Uputstvo za "pravilnu upotrebu" zivota su zakoni Univerzuma

Zakon privlačnssti
Post Reply
pozitiva

Uputstvo za "pravilnu upotrebu" zivota su zakoni Univerzuma

Post by pozitiva »

Tek kada se upoznajemo sa njima shvatamo mnogobrojne "kako" i " zasto" koji su su se javljali u nasim mislima tokom zivota kao pitanje bez odgovora
Poznavanje osnovnih Zakona Univerzuma pomaze da shvatimo logicnost svega u zivotu, da objasnimo sebu uzroke nedaca i pronadjemo nacine za unosenje neophodnih ispravaka.
Poznavanje i ispunjavanje Zakona Univerzuma samo po sebi predstavlja aktivno ucesce ljudskog bica u harmonizaciji sebe, sto osetno pospesuje takav proces.
Postovanje osnovnih Zakona Univerzuma je jednostavan, logican i prirodan nacin harmonizacije Duha, Duse i Tela a takodje i harmonizacije svih oblasti naseg zivota.

ZAKON PORETKA
Fizicki svet u kome mi zivimo predstavlja deo Univerzuma ili kako se kaze jos, vaseljene. Rec "vaseljena" u prevodu sa grkog znaci - poredak.
U vaseljeni nema haosa, u njoj je sve potcinjeno odredjenom redu i poretku.
Svaka pojava je u skladu s odredjenim redom - godisna doba se smenjuju u skladu sa odredjenim ritmom, celije se razmnozavaju u skladu s odredjenim postupkom ...
Sve sto se dogadja u prirodi moze da se preslika na ljudsko bice.
Svaka osoba na svetu prolazi kroz odredjene faze u rastu i razvoju i zivot svakog pojedinca predstavlja skup medjusobno (vidljivo i nevidljivo) povezanih desavanja ili jednu vrstu poretka.
Nama se ponekad cini da nasom sudbinom upravlja slucajnost. To se dogadja zbog toga sto mi ne vidimo i ne razumemo logicnost u dogadjajima, kao usaglasenost svega sa Univerzalnim zakonima
Zakoni Univerzuma funkcionisu na svim nivoima , drugim recima, sve sto je istina na fizickom planu podjednako je istina i na tankim nivoima .
Covek i svi nivoi njegovog postojanja (Telo-Dusa-Duh) potcinjeni su istim zakonima Univerzuma.
Kada mi zivimo u skladu sa Univerzalnim Zakonima , mi se nalazimo u potpunoj harmoniji sa Univerzumom i Bozanskim nacelom, sto nama obezbedjuje harmonican zivot, veliki energetski potencijal i stvara uslove sza maximalnu upotrebu u licnim ostvarivanjima i u resavanju zivotnih zadataka.

Kada mi gradimo svoj zivot protivno Univerzalnim Zakonima , tada mi bolujemo, neprekidno nailazimo na poteskoce i zivot nam uopste ne donosi radost i zadovoljstvo.

Da bismo mogli da uskladimo svoj zivot sa Zakonima Univerzuma , neophodno je da ih poznajemo, spznaja i osvescivanje Univerzalnog Zakona Poretka omogucava nam da zivimo u harmoniji s njim a time i u harmoniji sa ritmom cele vaseljene

ZAKON ANALOGIJE
ovaj zakon moze doslovno da se opise "kako iznutra tako i spolja" ili "kako gore tako dole "
Iz ovog sledi da sve sto se dogadja u mikrokosmosu dogadja i u kosmosu. i obrnuto.
Svako ljudsko bice predstavlja mikrokosmos , koji je mala kopija Univerzuma . Zakon analogije se zasnivana cinjenici da svi postojeci univerzalni zakoni imaju svoj neizbezan uticaj na sve sto postoji u kosmosu. Jedan te isti predak vlada u svim oblastima ljudskog zivota i u svim oblastima svemira, ona vazi kako za atom tako i za zvezdane sisteme. Kako je u malom tako je i u velikom
Kako funkcionise Zakon Analogije mozemo posmatrati kroz bezbroj primera : uporedjenjem strukture atoma i Sincevog sistema
a takodje duh i psiha coveka odrazavaju se u okolnostima njegovog zivota , ukljucujuci i zdravstvemo stanje, kao sto se zdrav. st. odrazava na spoljasnjem izgledu osobe i okolnostima njegovog zivota.

