Harmonija

Zakon privlačnssti
Roses

Re: Harmonija

Post by Roses »

DenVik, to sam ja! :D :)
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

i po meni je harmonija-umerenost u svemu!
nikada necu uskratiti sebi harmoniju i mir-to je najneophodnija stvar
bez toga ne moze nista!:-)
kada sam u disharmoniji osetim istog trenutka-jer se ne obram lepo drugima,ne mogu da slusam tudje probleme,ne mogu da ucim ni radim,ne mogu da se smejem i disem... ma ko to zeli sebi?!
ja moram da budem ok da bi zivot bio uzivanje! :-)
cim primetim da nesto ne funkcionise kao obicno (pre svega odnos sa drugima)
skuvam sebi nesto jako ukusno,pocastim se lepom kupkom,sedim 2 sata u parku ,pricam o svemu sto me muci...i vrati se harmonija u moj zivot!
joj koliko sam tada srecna! ne dam joj da ode,bez nje ne mogu a ni ona bez mene ;-)

a sto se tice hrane-svaki moj obrok traje pola sata-sat,da se napolju
sprema smak sveta,ja bih polako seckala i zvackala polako svoj obrok jer drugaije ne umem i ne zelim

stn se tice cigareta-ja sam pusac,trenutno mi to odgovara
ali sigurna sam da nece jos zadugo, pogotovo kada budem imala decicu jednog dana,
to tada sebi neci dopustiti pa makar vristala 3 dana ali necu vise pustiti

:-*:-*:-*
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Roses

Post by Roses »

Hvala na odgovour jovanajovana10, imas pravo u svakoj rijeci koju si napisala!! :)

A hvala i vama svima. Sto se tice cigara, ponovo sam razmislila.

Moguce je ali posto dugo pusim onda moram da podredim sve ostale ciljeve tome cilju. Znaci prestanak pusenja ce biti moj glavni cilj i ispred svega i kad pocnem sa prestankom onda nema vise kolebanja. Ima da istrajem. Samo je istrajnost pravi put to uspjeha.

Mozda bih vec bila i prestala da sam sa samohipnozom nastavila..ali nije kasno. Na greskama se uci!! Sljedeci put kad pocnem sa samohipnozom koja mi je tada pomogla kad sam vec jedanput prestajala necu vise prekidati, radicu je redovno uvijek kad mi je potrebna..Usmjericu jednostavno svu moju koncentraciju koju imam na prestanak pusenja. A kad se otarasim te navike osjecacu se kao pobjednik. I napokon cu postici tu vibraciju koju zelim da dostignem.

Pozdravi!

Roses
DenVik

Post by DenVik »

Roses, ja sam bila pusac 15 godina, kutija, dve dnevno. Marlboro medium i 100s, to su mi bili omiljeni trovaci :budala: .
Ali sam osecala( hm, kao i svi mi sto osecamo sebe)da to nisam prava ja, da mi to ne prija i samo Cap!( Univerzum me posalje na operacioni sto da operisem neki polip na grlu, bila sam promukla, inace sam oduvek zdrava ko dren)i hvala do neba za ovo.

Ostavila, ne pusim od 2002god. Nisam od ovih osvescenih sto idu i vicu okolo na sav glas protiv pusenja i cigareta.
Ali mi jako smeta, ne idem u zadimljene prostore, skoro sve moje drugarice su ostavile ili su u procesu :svekul: , ne sedim sa svojim pojedinim koleginicama trovacima na poslu u toj nekoj prostoriji( cumezu gde nema vazduha, ne prija mi)jer ja pre svega volim sebe i svoje savrseno telo i svoje zdravlje i uzivam u tome.
Polako, ako imas zelju stize odmah i volja za njom, mozda ti ne treba samohipnoza, mozda ti treba samo da malo budes iskrena prema sebi i lepo i jednostavno upitas sebe sta treba da uradis? Sta ti smeta? Sta ne? Da li su to stvarno cigarete ili je nesto mozda drugo.
I doci ce ti odgovor, veceras,sutra, prekosutra,nebitno kad.
Samo je u tebi odgovor i glavu gore i osmeh na lice, sta god da je, uvek postoji resenje.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Roses

Post by Roses »

DenVik, hvala puno na odgovoru. Tvoj odgovor je nekako divan, mada mi je jako zao cuti da si se morala operisati radi promuklosti.
Ja pjevam svaki dan 2-3 sata /tako je vec 15 zadnjih godina, vjezbam i snimam i tako je to mozda razlog zasto nisam dobila probleme sa disanjem radi pusenja ali posljedice ipak osjecam ali tek kad se ujutro probudim, koje ja rjesavam na svoj nacin..

Moj rezim zivota je provedi cio dan sama, citaj i pjevaj..i tako mozda je cigara zamjena za ono malo drustva koje mi mozda fali mada ja ne osjecam da mi fali, veom rijetko mi fali neko. Ali eto kad nema cigara onda nije vise dan tako sladak i ne uzivam u njemu i pored pjevanja koje najvise na svijetu volim. Ne mougu vise ni da pjevam ako nemogu da zapalim..ne moug jednostavno da se opustim..i da bi onda sve bilo ponovo u redu ja sebi zapalim cigaru i tako to..a za divno cudo glas je super cist mada toliko pusim..

Ali ja znam da moram prestati. Moja mati me stalno grdi zbog toga. Jednom prilikom kad sam isla da je posjetim nisam pusila 2 sedmice jer mi je zabranila, bila sam kao izgubljena a vidjamo se samo jedanput godisnje. Ja sam tad prestala radi nje a kad sam se vratila u svoj stan i tu gdje ja zivim onda sam nastavila ponovo da pusim jer ona vise nije bila tu. Kad sam je posjetila ponovo sljedece godine nije vise zabranila tako da smo ponovo 2 sedmice mogle da provedemo vrijeme a da i meni bude udobno. Ja kod mojih roditelja pusim uvijek na balkonu ili napolju, to je oduvijek tako.

