TRECE OKO

Anđeli, Aura, Channeling, Svetlosno telo, Vibracija tela, "Neobjašnjive" pojave, Slučajnost, Znakovi, Borjevi, Imena i njihovo značenje i uticaj

"Malo" znači da ove pojave nisu obavezno nešto što je neobjašnjivo, nego samo da moramo pomalo da naslućujemo kako funkcionišu
Post Reply
Noetic Sparkle

TRECE OKO

Post by Noetic Sparkle »

Horusovo oko je simbol zastite,kraljevske moci i dobrog zdravlja.Horus je bio staroegipatsko bozanstvo obicnno predstavljano kao soko.Njegovo desno oko se dovodilo u vezu sa bogom sunca Ra.Kasnije su se stopili i vladali svim dijelovima stvorenog svijeta-zemljom,nebom i podzemnim svijetom.Egipcani su obozavali sunce,koje je predstavljalo svjetlost,toplotu i rast a Ra je prikazivan sa svetim diskom sunca na svojoj glavi koji je predstavljao prosvjetljenje i vezu sa Bozanskom Inteligencijom.Oko Horusa/Ra je simbol za "Svevidece Oko".Koji je znacaj Svevideceg Oka?Ono predstavlja posmatraca realnosti-jednom probudjeni,velovi iluzije se podizu i u stanju smo da "jasno vidimo".
Svevidece oko je trece oko ili duhovno oko.To je zlijezda smjestena u centru mozga koja se zove epifiza.Ona se cesto naziva "sjedistem duse" i ostaje neprobudjena sve dok dusa ne dostigne izvjesni duhovni nivo.Jednom kada se dostigne ovaj nivo,zlijezda se aktivira svijetlom Viseg bica,signalizirajuci bozanskim energijama uspavanim i smjestenim u korjenskoj cakri da se uzdignu i aktiviraju cjelokupni cakra sistem.Fizicko i duhovno bice postaju Jedno,dostizuci stanje pro-svijet(lo)-ljenja i dusa je u mogucnosti da primi i pojmi vise dimenzije.Kaducej-medicinski simbol za zdravlje i blagostanje-oslikava epifizu kao disk na vrhu štapa sa energijama koje se spiralno uzdizu uz stap-kicmu.
Egipatsko oko Ra/Horusa oslikava dio ljudskog mozga koji sadrzi potencijal koji moze da ostvari svako ljudsko bice a to je duhovno jedinstvo sa svojim Visim Ja/Bogom.Ovaj proces se cesto naziva "Svetim brakom"(Hierosgamos) u kome Duh i Materija postaju Jedno.Da bi se postiglo ovo jedinstvo,zenske i muske energije naseg bica moraju biti uravnotezene.Istina ne lezi u dualizmu materijalnog,trodimenzionalnog svijeta gdje smo ili zensko ili musko.Istina je da smo androgini kada dostignemo stanje u kome su energije lijeve strane mozga i energije desne strane mozga stopljene i dostignuto je stanje sinhroniciteta.Hipofiza sadrzi muski pozitivni naboj a epifiza zenski negativni naboj.Jednom kada se one dovedu u stanje jedinstva sile duhovnog svijeta se sjedinjuju sa materijom naseg trodimenzionalnog mozga.Ovo je nas istinski potencijal da zaista BUDEMO u mjestu duhovne zastite,moci bazirane na Ljubavi,sjajnog zdravlja i da istinski poznamo sebe kao JEDNO-kao bica svjetlosti.
Sada,vise negi ikada,energije 2012.godine su tu da daju potporu ljudima u procesu transformacije.Meditacija,molitva,aktivno ucesce u razrjesenju nasih protivurjecnih uvjerenja i vjerovanja,ega i sijenke (shadow consciousness),negativnih semi u ponasanju i istinska zelja da se oslobodimo straha i sirimo Ljubav ce nam pomoci na putu budjenja i prosvijetljenja.(sa sajta how to raise vibration).
NOETIC SPARkLE
Član 257

Re: TRECE OKO

Post by Član 257 »

