LUCIDNI SNOVI

Šta se odvija u pozadini, šta nam poručuju snovi, naša veza sa nesvesnim, univezalnom inteligencijom i kolektivnim nesvesnim i kolektivnom inteligencijom, intuicija, šesto čulo
Mirjana1

Re: LUCIDNI SNOVI

Post by Mirjana1 »

Obožavam lucidne snove! Obično sanjam kako bježim od nekoga, pa prelazim neke nivoe, kao u igrici.
Mislim, osjećam se kao Lara Croft :D
Ali naaaaaaajviše volim kada letim. Apsolutno najbolji osjećaj.
Ne znam mnogo o lucidnim snovima, znam samo da mi roditelji i brat nisu vjerovali kad sam im ispričala, što je u redu. Samo mi je žao šti i oni to doživjeli.
kgiwan

Post by kgiwan »

Vidim da ovde niko nije pisao nista u skorije vreme, ali sve jedno cini mi se da je ovo pravo mesto da postavim neka pitanja pa mozda se i nadje neko ko bi mogao da mi pomogne u potrazi za odgovorima.
Za pocetak opisacu neka svoja iskustva.
Prvi put sam doziveo taj cudan osecaj 1998 god. Tada sam se nalazio u vojnoj bolnici a tu sam se zatekao neposredno po dolasku sa tada jos nezvanicnog ratnog podrucja na prostoru Kosova, pa sam taj fenomen pripisao jos uvek svezem secanju na ono sto sam video i doziveo kao pripadnik spec.jedinica tada vojske Jugoslavije. A desilo se sledece: Kao i svake veceri pre te, posli smo na spavanje, u sobi nas je bilo sestorica, u polumraku smo nastavili razgovor koji smo vodili pre gasenja svetla lezeci svako u svom krevetu. U jednom trenutku sam osetio spokoj i osecaj da mi noge trnu a ubrzo zatim sam osetio neverovatan pritisak na celo telo i osetio kao da propadam velikom brzinom u nekakav ponor, vise nisam cuo glasove ljudi koji su bili oko mene i nastao je potpuni mrak. Ono sto sam posle toga doziveo, video ili osetio nemogu opisati recima a i ni sam nisam siguran da znam sta se desilo samo sam se osetio nelagodno spokoj je nestao i pozeleo sam da se vratim nazad. Ne znam kako ali opet sam se nasao u bolnickoj sobi lezeci na svom krevetu bez mogucnosti da se pomerim ili govorim. U tom trenutku sam vec pokusavao da pozovem upomoc i da nogom dohvatim krevet koji se nalazio do mene nebi li tako probudio ovog koji je tu lezao. Svaki moj napor je bio bezuspesan, a jasno sam mogao da cujem razgovor ljudi sa kojima sam delio sobu. Sada se vec ne secam kako sam se probudio ili vratio iz tog stanja ali te noci vise nisam spavao i nikome o tome nisam govorio.
Do sada sam ovakve cudne snove sanjao u vise navrata, i nista mi ne bi toliko bilo cudno u tome osim da svaki put kada "sanjam" budem svestan prostora koji me okruzuje (moja kuca, hotelska soba, auto.) i cak ljudi koji su u tom trenutku u mojoj blizini.
Opisacu jos dva bizarna slucaja koja su mi se dogodila. Oba puta sam bio u svojoj kuci ali u razlicitim sobama, i opet oba puta sam tacno znao gde se nalazim tokom tog dozivljaja.
Jednom prilikom sam zaspao na kaucu ispred TV-a u dnevnoj sobi. Tada nije bilo propadanja i osecaja spokoja vec vrlo nasilno iskuskustvo gde sam se borio za vazduh i imao osecaj da sam izlozen vetru neverovatne jacine. Osecao sam ekstremnu toplotu i kauc se kretao napred nazad dok sam jasno video da glavom prolazim kroz zavesu koja deli dnevni boravak od kuhinje. U tom periodu kada sam doziveo to iskustvo i neka ranije i posle toga izlaz sam pronalazio u tome da pokusam da napravim napor da se prekrstim i pomolim. Kazem napor jer i tada nisam mogao ni da se pokrenem ni da govorim. Budio bih se uzbudjen mokar od znoja a srce je lupalo kao da sam istrcao maraton.
Vremenom se intezitet tih iskustava smanjio i proredio, ali eto pre neku noc sam opet doziveo nesto slicno pa sam zbog toga i resio da potrazim odgovor na to sta je to sto dozivljavam, ima li neko slicnih iskustava?
Zanimljivo ce mozda biti da kazem jos ovo, poslednjih par puta sam izlaz iz takvih snova nasao u tome da pokusam da dozovem svoju suprugu i ona uglavnom cuje "nerazgovetno zapomaganje kao jecanje" i posto zna o cemu se radi ona me probudi, tj. dovoljno je da me dodirne i tu je kraj. Ali poslednji put sam doziveo posto je spavala u drugoj sobi sa decom a ja u dnevnoj, da je cujem kako ulazi u sobu i prolazi pored mene a da me nije cula a ja u tom trenutku osetim da me neko drzi za ruku ali ne mogu da joj vidim lice. I tada svestan da to nije ona krenem da je dozivam i kada je prisla sve se zavrsilo.
Nadam se da nisam bio preopsiran i ako neko moze da mi objasni ovaj fenomen ili da me uputi na literaturu ili nekoga ko poznaje ovakve stvari bio bih vrlo zahvalan. Samo da napomenem da bez obzira sto sam ucestvovao u ratnim dejstvima ne patim od PTS-a ne pijem ne koristim narkotike, bavim se muzikom, imam porodicu suprugu i dvoje dece, sve u svemu prilicno mirno zivim u prilicno zdravom okruzenju.
llena888