ZAKON ENERGIJE
Svi mi boravimo u beskonacnom energetskom prostoru , sbi smo jedna celina i sve zivotne forme su stalno promenljive energetske strukture. Ako sagledamo tanke nivoe, npr aomski ili subatomski, mozemo videti kako se materija razlaze na sve manje cestice, sto na kraju rezultira cistom energijom.
Na fizickom planu mi sve dozivljavamo kao nepovezano jedno s drugim , medjutim svi smo deo jednog dzinovskog energetskog polja. Sve sto nas okruzuje i sve sto za nas izgleda izolovano jedno od drugog u stvarnosti se razlikuje samo time sto poseduje ralicite energetske forme.
Univerzum je energija, a nas materijani svet, kao deo Univerzuma, sastoji se od jedne te iste esencije- od energije.
Razlicite forme energije poseduju razlicitu brzinu kolebanja i kao rezultat, poseduju razlicite kvalitete.
Na primer misli su jedna vrsta tanke i lake energijei zbog toga su lako i brzo promenljive.
Materija je jedna vrsta cvrste i kompaktne energije. Iz tog razloga se krece i menja mnogo sporije.

SLICNO PRIVLACI SLICNO
Svaka energija poseduje odredjen kvalitet vibracija i ima sposobnost privlacenja energije cije vibracije poseduju slican kvalitet .
Sustina ovog zakona je da sve sto mi izranjamo (plasiramo) u Univerzum, vraca se svom stvaraocu tj nama.
Drugim recima, nasa licna energija neminovno privlaci energiju slicnog kvaliteta.
Mi uvek privlacimo ljude, situacijei okolnosti koje su u rezinanci s kvalitetom energije koju posedujemo ili stvaramo u tom trenutku.
Energiju koja momentalno postaje magnet za sve slicno njoj, mi plasiramo u Univerzum pomocu svojih misli, emocija i postupaka.
Iz toga sledi da ako niste zadovoljni okolnostima svoga zivota ili zdravstvenim stanjem, treba da objektivno proanalizirate svoje emocije, misli i ponasanje.
Cim izvrsite analizu mozete da promenite stanje stvari tako sto cete plasirati u Univerzum energiju novog pozitivnog kvaliteta.
Zakon potvrdjuje cinjenicu da je covek kovac svoje srece. :)

ZAKON STVARANJA- IDEJA PRETHODI MATERIJI
Stvaranje sveta i svega sto u njemu postoji zasniva se na moci koncentrisane ( misli)energije.
Misli predstavljaju tanku i laku formu energije,brzo se krecu i lako su promenljive, stoga se njihova energija menifestuje mnogo brze nego energija materijalnog sveta koja je neuporedivo cvrsca i sporija
Sta god da postoji na svetu u materijalnom obliku pre svega je bila ideja (misao).
Ideja je vrsta plana , konkretna slika koja predstavlja odredjenu vrstu energije i kao magnet privlaci sve u Univerzumu postojece energije slicnog kvaliteta, ukljucujuci i fizicke oblike energije.
Po istom principu funkcionisu ideje i misli, koje ne poseduju konkretnu formu, ali sadrze u sebi odredjen kvalitet vibracija koje plasira ljudsko bice i privlaci energiju slicnog kvaliteta.
Na primer ako mi stalno mislimo da smo bolesni na kraju cemo se i razboleti
ili ako mislimo da smo lepi i privlacni i okolina ce nas videti(dozivljavati na energetskom nivou) iskljucivo kao takve
Zakon stvaranja potvrdjuje da mi samo stvaramo svoju realnost!!!

iz knjige Margarite Milenkovic - Reiki - put ka sebi

dobila sam od nje dozvolu da citiram njenu knjigu :D
hvala joj
nastavljam posle pauze
ima toga jos
nadam se da vam se dopada da i ono sto vec znamo ponovo procitamo, podsetimo se i dozivimo onu "aha" situaciju
puno vas volem i samo stvarajte raj od zivota
Love

Re: Uputstvo za "pravilnu upotrebu" zivota su zakoni Univerz

Post by Love »

Lijepo od nje na dopuštenju.
Tekst je super lijepo usmijerva i podsječa. :andjeo:
sa tim zakonima se ne može pogriješiti. Što se više upoznajem sa njima i poštujem ih život postaje sve ljepši i divniji :veselica:
Eto podjsetilo me na knjigu koju čitamkako nas na prvu realno proučavanje istočnjačke, zapadne kulture, čakri, crkvenih sakramenata, reiki, krščanstvo itd kako je ubiti simbolika u svemu jednaka.
Na prvu udaljava ali u suštini zbližava.
Pa mi se tih 5 zakona lijepo isprelipliče sa 7 istina:
SVE JE JEDNO!
POŠTUJTE JEDAN DRUGOGA!
POŠTUJ SEBE!
LJUBAV JE BOŽANSKA MOĆ!
SVOJU VOLJU PREDAJ VOLJI BOŽIJOJ¨!
TRAŽI SAMO ISTINU!
ŽIVI U SADAŠNJEM TRENUTKU!

