U posljednje vrijeme YouTube je prepun videa mladih (i ne tako mladih) ljudi koje možemo nazvati nekom vrstom duhovnih učitelja. To su ljudi koji su doživjeli prosvijetljenje ili su rođeni sa univerzalnim saznanjima, te kroz svoje video poruke prenose svoja znanja drugim ljudima. Ovdje možete razmjenjivati linkove takvih videa, i iznositi mišljenja.
Ja ću započeti. Nedavno sam otkrila prelijepu mladu ženu koja je rođena u drugoj generaciji Indigo djece (80-e godine 20.st.) Njeno ime je Teal Scott, u svojim intervjuima govori o svojim "nadnaravnim" sposobnostima kojih je svjesna od rođenja, a koja su joj u ranijoj dobi priuštile mnoge probleme. Njena životna priča me inspirirala da otvorim ovu temu, jer fascinantno je što sve ljudi prođu u životu, pa naposljetku ga ipak počnu živjeti "punim plućima".
http://www.youtube.com/watch?v=bZ9nLV33 ... CPTq1hYzWQ
http://www.youtube.com/watch?v=lguSCRnv ... Q&index=40
http://www.youtube.com/watch?v=lVUy8u1D ... Q&index=49
Duhovni učitelji na YouTube-u
Re: Duhovni učitelji na YouTube-u
Hej Krijesnice ne znam da li si gledala Spirit Science, ima ih petnaest delova i ja ih zaista svima preporučujem, jer je sve rečeno kroz jednu vrlo interesantnu animiranu priču, sve su rekli šta treba i još po nešto
Evo ovde svi delovi u jednom...Duhovna Nauka!
http://youtu.be/IaDOkMEK4uk
Evo ovde svi delovi u jednom...Duhovna Nauka!
http://youtu.be/IaDOkMEK4uk
Spirit Science je bio uvod u moj duhovni put To je prva literatura iz koje sam učila, hehehe. Slažem se, odlična serija videa, sve jednostavno pojašnjenjo i svima razumljivo. Tople preporuke!
Hvala na linkovima, idem sad pogledati
Evo još jednog mladog prosvijetljenog čovjeka. http://www.youtube.com/user/ChannelHigh ... ture=watch
Inače, nisam baš njegova ljubiteljica, presporo mi priča, i sam način pričanja mi je nekako odbojan. No to je samo u mojoj glavi Netko će ga možda poslušati.
Evo još jednog mladog prosvijetljenog čovjeka. http://www.youtube.com/user/ChannelHigh ... ture=watch
Inače, nisam baš njegova ljubiteljica, presporo mi priča, i sam način pričanja mi je nekako odbojan. No to je samo u mojoj glavi Netko će ga možda poslušati.
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
Danas sam pogledala novi video Teal Scott, i ponovno me ta djevojka oduševila! Novi video se zove "Kako izraziti emocije". Teal objašnjava što su emocije, kako ih izraziti i što se događa ako to ne učinimo.
Ako nekome šteka engleski, s obzirom da video nema prijevod, ukratko ću reći o čemu se radi. Danas ću isprobati to o čemu Teal govori, pa javim rezultate.
Emocije su energija. Energija ne može nestati, nego se negdje mora izraziti. Ako potisnemo emocije u sebi, energija će vibrirati unutar nas i utjecati, kako na naš unutrašnji svijet (misli, ponašanje, fizičko zdravlje) tako i na naše vanjske okolnosti (događaji, situacije, ponašanja drugih ljudi, ponavljanje obrazaca ponašanja). Stoga je jako bitno da te emocije naučimo izražavati, jer ih se na taj način oslobađamo i ne dopuštamo im da upravljaju našim životima. To možete učiniti tako što ćete svoje osjećaje podijeliti s drugom osobom, ili sami sa sobom.
Postoji pet stupnjeva emocija. To su sljedeći:
1. Ljutnja, gnjev, bijes, krivnja, odbojnost
2. Razočaranje, tuga, povrijeđenost
3. Nesigurnost, strah, loša sjećanja, duboke rane
4. Razumijevanje, suosjećanje, odgovornost i kajanje
5. Ljubav, mogućnosti, želje, povezivanje
Kada razgovaramo s nekime kome želimo izraziti svoje emocije, počinjemo od prvog stupnja. Najprije govorimo osobi zbog čega smo ljuti ili bijesni na nju, što nas od nje odbija. Zatim prelazimo na drugi stupanj, govorimo joj što nas je razočaralo ili povrijedilo u njezinim postupcima. Na trećem stupnju izražavamo čega se bojimo i zašto, na što nas podsjeća njezino ponašanje u odnosu na naše uspomene iz djetinjstva i sl. Ovdje shvaćamo kako je naša reakcija na tuđe ponašanje izazvane sjećanjem na slične događaje iz prošlosti koji su ostavili duboke rane u nama. Sada dolazi do olakšanja u nama. Osjećamo se mirnijima. Tada prelazimo na četvrti stupanj. Preuzimamo odgovornost za svoje emocije i pronalazimo razumijevanje za ponašanje druge osobe. Prihvaćamo svoju burnu reakciju i shvaćamo da ona ovisi isključivo o nama, a ne o vanjskim uvjetima. Tuđe ponašanje je takvo kakvo je, ono ne mora utjecati na nas. Mi smo ti koji reagiramo na određeni način i pridajemo tome veliku pozornost.
