elektriicitet
elektriicitet
Vec par dana, oko 10 mislim, sve sto dotaknem- sporet, prekidac, metalna kvaka itd. naelektrise se, osetim elektricitet. Ne znam zasto se to desava. Ne bih bas toliko tome ni pridavala toliku paznju da danas, po prvi put u zivotu NISAM VIDELA ELEKTRICITET!! Mali beli bljesak...Ne znam kakoje doslo do toga. Zasto doalzi do toga i da li je neko imao sl. iskustava? Bas sam radoznala!
Re: elektriicitet
Draga Linda, to je normalna prirodna pojava koja se zove statčki elektricitet. Pod određenim uslovima se naše telo napuni statičkim elektricitetom i prazni se dodirom metalne površine a može se desiti i dodirom druge osobe. Obično se dešava u prostorijama ispunjenim suvim vazduhom koliko će se tog statčkog elektriciteta nakupiti u nama zavisi od vrste odeće i obuće koju nosimo i vrste materijala po kome hodamo i stojimo. To se obično dešava ako imamo delove odeće od sintetičkog materijala. Kako se krećemo nastaje trenje odeće i stvara se taj elektricitet i ako nam je telo izolovano (obuća sa gumenim djonom ili neki drugi izolacioni materijal) onda se taj elektricitet skuplja u nama i pražnjenje nastaje dodirom nečeg uzemljenog ili metalnog. Osećaj pri dodiru može da ide od vrlo blagog do vrlo jakog pa cak i osećaj bola praceno sa malom varnicom do bljeska svetla a i uz zvuk, kao prasak.
Kada sam radio na nuklearnom reaktoru to nam je bio veliki problem na kontrolnom pultu. Vazduh je uvek bio suv, podovi od neporoynog materijala a radna uniforma od sintetike plus cipele od sintetičkog materijala na šonovima. Pored toga jako magnetno polje od instrumenata i monitora. Naučili smo se brzo da ako ustajemo sa stolica na pultu da se držimo za sto a kad hodamo da pre nego što dodirnemo nešto orvo mahnemo rukom da preleti preko predmeta uy munjeviti dodir. onako da samo kresne povrsinu.
ato mi se dešavalo i kod kuće kada su se više nosile sintetičke košulje. Ja obavezno stavim nešto kao papirna maramica u mašinu za sušenje veša. To je specijalno da ne dozvoli skupljanje statičkog elektriciteta na veš. Možda si videla ili doživela da se ženama skupe suknje i zavuku u zadnjicu i izmedju nogu . Vrlo neprijatno, mislim za njih, ne za nas koji gledamo.
Eto Linda to je moje objašnjenje. Veliki pozdrav.
Kada sam radio na nuklearnom reaktoru to nam je bio veliki problem na kontrolnom pultu. Vazduh je uvek bio suv, podovi od neporoynog materijala a radna uniforma od sintetike plus cipele od sintetičkog materijala na šonovima. Pored toga jako magnetno polje od instrumenata i monitora. Naučili smo se brzo da ako ustajemo sa stolica na pultu da se držimo za sto a kad hodamo da pre nego što dodirnemo nešto orvo mahnemo rukom da preleti preko predmeta uy munjeviti dodir. onako da samo kresne povrsinu.
ato mi se dešavalo i kod kuće kada su se više nosile sintetičke košulje. Ja obavezno stavim nešto kao papirna maramica u mašinu za sušenje veša. To je specijalno da ne dozvoli skupljanje statičkog elektriciteta na veš. Možda si videla ili doživela da se ženama skupe suknje i zavuku u zadnjicu i izmedju nogu . Vrlo neprijatno, mislim za njih, ne za nas koji gledamo.
Eto Linda to je moje objašnjenje. Veliki pozdrav.
What I Feel I Make Real, My God Makes it Real
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
Žika ti je sve lepo objasnio što se tiče elektriciteta.
Meni se isto tako kao tebi zna dešavati pretežno je bilo zimi kad bi dotakla neku osobu toliko bi ga pecnulo uz varnicu da bi mi rekli da ih više nedodirujem.Vjerovatno zato što se zimi više nosi sintetika.
E sad ovo ljeto mi se isto dešavalo i bilo je jako intezivno za sve metalno što dotaknem pecne me jako.Jako me to uznemiravalo a bilo je samo u određenom periodu.Kad sam malo bolje razmišljala shvatila sam da mi se to dešava kada sam jako sretna,recimo kad mi se desi dan da sam jako sretna i zadovoljna sa svime,kad sve grlim i ljubim.Tada sve što naglo dotaknem bilo metal ili neka osoba varniči.A jako mi je interesantno kad naveče legnem spavat i rukom krenem preko deke a ono iskrice trepere.