Treće oko je naziv za endokrinu žlezdu koja se naziva epifiza (glandula pinealis) ili šišarčica. Smeštena je na sredini glave. Koliko ja znam zadužena je za proizvodnju melatonina koji reguliše spavanje i budnost. Melatonin je veoma važan jer usled poremećaja spavanja dolazi do raznih obolenja. Luči se u dobi izmedju 1 i 5 sati noću zato je veoma važno spavati noću u to vreme. Melatonin je zadužen za stanje odmora i ako čovek nema dovoljno lučenje ovog hormona oseća umor, depresiju, bolove u mišićima što kasnije dovodi do veoma ozbiljnih poremećaja. Svi koji rade noćne smene znaju da se po danu nikada čovek ne može odmoriti kao noću. Ono što je zanimljivo za epifizu jeste da ona u sebi sadrži magnetne kristale, ne sećam se tačan broj, ali oni služe za detektovanje vibracija. Jačine su oko 500 gausa (po novom nije magnetni fluks se izražava u teslama 1T=10000 gausa). Životinje se služe ovom vrstom detekcije tako što pored čula mirisa imaju veoma razvijeno "treće oko" za detekciju hrane, staništa ili opasnih materija. I čovek ima mogućnost da uz pomoć epifize detektuje štetna zračenja, hranu, vodu i opasnost, ali smo vremenom razvili sredstva komunikacije, jezik, pismo itd i time zaboravili da se služimo "trećim okom". Najdalje u dokazivanju mogućnosti korištenja epifize u dijagnostičke svrhe je razvio dr. Omura iz Japana, lekar japanske kraljevske porodice. Imala sam priliku i sama da naučim kako se može detektovati bilo šta negativno samo uz pomoć usmeravanja pogleda na određeno mesto, ali da bi se to praktikovalo mora se ipak završiti mnogo škole i dobiti dozvole. Kod nas je O-ring-metod još uvek nepoznanica iako imamo lekare koji se bave ovom vrstom dijagnosticiranja, a u SAD i Japanu su dozvoljene dijagnostičke metode. Dakle, priča o Trećem oku je veoma velika, tačno je da ima "ono nešto" što su ljudi od pamtiveka primećivali, ali tek sada nauka dokazuje da to sve ima smisla, itekako. Ne bih više gnjavila. O ovome znam mnogo pa ako nekog zanima neka pita, ako ne, ništa!
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Linda

Post by Linda »

Draga 257 pisi sve znas o 3.oku, please!
Koliko sam cula, videla, ono se cesto crta na celu ili na glavi, kod temena. Zasto tamo, volela bih da znam :)
sarah

Post by sarah »

Meni se dešava zadnjih dana nešto što nisam sigurna da li je posledica meditacija i fokusiranja na energiju unutršanjeg tela ili je nešto drugo u pitanju, pa kad sam videla ovu temu sinulo mi da možda ima veze sa trećim okom. Naime kada god se fokusiram na utišavanje uma i opuštanje tela počinju da mi se javljaju kao neki žmarci ili trnjenje u predelu donjeg dela čela, takođe sam primetila da sličan osećaj imam i po površini glave, a to mi se ranije nije dešavalo, ali sam imala neke druge senzacije :)
Eto želela sam da ovo podelim sa Vama pa ako ste imali slično iskustvo ili znate nešto o tome sa zahvalnošću i uživanjem ću pročitati :P
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

http://www.youtube.com/watch?v=xgRPMajdu34

caos ljudi ! :)
pogledajte ceo klip pomocice vam da razumete.
ja ranije nikada u zivotu nisam meditirala, ali izradoznalaosti malo kuckala na youtubu pre nekog vremena i odmah naletela na ovo. :)
uvek nadjem upravo na ono sto mi treba :)
iz prvog puta mi je uspelo skoro sve sto sam pozelela... ja mislim da ipak slika govori hiljadu reci :)

pogledajte :* :* :*

DEO O "TRECEM OKU" JE NA 29:50 NA SNIMKU !!!
Last edited by jovanajovana10 on 30 Jan 2013, 23:46, edited 1 time in total.
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
jelena

Post by jelena »

Sarah to što osećaš je energija,koja prolazi kroz krunsku čakru i spušta se.

