POSETILA ME JE...
zipo 07.09.2006 u 01:29 am
Posetila me je mecka. Zaista jeste. Bilo je to ovako. Pocetkom ovoga leta jedna mecka je lutala nasim naseljem. Nije to nista neobicno, desavalo se i ranije. Neobicno je sto to nije bila slucajna poseta vec je sistematski dolazila svake noci, ne bas mnogo prijatno da se sretnete iza coska. Tako, jedne noci spremao sam se da idem na spavanje i pogledam kroz prozor na ulicu. Imam sta da vidim, kod komsinice prekoputa velika mecka. Propela se na zadnje noge i navalila na semenke za ptice. Najzad se spusti dole i lezerno podje preko ulice. Au, bas je bila velika i bas lepa. Podje ona pored moje kuce i uputi se u moju bastu. Bas me je interesovalo sta ce tamo da radi i ne paleci svetlo sidjem niz stepenice do ulaznih vrata. Napolju mrak i nevidim nista i resim da upalim spoljno svetlo. Vrata su mi velika stklena (sliding door) a i cela ova soba koju nazivam suncana soba je sva u prozorima. Da bih upalio svetlo okrenem se sa strane tako da sam laktom i ramenom dodirivao staklo na vratima. Kada se svetlo upalilo imam sta da vidim, sa druge strane ogroman medved dodiruje staklo takodje. Izmedju nas samo tanko staklo. Gleda ona mene, gledam ja nju. Video sam ja medvede i ranije, mnoge grizlije na severu, jos vece od ove ali nikada nisam bio toliko blizu. Nikada nisam bio blize od par stotina metara, lovili smo ribu u istom jezeru i pogledali jedan drugoga. Ja sam bio blizu moga kamiona, sa otvorenim vratima za svaki slucaj. Pored mene je uvek bila poluautomatska puska napunjena patronima bas za medvede. Nikada nisam morao da je upotrebim, bila je tu za krajnju nuzdu. Ovoga puta je bilo drugacije, skoro se dodirujemo a oboje iznenadjeni. Pocnem ja da brzo palim i gasim svetlo, mecka me jos jedanput pogleda (dobro je da nisam bio njen tip) okrete se i uzurbanim korakom se izgubi u mrak. Ja se isto okretoh i vrlo polako i pazljivo uputih se u kupatilo da promenim gace.
Mnogima je to bilo smesno i pricali su da je Zika imao zensku posetu (posle duzeg vremena). Neznam, mozda su bili ljubomorni?