Harmonija

Zakon privlačnssti
Roses

Re: Harmonija

Post by Roses »

Hvala vam najljepsa na dobrim zeljama. Ja sada iz dana u dan radim afirmaciju a za to treba odredjeno vrijeme da je podsvijest primi. Kad se to dogodi reci cu vam svima koliko je dugo trajalo :) .

Zelim vam takodje kao sto sam vec rekla svako dobro i da vase pozitivne afirmacije djeluju jako brzo na vas.. :svekul:

Roses :ruzha: :bravo: :lol: :)
Roses

Post by Roses »

Zdravko

Post by Zdravko »

Dozvolite da se uključim u diskusiju.
Pušač sam već dugi niz godina i nemam nameru da prestajem, bar za sad. Volim da zapalim cigaretu, uzivam u njoj. Kad me neko pita što ne prestanem i mogu li da prestanem, kažem da mogu ali necu da prestanem, jer volim da pušim. Ja hocu da pusim. Ne osecam da mi smeta, imam dobro zdravlje i kondiciju, jedini razlog zbog koga bih mozda prestao da pušim je novac. Kad izracunam koliko popušim npr. za godinu dana vidim da su tu značajni materijalni izdaci. Npr. svake godine ispušim najmanje jedno letovanje, a kad saberem više godina ili decenija dolazim i do cifara koje su potrebne recimo za neki automobil ili čak i stan... Ponekad zbog ovog razloga razmišljam o prestanku, inače ne.

Duvanski dim je štetan onoliko koliko i sve drugo što unosimo u organizam u obliku hrane i pića. Ako preteramo imacemo posledice, a ako ne, organizam ce sam što može da svari svariti, što ne može izbaciće napolje... A ako dođe do kakvih oštećenja, usled konzumiranja duvana ili bilo čega drugog, organizam će sam to regenerisati i obnoviti, ako mu to dozvolimo, tj ne preteramo i damo mu dovoljno vremena da to odradi. Da budem jasniji, ako pušimo toliko da organizam stiže da preradi sve što udje u pluća i poppravi eventualnu štetu koja tom prilikom nastane, možemo da pušimo slobodno. Ali ako količinski preteramo i ne damo organizmu vremena da odradi svoje, imaćemo posledice. Ali zar tako nije i sa hranom, i sa vodom itd...

Ima jedna druga stvar kad je u pitanju pušenje o kojoj niko ne govori. Duvanski dim, kao i svaki drugi dim ima i svoje dezinfekciono svojstvo. Vekovima se npr. mesni proizvodi izlažu dimu u cilju zaštite od trulenja, buđi, bakterija, crva itd. Taj efekat duvanski dim ispoljava i na disajnim putevima, pa se može reci i da je koristan... ;) (Ovo nisam ja izmislio, to kaže Dr. Todor Jovanović, onaj što je napravio todoksin).

Ako je to već tako, zbog čega onda tolika medijska hajka protiv pušenja. I ne samo medijska, i državne institucije počinju pušenje tretirati nekim zakonima...
Neki kažu da je to zbog farmaceutske industrije (koja je vrlo mocna) i kojoj duvanski dim prestavlja prepreku za njihive proizvode ili lekove... Naime pušači su vec zaštićeni od infekcija na disajnim putevima duvanskim dimom pa njima zbog toga odredjeni proizvodi farmaceutse industrije nisu potrebni, a to je šteta koju trpi farmaceutska industrija i ona pokušava da je popravi raznim medijskim hajkama protiv pušenja...

Samo da znate, ovo nisam ja izmislio, sve sam to čuo ili pročitao, na televiziji ili netu, a pre nekoliko godina gledao sam i emisiju na televiziji u kojoj je pomenuti Dr. Todor Jovanović govorio baš to..

Teorija zavere, a... :?
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

potpuno se slazem Zdravko!
sve apsolutno.
i pa sam pusac i imam potpuno isti stav i shvatanja kao ti. :-):-):-)

znas ono "ziveo 100godina deda a svakog jutra pio 1rakiju,kasiku meda i pusio duvan koji sam proizvodi (pusaci znaju koliko je to jak duvan "
meni nije bitno da li si ti to shvatio ili ko vec ,Jovanovic.
po meni ni u cemu u zivotu ne treba preterivati
ni u pusenju, picu,mesozdrstvu :-), veganstvu, so,kofein bilo bilo sta :-)
ne volim krajnosti
svako ima svoj stav i jako smo ovde razliciti
zato je forum baziran na tome da se to postuje naravno ,jer ne vredi o tome raspravljati...
zato se ovde promovise "zdrav nacin zivota"
sad svako drugacije to vidi. :-) cesto se pominje i neko pivo i sta je ko kuvao,kafenise se u kaficu kod nas ovde,piju kokteli, Zika nesto skuva pa ponudi :-D:-D:-D
ali nikotin i cigarete se ne pominju jer nema svako takva shvatanja ,a ne mozemo ovde reci da je to ok nekome ko je tek dosao na forum.

svako zna sta je za njega mir,harmonija.
ja se drzim onog -sve umereno u zivotu = hrmonija
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
DenVik

Post by DenVik »

Ma, da, kako da ne.
Sve je u redu sto neko radi ( radis) ako to ne remeti zivotni prostor druge osobe.

