Abrahamovo učenje

"Poznati" pozitivci :)
DenVik

Re: Abrahamovo učenje

Post by DenVik »

Citam vasa razmisljanja i poruke i dolazim do zakljucka da je vecina Ratnika svoj put zapocela sa Lujzom Hej. Interesantno. Moj put pocinje sa Abrahamom, kad slucajno originalni dvd The Secreta dolazi do mene. Ester me je prikovala za ekran( iako mi je prva reakcija na samu rec "Abrahamovo ucenje" licila na sek...., da izvinete).
Mene su oni doveli do Lujze.Ali dosta kasnije. Zahvaljujuci njihovim prakticnim vezbama, u bilo kojo jknjizi, ja sam krenula svojim putem, gde sve jasnije cujem sebe. I vrlo lako mi je zamisliti da postojimo van nase dimenzije, u obliku energije ili neceg slicnog. Fasciniralo me je kad Abraham kazu da "svaka misao ikada pomisljena i dalje zivi", samo treba pogoditi frekvenciju( to moze biti Nikola Tesla, nekome ili na kraju napacena dusa koja ne vidi svoj izlaz). Fenomenalno. Svesna sam da sam tek na pocetku, jos toliko toga zelim da naucim, vuce me prosto. I tako je dobro sto postoji ovakav forum, samim tim i sajt.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Mila

Post by Mila »

Hvala Sarah.
Lekcija je uvek voleti sebe.
Beli_Udovac

Post by Beli_Udovac »

Nedavno sam otkrio "Abrahama" i želeo bih da vas sve pitam šta mislite,
koja je najbolja tehnika od svih koje pledlažu?
Čuo sam da postoji CD "Getting into the vortex" sa vođenim meditacijama (na engleskom jez.),
ima li neko od vas taj CD, šta mislite o meditacijama i postoji li neki link gde možemo da ga
download-ujemo (naravno besplatno :D )
Puno pozdrava svima!
Accept no ones definition of your life, define yourself!
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Pozdrav Belom Udovcu :) Dobrodošao. Vina je radila prevod i imaš na yt. A za link na engleskom ako ti treba mogu ti poslati na privatnu poruku :)
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Beli_Udovac

Post by Beli_Udovac »

Bolje vas našao! :D Super, bio bih vam jako zahvalan za link na engleskom! :D
Hvala od srca, puno blagoslova svima!
Accept no ones definition of your life, define yourself!
Član 257

Post by Član 257 »

Ja nisam počela sa Luizom. Ja sam počela sa Marfijem. Nakon Moći podsvesti sam odgledala film Tajna, dvaput, triput, deset puta i odmah me oduševila Ester. Bilo je tu "nešto" što nisam odmah razumela, ali me privuklo. Mesec dana kasnije kupim knjigu Tajna i pored nje na štandu knjigu Zakon privlačenja, Abrahamova učenja. Odem kući sva srećna i kad sam je otvorila, zgrozila sam se. "Priča sa mrtvacima!" Ma važi! 8-)
Knjigu sam zafrljačila u neki ćošak gde je ležala oko godinu dana. Jedne noći dok sam ležala u krevetu, pogled mi je pao na tu knjigu i uzela sam je. Od te noći moj se život menjao neverovatnom brzinom. Kasnije sam svašta čitala, ali uvek sam se na kraju vraćala na Traži i dobićeš. Prijatelji me zovu Ester. Pošto sam počela i da pričam kao ona...hahahahaha
Odgledala sam bezbroj radionica, svaki dan odslušam bar jednu. Moj život je drastično različit. Promenila sam grad, ljubav, posao, način ishrane, lečenja...Ostvarila sam mnoga prijateljstva sa ljudima koji vole Abraham učenja, pronalazila sam ih širom Evrope. Radim procese, niko ne može da me prepozna više. Bukvalno stvaram svet oko sebe svojom maštom. (Nisam još uvek ekspert, ali sve je bolje i bolje) Masu stvari sam postigla samo npr. radeći scenarij i meditirajući. Oči su mi otvorene. Postoje i poneke poteškoće koje glase: Ne razmišljam više kao "sav normalan svet". Eto...ukratko.

