Afirmacije

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Stars

Re: Afirmacije

Post by Stars »

DenVik, Krijesnice hvala na podrsci, divne ste :ruzha:
Relativno sam nova sto se tice ZP, a obzirom da sam nestrpljiva i sve bih odmah, a svjesna sam da mnogo toga ne ide bas tako sve da najispravnije radim mada ima i izuzetaka, ovih dana pokusavam da podignem vibraciju i vjeru u sve to tako sto pokusavam da se prisjetim situacija kada je ZP djelovao i kad nisam znala za njega. Prisjetila sam se vec 4-5 da kazem manifestacija i to mi daje energiju da sad svjesno sa hajd da kazem nekim znanjem kako to funkcionise ostvarim mnogo vise :)
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

E Stars najbolja afirmacija protiv odugovlačenja je "Ja To Mogu!!!"
Kad god ti dođe na red da nešto uradiš, tipa pomisliš "E imam ovo da uradim" automatski poćni da mantraš u sebi, "Ja To Mogu! Ja To Mogu! Ja To Mogu! Ja To Mogu! Ja To Mogu! Ja To Mogu! Ja To Mogu!..." Dokle god ne osetiš poriv da kreneš da to radiš :)
Najjednostavnije, uvek uspeva :D
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Stars

Post by Stars »

Hvala Spoygg :ruzha: lako za zapamtiti, a bas tako nesto mi treba ovih dana, kratko a nadam se efektno. Uvrstavam je obavezno u svakodnevne afirmacije i javljam rezultate kroz par dana :)
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Odlučila sam se, od sada, fokusirati isključivo na osjećaje sreće i radosti, budući da sam Univerzum već zna što kod mene izaziva radost. Zašto bih tražila nešto određeno, kada će to nešto neminovno doći u moj život ako jednostavno zatražim sreću? U skladu s tim, iz mene su iscurile sljedeće afirmacije:

Moj izbor je sreća. Moj izbor je radost. Moj izbor je ljubav. Moj izbor je mir.
Ja mogu biti sretna bilo kada, bilo gdje i bez obzira na sve. Zahvaljujući toj spoznaji, ja sada odabirem biti sretna.
Moje misli su misli o sreći, radosti i ljubavi. Ja imam sve što mi je potrebno za beskrajnu sreću.
Moje stanje radosti ovisi isključivo o meni. Sreća i blagostanje moj su slobodni izbor.
Smijeh me liječi i podiže moju vibraciju, te sreća nesputano ulazi u moj život.
Dopuštam obilju radosti da me ispuni na svim razinama. Dopuštam sebi da budem radosna.
Radost je život. Radost, sreća, mir i ljubav moje su pravo po rođenju.
Prihvaćam sve što mi donosi radost i čini me sretnom.
Stars

Post by Stars »

Caoo, da ispunim obecanje i javim da mi je afirmacija "ja to mogu" pomogla da se prihvatim i zavrsim uspjesno za mene veliki i odgovoran posao :)
Jos jednom hvala ti Spoggy u pravo vrijeme prave rijeci si mi uputio :svekul:
Ne znam da li na ovoj temi mogu traziti savjet (malo sam razgledala sve teme al nisam nasla odgovarajucu) pa cu ipak tu ispisati problem , pa ako ima vec ta tema neka me neko uputi :) Naime imam problem koji treba da rijesim, al nisam sigurna kako, imam dvije opcije, i cas mi se ucini da je pravo rjesenje jedna opcija a cas mi se ucini da je neka druga, probala sam sa meditacijom al ne ide cas mi jedno ok cas drugo, stavljala pozitivne i negativne strane svake opcije i nisam uspjela izvagati sta da odaberem :nebimoglo: sad razmisljam o nekim afirmacijama tipa "ja donosim samo ispravne odluke za mene" al ne znam da li je to ispravno formulisano a i vrijeme za odluku mi izmice, ne znam da li se mogu osloniti na afirmacije ako imam samo 2-3 dana da ih izgovaram, cini mi se prekratko. Sta vi radite u ovakvim situacijama????
Hvala svima unaprijed koji budu dali sugestije i savjete :)
Aurora3

Post by Aurora3 »

