Spoygg ma sve pet

Ispričala sam se ljudima jer sam shvatila da je moglo biti krivo protumačeno. Zato nisam veliki ljubitelj pismene komunikacije jer se neke stvari mogu pročitati u pogrešnom tonu. U svakom slučaju, pojasnila sam što sam mislila s tim.

Ionako i ja koristim kreativnu vizualizaciju i afirmacije. Nevjerojatno je kakve se stvari sve mogu postići kada se to kombinira s meditacijom.
Nego, da se vratimo na Zen... Dobro je rečeno u temi, to čak nije ni tehnika, nego način života. Neki ljudi s kojima sam razgovarala rekli su mi da na njih meditacija ne utječe previše. Oni su mirni dok meditiraju, i čim završe, život im servira kojekakve gluparije i oni se počinju živcirati, ljutiti i sva meditacija pada u vodu. To je zato što ljudi ne shvaćaju bit meditiranja.
Usporedila bih to sa školskom nastavom. Kada vam profesor predaje na primjer književnost, vi ga pažljivo slušate, pratite njegove riječi i mislite da ste shvatili i naučili lekciju. Međutim, ako ju kod kuće niste pročitali još nekoliko puta, vrlo je vjerojatno da će nakon par sati sve informacije ispariti iz glave. Drugi dan bi vas netko mogao pitati da mu nabrojite pet pjesama Dobriše Cesarića, a vi ćete blenuti ko tele u šarena vrata. Da biste usvojili znanje, nije dovoljno samo se pojaviti u školi i zapisivati bilješke. Nekoliko ih puta morate i pročitati da biste usvojili lekciju. Tako je i s meditacijom. Ako meditirate ujutro, to je kao da ste u školi. Slušate lekcije koje dolaze iz Duše. Ali kad meditacija završi, dolaze testovi. I vi nemate pojma. Zaboravili ste odgovore na pitanja. I onda se ljudi naljute sami na sebe i cijelu duhovnost jer im nije dala ono što žele. Meditacija nije samo mirno sjedenje ujutro i navečer. Meditirati treba kroz cijeli dan. Kad god se sjetite, trebali biste odvojiti nekoliko trenutaka da se usmjerite na svoje disanje. Da zapitate sebe što želite i kako ispravno postupiti. Tada sve životne gluparije koje vas nastoje izbaciti iz ravnoteže nemaju prevelikog utjecaja na vas. Nije toliko bitna meditacija koju radite 20min na dan, bitna je ona meditacija koju radite kroz cijeli dan. Tada nema šanse da se lekcija zaboravi.
Buddha je bio prosvijetljen, ali to ne znači da više nije imao problema. Samo se naučio nositi s tim problemima.