:ruzha: :drugari:
You are my mother,you are my father,You are my lover and my best friend
You are the mountain, you are the ocean,You are the beginning without end
And I love you so,cause you help me see
And to see you in all is to see you in me
I'm in you and you're in me
DenVik

Post by DenVik »

Hvala Pozitiva.
Obećala si nam ovo i ispisala si. Svako treba da pročita.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
pozitiva

Post by pozitiva »

ja sam zena od reci hehe :mig:
drago mi je da vam se dopada, pa nastavljamo dalje
i zbog onih novih koji nam stalno pristizu nek nas je sve vise
smak sveta je zaista bio 21 decembra hihihih
otvorio se Univerzum kako bi sve vise nas postali svesni i srecni :veselica: :veselica: :veselica: :veselica: :veselica:
nego khm, da nastavim hihihih
ZAKON KARME - ZAKON UZROKA I POSLEDICE
"Sto posejes, to ces i da zanjes".

Rec "karma" se pojavila od reci "kri", sto u prevodu sa sanskrita znaci "dejstvo" ili "postupak".
Svako nase dedjstvo, bilo misaone, emocionalne ili fizicke prirode postaje karma, jer sve sto cinimo nezavisno od nivoa (tanki ili materijalni-misli ili postupci ) ne moze da ostane bez traga, nego biva upisano u energetsko polje osobe. Svaku energetsku promenu u nasem polju belezi i momentalno uravnotezava Univerzalni Zakon Poretka(Ravnoteze).
U nasem trodimenzionalnom svetu posledice uravnotezavanjem mi mozemo videti sa odredjenim zakasnjenjem , sto je za mnoge razlog za neshvatanje porekla uzajamno povezanih desavanja u zivotu. Sada shvatamo koliko je pogresno i opasno okrivljavati druge za ono sto se dogadja u nama i nasim zivotima.
Pogresno je zbog toga sto mi delamo prema Univerzalnim zakonima a ne da mislimo da nama upravljaju drugi ljudi.
Opasno je zbog toga sto okrivljavanjem i slicnim negativnim dejstvima mi ponovo stvaramo odredjenu vrstu energijeu svom polju , na koju ce Zakoni Karme i Poretka ponovo reagovati.
To se tice svih i svakoga bez izuzetka, jer su zakoni Karme i Poretka , kao i svi ostali Univerzalni zakoni , neutralni i fnkcionisu poput kompjuterskih programa.
Kad smo uskladjeni sa Univerzalnim zakonima, mi mozemo ocekivati pozitivan tok svog zivota i na taj nacin upravljati svim okolnostima.

ZAKON PROMENA
Svemir je uvek u pokretu, a pokret podrazumeva promenu.
Odsutstvo promene znacilo bi stagnaciju, drugim recima-smrt.
Menja se nasa planeta zemlja, menjaju se uslovi zivota na njoj.
Menjaju se godisnja doba, dan i noc, menja se istorija.
Brze ili sporije , manje ili vise, sve se neprestano menja.