Post by llena888 »

kgiwan wrote:Vidim da ovde niko nije pisao nista u skorije vreme, ali sve jedno cini mi se da je ovo pravo mesto da postavim neka pitanja pa mozda se i nadje neko ko bi mogao da mi pomogne u potrazi za odgovorima.
Za pocetak opisacu neka svoja iskustva.
Prvi put sam doziveo taj cudan osecaj 1998 god. Tada sam se nalazio u vojnoj bolnici a tu sam se zatekao neposredno po dolasku sa tada jos nezvanicnog ratnog podrucja na prostoru Kosova, pa sam taj fenomen pripisao jos uvek svezem secanju na ono sto sam video i doziveo kao pripadnik spec.jedinica tada vojske Jugoslavije. A desilo se sledece: Kao i svake veceri pre te, posli smo na spavanje, u sobi nas je bilo sestorica, u polumraku smo nastavili razgovor koji smo vodili pre gasenja svetla lezeci svako u svom krevetu. U jednom trenutku sam osetio spokoj i osecaj da mi noge trnu a ubrzo zatim sam osetio neverovatan pritisak na celo telo i osetio kao da propadam velikom brzinom u nekakav ponor, vise nisam cuo glasove ljudi koji su bili oko mene i nastao je potpuni mrak. Ono sto sam posle toga doziveo, video ili osetio nemogu opisati recima a i ni sam nisam siguran da znam sta se desilo samo sam se osetio nelagodno spokoj je nestao i pozeleo sam da se vratim nazad. Ne znam kako ali opet sam se nasao u bolnickoj sobi lezeci na svom krevetu bez mogucnosti da se pomerim ili govorim. U tom trenutku sam vec pokusavao da pozovem upomoc i da nogom dohvatim krevet koji se nalazio do mene nebi li tako probudio ovog koji je tu lezao. Svaki moj napor je bio bezuspesan, a jasno sam mogao da cujem razgovor ljudi sa kojima sam delio sobu. Sada se vec ne secam kako sam se probudio ili vratio iz tog stanja ali te noci vise nisam spavao i nikome o tome nisam govorio.
Do sada sam ovakve cudne snove sanjao u vise navrata, i nista mi ne bi toliko bilo cudno u tome osim da svaki put kada "sanjam" budem svestan prostora koji me okruzuje (moja kuca, hotelska soba, auto.) i cak ljudi koji su u tom trenutku u mojoj blizini.
Opisacu jos dva bizarna slucaja koja su mi se dogodila. Oba puta sam bio u svojoj kuci ali u razlicitim sobama, i opet oba puta sam tacno znao gde se nalazim tokom tog dozivljaja.
Jednom prilikom sam zaspao na kaucu ispred TV-a u dnevnoj sobi. Tada nije bilo propadanja i osecaja spokoja vec vrlo nasilno iskuskustvo gde sam se borio za vazduh i imao osecaj da sam izlozen vetru neverovatne jacine. Osecao sam ekstremnu toplotu i kauc se kretao napred nazad dok sam jasno video da glavom prolazim kroz zavesu koja deli dnevni boravak od kuhinje. U tom periodu kada sam doziveo to iskustvo i neka ranije i posle toga izlaz sam pronalazio u tome da pokusam da napravim napor da se prekrstim i pomolim. Kazem napor jer i tada nisam mogao ni da se pokrenem ni da govorim. Budio bih se uzbudjen mokar od znoja a srce je lupalo kao da sam istrcao maraton.
Vremenom se intezitet tih iskustava smanjio i proredio, ali eto pre neku noc sam opet doziveo nesto slicno pa sam zbog toga i resio da potrazim odgovor na to sta je to sto dozivljavam, ima li neko slicnih iskustava?
Zanimljivo ce mozda biti da kazem jos ovo, poslednjih par puta sam izlaz iz takvih snova nasao u tome da pokusam da dozovem svoju suprugu i ona uglavnom cuje "nerazgovetno zapomaganje kao jecanje" i posto zna o cemu se radi ona me probudi, tj. dovoljno je da me dodirne i tu je kraj. Ali poslednji put sam doziveo posto je spavala u drugoj sobi sa decom a ja u dnevnoj, da je cujem kako ulazi u sobu i prolazi pored mene a da me nije cula a ja u tom trenutku osetim da me neko drzi za ruku ali ne mogu da joj vidim lice. I tada svestan da to nije ona krenem da je dozivam i kada je prisla sve se zavrsilo.
Nadam se da nisam bio preopsiran i ako neko moze da mi objasni ovaj fenomen ili da me uputi na literaturu ili nekoga ko poznaje ovakve stvari bio bih vrlo zahvalan. Samo da napomenem da bez obzira sto sam ucestvovao u ratnim dejstvima ne patim od PTS-a ne pijem ne koristim narkotike, bavim se muzikom, imam porodicu suprugu i dvoje dece, sve u svemu prilicno mirno zivim u prilicno zdravom okruzenju.
Pozdrav... Sluchajno naletim na ovu temu, pa tako i ovaj tvoj post, paaa imam potrebu da ti odgovorim... Nekako mi ovo shto ti se deshava najvishe lichi na paralizu sna. Pa ti savjetujem da prochitash neshto o tome, a imash i dosta video zapisa na tu temu. Puno sreche zhelim :)
kameni

