Prediktivni snovi
Prediktivni snovi
Nema teme.. pa reko
Lično mi se par puta desilo da sam određene događaje sanjao unapred. Mojoj sestri se to još češće dogadja. Uglavnom se radi o nevezanim svakodnevnim događajima..
Pitanje je da li je to način na koji nas mozak predviđa moguće buduće događaje po principu eventuale mogućnosti ili je to nešto više.. nešto što je unapred već zapisano a mi ponekad imamo uvid u to..
Kako vi gledate na to i da li ste imali slična iskustva ..
pozz
Lično mi se par puta desilo da sam određene događaje sanjao unapred. Mojoj sestri se to još češće dogadja. Uglavnom se radi o nevezanim svakodnevnim događajima..
Pitanje je da li je to način na koji nas mozak predviđa moguće buduće događaje po principu eventuale mogućnosti ili je to nešto više.. nešto što je unapred već zapisano a mi ponekad imamo uvid u to..
Kako vi gledate na to i da li ste imali slična iskustva ..
pozz
Re: Prediktivni snovi
Ja sam samo jednom sanjala. To je bilo 1993 godine. Sanjala sam kako smo napustili našu kuću, sanjala sam čak i neke silne izbeglice, planine...Uglavnom, nekoliko meseci nakon toga mi se obistinilo sve iz sna. Čak je i krajolik bio identičan u snu iako nikad pre nisam bila na tim mestima. I konačno odredište našeg izbeglištva je bilo takođe pre sanjano. Posle toga nisam nikad sanjala ništa slično.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
- jovanajovana10
desavalo mi se se...
Kada sam bila mala i to mi se dogadjalo bilo mi je interesantno i prepricavala sam sa uzbudjenjem
ali ja to sada tumacim ovako, mislim da sve informacije koje moja podsvest pokupi u toku dana sabere to tokom noci , i onda stigne do nekog zakljucka koji je meni alarmantna (recimo da ce se desiti nesto mnogo dobro ili jako lose) i tada to sanjam ...i to se dogodi kao da predvidim da ce da se desi...
na sve te informacije koje moja podsvest skuplja ja ne reagujem tokom dana(nadelja,meseci,godina ), ne primetim ih ,same se staloze nocu,razmotrim logican tok desavanja i donesem zakljucak koji mi je toliko neverovatan u tom trenutku da ga odsanjam, kao da se jave kao znak upozorenja na njega...ili iz cudjenja >>prosto neverovatno da ce po svem sudeci bas to da se dogodi <<
kao kada pocnes da gledas film,onda ga ubrzas ,vidis neku zanimljivu scenu ,stanes i pogledas (tj.odsanjas ), vratis se tamo gde se zapoceo da ga gledas i ta scena naravo dodje na red...
steta sto ne mogu tako uvek kad ja hocu da sanjam bas iz tog razloga sto ne uticem ja na sve to svestna, to moj mozak radi kad on hoce ...
moje licno iskustvo i shvatanje , samo malo da ga podelim sa vama:) pozz
Kada sam bila mala i to mi se dogadjalo bilo mi je interesantno i prepricavala sam sa uzbudjenjem
ali ja to sada tumacim ovako, mislim da sve informacije koje moja podsvest pokupi u toku dana sabere to tokom noci , i onda stigne do nekog zakljucka koji je meni alarmantna (recimo da ce se desiti nesto mnogo dobro ili jako lose) i tada to sanjam ...i to se dogodi kao da predvidim da ce da se desi...
na sve te informacije koje moja podsvest skuplja ja ne reagujem tokom dana(nadelja,meseci,godina ), ne primetim ih ,same se staloze nocu,razmotrim logican tok desavanja i donesem zakljucak koji mi je toliko neverovatan u tom trenutku da ga odsanjam, kao da se jave kao znak upozorenja na njega...ili iz cudjenja >>prosto neverovatno da ce po svem sudeci bas to da se dogodi <<
kao kada pocnes da gledas film,onda ga ubrzas ,vidis neku zanimljivu scenu ,stanes i pogledas (tj.odsanjas ), vratis se tamo gde se zapoceo da ga gledas i ta scena naravo dodje na red...
steta sto ne mogu tako uvek kad ja hocu da sanjam bas iz tog razloga sto ne uticem ja na sve to svestna, to moj mozak radi kad on hoce ...
moje licno iskustvo i shvatanje , samo malo da ga podelim sa vama:) pozz
-Danas je moj srecan dan !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Mislim da se tu radi o tome da tokom sna nasa svest napusti fizicko telo i boravi na astralnom planu,u tom svetu ne postoji vreme kako ga mi shvatamo,odnosno ono nije linearno.Tako mozemo da se krecemo u pravcu proslost-buducnost (po nasem shvatanju vremena).Na taj nacin nam se desi da se ostvare stvari koje smo sanjali,ustvari vec smo bili u toj prostorno-vremenskoj tacki.
