Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Sibb

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Slobodno nastavi sa afirmacijama, makar ih jednom dnevno odradi pred ogledalom.
Sve se vremenom sredi, a drugacija rekcija na probleme je jedan od glavnih doprinosa ovakvog nacina zivota. Sinoc sam upravo dozivela to, od stresne situacije, i to tacno pred izlazak, napravila jednu finu noc punu zezanja i smeha.

:veselica:
yasmin flower

Post by yasmin flower »

a meni se od ciscenja desio takav kontras!!!! izgubila kljuceve od kuce....

a sa vodom ne odgovori mi, koliko, sta?
hvala
Sibb

Post by Sibb »

Zbog toga nastavi sa afirmacijama i sa svime sto si radila i pre ciscenja. Napisi problem na papir, ili stavi svoju sliku, napuni casu vodom, jedna trecina do vrha, i stavi na papir ili sliku. Uputi vodi ljubav, reci joj da je volis i da ti pomogne da resis svoj problem. Menjaj vodu 3x na dan.
yasmin flower

Post by yasmin flower »

ja sam 2x dnevno....I bas se desila contrast vezan za to ciscenje, za odredjenu osobu :/
sada razumem, da je sa razlogom ali ne vidim kako mi to moze pomoci, moglo je na 100 laksih nacina :)
hvala sibb
alma1967

Post by alma1967 »

Ljudi često pitaju kad se mogu vidjeti efekti primjene ho'oponopono tehnike, a odgovor je-kako kad. Nekad se to desi za sedam dana, nekad mjesec, a nekad na odgovor moraš čekati i duže. Tajna je u tome da dopustiš Univerzumu da riješi tvoj probem- u pravo vrijeme i na pravi način; ni prije, ni poslije. Dok se hopsa, veoma je bitno nemati ikakva očekivanja- sve prepustiti Univerzumu, jer on najbolje zna šta i kad je najbolje za svakoga od nas. Ima puno načina čišćenja- onaj sa čašom vode je najpopularniji, ali ljudi često griješe pišući o problemu. To treba izbjegavati i najbolje je biti decidan- zdravlje, ljubav, posao... Tkdj. napomenula bih da nikako ne stavljate punu čašu vode- potrebno je staviti 3/4 čaše vode i ako ste nervozni, tužni, ukratko osjećate negativnu vibru, mijenjajte vodu kad god osjetite potrebu- nadahnuće. Moj savjet je da što više pijete plave solarne vode. Ovom vodom osvježavajte zrak, umivajte se, dodajite je u sok, kafu, čaj... Ne zaboravite- navodno, jedna kap plave solarne vode pročišćava svaku vrstu tekućine.
miličica

Post by miličica »

Dragi ljudi :) vidim da je tema manje aktivna nego sto je bila... pa, gde ste?:)
Ja bih da podelim sa vama svoje vidjanje i iskustvo sa tehnikom ili stilom zivota, kako je fenomenalna sibb nazvala. Posle godinu dana psihoterapije, jako sam lepo napredovala i toliko toga prevazisla da i sada ne mogu cudu da se nacudim, moja terapeutkinja mi je preporucila knjigu nulte granice..to je bilo pre oko dve godine. Znala sam da je to CUDO, ali nekako nisam mogla bas sve da razumem. toga sam tek sad svesna. Sada, nakon dve godine, opsteg haosa od zivota, setih se ovoga i odmah sam krenula da citam nulte granice i da gledam video sa jednog od seminara. Neverovatan osecaj. Moje vidjenje ovoga je da je apsolutno dovoljno ponavljati ove cetiri magicne recenice, mada ja cesto ponavljam samo volim te, hvala ti, uspavljujem se sa tim i budim se sa tim. Ono sto se meni dogodilo u poslednjih nekoliko dana je to da sam apsolutno mirna, da verujem da je ave dobro i da ce sve biti dobro, prestala sam da teram sebe da donosim odluke, na agresiju, bes, nemir na koje sam jako zustro reagovala sada reagujem sa mirom, ciatim, cistim i ciatim. Osecam da sada razumem sve i svakog iako apsolutno me mozgam, ave to povezujem sa sobom i fantastican osecaj. Evo najsvezijeg primera. Pre nekoliko dana sam osecala jaku izdaju od strane meni bliske osobe. Bila sam ljuta, besna, povredjena i odbacena. Pritom sam ja neko ko je jako krivio sebe i onaj osecaj da je problem u meni. Da sam ja krivac. Zato mi valjda ova tehnika i odgovara. Posle dan hopsanja, zove me ta osoba, ja sasvim smirena, ona mi se zahvaljuje, ja njoj, ma divno. Znate taj osecaj kaf vam nista vise nije potrebno? E, to upravo. Pritom, taj dogadjaj me je i naveo na ponovno ulazenje u citavu pricu..drugi primer, takodje meni bliska osoba, tacnije bivsi verenik. Jako buran razlaz i sve emocije potisnute u meni. Kako smo se opet videli, u meni se neato rodilo. Ali neato potpuno novo. Jako sam srecna zbog toga sto osecam da vise ne moram da donosim tako drasticne odluke, pustam bozanstvo da cini sta treba, verujem bozanstvu i to je tako divan osecaj! Ja sam sada pred svojim bivsim potpuno mirna, smirena, opustena,ma cudo...do pre nekoliko nedelja ja sam osecala jako veliki strah. Strah jer sam bila zrtva nasilja, i fizickog i psihickog, to je nesto sto mene prati od detinjstva i sada sam mu jako zahvalna jer da njega nije bilo ja ne bih ocistila sva svoja negativna secanja koja me godinama izjedaju. Da, zahvalna sam i njemu, i svom ocu jer da njih nije bilo ja ne bih bila ovo sto sam sada. Hvala im. Uh. Divno. Volela bih da ova tema opet zazivi, bilo bi divno svakodnevno deliti iskustva i impresije.
Sibb