Post by kameni »

Mirjana1 wrote:Obožavam lucidne snove! Obično sanjam kako bježim od nekoga, pa prelazim neke nivoe, kao u igrici.
Mislim, osjećam se kao Lara Croft :D
Ali naaaaaaajviše volim kada letim. Apsolutno najbolji osjećaj.
Ne znam mnogo o lucidnim snovima, znam samo da mi roditelji i brat nisu vjerovali kad sam im ispričala, što je u redu. Samo mi je žao šti i oni to doživjeli.
Imao sam isto takve snove, gde letim ali jos sa nekim koji pomaze.Bilo je svasta.
Uglavnom bezanje, noge zavezane, svestan da sam brzi ali dzaba sve kada noge zavezane, nesto ti koci svu tvoju snagu.
Onda su se odvezale i poceli su ti letacki snovi, ko sledeci level u igrici.

Ne znam kako kod tebe ali u mom slucaju snova kao da je cilj celog sna uhvatiti poruku na kraju koja je vise neko stanje u koje je sabijeno sve dozivljeno iz sna.Ako osvestim tu poruku razumem ceo san bez ikakvog tumacenja jasan je ceo u jednoj sekundi.
Kao da ti se neko zeli obratiti putem njega.
Angel04

Post by Angel04 »

Cao svima..Nova sam na forumu. :) Ovde sam jer me zanimaju iskustva ljudi koji su doziveli astralnu projekciju...Procitala sam ovde par iskustava,koja su neverovatno slicna sa mojim. Takodje zanima me da li je neko od vas ovde imao snove predkazanja?

