Roses molim te da malo pozitivnije izražavaš svoje mišljenje. Ovakve rečenice su ekstremno negativne afirmacije i najpre će uticati na one koji ih sa takvim ubeđenjem izgovaraju. Ovde smo da širimo pozitivno.
Druga stvar to je samo tvoje mišljenje, moj tast puši par cigareta dnevno već godinama. Limit mu je 4. A nekad ni toliko. Čovek ima savršeno zdrava pluća. Ovo ti pričam samo da bi shvatila da je ovo što si
rekla samo mišljenje zasnovano na iskustvu koje si proživela i stvorila, stvaraj lepša iskustva Zato smo ovde.
Treća stvar ovo što si napisala da misliš da ljudima treba motiv i da ćeš ih motivisati zastrašivanjem je jako velika zabluda. Ljude može da motiviše lični bol koji prožive ali ne pretnja bolom. Na ovaj forum dolaze ljudi koji su već doživeli bol i tu smo da ih posavetujemo i pomognemo a ne da ih zastrašujemo. Prouči malo zakon privlačnosti i videćeš da ono o čemu pričaš raste.
Moj savet za tebe je da uzmeš sve ove negativne rečenice koje si napisala i pretvoriš u pozitivne afirmacije i pišeš/ponavljaš ih 15ak minuta dnevno. Preporučujem ti tekst "Zdravlje" od Luiz Hej kao lektiru http://ratnicisvetlosti.com/prevod/zdravlje/
Harmonija
Re: Harmonija
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
- Noetic Sparkle
Slazem se sa Spoygg i Sarah,ne samo zato sto sam pusac vec i zato jer sto se toga tice stvari drugacje nego sto se prikazuju.Npr postoje mnoge studije o kojima se ne govori nasiroko da ustvari nema beyond reeasonable doubt (van razumnne sumnje) definitivnih dokaza da je pusenje glavni uzrok raku,nedavno sam citala studiju koju je objavila ozbiljna medicinska ustanova da je od ljudi koji dobiju npr rak pluca ili grla samo 20% pusaca.Daleko od toga da zagovaram pusenje ali sto kaze Spoygg zastrasivanje i plasenje (medijsko,porodicno,od strane prijatelja,itd) doprinosi negativnom programiranju i unosenju straha,nicemu drugom.A cim se te sugestije prime kao tacne nastaje tj moze nastati podloga za razvoj bolesti.Ja sam jedno vrijeme imala relativno ceste bronhitise,jednom ili dva puta godisnje,i jedna osoba iz porodicnog kruga mi je stalno"trpala" neke cajeve za pluca uz obavezne i vise puta ponovljene konstatacije da "imas slaba pluca".I negdje sam zaista bila povjerovala u to i cim se malo zakasljem odmah sam se ubacivala u ocekivanje razvoja bronhitisa,a jos ako sam se zakasljala pred tom osobom "padalo" je pitanje :"Uh,opet bronhitis?Da,ti imas slaba pluca" (!!??),pa makar to bilo i najobicnije kasljucanje.U jednom trenutku sam,kad je to izgovorila ta osoba,jasno i nedvosmisleno rekla da nemam slaba pluca i jos jednom se to ponovilo i opet sam jasno i cvrsto i mirno rekla da nemam "slaba pluca" i otada nijednom nisam imala problema sa bronhitisom niti je ta osoba ponovila te konstatacije (mada ih je govorila iz ljubavi i iz zelje da pomogne).Mislim da,sto se tice medijske hajke na pusenje,tu je na djelu klasicni spin da se pomjeri fokus sa bitnijih tema (codex alimentarius,gmo,itd).Opet kazem ne podrzavam ali mislim a i tu covjek treba biti umjeren.
NOETIC SPARkLE
Ja verujem da je harmonija ključ. Ako se ne uništavaš dnevno sa tonama nikotina sve je super, da , i naravno da pritom imaš super happy misli, i da ni ne razmišljaš o duvanu kao o nečemu što ti u bilo kom smislu škodi.
