Kako do autentičnog ja

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Post Reply
Felisiti

Kako do autentičnog ja

Post by Felisiti »

Kad sam saznala za Zakon Privlačenja i vizualizacije, ono što mi je najalarmantnije trebalo bilo je da poboljšam sliku o sebi. Sve sam razumela i jednostavno je zvučalo - zamišljajte sebe u najboljem izdanju, kako biste izgledali kao idealni, kako biste se osećali, ali meni je to bio veeeeliki problem - nisam mogla da zamislim savršenu sebe! Nisam imala predstavu šta bi ta idealna ja trebala da radi i kako bi se ponašala. Bila bi srećna, i vesela i tako nekako nešto još, a šta je to još, nemam pojma... :roll: :)

Onda sam došla do jedne fantastične knjige od Pola Makene koji upravo govori o tome. Meni je pomogla, možda će još nekom ukoliko ima slične nedoumice. Odgovorite iskreno na postavljena pitanja i znajte da nema pogrešnih odgovora.

Postoje tri ja. Autentično ja je realnost onoga ko i šta zapravo jesmo.

Vaše lažno ja: Ono što se pretvarate da jeste:
To je slika o sebi koju projektujete u svet.
Postavite sebi sledeća pitanja:
- Kako volite da vas vide?
- Koji su to aspekti vaše ličnosti za koje se nadate da ih ljudi najpre primete?
- Šta je ono najvažnije što svi znaju o vama?

Vaša negativna slika o sebi: Ono čega se bojite da jeste:
- Bilo koja "negativna" osobina koju prepoznajete nije zaista vaša - ona pripada vašoj negativnoj slici o sebi i isprogramirana je u vama kad ste bili dete. Time što ćete ih iskreno prepoznati. spremni ste da ih napustite!
- Koja osobina je suprotna svakoj osobini vašeg lažnog ja?
- Koja od vaših tajni bi bila otkrivena tek nakon što umrete?
- Koja je osobina koju najmanje volite i zašto?
Veći deo percepcije je projekcija - najviše mrzimo kod drugih ono čega se bojimo da možemo pronaći u sebi samima!

Vaše autentično ja: Ono ko ste vi zaista
Vaše pravo ja je uvek kao da se vraćate kući.
- Ko ste kada niko ne gleda?
- Kada biste se osećali u potpunosti bezbedno, šta biste uradili drugačije?
- Ko biste bili kada biste živeli bez straha?

Identifikujući osobine i karakteristike svoja tri ja, oslobađate se da biste živeli sve više iz srca onoga ko ste zaista - vašeg snažnog, punog ljubavi, nezaustavljivog autentičnog ja. :)
Last edited by Felisiti on 25 Jan 2013, 10:32, edited 1 time in total.
Felisiti

Re: Kako do autentičnog ja

Post by Felisiti »

Kada otkrijete vaše autentično ja, prelazite na sledeći korak:

Reprogramiranje vaše slike o sebi za uspeh

1. Odvojite nekoliko minuta da se opustite i duboko dišete. Kako se vaši mišići opuštaju, postaje sve lakše i lakše da oslobodite svoju maštu.

2. Zamislite sada kako vaše drugo ja stoji ispred vas. Ovo je vaše najveličanstvenije ja koje možete da zamislite - vaše autentično ja.

3. Iskoristite trenutak da se osećate potpuno srećno sa vašim autentičnim ja. Pogledajte način na koji vaše autentično ja stoji, diše, osmehuje se, hoda i priča. Pogledajte kako vaše autentično ja priča sa drugima. Primetite kako vaše autentično ja rešava probleme i stremi ka ciljevima.

4. Sada, uđite u vaše autentično ja i spojite se sa njim. Gledajte očima vašeg autentičnog ja, slušajte ušima vašeg autentičnog ja i osetite kako je dobro živeti život kao vaše autentično ja!

5. Završite vašu sesiju programiranja odvajajući minut vremena da sanjarite o tome kako će vaš život biti drugačiji kada budete živeli sve više i više kao vaše autentično ja. Možete da zamislite sebe kako živite autentično u velikom broju realnih situacija iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. :)
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Hvala što si podijelila ovu podjelu i tehniku s nama, imam ogromnu želju da ju isprobam :)
Felisiti

Post by Felisiti »

Krijesnica wrote:Hvala što si podijelila ovu podjelu i tehniku s nama, imam ogromnu želju da ju isprobam :)
Samo napred, ništa se ne može izgubiti, možemo samo biti na dobitku. :)

Ja sam samu sebe iznenadila kad sam odgovarala na pitanja o autentičnom ja. Bogme, otkrila sam da sam svašta nešto što pre nisam ni pomišljala o sebi. U pozitivnom smislu, naravno. :)
Stalker

Post by Stalker »

Dakle, ovde se faktički traži rekapitulacija života. Rekapitulacija je preispitivanje sećanja naših odnosa u prošlosti.
Smatram, da je za detaljno preispitivanje sebe potrebno raspoloživo vreme i zatvoren prostor gde nas niko neće ometati dok se preispitujemo.
Očito je potrebna izuzetna spokojnost ako moramo videti sećanja naših negativnih osobina u momentima interakcije.

Mi bi morali tačno znati šta želimo da promenimo da bi naš razum mogao da se odnosi prema našim htenjem.
Afirmacije su opis, a za aktivnost afirmacije potrebno je angažovanje.

Čini se da je izuzetno komplikovano razlikovati sebe u odnosima zbog sklonosti ka osećanjima i pridavanju značaja stvarima. U poslovnom svetu osećanja su preobražena u pitanja odgovornosti jer Vi ste arhitekta sopstvene karijere.
Osećanja su energija, ali mi ih tumačimo na prepoznatljiv (naučen) način.
U mnogome zavisi koji koncept je naša vodilja.
Prihvatanje koncepta uglavnom zahteva energiju, s toga trebamo paziti šta prihvatamo.
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
Post Reply