Svaki put kad bih raskinula s dečkom sanjala bih to nekoliko dana pre, ma koliko bila dobra veza tad. Mrzim te snove!!! Mada sam svesna da se ja njih uplašim pa zato i privučem takve događaje u život.
- jovanajovana10
zapravo imam jedan problemcic
jutros sam se ponovo podsetila njega
vec godinam sanjam nemce kao me jure, progone, ubijaju mi porodicu, sela su prazna , ja bezim , to se ponavlja godinama a sada jos cesce i intenzivnije
i ne znam o cemu se radi . o traumi? proslom zivotu? o najvecem strahu u ovom zivotu ? zaista se plasim rata i to je moj najveci strah.
ne znam sta je ?
niko me nesto ozbiljno ne shvata a to me umara jako, probudim se izmucena...
mnogo me to progoni i smeta mi od detinjstav, kada se probudim mama mi kaze opet si sanjala onaj kosmar i danas je isto
umesto da ,kada resim prestanem da sanjam , ja se ustvari suprostavim u snu tako sto se branim od nemaca, ubijam ih, pojavljuju se jos ... ne znam gde je koren problema
hvala na bilo kakvom odgovoru !
jutros sam se ponovo podsetila njega
vec godinam sanjam nemce kao me jure, progone, ubijaju mi porodicu, sela su prazna , ja bezim , to se ponavlja godinama a sada jos cesce i intenzivnije
i ne znam o cemu se radi . o traumi? proslom zivotu? o najvecem strahu u ovom zivotu ? zaista se plasim rata i to je moj najveci strah.
ne znam sta je ?
niko me nesto ozbiljno ne shvata a to me umara jako, probudim se izmucena...
mnogo me to progoni i smeta mi od detinjstav, kada se probudim mama mi kaze opet si sanjala onaj kosmar i danas je isto
umesto da ,kada resim prestanem da sanjam , ja se ustvari suprostavim u snu tako sto se branim od nemaca, ubijam ih, pojavljuju se jos ... ne znam gde je koren problema
hvala na bilo kakvom odgovoru !
Jovana, pokušaj da se setiš šta te to u detinjstvu uznemirilo u vezi rata. Da l' je to bila neka igra, bombardovanje, petarde, bilo šta...
Imala sam i ja jedan san koji se stalno ponavljao, ali nije imao nekog smisla na javi, a u snu je bilo nezamislivo mučenje, kao neke linijice koje pulsiraju i zuje. A onda sam slučajno taj zvuk čula i na javi (šuštanje flaše kokakole, glupost obična, ali jako sličan zvuk) i dok nije prestao nisam mogla da dišem, da se pomerim, samo su mi suze išle. Ispričala sam majci i rekla mi je da je to od inkubatora, i ona je imala traume od toga pa joj je neko rekao šta je. I više nemam takve snove
Imala sam i ja jedan san koji se stalno ponavljao, ali nije imao nekog smisla na javi, a u snu je bilo nezamislivo mučenje, kao neke linijice koje pulsiraju i zuje. A onda sam slučajno taj zvuk čula i na javi (šuštanje flaše kokakole, glupost obična, ali jako sličan zvuk) i dok nije prestao nisam mogla da dišem, da se pomerim, samo su mi suze išle. Ispričala sam majci i rekla mi je da je to od inkubatora, i ona je imala traume od toga pa joj je neko rekao šta je. I više nemam takve snove
Ne svidjaju mi se ta New Age ubedjenja da sve lose sto nam se desi mi privucemo u svoj zivot.Nema tu bas mnogo logike,ako gledamo tako ispadne da smo sami krivi za sve sto nam se desilo,potpuno je nemoguce ne uplasiti se necega.I mnogi drugi faktori deluju na nas,pa mora to da izazove neku reakciju po nas,nismo mi u stanju sve da kontrolisemo.ekatarine wrote:Mada sam svesna da se ja njih uplašim pa zato i privučem takve događaje u život.
A sto se tice tih strahova u snovima,mucenja i nocnih mora to je veoma skakljiva tema,sa nekim ljudima sam pricao o tome ima i naucnika koji se bave tom temom,ima dosta pretpostavki ali nista ne moze da se dokaze u potpunosti.Snovima sam se dosta zanimao i proucavao ih ali moja neka shvatanja tog fenomena nisu bas ruzicasta,cini mi se da je koren duboko zakopan i nisam pristalica tih teorija da su snovi tovrevina naseg mozga,bukvalno neki njegov izmisljen svet plod maste.Opet New Age propaganda koja zeli da covek sam sebe okrivi za sve.