Meni se isto tako kao tebi zna dešavati pretežno je bilo zimi kad bi dotakla neku osobu toliko bi ga pecnulo uz varnicu da bi mi rekli da ih više nedodirujem.Vjerovatno zato što se zimi više nosi sintetika.
E sad ovo ljeto mi se isto dešavalo i bilo je jako intezivno za sve metalno što dotaknem pecne me jako.Jako me to uznemiravalo a bilo je samo u određenom periodu.Kad sam malo bolje razmišljala shvatila sam da mi se to dešava kada sam jako sretna,recimo kad mi se desi dan da sam jako sretna i zadovoljna sa svime,kad sve grlim i ljubim.Tada sve što naglo dotaknem bilo metal ili neka osoba varniči.A jako mi je interesantno kad naveče legnem spavat i rukom krenem preko deke a ono iskrice trepere.
Danijela
Draga naša Jelena, ti se pretvaraš u struju, he he he čalim se ali kad pogledaš mi ljudi više smo struja nego bilo šta drugo.
Imamo sreću Jelena da se naš Žika u sve razume, pa nam lepo objasni. Puno vas volim i pozdravljam i tebe i Žiku.
Imamo sreću Jelena da se naš Žika u sve razume, pa nam lepo objasni. Puno vas volim i pozdravljam i tebe i Žiku.
I meni se to dešava od početka decembra...
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Sve je to tacno, svi ti razlozi, ali.... Pomislim nekada da to - varnicenje - ima itekako veze sa onim sto se nalazi u nama. Ja mislim da je to energija koja vise ne moze da ostane tamo gde je bila, da vapi za tim da bude iskoriscena na pravi nacin. Kao kada vam se peva iz sveg glasa, kada vam se trci, uci strani jezik, uce novi plesni koraci, kada osecamo potrebu da nekome kazemo nesto u zeljenom trenutku... Ako uradimo sve to, ako usmerimo energiju na pravi nacin, nema varnicenja. Eto, to je moja teorija.
Mislim da to sto - varnicimo- treba shvatiti na nacin da mozda svoju energiju nismo praznili na pravi nacin...
Mislim da to sto - varnicimo- treba shvatiti na nacin da mozda svoju energiju nismo praznili na pravi nacin...
- Hitheroad91
Ja se slazem sa svima vama.
I Da Linda,jako je lepo razmisljati i na taj nacin. Ja osobito obozavam da dizem vibraciju kroz meditaciju i volim tu vibraciju da poredim sa strujom,gromovima,sustinom nas samih. Naravno da ne ode to u razmisljanje sad(mentalna aktivnost-fantazija-nisam u trenutku),vec cisto zivljenje u trenutku pa onda svasta produktivno mi pada na pamet da uradim. Izadjem iz kuce da prosetam ulicom i usrecujem komsije,mazim pse za bezveze sto bi nas narod rekao.. hahah
I Da Linda,jako je lepo razmisljati i na taj nacin. Ja osobito obozavam da dizem vibraciju kroz meditaciju i volim tu vibraciju da poredim sa strujom,gromovima,sustinom nas samih. Naravno da ne ode to u razmisljanje sad(mentalna aktivnost-fantazija-nisam u trenutku),vec cisto zivljenje u trenutku pa onda svasta produktivno mi pada na pamet da uradim. Izadjem iz kuce da prosetam ulicom i usrecujem komsije,mazim pse za bezveze sto bi nas narod rekao.. hahah
Imam deku od sintetičkog materijala i kad zamahnem s njom u mraku da se pokrijem, iskrice lete na sve strane light show
Nisam na to nikad obraćala pažnju, ali sad sam se zamislila i setih se da mi se to ponekad desi kad krenem da dodirnem svog mačka, samo nešto pucne, kao blago drmanje struje (a struja me je jednom prilično drmnula tako da znam da ovo lični na blago drmanje ).
S tim što mi se mačak ni malo ne oduševi, pogleda me onim pogledom - ne uznemiravaj
S tim što mi se mačak ni malo ne oduševi, pogleda me onim pogledom - ne uznemiravaj
hahahahaha, Felisiti, bas si me nasmejala
hahahahahha
ja vec mesec dana sto god dotaknem pucka
zneci sve
cak i kad perem ruke pucne dodir sa vodom
a srecna sam, presrecnaaaaaaaaaaaaaaa
i to svi osete mojim puckanjem
hahhaha
jos uvek mi u glavi zamisljena scena Felisiti sa mackom hahahahahha
i onaj njegov pogled hahahahahha
hvala sto si me ovako slatko nasmejala