Neville Goddard (Nevil Godard)

"Poznati" pozitivci :)
Post Reply
Član 257

Neville Goddard (Nevil Godard)

Post by Član 257 »

Nevil Godard je, po meni, jedan od najistaknutijih ličnosti nastanka Nove misli, najveći metafizičar modernog doba i tek od skoro malo više poznat u našim krajevima. Ja ga lično svrstavam u moderne filozofe pozitivnog razmišljanja. Od svih autora koje poznajem on se najviše bavio istraživanjem Imaginacije i mogućnošću da se uz pomoć zamišljanja menja stvarnost oko nas. Kogod voli da radi imaginacije, toplo mu preporučujem Nevila. Osim toga, za one koji ne vole "limunade" nego konkretno štivo, Nevil je pravi izbor. On se od drugih razlikuje po tome što je najbolje uspeo da rastumači biblijsku alegoriju i priče iz Novog i Starog zaveta.

Nevil je rođen na Barbadosu, 19.februara (veljače) 1905. godine. U Sjedinjene Države dolazi 1922. da bi studirao glumu. Međutim vrlo brzo i on, kao i Marfi, biva privučen novim tumačenjem Biblije koje predaje Abdulah u crkvi tada nazvane Ezoteričnog (mističnog) hrišćanstva. Upravo u tom periodu proživljava iskustva rada na vlastitim imaginacijama i otkriva da uz pomoć imaginacija može da menja svoju stvarnost. Proučava Kabalistička učenja, hebrejski i skrivenu simboliku biblijskih tekstova. Putuje po celim Državama i drži radio i televizijske emisije. Umro je u Los Anđelesu 1. oktobra (listopada) 1972. godine.

Nevila na srpski upravo prevodi moj prijatelj Slavko na ovom sajtu: http://www.nevilnasrpskom.org/
Tu možete pronaći njegove tekstove jer trenutno na našim područjima niko nije prevodio i izdavao Nevilove radove.
Glavna Nevilova krilatica glasi: Imagination creates reality.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Krijesnica

Re: Neville Goddard (Nevil Godard)

Post by Krijesnica »

Hm, sve je više i više ljudi koji se bave ovom temom. Svi govore o istome, samo je način drugačiji, pa kako kome odgovara. Otvorena sam za svačija učenja, pa ako kažeš da gospodin zna znanje, dat ću mu priliku :D
Član 257

Post by Član 257 »

Po meni on je najbolji u dve stvari: tumačenju Biblije i radu na imaginacijama.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
nina++

Post by nina++ »

Fenomenalno, nevil godard na srpskom - hvala ljudima koji su preveli njegove tekstove - predavanja.
Last edited by Ivan Spg on 27 Mar 2013, 14:40, edited 1 time in total.
Reason: Molim te da ne koristiš sva velika slova :)
Glas iz mene

Post by Glas iz mene »

Pozdrav dobri ljudi dobre volje, na kanalu 'Glas iz mene' na jutubu, od skoro imate predavanja Nevila Godarda prevedena na srpski i iscitana za one koji bi ga radije slusali, a engleski im nije jaca strana. Tu je jos poneka stvar koja mene licno fascinira. Toliko za sada.
Puno blagoslova.
nina++

Post by nina++ »

Hvala hvala hvala
Post Reply