Šta je to u novcu

Danas ti je rođendan? Na čemu si zahvalna? Kako si počela? Predstavi se :)
DenVik

Re: Šta je to u novcu

Post by DenVik »

U novcu?? Ma, nista...gluposti
Aprilillliilliiillii :D
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Buki

Post by Buki »

:lol:
E jesi me nasmejala :D

Aprililliliiii :D
Зоран

Post by Зоран »

Bravo, DenVik...:)
DenVik

Post by DenVik »

Buki, nemo' da mi se sekiras, pisem na temu kol'ko sutra, ali bez smeha slaba vajda i za nas i za pare i za ZP i za Zivot i sve sto on nosi.Lj
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Buki

Post by Buki »

DenVik, jel opet aprililili ? :lol:
Zika

Post by Zika »

Buki wrote:Žiko, svidja mi se tvoj stav :D
Mhm, znači, po tebi, mi trebamo prihvatiti svet u kome živimo, na najbolji mogući način. Trebamo da pustimo da svet oko nas živi u skladu sa nama i da smo mi poravnati sa tim energijama koje su oko nas ( ustanovljeno je da je sve energija, ali ti to Žiko, bolje znaš od mene 100% ;) ), jel tako smatraš da treba? :)
Dragi Buki, nije baš potpuno tako ali je slično.
Ne trebamo da živimo na način da bi se izjednačili sa svetom oko nas. To bi bio život od spolja ka unutra i najverovatnije bi nam zaustavi svaki lični i duhovni razvoj jer bi to bilo poravnanje sa tim svetom. Takodje nemožemo a i ne smemo da prisilimo svet oko nas da živi u skladu sa nama.
Mi trebamo da živimo od unutra ka spolja. Pod tim podrazumevam da naše unutrašnje JA deluje na naš život a našim primerom (ne ubedjivanjem ili prisiljavanjem) utičemo na spoljni svet.

Pod prihvatanjem sam mislio na prihvatanje činjenice da živimo u materijalnom svetu u kome je novac vrlo važan faktor. Dali imamo malo ili mnogo novca mi kvalifikujemo energiju novca i može da bude koristan i nama i drugima ili vrlo negativan i nekostan. Postoji verovanje (a o novcu postoji najviše pogrešnih, nametnutih verovanja) da novac kvari ćoveka i da kvari dušu. Pre svega dušu, spirit ništa ne može da pokvari jer je to Božanstveni deo nas a dali će nas pokvariti ili načiniti još boljim ljudima zavisi samo od nas, da li ćemo dozvoliti da kontrolu uzme ego. Doduše ego pokušava da nas kontroliše i ako nemamo novca.

Rekao sam da Duh ne može da se pokvari i samo da pomenem da naša suština nije biološka. Naše pravo Ja je naša suština to je andjeoska, Božanstvena prisutnost u nama a telo je biološki deo oji nam služi da opstanemo u ovom nesavršenom trodimenzionalnom svetu.

NOvac može da nam pomogne da lakše i uspešnije prodjemo ovaj životni put čija je uloga usavršavanje, spiritualno uzdizanje i ako ga kvalifikujemo kao takvog možemo ga i zavoleti.Ako zauzmemo stav da nam novac nije neophodan, da nam ne treba ili čak da ga mrzimo, šanse su da ga nikada nečemo ni imati ili možda samo u minimalnim i nedovoljnim količinama. Naravno to je naš izbor.

Ako te interesuje moje spiritualno verovanje, moj pogled na Duhovnost, možeš naći moje audio zapise u My Dropbox. Link je u Žikinom kutku na Forumu a i u mom potpisu.Pozdrav
Član 257

Post by Član 257 »

Žiko ja sam oduševljena! Znam da ne volite da vas neko hvališe i da vam pohvala ništa ne znači,bla,bla,ali ja moram reći da sam oduševljena!
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Buki

Post by Buki »

Žiko, svidja mi se ova tvoja priča o Svetom plamenu-osnovi života.
Pustio sam i tvoju govoranciju, poruku, o andjelima, od akaše, ili kako se već zove. Nisam preslušao celu, sutra ću, spava mi se, pa nemam koncentraciju. Inače, svidja mi se i to, što pričaš, o andjelima. Slična su razmišljanja stvorena-pobudjena u meni, kao što je ova poruka od akaše.
Zika

Post by Zika »

Član 257 wrote:Žiko ja sam oduševljena! Znam da ne volite da vas neko hvališe i da vam pohvala ništa ne znači,bla,bla,ali ja moram reći da sam oduševljena!
Draga Zdenka, ako ne mariš da te tako zovem, sama si nam otkrila ime ili Član 257, zahvaljujem se.
Što se tiče hvalisanja bla, bla, bla, ja smatram da sam skroman ali nisam lažno skroman pa ako moraš onda izvoli bla, bla, bla. :lol: :lol: :lol:

Da li pohvala nešto znači ili ne zavisi od koga dolazi. Pošto sam stekao utisak da si ti u svom mladom životu prošla kroz svašta, stekla veliko iskustvo i znanje onda pohvala od tebe znači puno i zato ću se još jednom zahvaliti.
image6.gif
image6.gif (114.89 KiB) Viewed 1575 times
image9.gif
image9.gif (123.28 KiB) Viewed 1575 times
Zika

Post by Zika »

Buki wrote:Žiko, svidja mi se ova tvoja priča o Svetom plamenu-osnovi života.
Pustio sam i tvoju govoranciju, poruku, o andjelima, od akaše, ili kako se već zove. Nisam preslušao celu, sutra ću, spava mi se, pa nemam koncentraciju. Inače, svidja mi se i to, što pričaš, o andjelima. Slična su razmišljanja stvorena-pobudjena u meni, kao što je ova poruka od akaše.
Drago mi je Buki da ti se svidja. Eto vidiš da se ništa ne dogadja slučajno.
image5.gif
image5.gif (55.38 KiB) Viewed 1575 times
Post Reply