Otvaranje trećeg oka to jest rast žljezde epifize je prećen osećajem peckanja,svraba,pritiska i jakog žarenja u predelu malo iznad obrva gdje je 6 čakra smještena.
To peckanje zna biti jako intezivno da se oseća kao da gori plamen u tom predelu čak se zna javiti i strah,zato što je bol intezivan.
Samo se netreba bojati zato što je to normalno.
Danijela
sarah

Post by sarah »

DGAGEEE Jovana i Jelena hvala Vam na odgovorima :)

Da i u pravu si Jelo da se ne treba bojati...i pored tog peckanja osećam i pritisak u tom delu, i mislim da je to sveukupna posledica pojačane količine energija koja struji oko nas i Kroz Nas i da treba što opuštenije prihvatati svaki znak promene u sebi :P

Nekada su govorili ti si suviše senzitivna, ili on je osetljiv itd...ali ja Sada znam i verujem da smo ušli u Senzitivno doba gde ćemo Svi biti osetljivi na Ljubav koja otvara čakre A energija služi i kruži ;)
zoks

Post by zoks »

Pozdrav svima! :)

Zelim da vam napisem sta se meni desava vec duze vreme ali ne mogu da odgonetnem o cemu se radi. Da li je to otvaranje treceg oka ili je otvoreno ili nesto trece… :)

Cesto u predelu treceg oka imam osecaj kao da me nesto golica, pecka i ponekada svrbi pa na tom mestu cesto imam potrebu da protrljam prstom nesvesno… :) Kada legnem da se odmorim udjem u neku fazu opustenosti i opet imam osecaj kao da me nesto golica, pecka i kao da me nesto pritisce na celu i posle nekog vremena mi se pojave dugine boje koje se prelivaju jedna u drugu u tom momentu imam osecaj da imam kao neki obruc oko glave i kao da me steze, nekada jako a nekada blago i jako je prijatan osecaj. Pa mi nije jasno sta je tu u pitanju.
I imam jako izrazenu intuiciju, vizuelno i cesto osecam kada je nesto dobro ili lose a ponekada i cujem neke glasove… i sve sto cujem, vidim ili osetim tako i bude.
Desava mi se da mogu i da vidim razne boje i oblike na zidu, koje drugi ljudi ne mogu da vide, i cesto mi se pojavljuje zlatni krug pa gde god da pogledam sve je zlatno i to traje oko mintu od prilike.
Da li se nekome od vas ovako nesto desavalo i da li bi znali o cemu je rec… Pozdrav! :)
jelena

Post by jelena »

Potpuno se slažem sa tobom,ta senzitivnost je posljedica energija koje su nam sada svima dostupne.Samo joj se treba potpuno prepustiti i sa otvorenim srcem punim ljubavi,prepustiti joj se da nas pročisti.Mnoogi koji su svoje srce zatvorili uopšte neosjećaju tu energiju ljubavi i opiru joj se.Ašto se više opiru više će im vremena i negativnih događaja trebati da se okrenu svome srcu i puste ga da ih vode.
Sigurna sam da smo ušli u zlatno doba samo trebamo otvoriti srca da budemo u stanju što više BOŽIJE ljubavi primiti u sebe.

Jer njegova ljubav čisti i pročišćava.
Bog je tu kuca na vrata našeg srca na nama je dalićemo ga u njega pustiti.. :P
Danijela
jelena

Post by jelena »

Zoks da u pravu si otvara ti se treće oko,ustanju su da zaviriš u 4D.Po tvome objašnjenju još nije potpuno otvoreno postepeno se otvara onoliko koliko si u stanju da proihvatiš.
Nemoj se ničega bojati to je u ovo vreme normalno malo po malo svi ćemo biti u stanju to učiniti.NISI SAM U TOME.

Moj ti je savjet da ništa neforsiraš(meditacije za otvaranje trećeg oka)već da puštaš energije bez otpora(straha)da odrade svoj posao,jer tvoja prisutnost najbole zna koliko možeš da prihvatiš.
Pusti intuiciju da te vodi i dovest će te na pravi put.

U zadnje vreme je jako puno ljudi kojičuju glasove sve je to znak da smo zakoračili u zlatno doba samo trebamo spremni da zakoračimo u tu avanturu a spremni možemo biti jedino ako smo voženi sa srcem ne umom već nam je on samo oružije za mnoge stvari.

Samo je srce (čista ljubav ) u stanju da povlači prave konce.

ZOKS samo napred bez straha.
Danijela
Post Reply