Ja lično nikada nisam bila smoker jer mi još od detinjstva dim smeta i gadim se toga, ali to je stvar ličnosti, subjektivno. Svako ima pravo da se uživa u čemu god voli.
Neki ljudi se nerviraju kako je voda iz vodovoda otrovna i piju isključivo flaširanu, a neko pije iz vodovoda i ni ne razmišlja o tome, i sasvim je zdrav, što bi reko Duško Dugouško: 'Na mene ne utiče!'
Zakon privlačenja se odnosi na svaki detalj i ogleda se u svakom našem stavu.
Ja lično nikada nisam bila smoker jer mi još od detinjstva dim smeta i gadim se toga, ali to je stvar ličnosti, subjektivno. Svako ima pravo da se uživa u čemu god voli.
Neki ljudi se nerviraju kako je voda iz vodovoda otrovna i piju isključivo flaširanu, a neko pije iz vodovoda i ni ne razmišlja o tome, i sasvim je zdrav, što bi reko Duško Dugouško: 'Na mene ne utiče!'
Zakon privlačenja se odnosi na svaki detalj i ogleda se u svakom našem stavu.
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Uzrok raku- negativne misli
Uzrok raku-stres tj negativne misli
Uzrok bilo kojoj bolesti- negativne misli
Uzrok losem danu - negativne misli
Uzrok neuspeha - negativne misli....
....
....
Pa dokle vise
Zar je tesko odluciti biti srecan,alo??????
( moji roditelji puse ceo zivot,veoma su strastveni pusaci a pluca im cista,savrsena,pate bog drugih problema- zasto???
Pa negativne misli....!
Inace ja sam apsolutni protivnik cigareta,duvana,smeta mi i gadno mi je,meni licno,sta drugi rade to je njihova stvar...)
Dakle
JA SAM ZDRAVA I HARMONIJI U POTPUNOSTI
UNIVERZUM RADI ZA MENE
JA SAM SIGURNA I BEZBEDNA
I kad je bila ona bezvezna afera sa onim tamo alfatoksinima,mene uopste ali uopsze nije ni dotaklo,i pila sam mleko
Dakle sve je u mislima
Kakve su ti misli takav ti je zivot
Moja osnovna misao kad ustanem je da budem srecna a samim tim i u harmoniji
Tako da nista ne moze to da poremeti
Ne dam
Ja sam harmonija
I ako sam gladna ( i kako kazes nisam u harmoniji) ja cu jesti pa sam opet u harmoniji
I ako mi je hladno,pokricu se pa cu opet biti u harmoniji
Jer ja jesam harmonija
I dobro
A sta cemo sad
Pada kisa,duva,hladno
Ali
Meni to vise ne smeta
Jer ja sam u harmoniji i ja sam harmonija
Stavim slusalice na usi,slusam omiljenu meditaciju i u meni je sunce
Razumete????
Nikakvi alfatoksini,zracenja,prljava voda ( ja najvise volim cesmusu vodu i zdrava sam kao dren)
Nikakvo nevreme,necija nervoza i frustracije
Ne mogu ponistiti ono sto sam ja
HARMONIJA
- stanje sreve bez nekog narocitog razloga
Povezanost sa sobom,svojim sopstvom,sa moje JA
Volim samu sebe
Ako volim samu sebe onda ne dozvoljavam nikakvom spoljasnjem razlogu da to izmeni
Dopustam dobrobit
I sad odoh da nastavim da citam knjigu - KORAK PO KORAK DO SRECE- Marsi Simof
Razmislite
Mozda je knjiga bas za vas
Voli vas harmonija
E moram pitati direktora Gradske Cistoce
- sta misli da bidnem malo harmonija umesto pozitiva
Hahaha
Salim se
Ostajem pozitiva
Hehe
Uzrok raku-stres tj negativne misli
Uzrok bilo kojoj bolesti- negativne misli
Uzrok losem danu - negativne misli
Uzrok neuspeha - negativne misli....