Srdacni pozdravi!

Roses
DenVik

Post by DenVik »

Draga Roses, takve su moje lekcije u zivotu, tres posred glave ili ja ne vidim odgovor, prosto je tako moralo, za sto sta.
Pa, neka.
Divno je sto pevas, vidis da tvoje Ja trazi pomoc cim si se ti ovde javila. Ne brini, pomoc ce doci, uvek i uvek dodje kad god zatrazis. Sad pusti da se desi, ako ti se pusi, pusi ali nemoj osecati grizu savesti zbog toga i muciti sebe. Najbolje bi bilo da nekako nadjes, ne zamenu za cigarete, nego prosto nesto sto ce da ti prija. Trebaju ti novi divni prijatelji, afirmisi, privuci ih.
Imas u bilo kojoj knjizi Luize Hej divne savete, u vezi bilo cega.
Roses

Post by Roses »

DenVik, ja mislim da si sasvim u pravu. Da prisilit sebe ne vodi bas ka nekom uspjehu tako jednostavno. Pogledala sam juce film od Lujze Hej i mogu reci da je film odlican. Pogledacu ga opet jer sam se zaista odusevila.

Srdacni pozdravi svima!

Roses :)
Roses

Post by Roses »

Dosla sam do zakljucka da je pusenje stvar uvjerenja koje imas u svojoj glavi.

Ja i svako drugi ko ih konzumira vjeruje da se bolje osjeca kad pusi. Onda si kao kompletan i imas uzitak.

Ali ako shvatimo da nam nisu potrebne cigare niti bilo sta stetno i to duboko shvatimo automatski cemo prestati pusiti i stetiti svom oranizmu.

Sve sto radimo, radimo iz nasih uvjerenja.

Uvjerenja se daju promijeniti.

Nadam se da je sada svakom jasno ko pusi, ili bilo kakvu ovisnost ima da je samo stvar uvjerenja koje nosi u svojoj glavi. Ako ti se to uvjerenje vise ne svidja, iz odredjenih razloga, jednostavno promijeni svoje uvjerenje!

Ako to pokusas preko afirmacije ne uporebljavaj rijec "NE" jer pdsvijest ne cuje tu rijec, a pusenje je podsvjesna reakcija i treba ga suzbiti u podsvijesti, to jeste to uvjerenje se nalazi u podsvijesti i tu ga jedino mozes i promijeniti (zamijeniti to uvjerenje da ti cigare trebaju sa novim uvjerenjem da ti ustvari ne trebaju). To uvjerenje se mijenja kroz afirmacije koje djeluju upravo na mijenjanju podsvijesti ( u tom podrucju) koje vlada nasim automatskim reakcijama i navikama.

Afirmacija bi mogla da bude: Cisti zrak je uzitak i uzivam sada to, od danas pa nadalje.

Ponavljati sebi to tako cesto dok ne promijenis uvjerenje: da je pusenje uzitak.

Pusenje je uzitak je stari motiv vjerovanja.
Taj motiv vjerovanja treba da bude zamijenjen ili prepisan sa novim motivom vjerovanja da je ustvari CISTI ZRAK UZITAK!

Ponavljanje afirmacije treba da traje najmanje 21 dan dabi podsvijest to prihvatila ili toliko dugo dok se ne dogodi zeljena promjena vjerovanja.

Kada novi motiv vjerovanja stupi na snagu onda smo u ponovo u harmoniji, jer ne pusimo i ne brinemo zbog toga.

Ovo bi bio moj mali doprinos svim osobama koje se truju a zasluzuju bolji zivot. Jenda osoba kao ti je izuzetna i veoma bitna. Zelim ti zdrviji zivot i sav novac koji ulazes u cigare da iskoristis na nacin koji ce ti donijeti puno vise neko taj lazni uzitak koji ti je nametnula okolina i okolnosti u kojima se se nalazio/la. Svaka osoba je samo jedanput in neponovljiva. I na kraju mog malog doprinosa zelim od srca da ti pozelim svako dobro!!! Zelim da ti tvoje novo uvjerenje podari vitalitet koji zasluzujes bas kao i oni koji ne puse i imaju ga. Zelim ti svu srecu ovog svijeta u mom malom blogu. Ja sam sigurna da ces sa novim vitalitetom dobiti snagu da ostvaris jos mnogo vise nego sto si bio/la u stanju do sada. Savako dobro!!!!!

Roses :) :drugari: ;) :)
DenVik

Post by DenVik »

Sta da ti kazem, Roses, to je to,to je taj put. Nece biti lako svaki dan, ali nikad vise nece biti tako tesko kao juce, veruj mi na rec, svaki udah je bukvalno lepsi.
Samo napred i veruj sebi.
Eh, da i ako zelis da se bavis pevanjem, budi uspesna u tome i uzivaj. Lj
Felisiti

Post by Felisiti »

Jedna Lujzina afirmacija glasi - napustila me je svaka želja za pušenjem i ja sam slobodna!
Takođe sam pušač, jedno paklo mi traje dva dana.
Mislim da je najvažnije otkriti uzrok koji nas dovodi do potrebe za cigaretama, rešiti njega i onda rešavamo i posledicu, pušenje. Mislim, ukoliko želimo da se rešimo ove navike.
Znam šta je kod mene podsvesni uzrok potrebe za pušenjem, ali se još uvek prenemažem sa rešavanjem toga, hoću - neću, kao seoska mlada. :)
Roses, želim ti da istraješ i da uspeš - možeš ti to! :)
Post Reply