Krijesnice,hvala na pitanju, osecam se drugacije. Jednostavno na stvari gledam iz nekog drugog ugla nego ranije. Smirenija sam i fokusiranija nego pre. Imam osecaj da nista nije isto kao pre, a u stvari sam se samo ja promenila i to je dovoljno. Kako si ti, jel napreduje tvoj dnevnik procesa prisutnosti, ili si se predomislila u vezi pisanja?Krijesnica wrote:Suri, kako se osjećaš nakon Procesa?
Proces prisutnosti
Re: Proces prisutnosti
Imagination creates reality.
Zdravo svima!
Završila sam prolazak kroz Proces prvi put. (ili da kažem, tek počinjem svoj put ka spoznaji sadašnjeg trenutka?!)
Moj poslednji dan..... Disala sam... Znala sam da je ovoj etapi putoavnja kraj i šta se desilo.
Osetila sam se kao da ću opet biti napuštena, ovog puta od neke nevidljive niti koja je bila tu i čuvala me.
Imala sam osećaj da me moja knjiga čuva, znala sam da dok dišem i svesno odgovaram ništa loše mi se neće desiti.... Jednostavno znala sam da nisam sama.
Onda nje došao taj poslednji dan. Nije bilo svesno povezanog disanja jer je Proces završen. Nije bilo moje vežbe koja me je uvodila u svesnost iznova i iznova.....
I desilo se. Stravična svađa, reakcija na reakciju.... Tresla sam se i plakala. Znala sam da nešto nije ok, nešto opasno nije ok...
Legla sam da spavam i ostavilas ve za sutra.... Ujutru sam otvorila oči i pustila da me tuga "davi".... Onda sam odgovorila na nju i stvari su se munjevito sredjivale.....
Onako kako je trebalo da bude, onako kako sam želela da bude.....
Ne znam za druge ali ja ne mogu da stanem sa svesno povezanim disanjem.... 10 nedelja mi je puno pomoglo jer sam vežbala i većbala i uspevala...
Meni je ovih 10 nedelja pokrenulo mnogo toga na bolje, ali očigledno da treba da nastavim, zbog sebe.
Osetila sam se kao da sam pala na testu posle toliko spremanja i truda. Osećaj je jako gorak i boli.
Trebaće vremena da se vrati ona nova Nika (ili da kažem ono dete od 4 godine koje je mnogo toga potisnulo).
Neću da odustanem da idem ka svetlu na kraju tunela, da zaranjam unutar sebe!
Nemojte ni vi, ako vam se desi poraz.
Nije važno ako smo pali, već koliko brzo ćemo ustati!
Nika
Završila sam prolazak kroz Proces prvi put. (ili da kažem, tek počinjem svoj put ka spoznaji sadašnjeg trenutka?!)
Moj poslednji dan..... Disala sam... Znala sam da je ovoj etapi putoavnja kraj i šta se desilo.
Osetila sam se kao da ću opet biti napuštena, ovog puta od neke nevidljive niti koja je bila tu i čuvala me.
Imala sam osećaj da me moja knjiga čuva, znala sam da dok dišem i svesno odgovaram ništa loše mi se neće desiti.... Jednostavno znala sam da nisam sama.
Onda nje došao taj poslednji dan. Nije bilo svesno povezanog disanja jer je Proces završen. Nije bilo moje vežbe koja me je uvodila u svesnost iznova i iznova.....
I desilo se. Stravična svađa, reakcija na reakciju.... Tresla sam se i plakala. Znala sam da nešto nije ok, nešto opasno nije ok...
Legla sam da spavam i ostavilas ve za sutra.... Ujutru sam otvorila oči i pustila da me tuga "davi".... Onda sam odgovorila na nju i stvari su se munjevito sredjivale.....
Onako kako je trebalo da bude, onako kako sam želela da bude.....
Ne znam za druge ali ja ne mogu da stanem sa svesno povezanim disanjem.... 10 nedelja mi je puno pomoglo jer sam vežbala i većbala i uspevala...
Meni je ovih 10 nedelja pokrenulo mnogo toga na bolje, ali očigledno da treba da nastavim, zbog sebe.
Osetila sam se kao da sam pala na testu posle toliko spremanja i truda. Osećaj je jako gorak i boli.
Trebaće vremena da se vrati ona nova Nika (ili da kažem ono dete od 4 godine koje je mnogo toga potisnulo).
Neću da odustanem da idem ka svetlu na kraju tunela, da zaranjam unutar sebe!
Nemojte ni vi, ako vam se desi poraz.
Nije važno ako smo pali, već koliko brzo ćemo ustati!
Nika
Everything is possible when you believe.....
I izvinjavam se na greškama u pravopisu.
Jednostavno sam sada već previše umorna....
Topli pozdrav, svima!
Jednostavno sam sada već previše umorna....
Topli pozdrav, svima!