Kad izmislite skafandere ili bar samo kacige za pusace, radite sta god zelite sa svojim zivotom i svojim plucima i svojim organima uopste.
Ja sam bila pusac, zestoki pusac...znam o cemu pricam.
Nisam zestoki zagovornik protiv cigareta, ali kad me vec vucete za prst :ludiranje:
Kad pusac udje u neku prostoriju, on nesvesno vadi kutiju cigareta i pali i NE PITA smeta li nekome, ima li nepusaca u prostoru, dece, bolesnih. Nema pikslu, pepeljaru...nema veze uzece tacnu od kolaca ili cist tanjir i sva ta gov... istresti na to cisto. Ispravite me ako gresim.

Slazem se za umerenost u svemu..ali opet svako neka radi ono sto mu prija i neka ne remeti druge u tome.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

slazem se DV
ja sam devojka Evropljanka i u skladu sam time se i ponasam :-)
inace nema da mrdnem nigde :-D
pusim na terasi dok razgovaram sa sestrom koja je u dnevnoj sobi jer je ona jako suptilna kada se razbesni zbog dima i gadja me cime dohvati :-D,ili insistiram poucena tim iskustvom da sa nepusacimanadjem na kafi negde na otvorenom ili nikako drugacije. svim pusacima iskreno zelim da ih neko gadja necim kada puse u zatvorenom prostoru u prisustvu nepusaca :-)
jako sam pazljiva sto se toga tice. nisam bila,ali okolina je takva da sam morala da postanem :-):-):-)
evo me u bastici sada u to ime,citam nesto
imam cimerku nepusaca :-):-):-):-)
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Zdravko

Post by Zdravko »

DenVik wrote: Kad izmislite skafandere ili bar samo kacige za pusace,
Uh kako je ovo diskriminirajuce... Jok, ajde da pobijemo pusace...
DenVik wrote:Kad pusac udje u neku prostoriju, on nesvesno vadi kutiju cigareta i pali i NE PITA smeta li nekome, ima li nepusaca u prostoru, dece, bolesnih. Nema pikslu, pepeljaru...nema veze uzece tacnu od kolaca ili cist tanjir i sva ta gov... istresti na to cisto. Ispravite me ako gresim.
Nije to stvar pusenja ili nepusenja. To je stvar vaspitanja...

A kad nepusac udje u neku prostoriju pa pocne kaslje, kija i balavi; da usmrkuje sline i duva iz nosa na sav glas, pa jos i pljune u cosak... Pa jos hoce nesto da ti kaze i sve ti se unosi u lice, treba ti kisobran... Ali on je nepusac i njemu ne treba kaciga, on ne mora da sedi u nekom izdvojenom boksu kao pusaci kad se nadju u kakvom javnom objektu...

Draga DenVik, ovo sto ti govoris nije stvar pusenja ili ne pusenja, ovo je stvar vaspitanja...
DenVik

Post by DenVik »

Nije ni vredno raspravke.
Zdravko, pa ti si jedan decak...( toliko o ohoho godinama) i ja ti zelim divan put odrastanja.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Zdravko

Post by Zdravko »

DenVik wrote:Nije ni vredno raspravke.
Zdravko, pa ti si jedan decak...( toliko o ohoho godinama) i ja ti zelim divan put odrastanja.
DenVik, ovo je za mene kompliment i hvala ti. Puno te volim.
Ja stvarno imam oho-ho godina i kad mi neko kaze da sam kao decak dodje mi da ga izljubim od radosti. Usput, ja sam sav oho-ho. sta cu, nisam ja kriv... :D

Ovo cemu pricamo, jeste vredno raspravke, ali, istina, nije za ovaj forum i za ovu temu. Hvala adminu (admin velikim ili malim slovom?) sto je bio tolerantan i nije reagovao, a mogao je... Zamolicu ga samo za jos dve tri recenice i prelazim na temu i to odmah u ovom postu.