- jovanajovana10
IGORE ,TO SI SASVIM U PRAVU ne mozemo mi bas sve da kontrolisemo i dobro i lose i da privucemo ama bas sve na svu srecu ,Igor90 wrote:Ne svidjaju mi se ta New Age ubedjenja da sve lose sto nam se desi mi privucemo u svoj zivot.Nema tu bas mnogo logike,ako gledamo tako ispadne da smo sami krivi za sve sto nam se desilo,potpuno je nemoguce ne uplasiti se necega.I mnogi drugi faktori deluju na nas,pa mora to da izazove neku reakciju po nas,nismo mi u stanju sve da kontrolisemo.
Ali slazem se sa tobom a i samnom sto se tice snova , ovo jesne kompleksna tema i nista ne mozemo sa sigurnoscu da ustanovimo i dokazemo:)
ponekad je sve u nasoj glavi (kao sto je i u masti) pa se mozak poigra sa nama i da nam ideju sta je logicni sled okolnosti
ponekad (mnogoooooo redje, prosecnom coveku koji se nikada nije bavio meditacijom daj Boze 2 puta u zivotu,moje licno misljenje, ili nikada ili to i ne umemo da prepoznamo i ako se desi jer ne znamo sta je u pitanju pa ne obracao poznju jer ne znamo sta je to) se dogodi astralno putovanje(meni licno je malo cudno sto sanjam u razmaku od vise meseci ili godina isti grad za koji ne znam a razlicitu situaciju koja se tamo odvija,on mora onda da tamo negde postoji)
mislim da nije uvek isto u pitanju
sto se tice loseg sto privlacimo , pa zaboga nije to sve ono sto proleti pored nas a mi se uplasimo ali jeste ono sto ostaje u nama nesto upecatnjivo
sto se tice mog kosmara , ko zana sta sam ja to gledala na tvu, bombardovanje '99, ili ne znam sta je
meni cesto nije dovoljno da znam uzrok da bih odklonila strah (imala sam mali udes kad sam bila mala, svesna sam toga ali se i dalje plasim voznje)
moram da nadjem nacina ,tipa da upoznam nekog ko zivi u Nemackoj a dobar je covek... ne znam, zivim blizu Muzeja Sumarice mozda bih trebala da ga posetima a ne znam koliko je to dobra ideja!??? da ubedim sebe da je to proslost, da vidim svojim ocima da mi nista ne moze ...
Ekatarine,kako je ovo od zastrasujuce postala tako simpaticna prica bebica u inkubatoru meni je to tako slatko , i lepo <3, drago mi je sto si obrisala svoj strah <3
ljubim vas sve!
hvala puno na odgovoru ))))))))))) :*
Sto se tice astralne projekcije to sam pokusavao dosta dugo i imao sam polusvesne ispade,kada sam svestan situacije ali nisam u stanju da potpuno prebacim svest i kontrolisem situaciju nego nekako samo posmatram sebe.Jedan covek koga veeeooommmaaa cenim mi je pricao da se ne treba igrati sa ap,jer nismo mi spremni da tamo zivimo,tamo postoje stanovnici tog sveta,vladaju drugi zakoni koje ne mozemo da savladamo,jer da mozemo ne bi ziveli ovde gde zivimo i sigurno treba ovde da ucimo jer da sve znamo ne bi bili tu gde jesmo nego na nekom sledecem stepeniku.Takodje smo diskutovali na temu manipulacija sa astralnog plana (grubo receno,jer ni neznamo tacno od cega se on sve sastoji,predpostavljam da ima vise slojeva) a mozda se te manipulacije vrse cak i sa nekog medju prostora(medju sveta,praznog sveta bez energije izmedju 3d i 4d koji je kroz istoriju opisivan kao "pakao") ali i to je jos jedna pretpostavka.Ja sam citao neke knjige gde su autori pricali svoje fenomenalne dogadjaje po astralu i tvrdili da nema sanse da ti se tamo bilo sta dogodi pa sam ja to prihvatio i krenuo i ja da uzivam.Ali i oni su napominjali da ako ti se nesto desi/pojavi to je zato sto si ti stvorio svojim mislima (opet new age svaljivanje krivice).Prestao sam sa tim jer iskreno mislim da nisam spreman za tako nesto ma da i dalje cesto veoma svesno sanjam.Sto se tice te manipulacije o tome sam nastavio da istrazujem i povezujem sa mnogim stvarima i kroz istoriju civilizacije i kroz snove i kroz religije i sve ukazuje da to zaista postoji i nije ni malo bezazleno.