Kako zauzeti pozitivan stav kad je GMO u pitanju!

Moć misil, kako misliti pozitivno, kako izgraditi zdrav stav, sumnja, ljubav, ljubav prema sebi, zahvalnost
Mina u Sreci

Re: Kako zauzeti pozitivan stav kad je GMO u pitanju!

Post by Mina u Sreci »

Od svega ovoga ce izaci nesto JOS bolje od svega sto smo doziveli na ovu temu. Verujte u zdravu dobru hranu i u potrebu coveka da svoje telo nagradi najboljim sto postoji....verujte da je ovo samo privremena bura, posle koje ce biti jos lakse i jos lakse...
Uzivajte u igri kontrasta i ostvarivanja zelja..

I zapamtite..oni od nas koji se bune, ljute, grce, oni nece doziveti tu pozitivnu stranu. A oni koji se opuste i prate svoje instinkte ce ziveti zdravo i imati pristup najboljoh hrani. Ni jedna strana nece pobediti, bice i jednog i drugog. Samo je pitanje na kojoj ces strani Ti biti..

Ja sam za opustanje, zamisljanje zdrave hrane na mom stolu i uzivanje u jagodama iz moje baste...letting go, letting go, letting go...
Član 257

Post by Član 257 »

Draga Mina, na skali nisam bila tako nisko, recimo da osećam da sam bila zabrinuta. Pa sam čitajući vaše postove došla do nade. A onda sam juče gledala HRT Regionalni dnevnik gde je glavna tema zabrana autohtonih semena i uvodjenje unificiranog semena u trenutku ulaska u EU. Novinarka je išla po čitavoj Istri i pitala seljake šta će da rade a oni su uglas govorili: "Ako se ne uspemo izboriti sa tim velikim i moćnima,onda idemo u ilegalu. Sadićemo na crno,kršit ćemo zakon,bićemo kriminalci,ali istarski pomidor (paradajz) ćemo saditi!" Zbog toga sam danas po tom pitanju na skali-optimizam. Shvatila sam da se globalnom opašnošću prvi put ujedinjuje ceo svet i to gledam svojim očima. Nestade rasa,vera i nacija kad je GMO u pitanju. Možda je sve ovo i dobro za planetarnu solidarnost. Kao u filmu Armagedon. Ivo Andrić je to lepo opisao u knjizi Na Drini ćuprija- kad je poplava,zec i lisica zajedno plutaju na balvanu.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Ja ću samo reći da u poslednjih par nedelja sam potpuno prešao na zdraviju hranu. Izbacio sam mnoge supstance koje su svakako opasne za zdravlje kad se redovno konzumiraju. Možda ne mogu da uradim nešto po pitanju GMO ali iskreno da vam kažem mene ta tema ne tangira ni pet posto iliti ne interesuje me niti znam zašto je loše niti šta drugo o tome. Konkretno meni je bitno da primenjujem ovo znanje koje imam o zdravlju za početak. Još nisam na tom nivou rađenja onoga što znam da je zdravo da bi širio to i na GMO i šta ti ga ja znam. Al da ne silazim sa teme, ja sa tim izlazim na kraj potpunom ignorancijom u svakom smislu :lud: Otvoren sam samo za informacije koje me čine zdravijim. :ludiranje:
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
DenVik

Post by DenVik »

Hm, svaka cast. Ja jos nisam presla na zdraviju skroooz hranu, hm..volim kad sam malo otrovna.
Cemu pridajemo paznju to raste i jeste.
Na nama i vama je sta ce to biti.Lj
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

Član 257 wrote:Novinarka je išla po čitavoj Istri i pitala seljake šta će da rade a oni su uglas govorili: "Ako se ne uspemo izboriti sa tim velikim i moćnima,onda idemo u ilegalu. Sadićemo na crno,kršit ćemo zakon,bićemo kriminalci,ali istarski pomidor (paradajz) ćemo saditi!" Zbog toga sam danas po tom pitanju na skali-optimizam. Shvatila sam da se globalnom opašnošću prvi put ujedinjuje ceo svet i to gledam svojim očima. Nestade rasa,vera i nacija kad je GMO u pitanju. Možda je sve ovo i dobro za planetarnu solidarnost. Kao u filmu Armagedon. Ivo Andrić je to lepo opisao u knjizi Na Drini ćuprija- kad je poplava,zec i lisica zajedno plutaju na balvanu.
Yes! Ja ne da sam optimisticna, ja sam ODUSEVLJENA svim genijalnim promenama koje ce uslediti. Zamisli, ljudi ce se skupljati sa namerom da u grupama zajedno prozivode hranu u svojim dvoristima. Pravi ukus paradajza ce biti slavljen i cenjen...ljudi ce se zblizavati i ko bude zeleo hranice se zdravo. Nastace velike promene u svesti ljudi...i onda ce novi talas zdrave hrane udariti svet...i bice supeeeeer...

