Moć Kristala

Anđeli, Aura, Channeling, Svetlosno telo, Vibracija tela, "Neobjašnjive" pojave, Slučajnost, Znakovi, Borjevi, Imena i njihovo značenje i uticaj

"Malo" znači da ove pojave nisu obavezno nešto što je neobjašnjivo, nego samo da moramo pomalo da naslućujemo kako funkcionišu
Brida

Re: Moć Kristala

Post by Brida »

roze_srce.png
roze_srce.png (35.96 KiB) Viewed 2286 times
Roze kvac je kamen bezuslovne ljubavi i beskrajnog mira. To je najvažniji kristal za srce i srčanu fahu i podučava istinskoj suštini ljubavi. Pročišćava i otvara srce na svim nivoima, donosi duboko unutarnje isceljenje i ljubav prema sebi.Umirujući je, stišavajući i odličan za upotrebu u krizi ili traumi.

Ako želite da privučete ljubav, ne treba da idete dalje od roze kvarca. Ako ga smestite pored svog kreveta ili u ugao ljubavi u svom domu, toliko je efikasan u privlačenju ljubavi i veza prema vama, da mu je često potreban ametist da ga stiša. U postojećim vezama obnoviće poverenje i harmoniju i podstaći bezuslovnu ljubav.

Roze kvac nežno izvlači negativnu energiju i zamenjuje je vibracijama ljubavi. Jača empatiju i osećajnost i pomaže kod prihvatanja neophodnih promena. Ovo je odličan kamen za krizu srednjih godina. Držanje roze kvarca pojačava pozitivne afirmacije. Ovaj kamen može da vas podseti na vašu nameru. Ovaj prelepi kamen podstiče prijemčivost za lepotu svih vrsta.

Emotivno, roze kvare je najbolji iscelitelj. Otpuštajući neizražene emocije i srdobolju, menjajući emotivno uslovljavanje koje nije više od koristi, smiruje unutarnji bol i leci gubitak. Ako nikada niste primili ljubav, roze kvac otvara vaše srce tako da postajete prijemčivi. Ako ste voleli i izgubili, teši vašu tugu. Rože kvare vas uči kako da volite sebe, što je veoma značajno ako sebe smatrate osobom koju je nemoguće voleti. Ne možete prihvatiti ljubav od drugih niti ih voleti, ako ne volite sebe. Ovaj kamen podstiče samoopraštanje i samoprihvatanje i priziva poverenje u sebe i samouvažavanje.

LECENJE Roze kvac ojačava fizičko srce i vaskularni sistem i uklanja nečistoće iz telesnih tečnosti. Stavljen na timus, roze kvare pomaže kod problema sa plućima i grudima. Leci bubrege i nadbubrežne žlezde i ublažava vrtoglavicu. Za roze kvare se kaže da povećava plodnost. Kamen ili eliksir smiruje opekotine i plikove i ulepšava ten. Koristan je kod Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, kao i kod senilne demencije.

POLOžAJ Nositi, posebno iznad srca. Staviti na srce, timus, ili u ugao ljubavi u prostoriji.
Last edited by Brida on 13 Feb 2013, 17:51, edited 2 times in total.
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
Brida

Post by Brida »

Karneol_1.jpg
Karneol_1.jpg (40.14 KiB) Viewed 2286 times
[Karneol je kamen kreativnosti, individualnosti i hrabrosti. Zovu ga još i “glumački kamen”. Veliki je zaštitnik. Pojačava memoriju i pomaže pronaći prave prijatelje. Štiti od ljubomore, ljutnje i straha. Pomaže ostvariti želje i donosi sreću; olakšava i uklanja tugu. Pomaže stabilizirati energije u domu. Povezan je s korijenskom i sakralnom čakrom. Koristi se za liječenje rana, pomlađuje tkiva i stanice, protiv reumatizma, bubrežnih kamenaca i drugih bubrežnih problema.

Kristaloterapeuti propisuju nošenje karneola ljudima koji imaju problema sa spavanjem. Karneol smiruje i ublažava napetost. Hladna glava i miran um ce lako prevazići nesanicu. Donosi odgovore na važna pitanja kroz snove. Ako sanjate karneol to znači da vam predstoji nezanemarljiv problem u životu.