Od trenutka rodjenja do smrti ljudsko bice je podvrgnuto stalnim promenama, pocevsi od promena u rastu i sazrevanju, do promena u navikama i karakteru. Dovoljno je reci da se nasa krv obnavlja (menja) svake sedmice, a celije se obnavljaju svakih sedam godina.
Zivot od svakog od nas sastoji se od beskonacih promena kojih se mi ljudi uveliko plasimo i tezimo ka stabilnosti (stagnaciji) koja bi po nasem, ljudskom misljenju omogucila preko potreban mir. U tom miru mnogi od nas vide pravu srecu, ne znajuci da se tragajuci za takvom vrstom mira sve vise udaljavamo od srece.
Kako to toga dolazi? Jednostavno.
Stabilnost koji mnogi prizeljkuju , zasniva se na potrebama ega da prisvaja i zadrzava steceno za sebe.Sve sto se coveku daje tokom zivota odmalena (igracke, kolaci, garderoba, prijatelji, bracni partner, kuca , deca, automobi, posao, kreativnost, intelekt, zdravlje i sam zivot) uvek dobija pridev "moje".
Ljudski ego se identifikuje i spaja sa svim onim sto u stvarnosti nije njegovo, jer kako glasi mudrost:"Sve sto coveku moze biti oduzeto - njemu i ne pripada."
Ego niposto ne zeli da se odrekne onoga sto je prisvojio i sa cime se identifikovao.
Stoga i strahuje od bilo kakvih promena, jer one znaju da budu pracene gubicima.
Gubitkom svojih pogleda na svet, svojih principa, svojih sema ponasanja, gubitkom sebe na kakvog je navikao, gubitkom ljubavi, bliskih ljudi , kao i svih oblika blagostanja.
Slusajuci svoj ego i ne znajuci za postojanje Zakona Promena mi spunjavamo svoje bice strahovima koji na kraju i privlace negaivne promene.
Najcesce ono za sta se vezujemo nama biva oduzeto.Nevezivanjem i prihvatanjem Zakona Promena mi postizemo istinski mir.
Za nas ljude je jako vazno da postujemo ovaj zakon i da uvezbamo svoj ego , da ga ucimo da se ne vezuje ni za sta i tako omogucimo svom bicu da se oseca slobodno.
Zakon Promena nije surov , jer iza njegovog delovanja uvek stoji dobitak, pojavljuju se nove okolnosti, novemogucnosti, nova znanja, novi prijatelji, nove prilike, nova blaga i novi Ja.
ZAKON DUALITETA
Svemir je satkan od suprotnosti, sve sto u njemu postoji obavezno ima suprotnost bez koje ne bi moglo da postoji.
Svetlost i tama, vatra i led, pokret i mirovanj, tuga i radost, siromastvo i bogatstvo, rodjenje i smrt, zdravlje i bolest. Ljudsko bice je sklono verovanju da je zivot moguc bez dualiteta , da negde postoji ljubav bez mrznje, dobro bez zla, zdravlje bez bolesti, vrline bez mana. Spremni smo da provedemo zivot u traganju za onim sto predstavlja samo jednu "dobru" stranu , jednu polovinu svake celine, za onim sto u stvarnosti ne postoji.
U traganju za tom samo jednom polovinom , susrecemo sa sa razocarenjem i strahovima, tugom i beznadjem, jer propustamo najvaznije, a to je sam zivot, koji i jeste prezentacija dualiteta, jer ako nista drugo, ne moze biti udaha bez izdaha.
Zakon Dualiteta nas navodi na razmatranje svake pojave kao jedne celine, na traganje za onim sto te dve suprotnosti spaja u jedno.
Kao dva polja magneta, spajaju se magnetnim poljem, dva pola-muski i zenski- sjedinjuju se rodjenjem deteta, zdravlje i bolest sjedinjuju se s mogucnoscu isceljenja- spajanje Tela, Duha i Duse kroz rad na sebi.
Birajuci samo jednu stanu, mi dodatno narusavamo ravnotezu kojoj stremi ceo Univerzum i nase bice kao njegov neizostavan deo.
Harmonija je nemoguca sve dok ne naucimo da prihvatamo svaku pojavu bez deobe i razdvajanja, kao jednu celinu.
ZAKON LJUBAVI I OPRASTANJA
lJUBAV I OPRASTANJE SU NAJVECE SILE U SVEMIRU.
Univerzum je satkan od ljubavi, ona je sveprozimajuca sila i zivot bez nje nije moguc. Ali mocna energija ljubavi ne moze da odrzava svoj beskonacan protok bez podrazavajuce sile oprastanja.
Svako ljudsko bice ima neodoljivu potrebu za ljubavlju kao isceljujucom i stvaralackom silom i oprostajem kao silom koja oslobadja. Iz tog razloga proces isceljivanja mnogih bolesti zahteva rad osobe na oprastanju sebi i druguma
Simbolican oprostaj ne moze dovesti do dubinskih promena, jedino je iskren oprostaj u mogucnosti da pokrene snazan protok ljubavi koja je isceljujuca sila sama po sebi.
OSOBA KOJA UME DA PRASTA SEBI I DRUGIMA DOBIJA POSEBNU SNAGU I NAGRADU - SLOBODU , LJUBAV, BLAGOSTANJE.
Ljudsje misli oslobodjene od negativnih vibracija pomocu oprostaja cine cuda, kao i sve lepe misli uopste.

Margarita Milenkovic- Reiki - put ka sebi
Margarita hvala ti :ruzha:

ovo cu samo da dodam:
Univerzalna Zivotna energija je jedna velicanstvena manifestacija Bozanske ljubavi

ostalo je jos dva zakona
pisem/kuckam kasnije
volim vas sve
Suncokret

Post by Suncokret »

"Naletela",
procitala
saznala nesto,
lepo je sto nam prenela
i hvaala ti :D :ruzha:
Post Reply