Želim ovdje opisati svoje nedavno iskustvo - kako sam kroz negativno iskustvo pronašla gdje je točno glavni otpor moje podsvijesti.
Možda nekome pomogne da i sam dešifrira svoje otpore....
Napravila sam kolegici web stranice, prije godinu dana, besplatno. Jednostavno nikada prije nisam mogla naplatiti svoj rad poznanicima ili prijateljima.
Iako je ona obećala da će me kao počastiti.....nije održala obećanje...Prije nekoliko dana dobila sam obavijest na mail da će vrijeme zakupa domene isteći i da treba uplatiti zakup domene za slijedeću godinu. Budući da ne preprodajem domene i ponudu šaljem kolegici kakava jeste (iako imam privatni firmu preko koje bih mogla sve fakturirati), pitala sam kolegicu da li želi opet uplatiti zakup domene. ona je rekla "DA". Ok, tražila sam novu ponudu koju sam proslijedila kolegici da je uplati. Nakon isteka dospijeća, sjetila sam se da nisam dobila mail o uplati jer znam da firma od koje sam naručila domenu šalje odmah mail o uplati,pitala sam kolegicu. Ona je rekla da je zaboravila. Ja sam joj rekla da je prošao rok dospijeća i lijepo sam je pitala da li da pitam jel se može još platiti po toj cijeni. Ona je rekla da pitam. Kada sam dobila potvrdu na mail, ja sam joj ponovo poslala sve podatke. I naravno, nije uplatila. Budući da ja jako ozbiljno shvaćam poslovne odnose i nikada ne obećavam nešto ako nisam sigurna da ću to ispoštovati, bilo mi je jako neugodno. Pitala sam je slijedeći dan a ona je reagirala kao da ja nju tražim "XY" novaca za sebe. Osjećala sam se "namajmunisano", posebno zato jer joj to nije prvi puta da laže poslovno. Razmišljala sam... Nisam joj ništa naplatila, sve što sam radila - radila sam besplatno....a ona se ponaša prema meni bez imalo poslovnog poštovanja...Prema drugima se ne ponaša tako. Zašto?!
Razmišljala sam i počelo je opet sa krivnjom i ogorčenjem...I to je ono što me je najviše zabrinulo - kako prestati kriviti sebe što sam dozvolila da me namajmuniše i kako ne osjećati ogorčenje. Tada sam se sjetila - ako me ljudi ne poštuju, to znači da meni nedostaje samopoštovanje i zbog toga ne naplaćujem svoj rad, zbog toga mi je bivši oteo gotovo svu imovinu a sadašnji potrošio moje pare, zbog toga me je novac jednostavno napuštao.
Sada kada znam dijagnozu, sada znam i lijećenje. A krivnje više nema, ona se pretvorila u zahvalnost za iskustvo iz kojeg je proizašlo znanje i putokaz!