DenVik, pored ove grupe sto kija i kaslje, ima jos grupa koje zagadjuju i truju okolinu, pa nisu diskriminisani i proganjani kao pusaci. Uzmi npr. one sto jedu beli luk na kilo, pa one sto ne da ne idu, nego i ne znaju za zubara, pa one sto se kupaju jednom godisnje, pa one sto "pustaju golubove"; jos bih mogao nabrojati neke ali dovoljno je. E, a samo nas pusace proganjaju kao da smo kakvi zlocinci... Kao da smo mi krivi za sve bolesti i nesrece na ovom svetu. A u stvari, ne da nije tako, nego je sasvim drugacije...
Admine, hvala.

Dakle, pusaci i harmonija ili uskladjivanje sa samim sobom. Kako pusac da se uskladi sa samim sobom kad je svakodnevno bombardovan raznim izjavama i porukama o stetnosti duvana i pusenja, o tome kako je velika verovatnoca da ce da dobije rak, o tome kako je kao takav nepozeljan u drustvu jer truje okolinu i ugrozava druge ljude i svasta nesto jos... Onaj ko povjeruje u sve ovo, automatski stekne lose misljenje o sebi, i eto ga, pocinje da se stvara kompleks. Jos se zabrine i pocne da misli o raku i drugim bolestinama i naravno to i privuce.
Ja mislim da bi svaki pusac trebao da sebe prihvati kao pusaca, koji je svesno i namerno odlucio da bude pusac i koji je svestan i dobrih i losih strana te navike. Da zbog toga sto je pusac ne vredi nista manje od drugih koji to nisu, da to sto je pusac ima svje prednosti i mane, uostalom kao i sve drugo u zivotu. Mogli bi raspravljati o tome sta su prednosti a sta mane, ali izasli bi iz okvira teme, a verovatno se ne bi usaglasili. Bitno je da znate da to sto ste pusac jeste svojom voljom, da ste tako odabrali i da za to nikom ne polazete racun niti ste krivi kome za bilo sta... Jednostavno hocete da pusite i tacka. To da trujete okolinu i drugima ugrozavate zdravlje je nebuloza. Neka mi neko nadje nokga ko se razboleo zbog toga sto je npr. stajao pored pusaca. A istovremeno imate ih koliko hocete koji su se razboleli zato sto su stajali pored nekog ko kaslje ili kija..
Ako ste pokusali da prestanete da pusite pa vam to nije poslo za rukom; moze se desiti da pomislite: eto kakav sam, ne mogu ni cigare da bacim, ja ne vredim nista, karakter mi je nula... itd. Ovo ne samo da je stetno, psihicki vas ubija, nego je i pogresno. Nije tacno da ne mozete prestati da pusite, mozete ali kad budete to stvarno zeleli, stvarno hteli. Kad budete imali razlog za to. Pusenje je jdna navika i odvikavanje ide tesko, ali uostalom kao i sve drugo. Ne postoji u narodu za badava izreka; navika je jedna muka a odvika sto muka. Ali, moze se odvici i od duvana, samo je pitanje da li zelimo.
Na kraju, da ne davim mnogo, harmoniju ce te postici tako sto ce te biti svesni da pusite zato sto vi hocete tako, da za to niste krivi nikom nista, da mozete da prestanete kad god hocete ako to stvarno pozelite... A da li ce te stvarno pozeleti je sasvim drugo pitanje Ja recimo ne zelim da prestanem da pusim, ali na svakome je da odluci za sebe...

Pozdrav...
maksimilijan samot

Post by maksimilijan samot »

Interesantno vidjenje naopačke... : ) Patrijarh Paja je jednom rekao: Da je Bog hteo da pušimo imali bi odžak negde na sebi...
Pročitao sam par tvojih postova Zdravko, da si nam živ i zdrav, i da pušiš pušenje još 100 godina u zdravlju i veselju, i u tvojim postovima nazirem da si ti jedna velika nemirna riba grabljivica koja pretražuje more ne bi li pronašla ćošak za sebe... Samo da te obavestim da si u delu mora gde su mirne ribe koje mirno plivaju isijavajući mir i harmoniju,sa radošću u očima koje su uperene gore ka Svetlosti i da svaku novopridošlu ribu gledaju kao na brata ili sestru, videći pre svega u njemu iskru Univerzuma, istu onu koja je stvorila u nama vatru radosti koju isijavamo... Ovo nije običan forum na kom se vataju ribe,čeliči ego i hrani sujeta... Energiju koju pošalješ forumu ćeš primiti nazad ali uvećanu sa 10 puta većom snagom. Pazi se, energija je čudo... Pošalji pozitivnu energiju i spremi se za pozitivni prasak... Kakve su ti misli takav ti je život, pazi na sopstvene misli da te ne sačekaju iza ćoška. : ) Živ, veseo, srećan,zdrav i nasmejan da si nam! : )
Zahvalnost Tvorcu, Pozdrav Suncu, Ljubav Nebu.
Post Reply