Šta fali živeti u mašti?

Moć misil, kako misliti pozitivno, kako izgraditi zdrav stav, sumnja, ljubav, ljubav prema sebi, zahvalnost
Vlajko

Re: Šta fali živeti u mašti?

Post by Vlajko »

Bravo Vina..

samo sam na trenutak pomislio dal' bi bila takva da vodiš dnevnik na rts? :D

Mislim da da :)

samo te ovaj rad mnogo više ispunjava i inspiriše.. sjajno, stvarno zračiš :D
Svest je trag – Znanje je pomagalo – Ljubav je odgovor :D
Naly Younis

Post by Naly Younis »

Poslušajte ove priče, nikoga nije stid zbog svojih želja... :D
http://www.youtube.com/watch?v=jyM8Wlgfi34

Prije par godina, dok još nisam vjerovala u Zakon privlačenja, slučajno sam se registrirala na jednu od ovakvih stranica. Upisala sam sve podatke i u roku od 24 sata su me nazvali iz USA da rade vježbe sa mnom online. Nisam htjela online pa su mi slali mailove ali ih nisam čitala. Tada sam još bila ona neosvješčćena. :?
Image ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
Vina

Post by Vina »

Drago mi jed a vam se dopao video :)

Stvarno ne razumem poricanje želje, kada smo stvoreni da funkcionišemo željom. Ona nas vodi, ona je naš drajv' i da nema nje ne bismo živeli. Želja je esencija našeg organizma. Ne postoji čovek koji ne želi nešto, bilo šta. Bilo šta.

E sad, to što smo od malena vospitani da poričemo svoje impulse; što smo stopirani i ugušeni da se ispoljimo i poželimo, i što smo ubeđeni da je većina onoga što bismo najviše želeli nemoguće ostvariti - je sasvim druga priča. Ali upravo to - priča, ništa više.
Tu postoje razne varijante tipa: želeti je loše, želeti je sebično, egoistično, alavo, obesno, kapitalistički, plitko...svašta nešto. Sve pogodno da potkrepi čovekovu priču i opravda stagnaciju, lenjost, potencijalni neuspeh, nepokretljivost, bezvoljnost, strah, nesigurnost, komplekse, lažnu sliku pred drugima.

Iako to ima svoju težinu, čovek ipak mnogo puta bira taj naizgled lakši put, dok lagano umire u sebi, gušeći sopstveni glas duše koja cvili i preklinje i moli da se ispolji, da zasija, da se pokaže, da se ostvari, da izađe napolje iz samice. Zaista tužno. Međutim, čovek i za to ima rešenje: loše navike, cigarete, destruktivno ponašanje, brza hrana, mnogooo hrane, alkohola, televizije, kratkotrajne zabave za odrasle...

Zbog svega toga, ljudi promaše da vide veću, širu sliku - objektivnu sliku svega toga oko želje. Ona je takođe velika prilika za ne samo naš rast, već i pomoć drugima. Šta može dati bolesni, ozlojeđeni čovek drugim ljudima? A šta može dati radosni, zdravi čovek drugima?
Vrlo logično pitanje, i krajnje jednostavno.

I takođe smatram da uspeh, novac, slava, materijalna dobra, karijera, korporacije, i luksuz ne mogu i nemaju moć da bilo koga pomute, bace u zabludu, promene na gore, učine da postane đavo i zla osoba - to je takođe još jedan super izgovor, mit i priča iz gornje kolekcije koju sam navela. Čovek se promeni zbog drugih razloga (ako se promeni) a ne zbog novca i spoljašnjih okolnosti.

Dakle, ja želim, slobodno, i volim uspeh, volim da stalno želim još i još i još. Želje nam se svima razlikuju, što je fantastično. Neko želi ovo, neko ono. Bitno je da želimo, da se usudimo i da radimo na tome. Samo tako možemo biti srećni, ako pratimo svoj glas i verujemo sebi. Niko drugi ne zna šta je najbolje za nas, i niko nema prava da upravlja našim izborima, samo mi :)
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Vina

Post by Vina »

http://ratnicisvetlosti.com/prevod/radi ... ati-nesto/
Evo savršenog teksta o celoj ovoj temi pokretanja, želje, i sl. Preporučujem vam da pročitate, i pronađete sebe u tekstu.
Prvo daš onda dobiješ. Prvo uradiš, posle kukaš i osećaš, ne obrnuto.
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Linda

Post by Linda »

Draga Vina, u pravom trenutku sam pogledala tvoj video jer sam danas malo potunula u vibrativnom smislu i samim tim osetila nemoc.Znam da sve zavisi od nas, ali nekad dobro dodje mala pomoc prijatelja ;) Ti si me trgla! Hvala! Cmok, Linda
nasmijano Sunce

Post by nasmijano Sunce »

Kad sam do faxa bila stalno u svom svijetu (sad vidim),ja sam sve,ali sve sto sam htjela i dobila! Ok. Neke stvarisam pogresno radila i to nijesam dobijala,jer sam krsila zakone. Ali,tada nijesam shvatala.
Kad i kako sam ja iz mojih pufnastih oblaka presla na racio,koji mi evo vise od 6 god.nije donio nista dobro. Naprotiv,blokirao me.
Hvala Bogu ,sto sam opet pocela da naginjem ka masti i ezoteriji i alternativi..tj. ka srecnom zivotu!
Sad sam jos nesto shvatila! Ne mogu da vjerujem! Ja sam savrsena!
Voliiim Vas,idem da razmisljam :))))))) .. Ovo mirise na zakljucivanje jedne situacije! :)))))”
Danas je najljepsi dan u mom zivotu!
"Always look for brihter side of life"

"My endless possibilities has the whole world opened for me cause I'm lovin' life"
jelena

Post by jelena »

nasmijano Sunce wrote: Hvala Bogu ,sto sam opet pocela da naginjem ka masti i ezoteriji i alternativi..tj. ka srecnom zivotu!
Sad sam jos nesto shvatila! Ne mogu da vjerujem! Ja sam savrsena!
Voliiim Vas,idem da razmisljam :))))))) .. Ovo mirise na zakljucivanje jedne situacije! :)))))”
:idea:

Jako si me obradovala sa ovim rečima.Čitajući ih osetila sam da ih je napisala tvoja prisutnost.Osetila sam tvoju sreću i euforiju i jako sam sretna zbog tebe.
Nasmiano sunce samo napred i pusti da svesnost izlazi iz tebe da se širi i kreativno izražava... :D :D
Danijela
nasmijano Sunce

Post by nasmijano Sunce »

:) Hvala ti na lijepim rijecima!
Danas je najljepsi dan u mom zivotu!
"Always look for brihter side of life"

"My endless possibilities has the whole world opened for me cause I'm lovin' life"
lekaca

Post by lekaca »

"Mastari ne beze od svoje stvarnosti , vec joj, mastanjem, daju nove dimenzije" :-)
Volim vas sve :-*
Jecika

Šta fali živeti u mašti?

Post by Jecika »

Pozdrav svima :) e ovako ja imam jedno pitanje, pošto Abraham kaže da treba apsolutno da negiramo realnost koja nam se ne dopada i na nikad ne govorimo o onome što ne želimo i ja to tako i radim ali nekako osetim da postajem odsutna, da živim nešto drugo od onog što jeste... Imam totalno drugačiji (lepši) svet u svojoj glavi tako da nekako nisam prisutna u sadašnjosti.... Mislim ne znam šta sad da radim da li da negiram stvarnost koju ne želim i da živim u svojoj virtuelnoj stvarnosti ili da živim u sadašnjem trenutku ali sa problemima??? :drugari:
Post Reply