SRODNE DUŠE

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D
Zika

SRODNE DUŠE

Post by Zika »

SRODNE DUŠE

Ja bih rekao da smo svi mi srodne duše ako posmatramo našu suštinu. Međutim u ovozemaljskom životu nailazimo na ljude sa kojima imamo manje ili više dodirnih tačaka slaganja i neslaganja i to nas čini manje ili više prikladnim jedno drugima. Različiti smo zbog načina odrastanja, različitih ’’programa ’’ usađenih u naš mozak, stepena našeg razvoja, navika , verovanja, shvatanja itd.

Svi mi želimo da budemo srećni ali svi ne umemo da to budemo. Većina nas želi da sretne srodnu dušu sa kojom će se ujediniti i to je divno. Tražimo, stvaramo planove, metode, afirmišemo, privlačimo a dali smo sebe naučili da posmatramo. Možda je ta srodna duša već tu negde pored nas a mi ne umemo da je vidimo? Ne slaže se sa spiskom zahteva koji smo napravili. Takav pristup je pristup intelekta ili bolje da kažem pristup ega, koji može da bude OK ako vam treba srodan ego.

Zašto onda ne pustimo da duša sama izabere srodnu dušu? Mi tražimo srodnu dušu, zar ne? Duša će vam to pokazati kroz osečanja a sami čete osetiti kad je došlo do punog pogotka. Ako je ta srodna duša malo neodlučna ili stdljiva a osećate da mu se, da joj se sviđate onda upotrebite privlačnost, ne Zakon Privlačnosti, on je već učinio svoje, nego svoju ličnu privlačnost, šarm. Ako ne deli vaša osećanja onda se prisetite Zakona Slobodne Volje i ne prisiljavajte nikoga. Ne postoji samo jedna srodna duša i nemojte mi reći ’’ali šta ću za večeras’’.

Našli ste srodnu dušu i sve ide ne može biti bolje, srećni ste, radosni, zadovoljni (ako se ni u početku ne osećate tako onda ste se zeznuli i ostaje vam da naučite lekciju) i sve ide tako jedno vreme, možda niz godina i jednog dana shvatite da ta srodna duša nije više baš srodna i dođe do raskida. Kako je moguće da se to desi sa srodnom dušom? Dešava se i to i nije retko da se desi. Svaka osoba nam ostaje u životu dok se njena uloga ne završi, prijatelji, poslovni partneri, bračni partneri, bilo ko. Šta ćete u tom slučaju uraditi zavisi od vas, dali ćete silom produžiti ili svako nastaviti svoj životni put. Izbegnite očajavanje jer vam to neće pomoći. Naučite da uz ljubav i zahvalnost otpustite. To je samo kraj jednoig segmenta života ali ustvari to i nije kraj jer krajevi ne postoje i svaki kraj je početak nečeg novog. Ne tugujte već se radujte novom početku.

Potpuno drugačije je sa Blizancima Plamena. Svaki duh ima dve polovine, jedna muška a druga ženska. Vrlo je retko da se te dve polovine spoje u ovozemaljskom životu i do ujedinjenja dolazi kada se oba plamena vrate gore, vrate ’’kući’’.
leci

Re: SRODNE DUŠE

Post by leci »

Dragi Žiko, interesantna tema. Slažem se sa tobom da smo svi mi srodne Duše, samo u ovozemaljskom životu imamo različita interesovanja, fokus i pravac razvoja, pa se zato ne sretnemo uvek.
Srodne Duše, naravno nisu duše koje su identične i koje imaju iste želje na ovom proputovanju u ovom životu.
Srodne Duše su povezane istinskom ljubavlju i prijateljstvom. To je iskreni večni dogovor između dve Duše koje će se večno voleti, podržavati u svome razvoju.
Prevedeno na ovozemaljski jezik,...ha ha ha... to bi značilo, da možemo sresti svoju srodnu Dušu u ovom životu i osetiti veliku, veliku radost, ali se ponekad moramo i rastati i pustiti jedno drugo u ovozemaljskom iskustvu, zbog različiti fokusa interesovanja, koja služe našem razvoju, Duše su svesne da se ponekad, čak i kada se sretnu na kratko moraju rastati.
Iskreno, moje srce mi kazuje, da se to meni desilo u ovom životu, i zato sam mirna i radosna, bez potrebe i žudnje da me neko voli. Dovoljna mi je ljubav u meni.
Žiko, ti si sunce koje me uvek obasja, hvala ti na tome.
Ljubim te.