A sada jedno pitanje. kako ste vi shvatili rečenicu u knjizi Traži i dobićeš (na srpskom) str. 3 koja glasi:"Abraham je porodica Ne-Fizičkih Bića, prirodno okupljenih oko svoje snažne želje da podsete vas, svoje fizičke produžetke, na Zakone Univerzuma koji upravljaju svim stvarima."
A zatim na sledećoj strani 4: "Svi koji su fizički usredsređeni imaju svoje Ne-Fizičke pandane. Nema izuzetaka."

Volela bih da mi neko kaže kako je shvatio ovo! Hvala unapred. :)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
sarah

Post by sarah »

Kada sam prvi put to pročitala pomislila sam zašto baš entit, a ne duhovno biće-anđeo ?

I onda sam se setila jedne emisije u kojoj je gostovao pisac knjige na temu života posle smrti. On je tu izneo jednu teoriju po kojoj naše duše po prelasku u duhovni svet, dočekuje porodica duša koje su na određenom nivou razvoja i kojima pripada baš naša duša. Po toj logici te "porodice duša" mogu i npr biti Ne-Fizička bića kakav je Abraham...

Zatim sam dosta toga pročitala i o plejadama, koje opet imaju vrlo sličnu poruku i pouku :)

Ali ja mislim da je u suštini sve to vrlo relativno, jer je individualna stvar ono kako Mi osećamo i zovemo svoje više ja i svoje pomagače :)
Last edited by sarah on 16 Feb 2013, 13:08, edited 1 time in total.
Član 257

Post by Član 257 »

Za mene to znači da smo mi Abraham. Oni isti entiteti koje čitamo. I zato nas ima tako malo. I zato se skipljamo svi ovde na jednom mestu. :)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Felisiti

Post by Felisiti »

Član 257 wrote:A sada jedno pitanje. kako ste vi shvatili rečenicu u knjizi Traži i dobićeš (na srpskom) str. 3 koja glasi:"Abraham je porodica Ne-Fizičkih Bića, prirodno okupljenih oko svoje snažne želje da podsete vas, svoje fizičke produžetke, na Zakone Univerzuma koji upravljaju svim stvarima."
A zatim na sledećoj strani 4: "Svi koji su fizički usredsređeni imaju svoje Ne-Fizičke pandane. Nema izuzetaka."
Po knjigama Majkla Njutna, kada napustimo telo, odlazimo u svoju grupu duša. To je kao da smo završili određen razred u školi, prelazimo na sledeći razred, sa onim dušama koje su takođe na tom nivou, nema mešanja razreda. Niti preskakanja razreda.
Možemo na Zemlji imati iskustva sa dušama koji su na višem i nižem nivou razvoja od nas, ali kad se vratimo tako odakle smo potekli, tačno se zna gde ko treba da bude.

Kad se inkarniramo, od svoje sveukupne energije nosimo samo jedan deo, sami procenjujemo koliko će nam trebati, recimo možda 50 - 60 %. Ostatak energije ostaje "gore" da u ne - fizičkom i dalje uči i razvija se.
Mislim da se na to odnosi da svi imamo ne - fizičke produžetke, to je naša energija koju nismo "poneli" sa sobom, deo naše duše koji se nije inkarnirao.
Član 257

Post by Član 257 »

Felisiti wrote:
Po knjigama Majkla Njutna, kada napustimo telo, odlazimo u svoju grupu duša. To je kao da smo završili određen razred u školi, prelazimo na sledeći razred, sa onim dušama koje su takođe na tom nivou, nema mešanja razreda. Niti preskakanja razreda.
Možemo na Zemlji imati iskustva sa dušama koji su na višem i nižem nivou razvoja od nas, ali kad se vratimo tako odakle smo potekli, tačno se zna gde ko treba da bude.

Kad se inkarniramo, od svoje sveukupne energije nosimo samo jedan deo, sami procenjujemo koliko će nam trebati, recimo možda 50 - 60 %. Ostatak energije ostaje "gore" da u ne - fizičkom i dalje uči i razvija se.
Mislim da se na to odnosi da svi imamo ne - fizičke produžetke, to je naša energija koju nismo "poneli" sa sobom, deo naše duše koji se nije inkarnirao.
Abrahamovo učenje kaže da ne postoje razredi duše. Da nema nečega poput stare duše ili mlađe, više li niže po nečemu.
http://www.youtube.com/watch?v=ZT27aiDrtqI :)
Post Reply