Zdravooo. :D
E, bas mi je drago da si uspjesno zavvrsila taj posao. :bravo: :bravo: :bravo: Svrati posle u kafance da nazdravimo. :)
Ja sam i dalje lenjivac, koristim afirmacije po nekad, mada uglavnom se sjetim u kriznim momentima da zastanem, i mantram u sebi nesto da mi podigne vibraciju. :)
Sto se tice tvoje odluke, ja kad sam u prilici da moram da odaberem nesto, primijenim jedan trik. To sam nekada davno procitala u nekim novinama, naime, uzmi dva papririca, na jednom zapisi prvu opciju, na drugom drugu opciju, i ubaci u ''sesir'' zavuci ruku i izvuci jednu listicu. To bi trebala biti tvoja odluka. Medjutim, trik je u tome, sto nasa podsvijest obicno odluci prije nase svijesti, pa, ako ti opcija koju budes izvukla bude sasvim ok, onda je to to, ako ipak bude malo negodovanja... Kontas vec... :) Meni obicno uspijeva. :D
P. S. Jos nijesam uspjela da procitam one testove...ali hocu, obecavam. Mozda vec nocas, ako ne zaspem, kao sinoc uz Vinine videe. :D
:****
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Stars, afirmacija djeluje onog trenutka kada počneš vjerovati u nju, znači vrijeme tu nije od neke važnosti. Možeš si smjesta reći da si uvijek vođena pri donošenju odluka, i biti sasvim sigurna da nećeš pogriješiti. Meni pomažu ovakve fraze:

Ja uvijek donosim odluke koje služe mom osobnom napretku.
Sve odluke koje donesem u skladu su s mojim najvišim dobrom.
Odgovor se pojavljuje u mome umu kada ga najmanje očekujem.

Ova zadnja afirmacija koristi na način da ne moraš provoditi vrijeme u vaganju opcija, mogućnosti i koristi iz donešene odluke. U trenutku kada se zaokupiraš nečim drugim, u tebi će se otvoriti prostor za pojavu odgovora, on će sijevnuti poput munje i protresti cijelo tvoje biće, koje će potom znati što učiniti. Dopusti da odgovor pronađe tebe, što će on svakako i učiniti.

Drago mi je zbog ostvarenja tvojeg cilja, znali smo mi da TI TO MOŽEŠ!
Stars

Post by Stars »

Hvala Aurora i Krijesnice :)
Aurora, radila sam sa bacanjem novcica, slicno tvom prijedlogu sa sesirom al mi nije pomoglo, jer bi nakon bacanja novcica i odluke za jednu opciju nakon kratkog vremena posumnjala da je to bio pravi izbor pa bi se orjentisala na drugu opciju al i to bi me kratko drzalo i vracala bi se na onu prvu, pravi zacarani krug. Valjda sam sebi u glavi negdje "ugradila da cu napraviti los izbor" sta god da uradim
Krijesnice, pokusat cu ovaj moj negativan stav zamjeniti pozitvnim, tim da afirmacija pocinje djelovati cim povjerujem u nju, pa cu istrajati u izgovaranju "ja donosim samo ispravne odluke za mene" i "potrebni odgovori mi dolaze u pravo vrijeme" ne bih li eleminisala nestrpljenje i nesigurnost a dopada mi se i ova tvoja "odgovor se pojavljuje u mom umu kada najmanje ocekujem" nadam se da ce ove tri afirmacije biti dobitna kombinacija za rjesenje moje dileme
Hvala vam na prijedlozima :)
Stars

Post by Stars »

Eto, u momentu mi dodje da se odlucim za jednu opciju i prije krajnjeg roka za odluku, da li je to rezultat izgovaranja afirmacija ili ne nisam sigurna al se nadam da sam izabrala onu opciju koja je dugorocno dobra za mene :) Tek za 20-ak dana cu znati prve naznake da li je izbor bio dobar ili ne, ostaje mi cekanje :pardon:
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Ako se još dvoumiš, pokušaj s bacanjem novčića. Ona fora - ako ispadne glava, biram prvu opciju, ako je pismo, biram drugu. Zanimljivo je da u trenutku kad se novčić bude okretao u zraku, u tebi će se javiti nada da se okrene na jednu stranu. Tada ćeš znati što zapravo želiš, bez obzira kako se novčić okrenuo.

Možeš i pokušati tako da, ma koliko zahtjevno zvučalo, prestaneš misliti o tome sve do trenutka kad ćeš trebati reći što želiš. Tada ćeš izgovoriti ono što ti prvo padne na pamet, a prvi odgovor UVIJEK dolazi iz unutrašnjosti, i stoga je ispravan. Postoji dio tebe koji zna sve, a taj dio progovara kada nije prigušen mislima o dvoumljenju. Kako bi Mooji rekao, "budi tiha i znanje će ti biti otkriveno". ;) Vjeruj u sebe i svoje izbore, sigurna sam da nećeš pogriješiti.
Post Reply