Čakre - generalna diskusija

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Suncokret

Re: Čakre - generalna diskusija

Post by Suncokret »

Hvalaaaaaaa :ruzha:
Ijoj, ne znam koja dominira :D
Cini mi se, kada se usresredim da je treca (zuta, kako se vec zove :))
blokirana jer tu najvise tegobe osecam i ovako a i pri meditaciji, mada
i cetvrta (mozda malo manje), i imam knedlu u grlu (znaci i peta),
i glavobolje, i problema sa ledjima, znaci sve, ahahah... Da ne pisem, al kako sam citala
kako koja i sta, dodje mu da je svaka u nekoj blokadi. E sad, deluje mi
kao da su prva i sedma slabe (ne u potpunoj blokadi), ali i njjih treba ojacati.
Eto, to je moje vidjenje i bacam se na pos'o :D
Hvala jos jednom,
voli vas sve suuncokret! <3
dobrila

Post by dobrila »

.....molila bih za pomoc....neznalica sam za tehnike rada na cakrama....vrlo me zabrinjava sa cim da krenem ...osecam da su mi sve blokirane ...najteze mi pada sto sam opterecena sta i kako uopste u zivotu....pozdrav........
Guruika

Post by Guruika »

Cao Dobrila,
Povrati dah tako sto ces udisati duboko I posle izbaciti sav vazduh iz pluca par puta,
ok je ne znati kuda zivot vodi I koji je sledeci korak, ali biti opterecen necim dolazi od nekog straha po recima tvojim rekao bih da je problem u trecoj cakri, samopouzdanje I mozda sestoj koja je vizija za buducnost. Strah ne vodi na lepa mesta, hrabrost i odgovornost za svoju situaciju pa potom mir podici ce tvoju energiju I dati ti uvida za sledeci korak.
Nadji se u sadasnjem trenutku videces da tu nema nista da ne dostaje, u tom blazenstvu mozes mnogo toga zavrsiti. Procitaj malo postove o cakrama, pogledaj sta ti zapadne za oko, isplaniraj svoj dan I vezbaj to sto te interesuje.
Ako se negde zaglavis napisi.
Pozdrav :ruzha:
Član 257

Post by Član 257 »

Neki dan me jedna mudra zena nauci kako da cistim ili otvaram, otpusavam-vatever, svoje cakre. Osecam se sjajno. Puna sam energije i veoma mi je lepo.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
dobrila

Post by dobrila »

HVALa Guruika :P ...za ovo si u pravu.....samopouzdanje i vizija buducnosti su oslabljeni....svaka pomoc,a pogotovo onih koji vec imaju znanja iz oblasti cakri mi je od vaznosti....
volela bih kad bih ocistila cakre i stekla veru u sebe ...kad bih mogla da osetim u kom pravcu da se krecem i da sirim saznanja......
Na koje knjige bih mogla da se oslonim? Imam u planu da krenem sa jednom ..mogu je okaciti ovde ,mada mislim da je vec poznata....veliki pozdrav.......
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Hehe, Dobrila, Univerzum je čuo tvoju želju i poslao mene da ti pomognem. :D

Upravo sam došla na ovu temu kako bih spomenula jednu knjigu prema kojoj sam bila vođena jučer... Knjiga se zove "Šesto čulo", autorica je Julie Soskin. Po mom mišljenju, to je najjednostavniji i najopširniji vodič kroz osnove duhovnih učenja, na način prihvatljiv suvremenom čovjeku. Glavna tema knjige je, naravno, intuicija. Opisani su razni načini i tehnike kako ju razviti, ojačati i koristiti. Uz to, ovdje se nalazi i jednostavan vodič kroz čakre, njihova djelovanja i načine kako ih iscijeliti i ojačati. Ponuđene su razne tehnike, kao što je vizualizacija, terapija bojama, kristalima, zvukom, slikom, ponuđene su i kratke upute o tome kako jednostavno meditirati, zaštiti se i uzemljiti. Knjiga mi se sviđa jer je pisana jednostavnim jezikom, i ne bavi se pretjeranim objašnjavanjem što je što. Namijenjena je onima koji već imaju barem malo iskustva s meditacijom, pojmom Jastva, unutarnjeg mira i sl. Mislim da bi ti moglo poslužiti. Dostupna je u knjižnicama.
dobrila

Post by dobrila »

Hvala na predobroj preporuci....rado cu je potraziti...osecam jaku potrebu za opustanjem i praznjenjem negativne energije....
dobrila

Post by dobrila »

uz svu dobru volju da nadjem pomenutu knjiga nije moguce...hvala u svakom slucaju
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Potražit ću je na internetu, javit ću ako nađem išta.