Poznat je kao kamen velike duhovnosti. Veruje se da je lekovit sa čudesnim mocima za lečenje psihičkih i fizičkih problema. Ublažava strahove u vezi sa smrću i ponovnim rođenjem. Donosi mir u trenucima promene. Takodje mu se pripisuje moć uvećanja i isticanja talenata osobe koja ga nosi. Preporučuje se bojažljivim ljudima kojima je potreban podstrek i motivacija jer uvećava samopouzdanje.
Za mene najlepsi kristal :D
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Predivan je karneol < 3
Tjedan dana sam meditirala s njim i onda sam doživjela eksploziju kreativnosti. Kad god sam se uhvatila kista ili pisanja, rezultati su bili nevjerojatni! Također mi je pomogao da povratim vjeru u sebe i izgubim potrebu da budem ljubomorna na ikoga. Uvidjela sam vlastitu ljepotu i podigla si samopouzdanje. Tako mali kamenčić, a tako moćan :D
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Sta mislite o povezanosti kristala sa horoskopskim znacima?
Ja se izvinjavam ako je vec bilo reci otome,preko fona sam ne mogu sve da vidim
primetila sam da ima dosta poklapanja sa kristalima koji se meni dopadaju sa mojim znakom. Ja sam jedna sanjalica u znaku riba. :-):-):-):-)
moja najbolja drugarica iz detinjstva (lav) birajuci kristal koji joj odgovara po kriterijumu horoskopskog znaka mada joj se taj i dopada,indirektno me je navela da joj
kupim kao poklon bas taj jedan odredjeni,ona kristale jako voli.Da li je to dobar kriterijum za odabir? Ja se tu nesto posebno ne razumem...a volela bih da je iznenadim :-)
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
jaspis

Post by jaspis »

Hej Jovanajovana :)
na puno se mjesta kristali povezuju s horoskopom, e sad mozda i ima nekih poveznica obzirom na dominantne karakteristike nekog znaka..
Znak u horoskopu je polozaj sunca, ipak postoji jos i puno drugih planeta naravno koje su dio naseg horoskopa tj. nase natalne karte, zato mi se cini da je odabir kamencica prema horoskopskom znaku poprilicno neprecizan.
Kazu da je najbolje odabrati kamen tako da ih promatras i odaberes onoga koji te privuce svojim izgledom bojom. ako ih je vise iste vrste onda uzmes svaki u ruku i osjetis njegovu vibraciju..
ako ti je ugodan u ruci i osjetis toplinu i neku lijepu emociju onda je taj sigurno pravi za tebe...
cesto se dogodi da dodes u ducan s namjerom da odaberes izmedu nekoliko kamencica za koje mislis da bi ti bili dobri jer si citala njihova svojstva ili jer ti kao pasu po horoskopu i onda ti se dogodi da kupis neki sasvim deseti..
Mislim meni se to dogada i svaki put kad sam tako prepoznala neki kamencic i kupila ga i kad bih kasnije kod kuce procitala njegova svojstva zapanjila bih se jer je to uvijek bilo bas ono sto meni treba u tom trenutku...
I naravno da je bitna i namjera ako nekom kupujemo kristal na poklon ili ako ga kupujemo sebi jer oni jako puno energije daju ali i primaju...
Postoje i slucajevi kad ti treba kamencic bas za odredenu svrhu pa ides kupiti bas taj ali kako ih obicno bude vise i onda je dobro odabrati iz te hrpice bas pravi za tebe...

Ako volis kristale nekako ti dodu sami u zivot kad su meni bili potrebni a nisam bila pri lovi covjek na standu mi dao popust
onda sam na moru na standu dobila jedan na poklon i to bas onaj koji mi je trebao kao zednom voda...
Isto tako kristali kad odrade svoje jednostavno odu iz nasih zivota...
Meni netragom nestala narukvica od mjesecevog kamena i jedan tirkiz a to je bilo skupa sa svim ostalim kamencicima..
Fale mi i zao mi je ali znam da to tako treba biti jednostavno....

