Afirmacije
Re: Afirmacije
Da li je pogresno afirmacije uslovljavati rokovima, npr. da afirmisem da cu u oktobarskom roku ove godine poloziti konkretan ispit?
Lekcija je uvek voleti sebe.
@Mila,
Nije pogrešno, čak šta više što je konkretnije, preciznije to je bolje.
Položićeš!!!!!!!!!!!!!
Evo ti torta od mene, he he he
Nije pogrešno, čak šta više što je konkretnije, preciznije to je bolje.
Položićeš!!!!!!!!!!!!!
Evo ti torta od mene, he he he
Hvala Leci; negde sam procitala da je to pogresno, pa pozeleh da cujem vase misljenje.
A torta izaziva .
A torta izaziva .
Svu tenziju, probleme i otpore "slazemo" u ramenom pojasu. Ukoliko nekoliko puta tokom dana obratite paznju na svoja ramena , primeticete da su ona cesto podignuta, sto je znak da ste napeti. Istog trenutka kada svesno spustite ramena, postajete opusteniji. Ovo je tehnika opustanja koja meni pomaze prilikom izgovaranja afirmacija prema kojima imam otpore. Svaki put kada izgovaram afirmaciju prema kojoj imam otpore, ja svesno spustim ramena; i automatski sam spremnija da prihvatim afirmaciju kao istinitu i mogucu.
- nasmijano Sunce
Hvala na ovoj informaciji! Bas cu da obratim paznju .
Danas je najljepsi dan u mom zivotu!
"Always look for brihter side of life"
"My endless possibilities has the whole world opened for me cause I'm lovin' life"
"Always look for brihter side of life"
"My endless possibilities has the whole world opened for me cause I'm lovin' life"
-
Molia bih vas za pomoc! Ja vec neko vreme polazem jedan te isti ispit na fakultetu i sto vise izlazim, sve teze to podnoism, u smislu da sam sve nesigurnija i jednostavno ne mogu da zamislim sebe kako sam ga polozila. Znam da je to psihicka barijera i da ja imam dovoljno znanja da polozim, ali nikako da se to desi. Vrlo sam nesigurna po pitanju oblasti koju polazem. Ako neko moze da mi pomogne sta da radim, kako da razmisljam i kakve afirmacije da koristim? Da li da kazem:Ja sam polozila ili ja polazem ispit uspesno .....ili kako vec,a da uspem da izazovem taj osecaj kao da sam polozila, jer u dozivljavalju toga imam veliki otpor. Hvala!
- Naly Younis
Najbolje, po meni, afirmacije koje sam pronašla su afirmacije čakri. One su univerzalne za sve. Također osjetila sam na sebi da je najbolje snimiti sebe na cd i preko slušalica slušati pred spavanje i ako je moguće za vrijeme spavanja. Tako se zaobilazi filter svijesti i afirmacije dolaze direktno ka podsvijesnom umu. Također iz vlastitog primjera znam da podsvbijest želi čuti vaš vlastiti glas a ne nečiji tuđi. http://www.elementi.hr/text-vise.php?TextID=208
ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
Ovo mi je u isto vreme i logicno i nelogicno. Logicno mi je da afirmacije lakse usvajamo kada se zaobidje svesni um, ali mi je nelogicno da moj podsvesni um prihvata nesto sto ja ne slusam svesno. Bar ja kada samo slusam afirmacije, nisam skoncentrisana na njih. Ako sam dobro shvatila taj metod, i ne treba da se skoncentrisem kada ih samo slusam, je l' tako?Naly Younis wrote: Također osjetila sam na sebi da je najbolje snimiti sebe na cd i preko slušalica slušati pred spavanje i ako je moguće za vrijeme spavanja. Tako se zaobilazi filter svijesti i afirmacije dolaze direktno ka podsvijesnom umu.
Mozes li napisati nesto vise kako ovaj metod funkcionise? Mene malo zbunjuje.
- Naly Younis
Hose Silva je istraživao rad moždanih valova i radio eksperimenta na svojoj djeci. Ustanovio je da ljudi mnogo brže i više zapamte kada nešto snime i snimak puste pred spavanje, dok im je mozak u stanju alfe. Nakon alfe, mozak prelazi u thetu. Poznato je Theta iscjeljenje. Ja sam neko vrijeme govorila afirmacije u stanju svijesti ali kada sam prešla na cd koji vrtim ispočetka svaki put kada se probudim u noći, tek tada sam osjetila na sebi is vom ponašanju promjene. Nekada su me zvali "Mrgud", sad mi kažu da me vole jer sam tako pozitivna.... Zapravo, jako sam sretna i zahvalna jer sam saznala koliko sam moćna, sretna zauvijek.
http://www.youtube.com/watch?v=EN_pnzze4vA
http://www.youtube.com/watch?v=aJk0hivqZ48
http://www.youtube.com/watch?v=EN_pnzze4vA
http://www.youtube.com/watch?v=aJk0hivqZ48
ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
Hvala Naly na objasnjenju, odoh da pogledam klipove.
Moja drugarica je imala isti problem. Resila ga je pomocu afirmacije "oslobadjam se potrebe da padam ovaj ispit". Smatra se da, kada nam se neke situacije ponavaljaju, u nama postoji potreba za njima. Kada se oslobodimo te potrebe, situacije se vise nece ponavljati.Vasiljvatra wrote: Ja vec neko vreme polazem jedan te isti ispit na fakultetu i sto vise izlazim, sve teze to podnoism, u smislu da sam sve nesigurnija i jednostavno ne mogu da zamislim sebe kako sam ga polozila.