Nika, hvala ti što si ovo podijelila s nama. Razumijem te i dogodilo mi se nešto slično po završetku Procesa. Javio se osjećaj kao da me dosad netko vodio, i odjednom sam prepuštena sama sebi. A zapravo nikad nisam bila sama, zapravo sam uvijek bila vođena (Proces mi je samo to utuvio u glavu) i zapravo ništa nije drugačije nego prije Procesa. Ta knjiga mi je samo bila kao podsjetnik na to šta je šta i tko je tko. Zato sam se osjećala sigurnom. Što je nesvjesna greška, jer sam se vezala za knjigu, dok me Proces cijelo vrijeme uči suprotnom.
Ovo je živi dokaz da ne postoji ekspres rješenje za sve. Sreća se skuplja iz dana u dan, neprekidnim radom na sebi. To je rad za cijeli život.
Suri, drago mi je da si zadovoljna rezultatima. <3
Vezano za dnevnik Procesa, trenutno sam u stisci s vremenom pa ne uspijevam na tome raditi koliko želim, ali ništa nisam prekinula. Kad god uhvatim vremena, napišem nešto. Nastojim u tome pronaći užitak, umjesto posla
Ovo je živi dokaz da ne postoji ekspres rješenje za sve. Sreća se skuplja iz dana u dan, neprekidnim radom na sebi. To je rad za cijeli život.
Suri, drago mi je da si zadovoljna rezultatima. <3
Vezano za dnevnik Procesa, trenutno sam u stisci s vremenom pa ne uspijevam na tome raditi koliko želim, ali ništa nisam prekinula. Kad god uhvatim vremena, napišem nešto. Nastojim u tome pronaći užitak, umjesto posla
Samo da se nadovezem da se meni ista stvar desila Nika, i to posle siguno nekoliko nedelja nakon zavrsetka Procesa, i bas danas sam pocela opet da citam knjigu i osecam se bolje odmah. A moja je greska sto sam se previse opustila nakon zavrsetka i prestala da redovno radim vezbe disanja. Sad sam se i njima vratila, s tim da sama smislim neku afirmaciju koju ponavljam par dana. Jer treba odrzavati taj nivo svesnosti, i ne dozvoliti da nas pomete okolina i spoljasnje okolnosti, vec, bez obzira na sve, ostati veran sebi i svesnosti sadasnjeg trenutka.
Imagination creates reality.
Suri,
Ja radim slične stvari. Svakodnevno afirmišem ono što mi je tog trenutka važno, a kada se osećaj nelagode i pojavi samo povežem disanje i pustim da prođe.
Osećam bolje, prisutnost je češće sa mnom od lutanja hodnicima vremena. Njih je sve manje i manje.
Kriješnice,
Izgleda smo svi imali svoje padove ali uprkos njima osnažili volju te nastaviili sa prizivanjem prisutnosti u pomoć jer kako ja vidim stvari, jedino je ona ta koja može da pomogne da menjamo ono što želimo, na način koji želimo!
Dok ne počnem sa drugim prolaskom kroz Proces da li imate neku preporuku za neku dobru knjigu o afirmacijama na primer?
Ja radim slične stvari. Svakodnevno afirmišem ono što mi je tog trenutka važno, a kada se osećaj nelagode i pojavi samo povežem disanje i pustim da prođe.
Osećam bolje, prisutnost je češće sa mnom od lutanja hodnicima vremena. Njih je sve manje i manje.
Kriješnice,
Izgleda smo svi imali svoje padove ali uprkos njima osnažili volju te nastaviili sa prizivanjem prisutnosti u pomoć jer kako ja vidim stvari, jedino je ona ta koja može da pomogne da menjamo ono što želimo, na način koji želimo!
Dok ne počnem sa drugim prolaskom kroz Proces da li imate neku preporuku za neku dobru knjigu o afirmacijama na primer?
Ne planiram za sad ponovni prolazak kroz Proces, ali knjiga koja mi je uvelike pomogla da shvatim što mi se događalo tijekom Procesa, a i sve nakon njega, je knjiga "Sculptor in the Sky" od Teal Scott. Ona tu detaljno objašnjava pojam energije, Višeg Ja i još mnogo toga, pa ako si zainteresirana, poslat ću ti je u porukama. Također se osvrće i na afirmacije i način na koji funkcioniraju, te kako odabrati ispravne afirmacije.
Krijesnice,
To bi bilo super!
Radujem se!
Ja planiram da svakako po drugi put prodjem kroz ceo Proces ali kroz mesec, dva.
Vreme sada koristim onako kako treba uz budnost i uživanje.
Pozdrav svim članovima foruma!
To bi bilo super!
Radujem se!
Ja planiram da svakako po drugi put prodjem kroz ceo Proces ali kroz mesec, dva.
Vreme sada koristim onako kako treba uz budnost i uživanje.
Pozdrav svim članovima foruma!