Kako biti miran pored siromašnih?

Odnos, komunikacija, interakcija sa ljudima oko nas. Kako, šta, zašto? Mame, tate, braće, sestre, prijatelji, poznanici, partnerke, partneri, žene, muževi, kolege...
Vina

Re: Kako biti miran pored siromašnih?

Post by Vina »

Ja bih ti odgovorila ovo: Blagosiljaj sve što imaš i trudi se da sijaš najviše što možeš! U svakom smislu, jer tvoj sjaj može jedino motivisati druge, probuditi u njima volju, drajv, želju, i naterati ih da priznaju da žele da imaju kao i ti, da sijaju kao i ti. A tvoj sjaj može zasijati samo ako u njega ubaciš obe neophodne komponente, a to su materijalna lepota i duhovna. DRugim rečima, džabe ti kristali, narukvice i dobra kola ako si olupina od čoveka, šuplja praznina bez osmeha i samilosti za svet oko sebe. Ta dva idu zajedno.
Nedavno sam snimila video u kojem govorim o načinu da pomognemo drugim ljudima, jedinom koji postoji i koji funkcioniše, a to je da sami sijamo, da budemo najradosnije osobe na ulici, da se smejemo, da smo otvoreni za ljubav i promene. To je onda zarazno i za druge ljude. Siromašne u novcu, odnosima, zdravlju, ma bilo čemu. Tako im najviše pomažemo.
Najgore što možeš uraditi jeste da se osećaš krivom, budi ponosna na sebe kako si jedna sjajna zvezda koja inspiriše druge. I deli novac samo i isključivo onda kada to iskreno osetiš, nikako drugačije. Ako ga deliš iz krivice, onda šalješ univerzumu poruku da smatraš da i ne zaslužuješ baš tu svoju finansijsku dobrobit koju imaš i da se ne osećš skroz prijatno što si tako bogata. A to naravno ne želiš sebi da činiš.
Budi radosna osoba, zahvalna i prisutna, to je sve što treba da radiš kako bi doprinosila svetu.
:ruzha: :ruzha: :ruzha:
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Alexicaa

Post by Alexicaa »

Hvala ti Vinice puno, hvala svima, primenicu savet :****
sarah

Post by sarah »

Draga Alexicaa svi su ti sve već lepo rekli :) a ja bih na to još dodala da sve zavisi i od ugla posmatranja. Ako se malo odaljimo od očiglednih slika i ako pogledamo na život iz jedne druge perspektive, npr da smo mi kao duhovna bića postali materijalni, svako od nas je došao na ovaj svet nešto da iskusi što bi mu trebalo da bi napredovao, i ko zna koliko smo se puta vraćali ovamo da bi nešto naučili i savladali... Stvari nisu uvek takve kako izgledaju i bogati mogu biti siromašni i obrnuto :)
Član 257

Post by Član 257 »

Po meni je najbolji nacin da pomognemo siromasnima da se sami obogatimo. Jer ako smo se obogatili mi cemo moci da pomognemo kroz nas primer, prave savete i bicemo svetlost na kraju tunela. Od nase tuge oni nemaju nikakve koristi. Samo bogat covek moze pomoci siromahu. Cak i kad nista ne kazemo ponekad je dovoljno da nas drugi vide i da pozele da budu kao mi. Dakle, nasa je duznost prema ovom svetu da iskoristimo sve potencijale i da se obogatimo.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Tako je Clanice !!! :)
:*
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Post Reply