Meditacija

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

Odgledao sto sta pa cu poceti uz neku lagani muzikicu i neznam jos treniranje opustanja ,nadam se da necu da poludim javljacu se :D
Brida

Post by Brida »

Pokusavam da meditiram,ali tesko mi da ostanem mirna 5 min :D uspecu iz mozda vise pokusaja
http://www.youtube.com/watch?v=alyapidL ... 8DC7EACADB
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
jelena

Post by jelena »

Sanco samo nastavi kao i ona i bit će sve OK.
Ljepo si me nasmijala sa linkom podsjetio na mene HVALA.
Danijela
sale

Post by sale »

mozda prvih puta treba pokusati na nekih 15 minuta dok ne uhvatis ritam posle sve ide lakse,cisto da osteis sta znaci biti opusten i taj osecaj kasnije sve dolazi samo po sebi :D
jaspis

Post by jaspis »

Uh, i meni je tesko smiriti um...
Evo nesto za opustanje
yoga nidra
mozda nije bas meditacija u pravom smislu ali moze i tu spadati mislim
meni osobno pase a i na srpskom je pa mi je ugodno slusati..
Kad slusam te meditacije na engleskom nekako se ne mogu skroz opustiti :)
Ako vec postoji link oprostite...

http://www.youtube.com/watch?v=q6E8Zmt00qU
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Brida

Post by Brida »

Jedno vreme sam koristila ovu meditaciju
http://youtu.be/C-pSSbW-GoE
Jaspise nije losa yoga nidra,svidja mi se.
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
sale

Post by sale »

nemoze niko od nas koji nisu iskusili da smiri um odmah posle par puta ali vezbom i zeljom dobicese rezlutat,svako nadje svoj ritam za smirienje vremenom naravno, i kazu-Danas ste možda početnik u duhovnom životu, ali nemojte da osećate da ćete uvek biti početnik. Svi su jednom bili početnici. Ako redovno upražnjavate koncentraciju i meditaciju, ako ste zaista iskreni u svojoj duhovnoj potrazi, onda ćete sigurno napredovati. Važno je da se ne obeshrabrite. Ostvarenje Boga ne dolazi preko noći. Ako meditirate redovno i posvećeno, ako možete da plačete za Bogom kao što dete plače za svojom majkom, onda nećete vi morati da trčite za ciljem. Ne, sam cilj će doći i stati pred vas i prisvojiti vas kao svog, potpuno svog.I VERUJEM U TO I SVAKO TO MOZE SAMO STRPLJENJE I VERA
jelena

Post by jelena »

sale wrote: Ostvarenje Boga ne dolazi preko noći. Ako meditirate redovno i posvećeno, ako možete da plačete za Bogom kao što dete plače za svojom majkom, onda nećete vi morati da trčite za ciljem. Ne, sam cilj će doći i stati pred vas i prisvojiti vas kao svog, potpuno svog.I VERUJEM U TO I SVAKO TO MOZE SAMO STRPLJENJE I VERA
Ovo si tako ljepo rekao Sale.
Potpisujem... :) :)
Danijela
sale

Post by sale »

samo prepisao ali je istina,treba znati pozitivno razmisljati ,oprostiti,i pomoci drugima koliko god mozemo :D Jel zna neko sto sta o ovom coveku Šri Činmoj napisao dosta knjiga o meditaciji ali kad se ukuca na gogle izbaci neku vezu sa sektama ima li ko da objasni sto sta o ovome,sekte nikom nisu u koristi HVALA :?
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

o Šri Činmoj nista ne znam iskreno :)
ali mogu da ti pojasnim tu rec ''sekta''- ONAKO KAKO SAM JE JA RAZUMELA
kada sam na filozofiji prvi put cula od profesorke recenicu '' ... i tada je Isus sa svojom sektom...'' -ja koja sam vernik.. da cujem da je Isus predvodnik sekte , odmah sam se usprotivila ...
ne znaci sekta uvek nesto negarivno u sustini, to je samo grupa istomisljenika koji imaju svoju veru koja je razlicita od nase a mi je se plasimo jer nam je strana i onda rec ''sekta'' predstavlja pogrdan oblik i sve ono najgore...

Sale, drago mi je sto si tako zainteresovan i spreman da naucis sve-to je velika vrlina
lep ti je avatar !

ja sam dugo bila zaokupirana nebitnim stvarima u vezi sa meditacijom (tisina ili ne, dali da legnem , sedim , da li je dobro da izadjem napolje ili kuci da meditiram...) dok nisam negde cula da je meditacija psihicko stanje a ne fizicko , upravo to mi je trebalo da cujem ...

ne zivim sama, delim sobu sa drugaricom i iskreno nije mi prijatno da meditiram pred njom niti mi je to uopste izvodljivo, tako da mi je to postalo znacajno otkrice i mogu da radim pred spavanje , samo zatvorim oci ... jako sam napredovala TEK TADA...
inace , plasim se da neko ne pomisli da sam u ''sekti'' tako dok meditiram po PS :) sahhahhahahha SALIM SE !
zaista, neki ljudi i to poistovecuju sa sektom bas iz razloga sto im je strano i sto se onda plase (nepoznatog) , a nema svrhe niti imam volje niti se nadam uspehu da cu ja bilo kome bilo sta pojasniti... ;)
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Post Reply