Reiki

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
jelena

Re: A Reiki ?

Post by jelena »

Evo jedna knjiga Reiki za početnike pa ako vas interesuje sve o Reiki-ju pročitajte.
Kao što Spoygg kaže svako ima svoj put,pa budite otvoreni i pronađite put koji vam budi najljepša osećanja.

http://www.scribd.com/doc/58807710/Davi ... -Pocetnike
Danijela
AFS

Re: A Reiki ?

Post by AFS »

VELIKI POZDRAV LJUDI! :) Bila sam na ivici sloma, ivici zivota i na pragu samoubijstva....ali sam se molila za spas i on je stigao...jedna divna zena me je uputila u reiki i od onda se interesujem za pozitivne misli, moj zivot je doziveo preokret, ziva sam zahvaljujuci divnoj Margariti.....reiki je uvek u nama, preporucujem svima!
pozitiva

Re: Reiki

Post by pozitiva »

Reiki
hm
ah taj reiki
znate...
svako od nas ima svoj put
moj je svakako Reiki

S japanskog prevodi se kao
Rei- Univerzalna, Bozanska, Zivotna
Ki - energija

upravo citam Margaritinu knjigu
Reiki - put ka sebi
tek sam pocela da je citam i osecam se fenomenalno
pisem vam utiske kad malo zadjem u knjigu
inace pise da
je reiki vestina prirodna za nas, ljude
a prati je osecaj dubokog zadovoljstva, mira i sigurnosti koje ispunjava celo bice.

Dalje kaze da redovno praktikovanje Reikija oslobadja od energetskih blokada, odrzava energetski kanal protocnim, menja kvalitet energije u osobi i salje pozitivnu poruku u prostor,
stvara sve neophodne uslove za harmonizaciju tela, psihe i duha, a time i samog zivota.

Kanalisanje i usmeravanje Zivotne energije za unapredjenje zdravlja tradicionalno se vrsi polaganjem dlanova na odredjenu blast tela.
itd.. itd

Inace ova metoda je odobrena zvanicno podzakonskim aktom koji je potpisalo Ministarstvo zdravlja Srbije i svrstana je u sredstva za unapredjenje zdravlja i rehabilitacije
a Margarita je obucila 32 medicinska radnika u Srbiji, kao i preko hiljadu drugih profesija i zanimanja sirom sveta
sastavila je zvanicni program Reiki obuke za lekare, koji je dobio akreditaciju od strane Zdravstvenog saveta Srbije kao program vise kategorije
U ambulantama u Beogradu se zvanicno koisti Reiki metoda

Ovo je nesto sto bih izdvojila za pocetak
a ja bih za sad dodala Reiki je pre svega rad na sebi, napredovanje, rad na svim poljima, koji ukljucuju sve oko Vas

Ja sam ceo zivot radila na sebi, ali nisam uspevala u svakom segmentu zivota postupiti ispravno
Ali ovo divna Bozanska energija koja me ispunjava mi daje snagu za dalje napredovanje i uci me kako da reagujem u svakom momentu, problemu ili zadatku
Reiki nije samo isceljivanje, vec i veoma veliki duhovni rad na sebi,
Uci ne samo da se divno osecas vec i da resavas probleme u skladu sa haronicnom Bozanskom energijom
Do sledeceg pisanja
Vasa pozitiva
Odoh citati dalje pa Vas informisem uskoro
Svako dobro
pozitivno od pozitive :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Monja

Post by Monja »

ZP na delu :lol: :lol:

I ja zadnjih nedelju dana guglam malo po netu tražim materijale o Reiki-ju :D . Super je to što ću imati koga da gnjavim pitanjima ako krenem tim putem nakon svog Procesa Prisutnosti :)
Nema tog delanja koje može da nadomesti neusaglašenost energija. - Abraham
jaspis

Post by jaspis »

Inicirana sam u II stupanj reikija vec hmm pa negdje sedam godina...
Nakon prvog se stupnja vidjela promjena pogotovo prema van, neki ljudi s kojima bas nisam bila na istoj valnoj duzini su se samo maknuli :P
nakon drugog stupnja je doslo na red emotivno ciscenje prozivljavanje svega i svacega iz proslosti i hrpa plakanja :)

Eto to su bile neke vidljive promjene nakon samih inicijacija, one dublje u meni skrivene nebih uspjela sve nabrojati
Reiki je nesto predivno, djeluje na sve aspekte nase osobnosti
Predivno je sto uvijek imam "lijecnika" kraj sebe kad mi treba, kod doktora nisam bila 15 god osim aj kod zubara tu i tamo..
Osim na fizicke boljke reiki odlicno radi i na emotivnom planu, cisti stvari iz proslosti koje nas muce a isto tako moze pomoci u stvarima koje nas tek cekaju u buducnosti...
Zivotinje pogotovo psi uzivaju u reikiju sto znam iz iskustva jer imam labradoricu kojoj sad malo lijecim uhice i sva se rastopi svaki put...
Reiki takoder moze pomoci u smirivanju razlicitih nemira i tjeskoba..
Cesto dam reiki vodi koju pijem, dovoljno je samo par minuta i ta voda onda nekako kao da ziva postane...

