Odlazak u astral sličan je snu, s razlikom da je ovdje u pitanju nešto nalik ‘lucidnom sanjanju’ s mogućnošću prelaska u različite astrale. Ovakvo putovanje puno češće nego što mislimo, ali ga se ne sjećamo zbog toga što mozak ostaje bez osjećaja, misaonih procesa, dojmova, zapažanja i obrazaca.Jednostavno zaboravimo po buđenju da smo bili u astralu.
Što duže ostajemo svesniji dok uranjamo u san postajemo svjesni šta se dešava i osećamo kako je to kad izlazimo iz tjela ali se Ego počinje buniti zbog velikog straha i panično prekidamo astralnu proekciju.Izlazak iz našeg platoa je prilično brz, a vrijedi i upozorenje da bez velike osviještenosti i duhovne discipline svaka osoba može vidjeti gomilu začuđujućih iskustava.Iskustva zavise od naše pročišćenosti i razumjevanja.
Kod mene je bio izražen veliki strah ked sam se prvi put susrela sa astralnom proekcijom.Osećala sam kao da me neko bukvalno izsisava na vakum iz tela pa pošto bi bila svesna odmah bi se u strahu probudila.Posle sam se neko vreme bojala spavanja jako dugo bi se trudila da nezaspem a tada bi bilo još gore.Svako veče zbog straha sam se borila sa snom da nezaspem i ponovo bi bila svjesna izlazka iz tjela.Molila sam Boga da mi pomogne da to prestane.I prestalo je.To je bilo kad sam imala 18god.Tad jednostavno nisam bila spremna za to.
Tako da sam ubjeđena da nam se to često dešava kad spavamo samo što toga nismo svjesni.
Pre nekih mesec dana sam u podne legla da malo odmorim i ponovo sam osetila kao neku energiju koja me izvlači iz tela na trenutak sam osetila strah ali sam se predala bez opiranja(svesno sam se pomolila Bogu da mi otera strah)i imala sam jedno JAKO ugodno iskustvo.Ali više to nisam pokušavala nekako nisam imala potrebu za tim.Mislim da je astralna proekcija jako važna za duhovni razvoj ali jednostavno smatram da imam jako malo iskustva u tome tako da sam stala na tome iskustvu.
Draži su mi Lucidni snovi....
Sa vremenom kako postajemo svjesniji i pročišćeniji dobijamo uvide i u to šta se dešava u toku sna.
Mnogo se stvari dešava u toku sna astralne proekcije,lucidni snovi u snovima komuniciramo i sa svojim duhovnim vodićem na razne načine itd...
Meni se znalo dešavati da se ujutro sećam razgovora na mnoga svoja pitanja dobijem odgovore.Nesećam se slike ni lika već samo razgovora misaonog.
-ASTRALNA PROJEKCIJA-
Re: -ASTRALNA PROEKCIJA-
Hahahaha, zakon privlačnosti na djelu, jučer sam razmišljala o tome da otvorim ovu temu
Inače, ovo mi je veoma zanimljivo i volim pričati o tome!
Astralna projekcija ili izvantjelesno iskustvo može jako pomoći u duhovnom napretku. Kao što si i sama rekla, naš strah od toga dolazi od ega. Taj strah je neopravdan, jer naše fizičko tijelo ostaje posve mirno i zaštićeno. AP je veoma korisna u suočavanju s vlastitim strahovima. Možemo puno toga naučiti o sebi i pobijediti vlastita ograničenja. Također je moguće tokom projekcije tražiti objašnjenje za ono što doživljavamo, te tako upoznati sami sebe. Slažem se da je sam izlazak iz tijela pomalo neugodan, no ako to uspijemo pregrmiti, čuda se dešavaju. Sve je moguće. (Inače, te pomalo neugodne senzacije su rezultat promjene frekvencije. Na astralu je nemoguće djelovati u fizičkom tijelu, stoga se naša frekvencija mora prilagoditi višim vibracijama, koje se podudaraju s Astralom.)
Da bi takva iskustva bila što ugodnija, potrebna je meditacija i ovladanje umom. U našoj fizičkoj dimenziji postoji vremenski period između misli i njihovog ostvarenja. Na Astralu toga nema. Ondje što god pomislimo, ostvaruje se iste sekunde. Stoga je kontrola nad mislima prijekopotrebna.
San je nesvjesna Astralna projekcija. Ali snova se ne bojimo jer mislimo da su izvan naše kontrole, i kakav god san jest - takav je kakav je, mi na njega ne možemo utjecati. To je sasvim krivo. Buđenje u snu nam daje kontrolu nad snom, i sve što pomislimo, to će se pojaviti u snu.
