Koliko pratimo naše osjećaje?
Dali su oni naš kompas kroz život?
Mislim da trebamo dobro osluškivati svaki osećaj jer oni su naši najbolji učitelji.
Evo kopiraću jedan tekst koji sam ranije napisala.
Preuzeto sa: http://bezuvjetnaljubav.blogspot.com/20 ... usava.htmlBog (univerzum) na razne načine pokušava da nas vratii sebi..
Sve što se dešava oko nas razni ljudi i događaji su tu da nam pokažu pravi put,da nas vrate nama samima.
Sve što se dešava oko nas je odraz(ogledalo)našeg unutrašnjeg stanja misli,osjećaja,reakcija.
Ako smo nezadovoljni sa sobom onda će nam svest kroz druge ljude i njihove reakcije pokušati ukazati na što u sebi trebamo obratiti pažnju, šta promeniti.Ako nismo u stanju tad to shvatiti onda će se gomilati novi događaji oko nas koji će nas upućivati na isto.
Ako nam neko kaže da smo na primjer neodgovorni.
Za trenutak trebamo zastati prije nego li reagujemo na tu provokaciju i zapitamo se šta osećamo u tom trenutku.Ako je naša reakcija na to burna to znači da mi duboko u sebi smatramo iz nekog razloga da smo neodgovorni (možda zbog nekog događaja iz prošlosti koji nesvesno nosimo u sebi).Ne trebamo biti ljuti na tu osobu zato što to ponekad neko kaže u nekom efektu a da to stvarno i ne misli,nakon pet minuta potpuno zaboravi na to.A mi se za te njihove reči hvatamo stalno razmišljajući o tome i dajući tim mislima snagu.I te misli postanu naša preokupacija,muče nas.Trebamo stati takvom razmišljanju i zapitati se zbogčega je ta reč izazvala toliko burnu reakciju u nama.Doćićemo do zaključka da neke stvari nesvesno držimo u sebi i da se tih događaja iz prošlosti moramo osloboditi.Na taj način univerzum nam ukazuje na neke svoje skrivene obrazce kojih se moramo rešiti.
Zato kad god neki događaji izazovu u nama burnu reakciju zastanimo i upitajmo se šta je pravi uzrok tome.
Uvjek je uzrok nezadovoljstvo i nedovoljno ljubavi prema sebi.Zato moramo poraditi na ljubavi prema sebi.Moramo se voleti i prihvatiti takvi kakvi jesmo jer mi već jesmo savršeni trebamo to spoznati i tada će se sve oko nas promjeniti.Ljudi događaji ma sve.
Kad sebe volimo i prihvatamo onda nas i drugi vole i prihvataju mi tad zračimo čistom energijom na sve oko nas.Mjenjamo i sebe i druge a da tog nisu svjesni.
Zato takvim ljudima koje univerzum stavlja na naš put trebamo biti zahvalni jer oni su u stvari naši učitelji.
A naši najbolji učitelji su naši osjećaji.
Zato osluškujmo naše tjelo jer naši osjećaji će nam pokazati pravi put.
Put slobode i bezuslovne ljubavi.