Harmonija

Zakon privlačnssti
Roses

Harmonija

Post by Roses »

Osnovni razlog zasto mnogi ljudi puse!

Necete mi vjerovati ali ljudi koji su najvise zainteresovani da ostanu zdravi, najcese su oni koji su se odlucil da puse. Sto jaca zelja ostati zdrav, jaci pusac.
Njih je jednostavno strah da bi mogli da se razbole. Tu frekvenciju nesvjesno i stalno salju u univerzum. Posto univerzum prima tu poruku a ne zna da li je to strah ili zelja salje nazad to o cemu najvise podsvjesno mislimo. Univerzum te nagradjuje sa onim sto tamo saljes ali ne odlucuje da li je to dobro ili lose za tebe. Unvierzum polazi uvijek od cinjenice da mu ti saljes ono sto zelis. A sta je to sto zelis. To je prirodni osjecaj za HARMONIJOM, jer priroda dozvoljava dobro zdrvlje ako je covjek u harmoniji sa srediom i samim sobom. Naravno u srdini koja puno pusi najlakse je postici harmoniju ako im se priblizis i radis isto. Ukoliko to ne ucnis mislices podsvjesno da nisi u harmoniji a kad nisi u harmoniji onda podsvejsno mislis da ce se razboljeti. A zasto se ikako poceli mislit podsvejsno da bi se mogli razboljeti?
Razmislite da li ste u svojoj proslosti bili zabrinuti za nekoga bliznjega koj je bio bolestan, mada vam se cini da ste bili samo umjereno uznemireni zbog bolest the osobe. To vas se toliko dojmilo da niste uopste bili svjesni da je to bilo u toliko dubokoj mjeri. Vi pusite, pijete ili se drigirate prekomjereno. To je dokaz da vas taj strah biti bolestan koji ste podsvjesno dozivili jako tangira ali svjesni um to ne zna. To so odvija na principu: "toliko me strah da se ne razbolim, da na dan popusim 2 kutije cigara i popijem prilicno puno ili cak posgenem za drogom da bih se umirio/la."

Ljudi koji podsvjesno imaju pretjeran strah za svoje zdravlje salje tu frekvenciju u univerzum a univerzum je dobar jer smatra to sto ti mislis to i zelis i zeli da te obraduje saljuci ti to isto nazad.

Na kraju krajeve, zakljucak je da osoba treba da se vizualizira u odlcnom zdrastvenom stanju ako cini bas suprotno od toga, to jeste NE PUSI NE PIJE NE DROGIRA SE.. i da sebi uvijek ponovo kaze to je harmonija, a ova do sada je bila lazna ili prividna harmonija. Taj dio je ono sto covjek moze odraditi svjesnim umom dabi se napokon uspostavila zdrava frekvencija, i takve misli koje su zdrave mogu nakon odredjenog vremena da potisnu pogresne misli iz podsvijesti. Kada se prava frekvencija napokon na opisani nacin uspostavi covjek ce prestati pusiti, piti ili drogirati se sa lokocom...Cim covjek prestane pusiti sa lakocom znaci da je svjesno misljenje sazrilo i postalo nesvjesno...a nesvjesno je povezano sa univerzumom...a univerzum salje ono sto mi preko nase podsvijesti posaljemo u univerzum...

Zato vizualizacija sebe kao osobe bez poroka i afirmacija kao ja znam sta je prava harmonija pomazu.

Ne zaboravite HARMONIJA je glavni razlog zasto sve ciniom sto cinimo....

Harmonija je zakon prirode broj 1.
Nasa podsvijest tezi uvijek ka jednom cilju- naime upspostavljanje HARMONIJE!

Harmonija se bazira na Dokazima kao naprimjer :
Ako ste gladni-Nesto ce te jesti (ako ste gladni, niste vise u harmoniji)
Ako vam je hladno- upalice te grijanje (ako vam je hladno nise u harmoniji)
Ako vam se ne svidja slika u stanu-dacete je nekom ili baciti (ako vam se ne svidja niste u harmoniji)
Ako vam se ne svidje program na TV-pokusacete da nadjete neki drugi koji vam vise odgovara ...

i tako dalje...
Last edited by Ivan Spg on 01 Apr 2013, 15:47, edited 1 time in total.
Reason: Promenio naslov da više odgovara temi.
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Re: Pusenje, pice i droge!

