Proces prisutnosti

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
jaspis

Re: Proces prisutnosti

Post by jaspis »

Ja pocela citati knjigu jejejee :)
tek sam na 20 i nekoj stranici ali polako, ne zurim ;) zelim se tome posvetiti bas kako treba i napraviti proces temeljito ;)
budite spremni na tisucu pitanja ;)
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Danas sam pročitala knjigu, večeras počinjem s praksom. :D Nadam se najboljem! Ako me uhvati kriza, vama ću se požaliti jer ne želim odustati :)
John Work

Post by John Work »

Bravo Mirina, Jaspis i Krijesnice samo napred. :)
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Jučer navečer sam odradila prvu vježbu disanja. Nisam očekivala da ću imati takvu reakciju kakvu sam imala.
Snimila sam si primjer disanja na mp4, stavila slušalice i krenula..inače, taj ritam disanja je daleko brži od onog kako inače dišem, i u prve dvije minute sam se uspuhala ko da teglim tonu na leđima :O Točno sam to pomislila tokom vježbe, i tu me je uhvatio strašan napad smijeha :lol: :lol: Par minuta sam disala i smijala se ko malo dijete, jedva sam se uspjela smiriti da nastavim dalje... U međuvremenu vani počela kiša, zbog toga sam se nasmijala još više :D Volim slušati kišu dok spavam ili meditiram... Kad sam pogledala na sat, shvatila sam da povezano dišem već 20 minuta :veselica: Šokirala sam se, to su mi najkraćih 20 minuta u životu, čudo jedno što potpuna svjesnost može učiniti...ostala sam još sjediti, uživati u tome kako mi je um čist od misli, bila sam sasvim svjesna svoje okoline, promatrala sam svoju sobu, preplavila me nekakva ljubav... Ma znam da je ovo tek početak, i da proces nije lagan, ali morala sam vam reći kako mi se sviđa vježba, i da je moj prvi pokušaj povezanog disanja prošao u ljubavi i radosti! Za ovakve trenutke se isplati živjeti :mrgreen:

Jutros pak duga priča...15 minuta mi je trajalo cijelu vječnost...ali to sam samo ja, ujutro mi je sve teško, pa čak i disati :D
John Work

Post by John Work »

Prošao sam jednom kroz proces i sad bi još jednom, pa me interesuje baš kod vežbe disanja koji položaj zauzmete.

Ja sam radio jedno vreme na stolici uspravnih ledja ali mi posle par minuta padne glava, pa je ja ispravim i tako do kraja vežbe.

Pa sam onda smislio da sednem okrenut ledjima regalu i stavim jastuk na potiljak da mi pridržava glavu, ali opet isto glava mi klone napred.

Isto mi se dešava i kad sedim na krevetu.

Dakle treba li da ispravljam glavu ili da nastavim tako da dišem sa pognutom glavom.

Kakav je slučaj kod vas :?:
DenVik

Post by DenVik »

Johni, ostavi glavu kako joj odgovara :ludiranje:
tvoje telo uvek zna šta mu prija.
Tako je u početku, vremenom će glava tražiti da bude pravo, u ravni, sa celim telom. Treba vreme za to.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Stalker

Post by Stalker »

Ideja o jednoti neizgleda kao trezvena ideja. Čini mi se da je to najveća slabost ove knjige.
Na strani 211, govori kako između nas i drugih ljudskih bića postoji provalija tj prazan prostor.
Da izvinete, ali smatram da M.Brown nema pojma o čemu govori.
Kaže da se svet očituje upravo u toj provaliji između drugih i nas.
To bi značilo da mi trebamo skočiti u tu provaliju pošto je to svet.

U mom prevodu na 211 strani stoji naslov "Živjeti sa svrhom".

Dakle, na toj strani što govori je nešto totalno strano, te nebi trebalo uzeti zdravo za gotovo.
Trebalo bi sebi postaviti pitanje odakle on zna da je tako. Možda nije tako. Zašto da unosiš eventualnu zabludu koja može da košta života.
Kao mi smo jedna celina...to ne može da štima, jer kada bi se izgubio integritet o sebi to je isto kao da taj čovek ne postoji više i shodno tome ne može da percipira tj mrtav je. Zašto laž da nas ubije?
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
DenVik

Post by DenVik »

Dragi Stalkeru, u moru "probuđenih" autora i čitalaca, samo moje Ja, moje biće zna šta meni prija.Odnosno ti znaš šta tebi prija.
Ne želiš da znaš za šta ja( odnosno moj lepi ego) smatra da je budalaština, ali nekome to pomaže ili bar misli da je tako. I to je u redu.
Isto tako, nešto što kod mene upali na prvu, neko nikad ne spozna niti mu to prija. I to je sasvim u redu.
Apsolutno je u redu sve što se nalazi u našim glavama( i u glavi bilo koga), jer ti programi su promenljivi.
A jedina i apsolutna istina je ona koju spozna naše sopstvo.
Lepo je da nas je sve više, ali poenta ovog sveta jeste u različitosti i prihvatanju iste.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
John Work

Post by John Work »

Hvala DenVik. :zdravica:
ThankYou

Post by ThankYou »

Ja sam na trećoj nedelji i nemam nameru da odustajem. Mislim da je ovo odlična tehnika.
Post Reply