E bas sam se raspisala, dosta je, odoh se druzit sa svojim boji kamencicima malo pred spavanje
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

jaspis , hvala ti na odgovoru
:)
jos jedno pitanjce
posto se sa tom drugaricom jako dugo druzim (otkad znam za sebe) kolika je mogucnost da cu ja ,kada dotaknem odredjeni kamencic da osetim da je za nju
da li je to onda samo subjebtivni osecaj ili moze da bude dovoljno objektivan da ce i njoj da se dopadne ?
da li si cesto kupovala drugima ? i kakva su ti iskustva bila ?

http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
tamaris

Post by tamaris »

Joj predivna tema. Nakon dugodisnjeg rada sa poludragim kamenjem mogu sa vama podeliti nekoliko iskustava sto svojih, sto i mnogo mnogo iskustava nasih musterija. Neverovatno je to koliko se poklapa horoskopski znak sa odabirom kamencica, tokom naseg rada ja sam sprovela malo istrazivanje, i doslo je do poklapanja, polozaja venere u natalnoj karti sa odabirom kamencica, majka je napisala kratku brosuru o tome. Po meni jovana trebalo bi da drugarica sama izabere kamencic, duboko verujem , sto se i kroz praksu pokazalo, da u momentu odabira jednostavno se poklope vibracije tvoje i kamena kojeg biras. A sto se tice eksperimenata, ja sam uvek za, mozes da pokusas i to da se fokusiras na drugaricu npr : Zelim da moj trenutni odabir kamencica bude u skladu sa istinskom vibracijom moje drugarice. Fokusiras misli na nju, u potpunosti, ali kakva ona jeste ali ne kroz tvoju prizmu sagledavanja.
Jaspis ovaj tekst je prelep, jako se obradujem kada cujem iskustva o "saradnji" sa kamencicima. Meni su moji kamencici puno puno pomogli. I to sto kazes kada se kamencic izgubi jednostavno treba ga pustiti, zavrsio je svoju ulogu i tako je i trebalo biti.
Crni turmalin je kod mene se pokazao kao jako zanimljiv i efikasan. Crni turmalin stiti od negativnih misli drugih ljudi pored ostalih funkcija ljudi ga uglavnom za to uzimaju,a meni se desilo da se u toku jedne jako velike svadje otkaci i raspadne se na sitne sitne komade, verujem da mu je bilo puno te negative.:) Nosila sam ga kada sam u kontaktu sa osobama koje nedostatak energije nadomescuju iz drugih i uvek sam imala jako pozitivne ishode,jednostavno nista me nije doticalo. Preporucujem svima, stedi zivce i energiju.
Tirkiz, poznati kamen, amajlija, protiv manipulacije i lazi, takodje ima tu osobinu i da promeni boju, u smislu da postane vise zelen nego plav, ukoliko je osoba koja ga nosi izlozena bas raznoraznim manipulacijama i lazima. Ovo je provereno kroz jako puno nasih kupaca, puno zivotnih situacija rascistilo se uz pomoc i ovog kamena, puno istina izaslo na videlo. Jednostavno se desavaju situacije da osoba vise ne moze da te laze,ili se situacija razvija da se sve otkrije.
Malahit, ja volim da kazem, kamen " dva puta ja" :) duplira vase raspolozenje bukvalno, to je moje licno iskustvo, ako sam happy to je eksplozija srece uz ovaj kamen, ako sam u losoj fazi odmah ga skidam, jer svasta moze biti. :)
Roze kvarc uh moj omiljeni, sa njim imam naj najlepsa iskustva. Praktican primer ko voli zabavu tog tipa, izlazite u grad, ponesete ovaj kamencic, imacete 100% efekat, u vidu mnostva udvaraca ili udvaracica :) Jedini je problem sto nije selektivan :) Znaci dosta njih vam prilazi :) Ko voli nek proba :) Ja sam bila u situaciji a na kraju skine mindjuse od rozenkvarca i izadjem iz lokala i da to je bio prvi i zadnji put, ali eksperiment se dobro pokazao. Ono sto bih jos dodala,je da ovaj kamen uci kako da zavolis sebe istinski, po meni svaka zena ga treba nositi. I da, jos jedno iskustvo, ne poklanjati ga partneru, u nasem iskustvu to se pokazalo kao lose, ne znam zasto ali dolazilo je do prekida veze....
Kada se setim jos necega korisnog pisacu vam :D
Krijesnica

