hm....zp na delu
ova tema postane aktuelna bas kad meni treba
hvala vam
taman da resim nedoumicu sta se ustvari desilo....jer ...pojma nemam
dakle da li su prijatelji koji nas osudjuju zbog nacina zivota?
pa ja mislim da oni to rade iz neznanja, ne iz mrznje
jer oni su sa istog izvora potekli sa kog i mi, samo mi imamo srecu da znamo to sto znamo i da zivimo po toj maximi
to sto nas osudjuju odraz je straha, njihovog od promena
zameniti stare foldere novim...
znam tesko je to
boli...
ali svesni nisu da kad bol prodje nastaje neizmerna sreca
elem...tokom prosle nedelje sam svojoj drugarici dala dve knjige od Luiz- ja to mogu i iskoristi svoje dobro odmah (jer ih je zelela, jer je zelela da oseti i "isproba" ovu moju i ovoliku srecu) i zato jer sam joj na njene reci da je jako besna, da hoce da iskoci iz svoje koze, da je sve nervira a pri tom joj se tih dana zakace farke na ekser i ona ih pocepa,pri tom joj vetar unisti jedan kisobran....itd...ne bi li od takvih misli
ja joj samo onako kroz pricu provucem, razmisli sta si mislila, sta si razmisljala u trenutku kad si zakacila farke... kaze da su joj te reci odzvanjale danima i na kraju je sama odlucila da zatrazi knjige ( a pri tom zna za tajne , zna za zp, zna za luiz...)
ali mozda nekom ko zeli treba samo vise vremena.

ali pre toga ,nekoliko dana pre nego sto je zatrazila knjige, imala je jednu opasku... ja bih pre to nazvala "dobronamerni savetodavac koji pri tom ne radi na sebi a voli da popuje drugima" , dakle izjavila je kako ja to ne mogu da govorim drugima, kako cu izgubiti druge oko sebe, kako ce odlaziti od mene, a ja kazem njoj , pa sta...
i kazem joj direktno , prozovem je: ja ne mogu vise da slusam ljude kako kukaju, kako glume zrtve i stalno im je neko kriv..neka ode takav, sta ja tu mogu...
misleci na nju koja je tek dobila novi posao a vec je poslodavac najkrvolocnija ljudozderka na svetu, i stalno je kritikuje....i poslodavkinja nakon dva dana kriikuje nju...hm...ne bi li...
posle par dana ona odlucuje da joj trebaju te knjige
i pocinje posle citanja da shvata ...

mene, sve
medjutim sad za vikend neka njena drugarica kojoj je pricala o meni i mom "problemu" , zivotnom gde i s kim zivim...nije uopste shvatila poentu koju sam trebala sve ovo sto vec nekoliko meseci pisem na forumu da joj objasnim u par recenica....i naravno sve pogresno shvatila i rekla ovoj mojoj drugarici kako je njoj zao mene
to nisam ocekivala
i kako ja zivim u lazi ....
znaci totalni sok....
isprva sam se brecnula i rekla joj da nema pojma ta njena drugarica
a moja drugarica je samo pokusavala da me odbrani i da joj kaze da to nije tacno
a onda sam spustila svoj ego i dodala, ok najverovatnije da nisam dobro objasnila
samo...stekla sam utisak da ni moja drugarica bas ne razume poentu
iako sam se upljuvala objasnjavajuci ...
uzalud
ubedjuje ona mene kako ja zapravo nisam srecna
blago njoj
ako jeste
ja se ne ljutim
ona ili jos nije paa na dno i nije spremna za ovo ili nikad nece biti spremna i to je ok
to je njen zivotni put
ja tu nista ne mogu ako ode od mene...
jer ona ne zeli da razume kad ja kazem na njenu opasku sto se ne odselis
pa necu, ne zelim,meni je dobro ovde gde sam i navedem milion razloga zasto
i kazem nije fazon pobeci, vec si ratnik svetlosti kad prihvatis zadatak i naucis lekciju
ja znam svoju lekciju koju ucim
znaju li one....?
steta
al ja nikog niti zelim da teram niti cu
sama je pitala
al ono sto nedam, nedam na sebe
nedam da me izbaci iz mog vortexa
da li mora da me razume da bi bila dobra sa njom?
ne mora
nista se ne mora
al kome ne bude odgovaralo da ga ja prekinem u njegovom kukanju i samosazaljevanju...otici ce, i to je normalno
dosli su vec neki drugi ljudi u moj zivot
i radujem im se svakodnevno
i to je normalno
ne osudjujem nikoga i imam potpuno razumevanja za one sto osudjuju jer osudjuju iz neznanja...
ne znam sta ce se dogodii sa nasim prijateljstvom...
videcemo
ja nju prihvatam kao takvu ali nedam da mi prlja auru negativnostima
tu cu je prekinuti
ali s druge strane zvuci li to kao primoravanje nekog da se menja( a pri tom on i ne zeli i zeli da se menja) ako ne zelis da te ugrozavaju...
to je moja trenutna nedoumica...