....
....
Pa dokle vise
Zar je tesko odluciti biti srecan,alo??????
( moji roditelji puse ceo zivot,veoma su strastveni pusaci a pluca im cista,savrsena,pate bog drugih problema- zasto???
Pa negativne misli....!
Inace ja sam apsolutni protivnik cigareta,duvana,smeta mi i gadno mi je,meni licno,sta drugi rade to je njihova stvar...)
Dakle
JA SAM ZDRAVA I HARMONIJI U POTPUNOSTI
UNIVERZUM RADI ZA MENE
JA SAM SIGURNA I BEZBEDNA
I kad je bila ona bezvezna afera sa onim tamo alfatoksinima,mene uopste ali uopsze nije ni dotaklo,i pila sam mleko
Dakle sve je u mislima
Kakve su ti misli takav ti je zivot
Moja osnovna misao kad ustanem je da budem srecna a samim tim i u harmoniji
Tako da nista ne moze to da poremeti
Ne dam
Ja sam harmonija
I ako sam gladna ( i kako kazes nisam u harmoniji) ja cu jesti pa sam opet u harmoniji
I ako mi je hladno,pokricu se pa cu opet biti u harmoniji
Jer ja jesam harmonija
I dobro
A sta cemo sad
Pada kisa,duva,hladno
Ali
Meni to vise ne smeta
Jer ja sam u harmoniji i ja sam harmonija
Stavim slusalice na usi,slusam omiljenu meditaciju i u meni je sunce
Razumete????
Nikakvi alfatoksini,zracenja,prljava voda ( ja najvise volim cesmusu vodu i zdrava sam kao dren)
Nikakvo nevreme,necija nervoza i frustracije
Ne mogu ponistiti ono sto sam ja
HARMONIJA
- stanje sreve bez nekog narocitog razloga
Povezanost sa sobom,svojim sopstvom,sa moje JA
Volim samu sebe
Ako volim samu sebe onda ne dozvoljavam nikakvom spoljasnjem razlogu da to izmeni
Dopustam dobrobit
I sad odoh da nastavim da citam knjigu - KORAK PO KORAK DO SRECE- Marsi Simof
Razmislite
Mozda je knjiga bas za vas
Voli vas harmonija
E moram pitati direktora Gradske Cistoce
- sta misli da bidnem malo harmonija umesto pozitiva
Hahaha
Salim se
Ostajem pozitiva
Hehe
Samo ću kratko dodat nešto u vezi cigareta što sam skoro čula i čega nameravam da se pridrzavam (jer isto spadam u grupu onih što konzumiraju duvan, ali ne preterano).
Ovo mi je toliko jednostavno a toliko briljantno; Naime, kazu da cigaretu treba zapaliti samo onda kada nam je lepo!
U tom slučaju njena štetna dejstva se svode na minimum ili čak i izostaju.
Ukoliko pušimo onda kad nam je loše, onda su neuporedivo veće šanse da nam štete.
Ovo mi je toliko jednostavno a toliko briljantno; Naime, kazu da cigaretu treba zapaliti samo onda kada nam je lepo!
U tom slučaju njena štetna dejstva se svode na minimum ili čak i izostaju.
Ukoliko pušimo onda kad nam je loše, onda su neuporedivo veće šanse da nam štete.
Pa da ista je priča i sa hranom. Kažu da treba jesti samo ako si smiren i osećaš se lepo, ako si nervozan onda ne prihvataš hranu kako treba, i posebno ako jedeš zato što si nervozan a ne zato što si gladan
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Tako je Spoyggeru
Kad smo nervozni mi ne možemo da varimo, bukvalno se trujemo hranom i opterećujemo organizam. Zvuči strašno ali tako je.
Kad smo nervozni mi ne možemo da varimo, bukvalno se trujemo hranom i opterećujemo organizam. Zvuči strašno ali tako je.
