Trenutci svesnosti - kad pozitiva progovori
Trenutci svesnosti - kad pozitiva progovori
Ne znam gde bih drugde napisla ovo, pa sam odlucila da se izrazim ovde; nadovezacu se na Pozitivinu pricu o tome kako sve mozemo sagledati iz pozitivnog ugla. Malopre sam imala jednu neprijatnu situaciju drugaricom. Doduse, nije situacija sama po sebi toliko strasna; ali pre bih je dozivela kao smak sveta u najmanju ruku. Elem, danas mi je dosao dokaz da se moji strahovi smanjuju i da cela ova prica o pozitivnom razmisljanju prestaje da mi bude "slovo na papiru" i postaje moja stvarnost. U trenutku kada sam primetila da je neprijatnost pocela da se radja u meni, odjednom sam cula glas (koji nisam sama prizvala) koji mi je rekao: "Samo lagano, ovo ne mora da se zavrsi lose". Odradila sam nekolik puta "hvala, volim te" i situacija se zaista dobro zavrsila. Osecaj nelagode koji sam danas imala nije nista naspram onog katastroficnog straha koji sam u slicnim situacijama imala svih prethodnih godina. I, po prvi put mogu zaista da se zahvalim na ovoj situaciji; jer sam se kroz nju prisetila nekih stvari u vezi ljubavi prema sebi na koje sam zaboravila, pa mi ih je drugarica prakticno pokazala. Zadovoljna sam .
Lekcija je uvek voleti sebe.
Re: Trenutci svesnosti - kad pozitiva progovori
Napravio sam ovu temu od Milinog posta na drugoj temi. Cilj je da ovde podelite sa nama te trenutke svesnosti koji se dese i kad pozitivno razmišljanje briljira, kad tehnika koju ste upražnjavali prodeluje (hm, ovo je nak nova reč ).
Hvala Mila što si ovo podelila sa nama, inspirativno i pomoći će nekom da uhvati isti takav momenat svesnosti sebe i situacije i da kaže "sad je taj momenat kada delujem".
Hvala Mila što si ovo podelila sa nama, inspirativno i pomoći će nekom da uhvati isti takav momenat svesnosti sebe i situacije i da kaže "sad je taj momenat kada delujem".
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Jutros je trebalo ranije da budem na poslu( bilo bi lepo da stignem pre ) a moje dete zateže, ne može da mrdne, ne može da se razbudi, a ja vidim šta će da bude "pa, dobro, V,može li to malo brže, kasnim", tada se moj dragi sin ukoči u mestu i ni makac( to mu je ranije bilo omiljeno, kad je naravno žurim )i tada se pali LAMPICA u mojoj svesti, pa zar se to tako radi??
Naravno da ne, ja uvek imam vremena za sve, a naročito za svoje jedino dete.
I zagrlim svog sina i kažem " Sine, izvini, bilo bi lepo da mama stigne ranije jutros, značilo bi mi da krenemo"poljubim ga i osetim to, tu toplinu u grudima, u celom telu i sve je uredu.
Stižem na posao, već jutro miriše na gužvu i "haotično" stanje, svi jure..zastanem i kažem sebi" ja volim svoj posao( stvarno volim, tako da je sve onda lakše), sve je uredu i sve će biti u redu"
I šta da vam kažem, naravno da je sve u redu
Lj
Naravno da ne, ja uvek imam vremena za sve, a naročito za svoje jedino dete.
I zagrlim svog sina i kažem " Sine, izvini, bilo bi lepo da mama stigne ranije jutros, značilo bi mi da krenemo"poljubim ga i osetim to, tu toplinu u grudima, u celom telu i sve je uredu.
Stižem na posao, već jutro miriše na gužvu i "haotično" stanje, svi jure..zastanem i kažem sebi" ja volim svoj posao( stvarno volim, tako da je sve onda lakše), sve je uredu i sve će biti u redu"
I šta da vam kažem, naravno da je sve u redu
Lj
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
To je to Baš često možemo našim bližnjima da poklonimo samo malo više, samo koji sekund ili koju toplu reč pa da sve zablista. Hvala.
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Danas sam u raskoraku sa sobom, danas mi je Onaj dan.
Sve pocinje sa neprospavanom noci( dete kaslje i kija), ustajem i osecam da to nije to i ne mogu da se dignem( vibraciju)ni sa cim. A danas mi se operise draga osoba i zelim da budem tu. I bas ja tako rastimovana stizem na posao i bas jutros naprasno traze nekakav tromesecni izvestaj da bude gotov, ali ne u Linuxu, ne radi, vec rucno, haha kako da ne. I osecam se i dalje "nako" i krece rock end roll, samo zovu, problem ovde, problem onde, ja duboko udahnem i pokusam da se nasmesim i da to osetim i ne ide. Ma ceo dan ne ide.
Iluzija. To ja tako mislim.
Operacija prodje fenomenalno, cak sam i u op.sali bila sa njom, svi su fantasticni i prema meni i prema osobi koja se operise( jer, uvek je sve u redu), stizem taj izvestaj( par podataka sam preskocila, ali nije bio smak sveta ), raspravim sa svim majstorima gde sta treba da poprave( a danas se bas nesto sve kvarilo), ljudi nasmejani i ja stizem sve jer sam UVEK U PRAVO VREME NA PRAVOM MESTU I USPESNO CINIM UPRAVO ONO STO TREBA I svi su bili obradovani sto me vide i sto mogu da ucine nesto za mene( jer ja sam uvek okruzena osobama koje volim i cenim i koje mene vole i cene) a majke mi moje, nisam stigla nijednu jasnu misao da provucem kroz glavu, u mojoj glavi danas nije bilo nista, osim magle, jos se tako osecam.