Post by Krijesnica »

tamaris, meni je baš zadnjih par puta rozen kvarc zapeo za oko dok sam gledala kakav bih si kristal kupila...sad kad čitam tvoja iskustva s njim, mislim da me intuicija dobro vodila :D Uskoro ću se pobrinuti da ga dovedem u svoju malu kristalnu obitelj ^^

Ali prije toga definitivno si želim nabaviti ovaj kristalić: fluorit-apatit. Ne znam zašto, očarao me čim sam ga vidjela, a i djelovanje mu u potpunosti odgovara onome što mi treba trenutno... :)

Šta se tiče horoskopa i kristala, normalno da je to usko povezano i moguće je da osoba na temelju toga odabere kristal koji će joj pasati... Ali treba uzeti u obzir da skoro svaki horoskopski znak, koji je rođen u posljednjoj dekadi svog znaka uglavnom odstupa od tipičnih karakteristika tog znaka. Što znači, moguće je da osobi taj kristal neće baš odgovarati. Ja sam više za to da se kristal bira prema intuiciji i osobnim potrebama, tako se ne može pogriješiti ;)
jaspis

Post by jaspis »

Jovana slazem se s gore napisanim, najbolje je da prijateljica sama bira kamencic, ipak svaki eksperiment moze biti poucan i zabavan jako..
ja sam samo dva puta nekom kupovala kristal ali bas taj koji je osoba htjela..
Zadnje sam kupila bratu akvamarin jer je bas taj htio a jednostavno zbog gomile posla nikako nije stigao do grada da ga kupi..
Kupila sam mu jednom i mokvi kuglice ali one su univerzalne pa je tu tesko pogrijesiti :)

Ruzicasti kvarc??? joj, niti te mi narukvice nema hmmmmh :)

Fluorit je predivan kamencic mene bas nekako smiruje i daje mi dublji uvid u sebe...

Imam jednu super knjigu, enciklopedija kristala odlicna je jer su kamencici stvarno dosta detaljno opisani i mogu se naci gotovo sve vrste kristala u njoj..

Znate li gdje bih mogla naci crni opsidijan ali u obliku kuglice, sanjala sam ga jednom i zato zelim bas takav jer je san bio jako jaako stvaran...
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
jaspis

Post by jaspis »

Opet ja s boji kamencicima

Srela sam se s njima slucajno
prijateljica kupila i dala mi u ruku a da nisam imala pojma sta je to
iz nekog razloga nikako ih nisam mogla ispustiti iz ruku
pitala sam ju sto se dogada i kakvo je to kamenje?
ona se najprije bas razveselila da tako na njih reagiram a onda mi je objasnila kakvi su to kamencici zapravo...

Naravno bila sam odusevljena i htjela sam svoj par kamencica ali lova je bila problem..
Zovem ja svog brata koji je tad radio u jednom ducanu koji se bavio prodajom sportske opreme i iznajmljivanjem uglavnom skija i tih stvari..
Pitam ja njega da mi da lovu za kamencice :)
Na kraju ispalo da sin od covjeka koji drzi trgovinu s kamencicima dolazi u ducan kod mog brata po tu skijasku opremu i da mu je taman taj sin nesto duzan ili tako nekako, ne sjecam se vise tih njihovih poslovnih dogovora...
I tako su se njih dvojica dogovorili da taj decko ne treba mom bratu dat te neke novce vec da ja mogu lijepo doc u ducan po svoje kamencice..
Bila sam sretna ko malo dijete :)
kad sam ih uzela u ruku bilo je to kao susret s dobrim prijateljem :D
I eto, godinama se vec lijepo druzimo...
Znam imati velikih problema s ocnim tlakom
Jednom mi je bas bilo gadno, bol suze i sve sto ide uz to, onda sam se sjetila boji kamencica, stavila ih na glavu ispod one trake za kosu i legla.. Za par minuta sam bila kao nova, nisam mogla vjerovati da su tako mocni i da tako brzo djeluju jer inace kad me taj tlak copi bol ne popusta satima :)

Evo ispod jedan link pa ako vas zanima mozete malo vise procitati o njima
http://www.povratakgaji.com/KadNeboLjub ... amenje.htm
Post Reply