Meditacija

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

Ne može bilo koja tehnika odgovarati bilo kome. Potrebno je malo "šaranja" i eksperimentiranja prije nego što otkriješ što ti odgovara. Razmisli malo o svojim potrebama i onda potraži ono što bi ti moglo pomoći. Ako nisi osoba od mašte, naravno da nećeš uživati u vizualizaciji, iako ti ona može pomoći da razviješ maštu. Ako imaš problem sa smirivanjem uma, onda bi bilo dobro da pronađeš neki objekt na koji ćeš se koncentrirati. Ljudi se najčešće odlučuju na praćenje ritma disanja, što je opet dosta zahtjevno, um lako odluta. Objekt poput slike ili nekakvog kipa bi mogli pomoći za početak.
dobrila

Post by dobrila »

Hvala na predusretljivosti....potrudicu se da pocnem sa onim sto mi bude najprijemcivije.....
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Nema na čemu.
Samo zapamti da meditacija treba biti jednostavna i ugodna. Nemoj se mučiti.
Član 257

Post by Član 257 »

Samo meditiraj i drz se cvrsto kad zemlja ispod tebe pocne da se pomera!!!! :D
Meditacija ce uciniti da sve sto ne valja ode iz vaseg zivota. Prvih nekoliko dana ce se sve rusiti i rusiti i rusiti...menjacete poslove, ljude i gradove brzinom svetlosti...sve ce se menjati oko vas, a vi cete misliti da je Smak sveta...
Ali...nemojte se brinuti...to se samo stvari namestaju da budu onako kako treba na nacin na koji vam Ego nikad ne bi dozvolio.
Ego ima svoje metode resavanja stvari i on vas je i uveo u citavo zakrcenje. Meditacijom se gubi Ego i bozanska resenja ulaze. To je takva turbulencija da cete imati osecaj da se sve oko vas rusi i da se sve izvrce naopako. Necete ni trepnuti, a gubitak neke osobe ce postati vase najvece olaksanje. Necete ni trepnuti, a sve ce postati onako kako zelite. E tu cete pokazati da li verujete ili ne verujete.
Sto se mene tice...jedna luda i nezaboravna voznja... :veselica:
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Hahaha, voljela bih da je mene netko ovako savjetovao prije prve meditacije. Naročito da se držim čvrsto kad se zemlja počne pomicati!! Uff, kad se sjetim....stari dani.... :lol:
Ivs

Post by Ivs »

Krijesnice, da li ono disanje koje praktikujemo u Prosecu prisutnosti spada u meditaciju?
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Bilo kakvo disanje, uz koje uspijevamo održati svjesnost, je meditacija. :)
jozef

Post by jozef »

Zanima me jeli neko od vas uspeo da dobije odgovor na neko pitanje putem meditacije.Procitao sam negde da to moze da se dogodi ali meni nikako ne uspeva.Pa ako je neko imao takvo iskustvo volio bih da mi objasni kako dolazi do toga.Pozdrav svima
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Lako je dobiti odgovor, ali ga treba čuti - to je već nauka za većinu ljudi (uključujući i mene).
Odgovor dobivaš iz izvora kojeg moliš za odgovor, bilo da su to tvoji anđeli, vodiči, preminule osobe u ulogama vodiča, Više Ja ili Bog. Javlja se u obliku misli, osjećaja, tjelesne senzacije, vizije ili spoznaje koja obuzima više od jednog osjetila. Vježbaj slušati svoj unutarnji razgovor, nauči razlikovati Ego od Bića i počni vjerovati svojoj intuiciji.

Odgovori ne moraju odmah doći tijekom meditacije, mogu se pojaviti i kasnije u obliku slučajnosti ili podudarnosti. A ponekad treba i više vremena da ispravna informacija dođe do tebe, pa se nemoj živcirati ako trebaš malo pričekati. Doći će, prije ili poslije. I važno je da ne stvaraš pritisak, odnosno da ne sjediš u iščekivanju, a odgovor nikako da dođe. Tako ni neće doći. Opusti se i dopusti mu da se pojavi. Nemoj postavljati pitanje više od tri puta jer time pokazuješ da ne vjeruješ u Višu Silu koja čini sve da ti odgovori.
lovey

Post by lovey »

Zdravo, pocela sam da meditiram medjutim imam problem sa kontrolom disanja. Kada se fokusiram na disanje ono postane ubrzano, onda krenem da udisem i izdisem duboko, pokusala sam i sa brojanjem (1, udisaj, 2, izdisaj) ali onda mi ponestane daha i opet pocnem ubrzano da disem i to me uznemirava. Kada se usresredim na to da otklonim misli disanje postane neravnomerno i ne bude duboko. Pomoc? :andjeo:
Post Reply