Post by Ivan Spg »

Pozdrav Roses, dobrodošla na forum :)
Šta misliš da li bi bilo bolje da se ova tema zove "Harmonija"?
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Roses

Post by Roses »

Ja mislim DA!

Ali eto ja sam je nazvala tako da bih skrenula paznju onima kojima je harmonija najpotrebnija.. ;)
sarah

Post by sarah »

Ja sebe doživljavam da sam u Harmoniji onda kad sam umerena u svemu, Od reakcija do pušenja i pića...Nikada nisam popušila dve kutije cigareta na dan, ali znam da uz piće zapalim, i da uživam u tome, pogotovu ako sam u svom društvu koje je sačinjeno od muzičara i hedonista koji vole dobar provod :)
Roses

Post by Roses »

Sarah to je samo dokaz da ti ispunjavas uslov harmonije u ogranicenom krugu ljudi.
Kad bi se nasla u nekom drustvu ljudi koji ne puse i ne piju..osjecala bi se kao izuzetak ...Stvar je samo tebe, sta zelis, da pusis ili da pazis na svoje zdravlje...i biras ljude u svom okruzenju sa istim pogledom na tu stvar.
Roses

Post by Roses »

Mi smo se svi rodili kao nepusaci pa prema tome pusenje nije prirodna harmonija. To je zabluda koja se prenosi sa koljena na koljeno...Bolje mirisati na parfem nego na cigare...
sarah

Re: Harmonija

Post by sarah »

Joj Roses ja tebe razumem u potpunosti, ali ja sam zaista i skroz svoja, i kada se nađem u krugu ljudi koji su nepušači ja se isto ponašam, moje su najbolje prijateljice odavno još jedna za drugom, ostavile pušenje upravo zbog toga što su preterivale, i ja se ni najmanje ne osećam da nisam u harmoniji i kada sedim sa njima, i sa ovim drugima :)
Razumem logiku koju ti zastupaš i kako je to povezano sa ličnom Harmonijom...Ali ja sam uvek i protiv svake Isključivosti, za mene je isključivost narušavanje Harmonije!
U životu treba činiti onako kako se osećaš, kako ti prija, neopterećeno i lagodno...
Nadam se da razumeš o čemu govorim, nema to nimalo veze sa pušenjem ;)
Roses

Post by Roses »

Sarah, ti nisi u zdrastvenim problemima zbog svog konzumiranja ali ima ljudi koji zdrastveno pate i rado bi se otrgli od toga ali im treba neki motiv da pocnu. Zato je ova tema namijenjena prvenstveno takvim osobama a narovno i svima onima koji za nesto neku moivaciju traze...Glavna tema je HARMONIJA i cilj ove teme je da svako pronadje Harmoniju ili sinonim harmonije "smisao" u onome cemu tezi..a to zahtijeva mijenje licnosti i karaktera sto svakome veoma tesko pada ali nije nemoguce ako smo inspirisani da se odreknemo navika koje nam stete. Ja sam takodje pusac i to strastveni, vise nego ti kao sto opisujes. Vjeruj mi da mi ni u cemu nisi pomogla. Kada bih te licno srela, sjele bi mozda popil kafu sa tobom i ja bih pusila jednu iza druge. Ali mi je jasno sada da ti nisi ta osoba na ovom forumu koja moze da mi pomogne, jer si prije ili posle mozda ista kao ja. Ja sam takodje muzicar i poznata na citavom svijetu kao pjevac.
sarah

Post by sarah »

Oke tvoja namera je plemenita, pomoći nekome svakako :)
Neka moj doprinos tome bude, da je korisno negovati i Stav Da u Životu ne treba ni u čemu preterivati, već častiti sebe i ugađati sebi, sli samo sa stvarma koje nam prijaju i to povremeno kad nam je merak i hir :)
Nikako ne dozvoliti da nešto, šta god to bilo, Vlada tobom i da ti zavisiš od toga :)
Pozdravljam te puno, i podržavam ono što želiš da postigneš ovim postom, ja sam se samo nadovezala na to da postoje i oni koji izaberu da u nekom vremenu sebi daju ono što im prija...i da je i to isto Harmonija sa sobom :)
Roses

Post by Roses »

Hvala najljepsa Sarah! Samo pazi cigare su djavo koji vremenom trazi sve vise..! :evil: :D
Post Reply