Post by Sibb »

Predivno...
Ja se uvek vratim ovoj tehnici. Npr. neko vreme sam bila prestala, jer volim tako da testiram povremeno ono sto koristim. Mnogo toga se zakomplikovalo, i onda sanjam da imam neku posebnu magiju, ali da nisam u stanju da je spoznam...i onda mi jedna osoba u snu kaze da je magija zapravo izgovaranje ovih recenica.
Tako da, ja sada radim sve jos uvek, i afirmacije i vizualizaciju, ali ciscenje na prvom mestu.

Volim vas sve, uzivajte u danasnjem danu.
miličica

Post by miličica »

Da, Sibb, kad smo kod snova ja sam jako retko sanjala. Sada, svaku noc ali bukvalno svaku, sanjam. I secam se snova. Evo jos jednog primera. Neposredno pre nego da krenem da cistim, mama mi se razbolela. Recimo da je upala u neku vrstu depresije. u stvari, to je tako nazvao moj tata. Posle par dana ciscenja, sanjam da mi baka javlja da mi je mama umrla. Budim se, sasvim mirna, kasnije u toku dana cujem se sa mamom, osecam da je ona sasvim dobro, zove me tata i govori ej mama je pocela da se smeje, radi, funkcionise, vratila se na ‘staro‘. Onda sam ja to povezala ovako. Posto mi je mama bila apsolutni kontrolor, moje ciscenje je doprinelo tome da i ona otpusti neke stvari. Sada, ne zove me deset puta dnevno, ne opterecuje se sredjivanjem kuce, a bila je perfekcionista ali onaj najgori, tata je to protumacio kao bolest iliti depresiju, jer nije znao kao to da nazove, a ja sam sve vreme samo cistila i cistila.
I ovo cu podeliti sa vama, otkad praktikujem i zivim ovim nacinom, nemam potrebu ni za kim, osim za vreme sa samom sobom.Toliko uzivam u svemu, da vam ne mogu objasniti. Ja sam oduvek imala to nesto da uzivam sama sa sobom, ali ovo sad je potpuno drugacije. Ono sto smatram da je najvaznije jeste unutrasnji osecaj mira i ljubavi. ovo je tako divno :)
Sibb

Post by Sibb »

Dva puta sam procitala sta si napisala za mamu, jer imam identicnu situaciju, mama zapala u cudno stanje, citav zivot bila perfekcionista i slicno. Svako ko praktikuje ovo zna da najveci deo otpadne na ciscenje uze i sire porodice, toliko toga ima tu, a da je direktno povezano sa nasom srecom i uspehom u zivotu.
miličica

Post by miličica »

Hm, Sibb, da, eto koliko smo svi povezani, bas kao sto kaze dr I. Divno. Cistiti i samo cistiti. Ženi se u zadnja dva dana tj juce i danas javlja nesto sto bih ja nazvala inspiracija. Tacnije, osetila sam da je to inspiracija. Prva stvar, krenula sam da sredjujem stan sto inace radim svakog dana, i odjednom klik. Promenila sam raspored. Osecaj u srcu-auh. I sad osecam leptirice. Danas, bukvalno odjednom, ni iz cega, samo mi blink blink. Treba da poatanem vegeterijanac. Osetim to citavim svojim bicem. Ali, znate sta je fantasticno? To sto ne postavljam pitanja, ne pitam se niata, samo pratim sebe. Prestala sam da planiram, da ocekujem, da zelim, zivim u sadasnjem trenutku, srecna sam, i to mi je sasvim dovoljno. Uuuhhh..mislim da sam napokon pronasla sebe. Volim Vas i hvala Vam :)
Post Reply