Uređeno: Evo našla sam neku drugu knjigu, baš na temu koju tražiš. Nisam ju čitala, ali već sam čitala ovu autoricu, preporučam. Link za download: http://www.4shared.com/office/vEYzQ4Ub/ ... _akri.html
Član 257

Post by Član 257 »

Evo kako to ja radim (tako sam dobila, samo cu da prekopiram):

''Sve ovo radiš vrlo opušteno. Ne treba ti ni posebna izolovana situacija ni mir u prostoru. Možeš je raditi svuda i uvek; čakre koje se slobodno vrte u smeru kazaljke na satu, donose mir, ljubav, ispravan stav, zdravlje, ispravno ponašanje u svakoj situaciji...
Možeš je odraditi i svakih sat vremena, a može i češće, počevši odmah nakon buđenja a zadnji put pre spavanja (prvih 2-3 dana). Posle toga možeš prorediti broj izvođenja na nekoliko sati. Učestalost se određuje intuicijom - ne može se uraditi previše, a ni premalo. Ako primetiš da ti je malo, naprosto povećaj broj izvođenja. Korak 1 i korak 2 odradi onako kako su opisani.
Korak 1: prekinuti sve „niti“ negativne energije koje primamo ili šaljemo
a) Zamisliš sebe kao celu figuru i kako mač od svetloplave svetlosti kida potezima od glave do pete sve „niti“ negativne energije koje idu horizontalno na nas ili od nas. I tako nekoliko puta dok mač ne obiđe celu figuru. Završi se sa tri poprečna poteza mačem iznad glave i sa tri poprečna poteza mačem ispod stopala.
b) „Niti“ negativne energije koje nakon presecanja mačem preostanu i strče iz čakri, zavežemo u čvor. To je potrebno uraditi za svaku čakru.
c) „Niti“ negativne energije koje nakon presecanja mačem preostanu i strče po celom telu, brzim potezima skupimo u manje snopiće i takođe zavežemo u čvor. Tako obradiš celo telo.
(Ako nemaš vremena ili te mrzi, odradi barem stavku 1a - prekidanje niti)

Korak 2: pokreni sve čakre u smeru kazaljke na satu
(nekoliko minuta posle obavljanja Koraka 1)
a) Zamisli prvu čakru (br. 1), koja je smeštena na dnu kičme, na kraju kičmenog repa i širim krajem „gleda u pod“, kako se vrti u smeru kazaljke na satu (kao kada taj sat gleda neko ko leži na podu).
b) Zamisli suprotni deo prve čakre - čakru na vrhu glave (br. 2), kako širim delom, ili bazom, "gleda u plafon“ i zavrti je u smeru kazaljke na satu (kao kada taj sat na tvojoj glavi gleda neko sa plafona).
c) Zamisli prednji deo druge čakre (br. 3) - čakre koja je nekoliko centimetara ispod pupka, kako se vrti u smeru kazaljke na satu (kao kada taj sat gleda neko ispred tebe).
Zamisli leđni deo druge čakre (br. 3) - čakre čiji je vrh spojen na prednji deo druge čakre, i zavrti je u smeru kazaljke na satu (kao kada taj sat gleda neko iza tebe).
d) Sve isto kao što si napravila za prednji i leđni deo druge čakre, sad napravi za treći par čakri (u visini želuca) (br. 4), za četvrti par čakri (u visini srca) (br. 5), za peti par čakri (u korenu grla) (br. 6), za šesti par čakri (između očiju) (br. 7).
• Kad imaš vremena, posveti se svakoj čakri barem 36 sekundi.
• Kad imaš još više vremena, a u nekim organima imaš bolove ili bolesti, onda pokreći čakru koja je u zoni tog organa oko 33 minuta.
• Ako imaš utisak da si bila izložena jakoj negativnoj energiji, korak 2 nemoj napraviti odmah, nekoliko minuta, iza koraka 1, nego desetak pa i dvadeset minuta iza koraka 1.
• Vrlo brzo ćeš osetiti kako se psihički i fizički osećaš kad si u polju pozitivne energije, a kako kad si u polju negativne energije. Kad osetiš da si u polju negativne energije, odradi sve ovo čim osetiš prvi nagoveštaj negativnosti.
• Ako su ti noći teške (i osećaš da ne možeš da spavaš zbog miševa ), pre spavanja barem 36 sekundi programiraj svoj um da ćeš čim u snu osetiš negativnu energiju, otkuda god dolazila, odraditi korak 1 i korak 2, tj. potpunu tehniku i to, takođe, u snu (nešto kao zadatak podsvesti da to odradi dok ti spavaš).''

Sto se tice ovog sa misevima, fora je bila u tome da imam nekog misa na tavanu u kuci gde spavam koji nocu ima zurku, ide levo desno, radi frajer nesto pa je objasnjenje vezano za to, ali nisam htela da ga brisem jer mi je bas fora... :mig:
Attachments
1373778_10200822359829570_1352046087_n.jpg
1373778_10200822359829570_1352046087_n.jpg (26.2 KiB) Viewed 1796 times
1370460_10200822241786619_1001303705_n.jpg
1370460_10200822241786619_1001303705_n.jpg (22.79 KiB) Viewed 1796 times
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Post Reply