Sto se naplacivanja tice tu se uvijek vode najvece prepirke po raznoraznim forumima...
Kazu neki kao ak je to duhovno i od boga cemu onda naplacivat, sve bi to trebalo biti besplatno...
E sad nacelo reikija je takvo da je raiki energija i da se placa zbog razmjene energije. a i mi ljudi smo takvi da ono sto nam se pokloni i sto dobijemo bez da dinar za to damo ne znamo cijeniti i to nekako olako shvacamo..

Znaci ne placas reiki vec neciji rad vrijeme i trud kao sto cinis i kod frizera auto mehanicara ili bilo gdje drugdje...

Naravno da sam protivnik suludih i sumanutih cijena i sarlatana koji mlate grdne pare a o reikiju pojma nemaju..

Ne mora placanje nuzno bit novac jer neki novaca nemaju i blesavo bi bilo da im zbog toga bude reiki uskracen...

Znaci ne moras platit ne znam 30 eura ako nemas al 5 eura ili vrecicu kave ili teglu pekmeza ili kilu jabuka ili nesto peto uvijek mozes naci...

I za puno gluposti ljudi nadu pare a kad je njihovo zdravlje u pitanju hoce sve besplatno...

Moze bit cak po mom i reiki u zamjenu za neku uslugu, ne znam da ti neko nesto preveze da te negdje odveze ako nemas auto da ti nesto poprafi ofarba sta ja znam...

sve je nekako vodeno zakonima davanja i primanja i ja se trudim taj zakon i postivat...

Reiki radim uglavnom prijateljima i poznanicima, naplatila u novcu nisam nikad da se razumije al ak nis drugo kazem nekom nek mi kupi zvake ili tako neku sitnicu i gotovo...

Mislim, opcenito ne znam naplatit svoje usluge al s tim cu vas davit na nekoj drugoj temi :)
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
pozitiva

Post by pozitiva »

Evo i mene konacno u ovoj temi
U petak sam inicirana u I stepen Reikija i ne mogu vam opisati koliko je fenomenalno to iskustvo :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Pre inicijacije sam zelela potpuno da se ocistim od svega sto sam smatrala negativno, bilo misli, bilo dela, bilo hrane, ne bi li inicijacija prosla sto lepse za mene

za misli i dela pomogli su mi jao 5 Reiki principa(Zlatni kljucevi srece):

1. Danas ocekujem sve najbolje :D :D
2. Danas se radujem svemu :D :D :D :D :D
3. Danas sam zahvalna za sve :P :P :P
4. Danas radim posteno i posveceno (i na sebi) :P :P :P
5. Danas sam ljubazna i dobronamerna prema svima :D :D :D :D :D :D :D

Ovi principi su osnova Reiki metode
a cilj je LJUBAV
Ovi principi mogu da se povezu i sa Bozijim zapovestima , jer neko ko je dobronameran, ljubazan, zahvalan... ne moze da ubije,, laze, krade, ne postuje , ne voli...
SAMO LJUBAV, PREDIVNO BOZANSKO ISPUNJENJE
LJUBAV, ONA UNIVERZALNA, BOZANSKA, ISCELJUJUCA I SAMOISCELJUJUCA LJUBAV

Inace za vreme inicijacije moguce je imati napade smeha ili placa, kihanje ili kasljanje
pa ja sam imala napade smeha i par suza
kakvo prociscenje :)
kakav osecaj povezanosti sa onom unverzalnom bozanskom energijom :P :P :P
kakav divan osecaj
a tek kada se radi autotretman :P :P :P :P :P :P
e tek kako mi se :P ceo poredak u kuci promenio... kako bliznji koje volis jako dobro reaguju na sve, cak i oni sa kojima nisam bila ok, savrseno reaguju na ovu pozitivnu energiju
a i kada njima pruzis deo te bozanske, univerzalne energije, predivno osecanje
a tek senzacije na rukama, u vidu toplote, trnci iglice, a tek kada radim autotretman i kad putem toga tacno znam gde ima problema i kad znam nacin to da resim
joj kako se osecam bezbedno, divno, sigurno
kako mi je divnoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
jaspis

Post by jaspis »

