Kao i The Secret, ako se pravilno shvati i primeni..da ne prepričavam.. već lepo piše na http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/tajna.htm
skrolujte na dole..pa klikom na Hooponopono možete skinuti seminar vrlo jednostavno..
..."moći ćete da ostvarite svoje ispravne namere bolje od ovih trgovaca koji sa puno tačnih detalja govore o tome u filmu. Bez tog objektivnog znanja i nadilaženja iluzija o sebi, da je po njima, svaki ego-manijak koji odgleda ovaj film ili pročita knjigu mogao bi da ostvaruje svoje glupe želje i nastao bi haos u svetu.
To se ne dešava.
Tajna nije za neprosvetljene."

I kada shvatite sve o zakonu privlačenja
bićete zreli da razumete pravu tajnu, suštinu zakona privlačenja:
Ho’o ponopono (knjiga, intervju i predavanja) 2.6.2012.
Havajski metod ostvarenja i izlečenja
Ideja se zasniva na činjenici da smo mi mikrokosmos - ceo kosmos u malom. To znači da je sve čemu težimo i sve što doživimo – baš sve – unutar nas. Ako želite da nešto promenite, to činite iznutra, ne spolja. Sama ideja je o totalnoj odgovornosti. Ne postoji ništa i niko koga bismo krivili. Sve smo mi. Zapravo, sve je Božansko, a za Božansko ne postoji ništa spolja. Otuda i naša odgovornost: sve je u nama. To smo mi.
Čovek je svesni subjekt objektivnog postojanja, sve se zbiva zbog njega, drevne tradicije govore o tome da smo jedno s Bogom, da je atman (Sopstvo) brahman (Apsolut, Božansko), da sve povezuje Univerzalno Polje i da je sve Jedno. Vreme je da to bukvalno shvatite. Da ste vi to Jedno, pošto ništa nije podeljeno i nema dvojstva (advaita).
To znači da ste lično (i kolektivno) odgovorni za sve što postoji i što se događa. Niste odgovorni za ono što se sada događa na drugom kraju sveta, ali jeste za sve ono što se događa vama, pred vama, sve čemu prisustvujete, čemu ste svedok ili u čemu učestvujete na bilo koji način. I zato samo vi to u sebi možete da promenite na bolje preuzimanjem odgovornosti, oproštajem i zahvalnošču u ljubavi.
Jednostavno rečeno, ho’o ponopono znači ’činiti ispravno’ ili ’ispraviti grešku’. Ho’o znači ’uzrok’ na havajskom, a ponopono znači ’savršenstvo’. Prema drevnim havajcima, greška nastaje iz misli koje su zaražene bolnim sećanjima iz prošlosti. One stvaraju programe po kojima sve činimo i sve nam se dešava. Ho’oponopono nudi način oslobađanja energije ovih bolnih misli, ili grešaka, koje uzrokuju neravnotežu i bolest. Čiščenjem sećanja na nultu tačku oslobađamo se programa koji su doveli do problema, zdravstvenih ili životnih. Kada radite Ho’oponopono, obraćate se molitvom direktno Božanskom koje sve omogućava, da preuzme bolne misli i neutrališe ih, ili ih pročišti. Vi ne pročišćavate osobu, mesto ili stvar. Neutrališete energiju koju vi lično povezujete sa osobom, mestom ili stvarima. Dakle, prvi stepen Ho’o ponopono-a je pročišćavanje te energije. Tada se dešava nešto divno. Ne neutrališe se samo energija; ona se takođe oslobađa, tako da nastaje potpuno nova čista tabla. Budisti to nazivaju Prazninom. Konačni korak je da vi dozvoljavate Božanskom da dođe i popuni tu prazninu svetlošću, da interveniše i reši svaki problem i nesklad na čudesan način, jer mu to konačno dozvoljavate, više ga ne blokirate.
Ovom metodom vi isceljujete i sebe i druge u sebi samom, preuzimanjem odgovornosti za sve u sebi samom, čisteći tj. uklanjajući sebe kao prepreku da Božansko kroz vas može da deluje na najbolji mogući način na sve oko vas.
Jer, ono drugačije i ne može da deluje, mi smo njegovi svesni subjekti.
Ovde je izneta prava ideja o pokajanju, "Spasiocu" i "iskupljenju grehova", koja je namerno iskrivljena u hrišćanstvu projektovanjem spolja, u Hrista i Crkvu.
Spasilac sveta je svaki čovek koji zna da je stvoren kao oličenje Božanskog tvorca.
Jedino pravo "iskupljenje", "oprost grehova" ili pokajanje moguće je na način na koji se iznosi u metodi Ho'o pono pono.
Razmevanje da smo 100% odgovorni za sve što postoji je ravno duhovnom probuđenju ili prosvetljenju.
"Čišćenje" o kome se ovde stalno govori jeste uprošćen oblik vipasana budističke meditacije.
Učenje Ho'o ponopono se zasniva na temeljnim uvidima mistike i nauke.
Kosmološka teorija Jačeg antropičkog principa (SAP) kaže da svemir ovakav kakav je postoji sa svrhom formiranja svesnog subjekta. To je svest u nama kao Ja jesam i svest o svetu. Mi smo subjekti objektivnog sveta. Objektivni svet se ogleda u svesnom subjetu. Ovakvog svemira kakav jeste ne bi uopšte ni bilo da nema svesnog subjekta. Eksperimenti kvantne fizike su otkrili da stanje fizičke materije direktno zavisi od posmatrača ili od prisustva svesnog subjekta. Otuda potiče stav da smo mi 100% odgovorni za sve i da je sve u nama.
Na toj činjenici se zasniva vedantinsko učenje da je naše Sopstvo (atman) zapravo sam Apsolut (brahman), da smo jedno s Bogom, sa smo stvoreni po njegovom liku, da smo bogovi itd. Gnostičko učenje da Bog i dalje stvara kroz čoveka. Učenje Sankhye da samo prisustvo Duha (puruše) u čoveku izaziva transformaciju prirode (prakrti).
Na tome počiva i budističko učenje o praznini ega i da je jedina prava realnost moguća samo bez ega, jer tada je samo objektivno stanje realno, da je ego jedini koji zatvara subjekta u subjektivnost i deli ga od objektivne stvarnosti.
Tada ćete razumeti da ne treba ništa da privlačite "zakonom privlačenja".
Samim svojim postojanjem vi ste već privukli sve što postoji oko vas.
Vi ste kosmički šampion u privlačenju, gori ste od crne rupe.
Sve što je potrebno jeste da zamolite Božansko za oproštaj za sve gluposti i štetu koju ste načinili kako bi vam ostalo samo ono što je dobro; da počistite sve što je između vas i Božanskog. Tada ćete imati sve najbolje, mnogo bolje od onoga što ste nameravali da privučete.
Usklađivanje svoje namere sa Božanskim je najveće dobro koje možete da učinite sebi i drugima.