Image
Zika

Post by Zika »

Tako je draga Leci, zato ih i zovemo srodne a ne istovetne duse...istovetne huh...kakav bi to život bio da živim sa još jednim Žikom?
Ljubim i ja tebe drago srce
leci

Post by leci »

Sećam se kada sam pre mnogo godina čitala jedan naučno fantastični roman od Artura Klarka. Radilo se o tome u jednom delu da čovek putuje kroz vreme i vraća se u prošlost, gde susreće sebe....i taj trenutak kada se vidi i shvata da jeto on je meni bio tako fascinantan, bilo mi je lako poistovetiti se....i osetila sam savršenu radost i sreću, da sam se srela sa sobom, kao da sam tog trenutka zamenula sreću sa susretanjem sa Bogom.....naravno vremenom je izčileo osećaj punoće i potpune radosti, jer danas znam da je cela potraga za srećom, potraga za sobom unutar sebe, jer sve je već tu i sada.

Sveti Franja je rekao: "Šta tražiš, je već to odakle tražiš". :D

Da, što se tiče srodnih Duša, verujemda smo svisrodni, jer smo jedno, a da li su se neke dve povezale, je tako ...bespotrebno....ali ako nekoima taj impuls, divno je.
Ono što sam napiala kao iskustvo mog bića, možda i nje istina, možda sam samo naučila da volim i pustim, ali nije to toliko važno odrediti, divan je samo taj osećaj u srcu. :D
Pozdravi to tvoje jezero, mnogo je lepo. :D
Zika

Post by Zika »

Leci, svi znamo da postoji samo jedna Istina ali dok je ne spoznamo svi imamo neku svoju istinu koja se menja sa vremenom.

Moje jezero se zahvaljuje na pozdravu i pozdravlja i tebe a isto tako i Klinac i ja.
leci

Post by leci »

Da, tu si u pravu Žiku, toliko se menjamo intenzivno, valda da konačno shvatimo i spoznamo da sve što smo do sada mislili da jesmo, u stvari nismo, ha ha ha
Image
Žiko velki pozdrav!
Image
Zika

Post by Zika »

Vidiš draga Leci, Život je dinamičan, neprestano se kreće pa zato i mi moramo da sledimo taj pokret.
''Umetnost'' života je BITI NA PRAVOM MESTU U PRAVO VREME a da bismo to postigli moramo biti sinhronizovani sa životom. Mnogi od nas trčkaju iza života a mnogi trče ispred njega. Džabe ti ako si na pravom mestu u pogrešno vreme ili u pravom vremenu na pogrešnom mestu. Uporedimo to sa živeti u proslosti ili budućnosti.

Ako živimo u sadašnjem trenutku mi smo se sinhronizovali sa Životom i ''naša istina'' će biti poravnata sa Isinom, bićemo na pravom mestu u pravo vreme a ako tome još dodamo ''sa pravim ljudima'' onda će nam se pridružiti i srodna duša. Na nama ostaje još samo da prepoznamo to i izvršimo pravi izbor.

Verujem da bi tu afirmacija

JA JESAM NA PRAVOM MESTU I SA PRAVIM LJUDIMA

bila od vrlo velike pomoci.Možda bi bilo korisno i dodati još i
JA JESAM SPOSOBAN DA IZVRŠIM PRAVI IZBOR.

Veliki pozdrav
image6.gif
image6.gif (114.89 KiB) Viewed 4049 times
bandicam 2012-06-01 10-47-21-857.jpg
bandicam 2012-06-01 10-47-21-857.jpg (166.3 KiB) Viewed 4049 times
leci

Post by leci »

Da život je dinamičan,pa živ je to je zbog toga, ha ha ha
Da sadašnji trenutak, sve kroz sadašnji trenutak i kroz svoje biće u miru svaka misao, emocija i akcija i nda nema zavrzlama a ako i dođu neće nas pokositi, već poučiti.Image
Image
Image
Život je prijatelj, zato i mi trebamo biti prijatelji pema životu.
Žiko slatki su ti ovaj mališa sa srcem i ovaj brindonjić.
Pozdrav i lep vikend.
Zika

Post by Zika »

Hvala draga Leci i ja tebi zelim lep vikend, lepe vikende i sve dane izmedju njih.

VOLI ZIVOT I ZIVOT CE VOLETI TEBE!
leci

Post by leci »

Kad promislim malo i Bibi moj pas je moja srodna duša!
Evo ga knjava pored mojih nogu,eh ceo svet je njegov...uživa
Pozdrav Žiko.
Image
Post Reply