Pozitiva cestitam
Drago mi je da ti je bilo tako lijepo
Uzivaj u reikiju
Mozda to vec znas ali ovih prvih 21 dan ti se cistis pa bi bilo dobro da pripazis malo sto papas znaci nikako ili minimalno crveno meso i probaj izbjegavat alkohol i takve stvari...
Nadalje s radoscu prihvati sve promjene koje ce ti se dogodit i u tebi i s ljudima oko tebe jer ce ih biti, mozda ce ti biti cudno odakle sad to al ne brini sve je s nekim razlogom...
Jejejeee, bas je to lijepo ;)
I pokusaj dati reiki vodi koju pijes to je isto super XD
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
pozitiva

Post by pozitiva »

Hvala draga jasipis , cmok
malo sam znas.... u ciscenju :roll: :roll: :roll: :?
malo sam pogub pa me zato nema
no prebrodicu ja to
pisem kad prodje
a sad da Vas obavestim, iako sam vec saopstila u odeljku meditacija, napisacu i ovde:
Veceras u 19.30 svetska Reiki meditacija, pridruzite se , opustite se i mislite o planeti Zemlji, miru, ljubavi
kazu da se zaista osete neverovatne senzacije tada
Probacu ;) :P
Vidimo se i "osetimo" veceras u 19.30
ljubac :P :P :P :P :P
Vasilica

Post by Vasilica »

Ajdeeeee pišite još, taman ste mi zagolicali znatiželju, probudili interesovanje i stali.... Pričajte o nekim situacijama koje su vam se dešavale nakon inicijacije. Kako doći do inicijacije? Mislim, šta se radi pre toga?
jaspis

Post by jaspis »

Vasilica :)
Pa ja sam do svoje uciteljice dosla hmh ajmo rec slucajno :P
Bratova cura radila u ducanu, nasla neki privjesak, ono bizuterija nis nekak bzvz, spremila to u kasu... Nakon nekog vremena dode zenska sa slicnim privjeskom na lancicu, cura se sjeti ovog u kasi i pokaze joj ga, ispalo je da je to njen kojeg je izgubila a bio joj je jako drag ;)
E ta zenska je uciteljica reikija, tako se bratova cura upoznala s njom onda je upoznala i mog brata i mene...
Kod nje sam inicirana i u prvi i u drugi stupanj..
E sad kazu da kad si sprean i kad trazis i nades bas ucitelja za sebe, postoje po forumima oglasi za inicijacije pa mozes i tako ali trebas bas osjetiti da je to prava osoba za tebe...
Prije inicijacije ne trebas nista, sama inicijacija traje dan ili dva ovisno o ucitelju i broju polaznika, ja bila sama pa je sve trajalo jedan dan...
Kod same inicijacije sam se predivno osjecala, osjecala sam mir i ljubav a fizicki se osjeti toplina i trnci, neki cak zaspu il im se malo vrti u glavi al kod mene to nije bio slucaj...
nakon inicijacije imas 21 dan ciscenja, tada treba izbjegavat alkohol i crveno meso i treba samom sebi radit tretmane svaki dan...
Nakon prvog stupnja vise sam imala vanjsko ciscenje, negativni su se ljudi sami maknuli od mene i ja od njih, uzajamno je to bilo...
Nakon drugog stupnja su vise emocije dosle na red, o tom sam nesto vec i pisala, sve se cisti od ranog djetinjstva bar je kod mene tako bilo, napadi srece tuge bijesa euforije ocaja... ma sve se izmjenjuje ko na filmu, znala sam se rasplakat naizgled bez razloga odjednom samo...
Meni koja ne mijenjam raspolozenja svaki cas to je bio sok ali znala sam da je to za moje dobro i prihvatila sam to s veseljem, dobro je u tom trenu imati okolinu koja te razumije i podrzava, to kod mene i nije bio bas slucaj ali eto izgurala sam i sama nekako...
Nakon drugog stupnja pocela sam polako davati i drugima tretmane, prije sam radila samo na sebi...
Ako je neka malo veca frka potrebno je davati tretmane svaki dan i tako pet dana, ta mi se metoda pokazala dosta ucinkovita u lijecenju raznih bolestina XD
Reikijem cistim i punim kristale, isto ga tako znam dati vodi koju pijem dajem ga i kozmetici, tipa samponu da mi bolje raste kosa XD
Eto ako sam ovo vec napisala sorry sto se ponavljam al da ne citam sad sve...
Reikijem II stupnja moze se djelovati i na emotivne odnose, moze se raditi lijecenje neke situacije iz proslosti ili kidanje veza koje nisu zdrave za nas, moze se dati reiki i nekoj situaciji u buducnosti, moze se raditi sa odgodom, npr. ja nekom posaljem tretman ali on djeluje tek kad osoba legne i smiri se npr. kad ode spavati.
Eto, pitaj jos sta te zanima XD ako znam rado cu ti odgovoriti.
Post Reply