Moje upoznavanje s AP je prilično slično tvome. Također sam s nekih 18 godina naučila nešto o tome, i bila sva u strahu da će mi se to dogoditi kad legnem. To je samo povećavalo moju svjesnost koju bih inače izgubila čim bih počela tonuti u san. Zbog veće svjesnosti, nisam mogla izbjeći taj osjećaj izlaska iz tijela i to mi je donijelo nesanicu. Gotovo svake noći sam osjećala sve te vibracije, čula razne šumove i slično. Baš je bilo neugodno. Potom sam svaku noć počela izgovarati sljedeće: "U ime Boga, ja noćas tonem u normalan i okrjepljujuć san." Tako je i bilo. S vremenom sam se počela prisjećati kako sam tokom djetinjstva često doživljavala izvantjelesna iskustva. Mnoga od njih bila su neugodna, što je samo bila projekcija mojih najvećih strahova. No panika u tom trenutku ne pomaže. Sva ta bića su u odnosu na nas bezopasna. Potrebno im je samo usmjeriti ljubav, ili ih zamoliti da se pretvore u svjetlost.
Baš me zanima da li su forumaši imali kakvih iskustava iako sam sigurna da barem netko jest. Jelena, možeš li opisati to iskustvo koje si imala?
Inače, ovo mi je veoma zanimljivo i volim pričati o tome!
Astralna projekcija ili izvantjelesno iskustvo može jako pomoći u duhovnom napretku. Kao što si i sama rekla, naš strah od toga dolazi od ega. Taj strah je neopravdan, jer naše fizičko tijelo ostaje posve mirno i zaštićeno. AP je veoma korisna u suočavanju s vlastitim strahovima. Možemo puno toga naučiti o sebi i pobijediti vlastita ograničenja. Također je moguće tokom projekcije tražiti objašnjenje za ono što doživljavamo, te tako upoznati sami sebe. Slažem se da je sam izlazak iz tijela pomalo neugodan, no ako to uspijemo pregrmiti, čuda se dešavaju. Sve je moguće. (Inače, te pomalo neugodne senzacije su rezultat promjene frekvencije. Na astralu je nemoguće djelovati u fizičkom tijelu, stoga se naša frekvencija mora prilagoditi višim vibracijama, koje se podudaraju s Astralom.)
Da bi takva iskustva bila što ugodnija, potrebna je meditacija i ovladanje umom. U našoj fizičkoj dimenziji postoji vremenski period između misli i njihovog ostvarenja. Na Astralu toga nema. Ondje što god pomislimo, ostvaruje se iste sekunde. Stoga je kontrola nad mislima prijekopotrebna.
San je nesvjesna Astralna projekcija. Ali snova se ne bojimo jer mislimo da su izvan naše kontrole, i kakav god san jest - takav je kakav je, mi na njega ne možemo utjecati. To je sasvim krivo. Buđenje u snu nam daje kontrolu nad snom, i sve što pomislimo, to će se pojaviti u snu.
Moje upoznavanje s AP je prilično slično tvome. Također sam s nekih 18 godina naučila nešto o tome, i bila sva u strahu da će mi se to dogoditi kad legnem. To je samo povećavalo moju svjesnost koju bih inače izgubila čim bih počela tonuti u san. Zbog veće svjesnosti, nisam mogla izbjeći taj osjećaj izlaska iz tijela i to mi je donijelo nesanicu. Gotovo svake noći sam osjećala sve te vibracije, čula razne šumove i slično. Baš je bilo neugodno. Potom sam svaku noć počela izgovarati sljedeće: "U ime Boga, ja noćas tonem u normalan i okrjepljujuć san." Tako je i bilo. S vremenom sam se počela prisjećati kako sam tokom djetinjstva često doživljavala izvantjelesna iskustva. Mnoga od njih bila su neugodna, što je samo bila projekcija mojih najvećih strahova. No panika u tom trenutku ne pomaže. Sva ta bića su u odnosu na nas bezopasna. Potrebno im je samo usmjeriti ljubav, ili ih zamoliti da se pretvore u svjetlost.
Baš me zanima da li su forumaši imali kakvih iskustava iako sam sigurna da barem netko jest. Jelena, možeš li opisati to iskustvo koje si imala?
Ja vjezbala ovo ali s vrlo malo uspjeha, ovo moje svjesno ili ego ili kako vec se buni i buni, ucim ga pristojnom ponasanju i trudim se s njim sprijateljit ali nemam bas uspjeha
Onda sam prestala s tim jer sam presla na neke druge stvari ali imam se namjeru time pozabaviti
Ak nis drugo na astralu bih vidla normalno XD pa me zanima to iskustvo
Onda sam prestala s tim jer sam presla na neke druge stvari ali imam se namjeru time pozabaviti
Ak nis drugo na astralu bih vidla normalno XD pa me zanima to iskustvo
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Ja sam sebi bila tako smiješna zadnjih par puta kad sam se počela projicirati (spontano). Ono, osjetim vibracije, i toliko se uzbudim oko toga da odmah prestane. Ne znam, uvijek mi prođe glavom "evo gaaa, napokon, idem vaaan" i od toga opet ništa. Tako sam se jednom prenerazila kad sam shvatila da jesam izvan tijela, postala sam previše sretna i onda me samo povuklo nazad, joooj xD
Re: -ASTRALNA PROJEKCIJA-
Baš juče sedim sa prijateljicom i ona mi objašnjava o svojim astralnim putovanjima. Skontala sam da je to nešto što imaš od detinjstva...(inače sad je mnogo teže jer Ego ima šta da kaže kad si već odrastao).