High flying Minaaaaaa.....
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

DenVik wrote:Hm, svaka cast. Ja jos nisam presla na zdraviju skroooz hranu, hm..volim kad sam malo otrovna.
Cemu pridajemo paznju to raste i jeste.
Na nama i vama je sta ce to biti.Lj
POGLEDAJTE sta se desava! Jedan po jedan po jedan se ljudi bude i govore "Ja se sad hranim zdravo, reci mi o hrani samo nesto lepo ostalo me ne interesuje!"

Time pokrecemo ogromne energije u smeru koji nama odgovara. A sta drugi rade, mene ne interesuje...osim ako je lepo.

Vec sad osecamo promenu na bolje. Juhuuuuuu

I ja sam u poslednjih par meseci presla na organsku raw food, nekih recimo 70% obroka. U basti sam pocela po prvi put da gajim svoje povrce i psenicnu travu. Dakle...sve ide na bolje.
Vasilica

Post by Vasilica »

Ja to prevazilazim vrlo lako: tako sto uopste ne mislim o tome - kad naidjem na neki clanak o tome na internetu ili bilo gde, samo bacim pogled, progundjam ''c c c'', i nastavim dalje, bez ijedne sekunde razmisljanja o tome sta bi bilo kad bi bilo. Kako za sve - tako i za mene, jer ne zelim da se upustam u to i da paranoisem. Ipak ce Univerzum imati neki efikasan nacin da me to zaobidje ;) hihihihihiihii!!!
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Kada se susretnem s ovakvim temama, nastojim ne dopustiti strahu da se javi, jer je to ono što pokreće cijeli sistem. Strah je emocija koja razara, i koju se nastoji potaknuti da ovlada ljudima - jer će ljudi u strahu učiniti bilo što da se zaštite, a najčešće učine to da si naštete još više. GMO je jedan od aktivatora straha. Na sva zvona se govori o tome koliko je štetan, i istovremeno se najavljuje njegova "vladavina". Nesvjesni ljudi će ga jesti, i popravljati štetu lijekovima (koji će, naravno, stvoriti još više štete).

Ono što mogu i što činim po tom pitanju jest da otvoreno upozoravam ljude da vode brigu o tome što jedu. Neki poslušaju, neki ne, ali to nije moja briga - svoj dio posla sam napravila i duša mi je na mjestu. Kad odlazim u trgovinu, izgledam kao manijak u odnosu na druge ljude; dok oni programirano ubiru proizvode s polica i trpaju ih u svoje košarice, ja na svakom proizvodu čitam sastav, i većinu toga što pogledam vraćam na mjesto. Na kraju završim na odjelu s domaćim voćem i povrćem i tamo odabirem što ću jesti. Doduše, istina je da naše emocije prilikom jela utječu na to kako će organizam reagirati na hranu. Mogu se ja trpati vitaminima, ali ako mi se to gadi, reakcija tijela će biti ista. S druge strane, danas se mogu najesti pomfrija, uživati u njemu i sutradan ću se odlično osjećati.

Bez obzira na to, mislim da je idealno da jedemo zdravo, i u tome uživamo.

Bitno je to da se ljudi informiraju o ovakvim stvarima, tj. da ne prihvaćaju slijepo sve što im se nudi kao korisno, prijekopotrebno i zdravo. Nije mi žao ako se netko truje i pritom zna da se truje. Žao mi je onih koji se truju, a uvjereni su da čine nešto dobro za sebe. Recimo, moja mama stalno pije one kave iz vrećica, 3 u 1, i jednom sam uzela to pakiranje da vidim čega sve ima unutra. Upozorila sam ju na emulgatore i bojila koje stavljaju unutra, ona je prihvatila moju primjedbu ali ju je svejedno popila, i ok. Njezin izbor. Tako se manje opterećujem nego da joj nisam rekla.
Зоран

Post by Зоран »

Фантастична тема, а ја је тек сада видим. :trazhi: Када је ГМО у питању, најлакше је заузети позитиван став тако што ћемо сами себи произвести храну. Неописив је осећај када видимо да се цео Универзум труди да нам помогне у томе, и једну малену семенку подари свим оним материјама које су нам неопходне. Када би свако одвојио довољно времена да сам себи произведе храну, не би уопште било ни тих фирми које производе ГМО, као ни много других ствари. Али то је већ опширна тема и захтева дубљу расправу и појашњење.
Post Reply