, jednostavno. A sve ostalo nema veze sa lažima.
Recimo, ako me pitate: Vina, da li ti je Pera dao fasciklu sa projektima?, a ja na to kažem, Nije, a Pera mi jeste dao fasciklu, ja lažem. I to je laž.

Ali, ako me pitate, Vina, koliko imaš novca u novčaniku?, i ja odgovorim Ne znam. To nije laž. To je moj izbor da vam ne kažem taj podatak. Možda zato što ste nekulturni i pitate svašta, ili možda zato što mi se ne priča o tome, i želim da to bude moja privatna stvar.

Zna se šta je laž. Laž je kada nekog varaš, kada si prevarant, kada namerno lažeš i praviš zbrku. A mi ljudi smo naučeni da je ne lagati=uvek govoriti sve što nam je na umu.

Ti si me pitala kako ti stoji nova frizura, ja ti kažem lepo, mada nije po mom ukusu ili mislim da ti prošla bolje stoji. Po čemu ja sad lažem? Ne lažem, samo govorim ono što stvarno mislim, a ja zaista mislim da je bitno rečima podržati prijatelja i reći mu da je divno to što je napravila promenu i da je super frizura. To je najbitnije. Istina je ono što zaista leži u mom srcu a to je mišljenje da ne treba sve moje prijateljice da imaju frizuru kao ja, ili kako ja smartam da treba da imaju, da bi ovaj svet funkcionosao. Moje iskreno mišljenje i jeste da svako treba da nosi frizuru kakvu želi u trenutku u kom želi.

To je to iskrivljenje o kojem pričam.
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Buki

Post by Buki »

Vina, slažem se za frizuru :D
Hteo sam da kažem da ne podržavam laganje, ali da slažem, pa slažem iako ponekad nema razloga za to. Ljudi smo, a sve je za ljude, laž malo manje, ali to je sad nebitno.
Bitan je osećaj sigurnosti koji nosimo u srcu, kada smo sigurni da u nečemu ne lažemo sebe, tada smo "dobri"(zavisi kako ko shvata dobrog čoveka ;) ). Dobar čovek koji ne laže sebe, neće slagati ni drugoga, jesnostavno to bi mu bilo ispod časti, a i ako se desi, da se slaže, neće mnogo obraćati pažnju na to, jer on je siguran šta je to istina i nikoga drugog to ne bi trebalo da zanima. Ovde smo da sebe menjamo, ne druge i to je poenta laganja, mi "laganjem" nekoga da je lep, stvaramo u njemu bolju sliku o samom sebi, ali u suštini to i nije laganje, jer svako je lep na svoj način i ako želi, naći će onoga ko tu lepotu ume da ceni, a i da poštuje ;)
Post Reply