Sada konačno prelazimo na peti stupanj. Otvoreno izražavamo ljubav prema osobi. Govorimo joj što bismo željeli promijeniti u međusobnom odnosu. Pronalazimo rješenje za svoju situaciju i dajemo prijedloge za poboljšanje odnosa.
Sve ovo možete učiniti posve sami. Vodite ovakav razgovor na glas sa sobom, pišite to na kompjuter ili papir. Oslobodite se svojih emocija i ne dopustite da one upravljaju vama.
Sretno! <3
Ako nekome šteka engleski, s obzirom da video nema prijevod, ukratko ću reći o čemu se radi. Danas ću isprobati to o čemu Teal govori, pa javim rezultate.
Emocije su energija. Energija ne može nestati, nego se negdje mora izraziti. Ako potisnemo emocije u sebi, energija će vibrirati unutar nas i utjecati, kako na naš unutrašnji svijet (misli, ponašanje, fizičko zdravlje) tako i na naše vanjske okolnosti (događaji, situacije, ponašanja drugih ljudi, ponavljanje obrazaca ponašanja). Stoga je jako bitno da te emocije naučimo izražavati, jer ih se na taj način oslobađamo i ne dopuštamo im da upravljaju našim životima. To možete učiniti tako što ćete svoje osjećaje podijeliti s drugom osobom, ili sami sa sobom.
Postoji pet stupnjeva emocija. To su sljedeći:
1. Ljutnja, gnjev, bijes, krivnja, odbojnost
2. Razočaranje, tuga, povrijeđenost
3. Nesigurnost, strah, loša sjećanja, duboke rane
4. Razumijevanje, suosjećanje, odgovornost i kajanje
5. Ljubav, mogućnosti, želje, povezivanje
Kada razgovaramo s nekime kome želimo izraziti svoje emocije, počinjemo od prvog stupnja. Najprije govorimo osobi zbog čega smo ljuti ili bijesni na nju, što nas od nje odbija. Zatim prelazimo na drugi stupanj, govorimo joj što nas je razočaralo ili povrijedilo u njezinim postupcima. Na trećem stupnju izražavamo čega se bojimo i zašto, na što nas podsjeća njezino ponašanje u odnosu na naše uspomene iz djetinjstva i sl. Ovdje shvaćamo kako je naša reakcija na tuđe ponašanje izazvane sjećanjem na slične događaje iz prošlosti koji su ostavili duboke rane u nama. Sada dolazi do olakšanja u nama. Osjećamo se mirnijima. Tada prelazimo na četvrti stupanj. Preuzimamo odgovornost za svoje emocije i pronalazimo razumijevanje za ponašanje druge osobe. Prihvaćamo svoju burnu reakciju i shvaćamo da ona ovisi isključivo o nama, a ne o vanjskim uvjetima. Tuđe ponašanje je takvo kakvo je, ono ne mora utjecati na nas. Mi smo ti koji reagiramo na određeni način i pridajemo tome veliku pozornost.
Sada konačno prelazimo na peti stupanj. Otvoreno izražavamo ljubav prema osobi. Govorimo joj što bismo željeli promijeniti u međusobnom odnosu. Pronalazimo rješenje za svoju situaciju i dajemo prijedloge za poboljšanje odnosa.
Sve ovo možete učiniti posve sami. Vodite ovakav razgovor na glas sa sobom, pišite to na kompjuter ili papir. Oslobodite se svojih emocija i ne dopustite da one upravljaju vama.
Sretno! <3
Samo da javim da sam jučer ispisivala svoje emocije usmjerene prema jednoj osobi... I doista osjećam olakšanje. Kad sam to vidjela u obliku napisanih riječi, uspjela sam doživjeti to samo kao prolazno iskustvo koje me nečemu trebalo naučiti. Raskinula sam mnoge vezanosti s tom situacijom. Osjećam da je ostalo još nešto tereta, sutra ću ponoviti postupak da se očistim do kraja.
Toplo preporučam svima. Radite ovo sami za sebe ili vam može poslužiti kao priprema za razgovor s nekim. Lakše ćete iskazati svoje osjećaje ako prethodno to napišete...nećete biti zbunjeni i bit će vam lakše definirati neke stvari...
Toplo preporučam svima. Radite ovo sami za sebe ili vam može poslužiti kao priprema za razgovor s nekim. Lakše ćete iskazati svoje osjećaje ako prethodno to napišete...nećete biti zbunjeni i bit će vam lakše definirati neke stvari...
Nema tog delanja koje može da nadomesti neusaglašenost energija. - Abraham
Monja hvala sto si podelila taj link.
Odgledala sam taj video,sada gledam i ostale odlicni su.
Odgledala sam taj video,sada gledam i ostale odlicni su.