Nekako mi je zao sto u poslednje vreme ne dozivljavam AP..a toliko cesto kao pre par godina.. Poslednji put mi se desila pre odprilike pet meseci. Dok sam bila kod decka. Zaspali smo..ja sam u polusnu cula glasove,mnogo glasova koji su neprekidno pricali i takodje cula sam zujanje. Onda se secam samo kako sam pogledala decka kako spava i u tom trenutku sam bila svesna da imam vantelesni dozivljaj. kako sam krenula da pogledam samu sebe tj.svoje fizicko telo odjednom kao da me je nesto povuklo u njega i tad sam se probudila. Uvek se plasim kada dozivim vantelesno iskustvo da pogledam u svoje fizicko telo. Valjda jos uvek nisam uspela da pobedim strah...jer i put do ovog poslednjeg iskustva je bio naporan. Jos od malena sam verovala da postoji neki svet osim ovog i imala sam neka iskustva kao mala... Najjaca iskustva su mi se desavala u periodu kad sam imala oko 13 do 15 godina.. Budila sam se svake noci oko tri pola cetiri.. i uvek sam sanjala jedan isti san. Naime..sanjala sam da sam u vrtlogu koji me guta oko mene je tama i samo se culo zujanje a ja sam u snu osecala strah i uvek sam se probudila. Kad sam nastavila da spavam opet sam iznova isto sanjala. Tako skoro mesec dana..Toliko me je to brinulo da sam se plasila i da zaspim i tako nisam spavala nocima.. Drugarica mi je rekla da se to andjeli i demoni bore za moju dusu kome ce pripasti i rekla mi je da se molim. Kada sam krenula sa molitvama ti snovi su prestali. Posle toga sam imala snove predkazanja. U osnovnoj skoli sam bila zaljubljena u jednog decka koji je bio stariji od mene dve godine. Kada sam zavrsila osnovnu skolu sanjala sam jedan san koji cu sada da opisem. Secam ga se ko da sam ga sinoc sanjala. JA sedim na krevetu a na krevetu lezi moj drug oz razreda koji se zvao u snu kao onaj decko u kog sam bila zaljubljena. ispred kreveta stoje ljudi u crno poredjani u trougao a u sredini tog trougla stajala je jedna zena . Ja sam u snu vikala da ne placu da su mu bar poslednji sati zivota radosni.. on se na krevetu previjao kao da je od gume pa je umro pa se opet podigao i previjao..onda sam videla izbliza od te zene koja je bila u sredini oko i kako joj suza pada iz oka i tu sam se probudila. Posle tri dana sam otisla sa drugaricom do sela i ona je videla svoje roditelje pa je otisla da im se javi ja sam je cekala. kada se vratila saopstila mi je ko je umro. inace to je bio taj decko u kog sam bila zaljubljena. ja sam bila toliko u soku da kada mi je rekla njegovo ime i prezime ja nisam znala o kome se radi..umro je u bazenu imao je slabo srce :( tek posle svega toga ja sam svoj san povezala sa time sta se desilo. Nisam imala hrabrosti da idem na groblje tek posle par godina sa otisla. Bio je sahranjen pored njegove majke koje je umrla kada je on bio mali.. kada sam pogledala sliku njegove majke prepoznala sam onu zenu koju sam sanjala. Ni dan danas ne verujem da sam mogla da sanjam nekog koga nisam poznavala...

posle toga su poceli da mi se vracaju ti sni gde sam u vrtlogu i osecam samo strah...u tom periodu poginula je jedna devojka. Te noci sam izasla u centar sa drugaricom i tamo sam saznala za nesrecu...i te iste noci sam sanjala nju u mojoj beloj kosulji i sve oko nje mrak a ona mi pruza ruku i zove me da idem kod nje.. bila sam istraumirana,sve vreme sam mislila da cu da umrem...i zamalo smo imali sudar kada sam se vracala iz gimnazije..onda su ti snovi postali intenzivniji..sanjala sam nekog coveka..mladog prelepog kako sedi na klupi i samo gleda u mene i smesi se a iz ociju mu je izlazilo sve najgore i ja sam osecala svaki uzas u ovom svetu..kada sam to pricala drugarici rekla je da se ne cudim da sed zna da je andjeo koji je pao bio najlepsi od svih. Uplasila sam se. Te noci posle razgovora sa drugaricom jedva sam zaspala. I opet sanjala sam mrak i kako me je neko uhvatio za rame. Kada sam se probudila jos uvek sam osecala neciju ruku na ramenu.. drug mi je rekao da se ne mesam u ono sto ne razumem i da se molim. I opet sam pocela da se molim i to je prestalo... sto se tice astralne projekcije dozivela sam je tek kad sam savladala svoj strah u snu. Ne znam koliko vi verujete u to ali svaki covek ima svog andjela cuvara. Kada dozivljavate AP mogucnost je velika da vam se pojavi ali samo treci put kada vam se pojavi u snu imate pravo da ga pitate za ime... ja sam svog sanjala dva puta.. jednom ga nisam videla jer se sakrivao iza mene i smejao se kao da se igra samnom. drugi put sam ga sanjala kako se skriva iza vrata a opet se smejao bio je beo neverovatno beo. eto nadam se da cu ga i treci put sanjati... procitala sam da ap moze svako da dozivi..i sve vise sam ubedjena da to nije istina. Da veoma mali broj na ovome svetu je u stanju da dozivi to iskustvo. Sta vi mislite o tome i o ovome sto sam napisala? Pozz
mirapav

Post by mirapav »

Vec godinama uvek kada sanjam svesna sam da spavam i da je to san. Onda sam pocela da kontrolisem snove.
Ne znam kako bih objasnila, ali dok sanjam sve sto mi se ne svidja trudim se da promenim pravac sna, uticem na tok sna.
Desavalo mi se mnogo puta da mi je zao sto je to san i trudim se da sto duze sanjam jer sam lakog sna i najmanji sum me probudi.

Jedino sto mogu da Vam kazem je to da mi je drago da sam nasla forum na kome mogu da pisem o svemu kroz sta prolazim i sta mi se desava, a da mi se ljudi ne smeju misleci da ja izmisljam i na taj nacin ih zabavljam. :veselica:
Post Reply