NISTA NIJE KAO STO JESTE ...

Danas ti je rođendan? Na čemu si zahvalna? Kako si počela? Predstavi se :)
Bitebo

NISTA NIJE KAO STO JESTE ...

Post by Bitebo »

... jer sve je onako kako ga mi vidimo u nasoj glavi. Cesto mi je deviza " da bi ti se desile stvari koje ti se nikada nisu desile, moras raditi onako kako nikada do sada nisi radila ... " Slazete se ?
Make the best of the rest ...
Mila

Re: NISTA NIJE KAO STO JESTE ...

Post by Mila »

Slazem se. Ljudi uglavnom zele da ispune svoje snove tako sto ce se drugi promeniti ili cekaju da se okolnosti promene. A zapravo treba da promenimo sebe, svoj nacin razmisljanja i delovanja.
Lekcija je uvek voleti sebe.
Vina

Post by Vina »

Bitebo wrote: da bi ti se desile stvari koje ti se nikada nisu desile, moras raditi onako kako nikada do sada nisi radila
Baš tako:

Vina, zašto ne uradiš to?
Plašim se.
A zašto se plašiš?
Zato što to nikad nisam radila...
:D

Ako nikad ne uradiš, makar jednom, nikad nećeš ni znati kako...Drugi može da priča do sutra, ali lično iskustvo je lično iskustvo i kraj:)
Sve je u načinu na koji posmatramo svet oko sebe, događaje, iskustva, kako sve to doživaljavamo i kakvu mu EMOCIJU zalepimo na čelo. Dakle, 'očajno' iskustvo za jednog čoveka, može biti sasvim 'podnošljivo' iskustvo za drugog, zavisi kako na iskustvo gledaju.
Last edited by Vina on 28 Aug 2012, 10:46, edited 1 time in total.
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Bitebo

Post by Bitebo »

Problem je sto jako mnogo ljudi se boji promena , a neko pametan je nekad rekao : ne optuzujem te sto si pogresio nego sto nisi ni pokusao.

Licno sam vrlo inspirisana ljudima koji su spremni se "baciti" na nova iskustva pa makar ona bila i greska, ali je MOJA greska ... a moze biti i nesto najlepse sto mi se ikada desilo u zivotu.

Sama se izgradjujem u ovome pravcu i pokusavam sto vise ljudi oko mene inspirisati dalje ...

"Pay it forward"
Make the best of the rest ...
Vina

Post by Vina »

Ponekad kad vidim druge kako se lako 'bacaju' na nove izazove i suočavanja, uf... noge mi zadrhte od straha, ali u isto vreme im se divim i duboko poštujem to i onda sebe zamišljam u toj poziciji, Kako bi i ja to mogla, što da ne?...i onda mi to sve više i više 'prima' korene u svesti i daje hrabrost i motiv...
Ti si ono o čemu razmišljaš najveći deo vremena.
Sunrise

Post by Sunrise »

Dugo sam pokusavao pronaci korijen negativnih automatskih misli kod ljudi, pa tako i kod sebe. Onda sam jednom poslusao Dzeka Kenfilda kako objasnjava koncept ANT (automatic negative tought) i sve kockice su se poslozile. Naime, u ljudskoj prirodi, u prirodi uma je da uvijek kreira negativnu misao o bilo cemu (bez obzira da li to bilo probavanje novog kolaca ili odluka o pokretanju posla). Prevazilazi se jednostavno - treniranjem. Kad god dobijete tu automatsku negativnu misao, shvatite da ona nije dio vaseg bica, ona je samo automatska reakcija na okolinu.
Mila

Post by Mila »

Sunrise wrote:Naime, u ljudskoj prirodi, u prirodi uma je da uvijek kreira negativnu misao o bilo cemu (bez obzira da li to bilo probavanje novog kolaca ili odluka o pokretanju posla).
Ne bih se slozila sa ovim delom tvog komentara. I ja sam izucavala ANT-ove i strahove, pa sam naisla na tekst jednog psihologa. On smatra da su negativne misli automatizovane zato sto su nas tome naucili. Meni je taj stav logican, jer od malih nogu dobijamo poruke o tome sta je sve opasno, sta sve ne treba raditi; pa smo vremenom usvojili koncept da je svet opasno mesto i prvobitna reakcija nam postaju strah i negativne misli. A posto je to naucen proces, mozemo nauciti da budemo pozitivniji.
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Sunrise i Mila ja mislim da nije bitno koji je stvarni "naučni" uzrok i oba mi zvuče sasvim realna i moguća pa čak i mogu zajedno da postoje. Najbitnije je da se mi bacimo na prevazičaženje toga :D
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Naly Younis

Post by Naly Younis »

Bila sam jako negativna. Često su me zvali "mrgud" a kako radim kao zaštitarka, mnogi su me se čak i plašili a mnogi i omalovažavali. U dubini svog uma mrzjela sam novac a ljude sam kritizirala i zbog beznačajnih stvari. Ta negativna energija zabetonirala se u obliku artritisa..ali i besparice a ljudima nisam bila simpatična. Kada sam otkrila pravi razlog mojih problema, samo znanje i priznanje nije bilo dovoljno, trebalo je to ugraditi u svakodnevicu. Odlučila sam eksperimentirati. Vizualizirala sam univerzalnu ljubav koja prolazi kroz mene i slala sam je svima oko mene a posebno sam zamislila osobe koje sam najviše kritizirala i slala sam im tu ljubav. Bila sam oduševljena osjećajem. Ja sam zaista osjećala predivne vibracije. Svaki dan htjela sam ponovo osjetiti te vibracije pa sam tu vizualizaciju radila svako jutro na putu do posla. Ono što je isto divno je i to što mi se izraz lica promijenio. Nakon što sam tu vizualizaciju radila cijeli jedan dan, osjetila sam velike promjene. Ljudi su mi vratili istom mjerom pa i oni kojima nisam bila simpatična. Pored toga jako brzo nestao je i artritis. Univerzalna ljubav je ključ čarobnih vrata.
Image ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
Mila

Post by Mila »

Spoygg wrote:Sunrise i Mila ja mislim da nije bitno koji je stvarni "naučni" uzrok i oba mi zvuče sasvim realna i moguća pa čak i mogu zajedno da postoje. Najbitnije je da se mi bacimo na prevazičaženje toga :D
Nije vazno, ali kako Vina rece u jednom videu, nije greda ispoljiti se :-). Nadovezah se na post kad vec imam neko saznanje o tome. A nikad ne mozemo da znamo sta nekome moze da koristi. Meni licno je ona informacija, odnosno onakvo vidjenje stvari, pomoglo da lakse prihvatim da mi automatska negativnost nije data kao takva, nepromenjiva. Nego sam je naucila, sto znaci da zaista mogu i da se oducim od nje.
Post Reply