Prosvetljenje ili korak bliže ka istom?

Anđeli, Aura, Channeling, Svetlosno telo, Vibracija tela, "Neobjašnjive" pojave, Slučajnost, Znakovi, Borjevi, Imena i njihovo značenje i uticaj

"Malo" znači da ove pojave nisu obavezno nešto što je neobjašnjivo, nego samo da moramo pomalo da naslućujemo kako funkcionišu
Dionitrix

Re: Prosvetljenje ili korak bliže ka istom?

Post by Dionitrix »

Hvala.

U svakom slučaju, shvatio sam svoju svrhu.

Moja svrha je da nosim svetlost kroz najmračnije delove stvorene od strane ljudi koji su isto tako pali u razna iskušenja, a sam proces pada frekvencije je dokaz da je prisutan i izbor, ergo, početak novih i viših vibracija, što donosi realizaciju.

L & L
-D
"Za sve one koji otvaraju kapije srca, daju se odgovori na sva pitanja. Zato hrabro, svim srcem napred, i ne dajte da vas prošlost prati, već idite stazom Istine, a da bi znali šta vas čeka, morate gledati u ono što se nalazi ispred vas." -D
Andjela

Re: Prosvetljenje ili korak bliže ka istom?

Post by Andjela »

Direktno iskustvo istine razlicito se naziva u mnogim sistemima Spiritualnog razvoja. U budizmu to je nirvana, u jogi samadi, u zenu kenso (plitko iskustvo) i satori (duboko stanje).
U literaturi najpoznatije je Budino prosvetljenje. On ga je doziveo posle osam god. neprekidnih meditacija. Ono je bilo izuzetno duboko, tako da je tokom 26 stoleca uticalo na bezbrojne generacije sledbenika.
U okviru Budizma nastao je Zen,, u kojem se prosvetljenj brze postizalo jer prakticari nisu meditirali odjednom na citav zivot i sve pojave u njemu vec na uze isecke realnosti u vidu posebnih pitanja ili koana.
Od najranijeg detinjstva covek ima mnoga indirektna iskustva o tome ko je on. Ako bi postavili pitanje "Ko si ti?" Osoba daje odgovor kao licnost, najcesce saopstavajuci svoje ime. Ali, covek nije njegovo ime niti njegovo bilo sta drugo, on je Spiritualno bice i da bi kao takav dao odgovor treba da dozivi dirrektno iskustvo istine na pitanje "Ko sam Ja?"
Kad covek dozivi takvo direktno iskustvo pocinje da napreduje brze u bilo kojoj aktivnosti - spiritualnoj, psiholoskoj, emocionalnoj. Uz pomoc direktnog iskustva istine prazne se duhovne mase iz svesti. Ukoliko je covek slobodniji od identiteta, utoliko je slobodniji i od vremena i prostora. U njemu nema razlike izmedju subjekta i objekta. SVE JE JEDNO!!! :-)
Post Reply