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Točno, kao djeca ne poznajemo strah pa su astralna putovanja češća i uobičajena.
Ne mogu verovati da je tema otvorena baš danas, upravo kad sam nameravala pročitati nešto o astralnoj projekciji zbog onog sna o kome sam pisala.
Znate li da li postoji neka mogućnost da nešto krene loše tokom astralne, da se ne vratimo u telo ili da sretnemo neka bića koja nas mogu preplašiti i napraviti traume?
Da li su ta iskustva sigurna i potpuno bezopasna?
Verujem da zavisi od nivoa svesti na kome smo, al ipak da pitam.
Nije da nameravam da se upuštam u to, samo me zanima.
Znate li da li postoji neka mogućnost da nešto krene loše tokom astralne, da se ne vratimo u telo ili da sretnemo neka bića koja nas mogu preplašiti i napraviti traume?
Da li su ta iskustva sigurna i potpuno bezopasna?
Verujem da zavisi od nivoa svesti na kome smo, al ipak da pitam.
Nije da nameravam da se upuštam u to, samo me zanima.
Nisam neki stručnjak po pitanju astralne projekcije, ali sam stručnjak po pitanju tih bića.
Jedino šta može da se dogodi jeste da se naš mozak preplaši inače što se njih tiče oni sa puno ljubavi nastupaju prema nama. Ja ne verujem da se može desiti išta mimo volje našeg bića. Verujem u to. Sve naše se uvažava!
Jedino šta može da se dogodi jeste da se naš mozak preplaši inače što se njih tiče oni sa puno ljubavi nastupaju prema nama. Ja ne verujem da se može desiti išta mimo volje našeg bića. Verujem u to. Sve naše se uvažava!
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Felisiti moje mišljenje je da sve zavisi od naše svesnosti to jest koliko smo se strahova rešili i koliko vjere imamo u sebe i svoju Ja-jesam prisutnost.
Kakvu vibraciju imaš takav astral privlačiš u svoje iskustvo.Stvarno ne znam baš puno o tome.Ono moje putovanje je bilo jako ugodno zato što sam zamolila Boga da bude uz mene i njegovo oko me je stalno pratilo.Osjećala sam se sigurno.
Videla sam sve u vidu energije kao ljudi koji su energija.Ja sam imala moći da uradim šta god poželim.Bila sam samo posmatrač u tom svjetu i imala sam moć da postanem nevidljiva tim "ljudima" prikazala sam se samo onima kojim sam željela(jednoj ženi sa kojom sam malo razgovarala).Taj osjećaj svemoći je ljep kad sam poželela da budem nevidljiva vidjela sam svoje ruke u vidu plave energije i bila sam kao okružena tom energijom kao zaštićena u jajetu.
Imala samo osećaj kao da mi to nije nimalo strano kao da to stalno radim.
Ne znam dali je ovo tema za ovaj forum ali volela bi čuti nešto o tvojim iskustvima o tim bićima.
Unapred hvala 257.
Kakvu vibraciju imaš takav astral privlačiš u svoje iskustvo.Stvarno ne znam baš puno o tome.Ono moje putovanje je bilo jako ugodno zato što sam zamolila Boga da bude uz mene i njegovo oko me je stalno pratilo.Osjećala sam se sigurno.
Videla sam sve u vidu energije kao ljudi koji su energija.Ja sam imala moći da uradim šta god poželim.Bila sam samo posmatrač u tom svjetu i imala sam moć da postanem nevidljiva tim "ljudima" prikazala sam se samo onima kojim sam željela(jednoj ženi sa kojom sam malo razgovarala).Taj osjećaj svemoći je ljep kad sam poželela da budem nevidljiva vidjela sam svoje ruke u vidu plave energije i bila sam kao okružena tom energijom kao zaštićena u jajetu.
Imala samo osećaj kao da mi to nije nimalo strano kao da to stalno radim.
Nisam se više usuđivala to ponoviti baš zbog straha od tih bića.Mnogo sam pročitala o astralnim putovanjima o iskustvima ljudi tako da se nisam usudila to ponviti.Član 257 wrote:Nisam neki stručnjak po pitanju astralne projekcije, ali sam stručnjak po pitanju tih bića.
Ne znam dali je ovo tema za ovaj forum ali volela bi čuti nešto o tvojim iskustvima o tim bićima.
Unapred hvala 257.
Last edited by jelena on 07 Mar 2013, 10:50, edited 1 time in total.
Danijela
Jelena je zaljubljena.
Jeco, to si me već pitala u oktobru na forumu pod Malo mistike-channeling, iskustva i uputstva.
I ja sam ti sve već napisala.
Remember???
Jeco, to si me već pitala u oktobru na forumu pod Malo mistike-channeling, iskustva i uputstva.
I ja sam ti sve već napisala.
Remember???