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Mozda bi to onda bila i najjednostavnija smernica na putu ka ,,harmoniji,,. Ne uzivamo svi u istim stvarima, i ne pričinjava nam sve isto zadovoljstvo. Zato mozda jeste ključ u osluškivanju naših potreba i htenja i poštovanju istih.Zapravmo mislim da već svi znamo šta nam prija a šta ne samo je stvar koliko ćemo sebe ispoštovati. Mozda se trebamo toga češće setiti.
Pozdrav svim divnim ratnicima, i da svi ,,svirate onim notama, koje čine harmoniju vašeg zivota,,.
Pozdrav svim divnim ratnicima, i da svi ,,svirate onim notama, koje čine harmoniju vašeg zivota,,.
Ljudi, ko je Roses????
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Hvala vam svima na lijepim odgovorima!
Hvala Spoygg za preporuku knjige, to cu obavezno da procitam.
Ja nisam bolesna i osjecam se super, u dobroj sam kondiciji, niko nebi rekao da pusim kad me vidi, samo ne osjecam se dobro kada osjetim da sam previse pusila i to me prati vec dugo vremena i nacisto frustrira da jos uvijek nisam prestala.
Radila sam cak i hipnouzu vise puta i imalo je djelovanja ali sam nazalost ponovo pocela da konzumiram puno cigara jer nisam istrajala da radim hipnozu tako cesto kao prvih dana. Prije par mjeseci sam pregledala pluca i sve je bilo kako treba. Kada sam bez cigara u kuci onda se osjecam uvijek kao da nesto fali i onda moram da odem da ih kupim. I opet stara prica..
Forum i vase licnosti na forumu mi se jako dopadaju. Mozda bi moj post sa negativnim stvarima mogli da pobrisemo eventualno da drugi koji bi citali ne dodju u stanje negativne energije...ja jednostavno zaboravim ponekad ta treba da kazem stvari drugacije, jer sam tek pocela.
Ja sam se zainteresovala za temu Zakon privlacnosti negdje od prosle godine i to me veoma zaintersovalo. Citala sam dosta o tome i razmisljala. Zakon privlacnosti sam dozivjela na djelu u nekoliko situacija u svom zivotu koje sebi prije spoznaje o zakonu privlacnost nikada nisam mogla da objasnim zasto su se desile. I eto otkako znam za taj zakon privlacnost znam zasto su se neke stvari um mom zivotu dogodile.
Srdacni pozdravi svima!
Roses
Hvala Spoygg za preporuku knjige, to cu obavezno da procitam.
Ja nisam bolesna i osjecam se super, u dobroj sam kondiciji, niko nebi rekao da pusim kad me vidi, samo ne osjecam se dobro kada osjetim da sam previse pusila i to me prati vec dugo vremena i nacisto frustrira da jos uvijek nisam prestala.
Radila sam cak i hipnouzu vise puta i imalo je djelovanja ali sam nazalost ponovo pocela da konzumiram puno cigara jer nisam istrajala da radim hipnozu tako cesto kao prvih dana. Prije par mjeseci sam pregledala pluca i sve je bilo kako treba. Kada sam bez cigara u kuci onda se osjecam uvijek kao da nesto fali i onda moram da odem da ih kupim. I opet stara prica..
Forum i vase licnosti na forumu mi se jako dopadaju. Mozda bi moj post sa negativnim stvarima mogli da pobrisemo eventualno da drugi koji bi citali ne dodju u stanje negativne energije...ja jednostavno zaboravim ponekad ta treba da kazem stvari drugacije, jer sam tek pocela.
Ja sam se zainteresovala za temu Zakon privlacnosti negdje od prosle godine i to me veoma zaintersovalo. Citala sam dosta o tome i razmisljala. Zakon privlacnosti sam dozivjela na djelu u nekoliko situacija u svom zivotu koje sebi prije spoznaje o zakonu privlacnost nikada nisam mogla da objasnim zasto su se desile. I eto otkako znam za taj zakon privlacnost znam zasto su se neke stvari um mom zivotu dogodile.
Srdacni pozdravi svima!
Roses