Na sve to sina mi prime u muzicku skolu i on pokaze sjajan talenat za klavir i sve nas ostavi bez texta( jer moje dete, uvek zasticeno, je srecno, zadovoljno i uvek cini ono sto ga ispunjava)to je bilo pre sat vremena.
Dan jos nije gotov.
Ne znam da li sam promasila temu, nista svesno nisam uradila danas, ovo su moji novi obrasci proradili.
Sve pocinje sa neprospavanom noci( dete kaslje i kija), ustajem i osecam da to nije to i ne mogu da se dignem( vibraciju)ni sa cim. A danas mi se operise draga osoba i zelim da budem tu. I bas ja tako rastimovana stizem na posao i bas jutros naprasno traze nekakav tromesecni izvestaj da bude gotov, ali ne u Linuxu, ne radi, vec rucno, haha kako da ne. I osecam se i dalje "nako" i krece rock end roll, samo zovu, problem ovde, problem onde, ja duboko udahnem i pokusam da se nasmesim i da to osetim i ne ide. Ma ceo dan ne ide.
Iluzija. To ja tako mislim.
Operacija prodje fenomenalno, cak sam i u op.sali bila sa njom, svi su fantasticni i prema meni i prema osobi koja se operise( jer, uvek je sve u redu), stizem taj izvestaj( par podataka sam preskocila, ali nije bio smak sveta ), raspravim sa svim majstorima gde sta treba da poprave( a danas se bas nesto sve kvarilo), ljudi nasmejani i ja stizem sve jer sam UVEK U PRAVO VREME NA PRAVOM MESTU I USPESNO CINIM UPRAVO ONO STO TREBA I svi su bili obradovani sto me vide i sto mogu da ucine nesto za mene( jer ja sam uvek okruzena osobama koje volim i cenim i koje mene vole i cene) a majke mi moje, nisam stigla nijednu jasnu misao da provucem kroz glavu, u mojoj glavi danas nije bilo nista, osim magle, jos se tako osecam.
Na sve to sina mi prime u muzicku skolu i on pokaze sjajan talenat za klavir i sve nas ostavi bez texta( jer moje dete, uvek zasticeno, je srecno, zadovoljno i uvek cini ono sto ga ispunjava)to je bilo pre sat vremena.
Dan jos nije gotov.
Ne znam da li sam promasila temu, nista svesno nisam uradila danas, ovo su moji novi obrasci proradili.
Denvik draga odradila si ti sve kako treba ali u proslosti, pokrenula si lavinu a lavini nista ne znaci ako je jedan dan oblacno ona samo ideeee jejejeje
Ma znas sta, ja si mislim da nam ponekad trebaju takvi dani da nas
1. trgnu
2. inspiriraju
3. da nam pokazu kolika je zapravo razlika kad upravljamo ili kad ne upravljamo svojim zivotima
Mogla bi ja svasta jos nabrojat al nema potrebe, razumijemo se
Da je uvijek sve super otupili bi, ovako bar imamo nesto za razbudivanje i usporedbu
Ma znas sta, ja si mislim da nam ponekad trebaju takvi dani da nas
1. trgnu
2. inspiriraju
3. da nam pokazu kolika je zapravo razlika kad upravljamo ili kad ne upravljamo svojim zivotima
Mogla bi ja svasta jos nabrojat al nema potrebe, razumijemo se
Da je uvijek sve super otupili bi, ovako bar imamo nesto za razbudivanje i usporedbu
Teži visokom jer u duši ti leže skrivene zvijezde. I sanjaj jer snovi predhode svakom cilju.
Jaspis, draga moja, volim tvoje misljenje, mozda ja nisam dobro objasnila prethodni post.
Poenta je da su novi obrasci , u kojima zivim zadnjih godina, proradili i potisnuli sve staro, poenta je da je sve uredu i ako ja ujutru ne namestim svoju frekvenciju.
Ovaj dan mi se desio da mi pokaze da sam ja u sred svog Vortexa i ne treba da mislim da drzim konce u rukama da bi sve bilo u redu. Sad je poenta da sve samo prepustim Univerzumu, Bogu, Visem ja ( Leci je bas pre neki dan napisala na sajtu nesto o ovom prepustanju), a ja pomislila da ce mi to sad biti najteze.
Znas, treniram sebe godinama da sam ja gospodar svojih misli, pokreta, dogadjaja, znate vec , e sad samo treba da se pustim i skocim ..
Jer je vec sve u redu i dogadja sa samo najbolje po mene.
Sad je moje vreme kad pozitiva govori u svakoj situaciji, a samo treba da verujem, bezgranicno.
Poenta je da su novi obrasci , u kojima zivim zadnjih godina, proradili i potisnuli sve staro, poenta je da je sve uredu i ako ja ujutru ne namestim svoju frekvenciju.
Ovaj dan mi se desio da mi pokaze da sam ja u sred svog Vortexa i ne treba da mislim da drzim konce u rukama da bi sve bilo u redu. Sad je poenta da sve samo prepustim Univerzumu, Bogu, Visem ja ( Leci je bas pre neki dan napisala na sajtu nesto o ovom prepustanju), a ja pomislila da ce mi to sad biti najteze.
Znas, treniram sebe godinama da sam ja gospodar svojih misli, pokreta, dogadjaja, znate vec , e sad samo treba da se pustim i skocim ..
Jer je vec sve u redu i dogadja sa samo najbolje po mene.
Sad je moje vreme kad pozitiva govori u svakoj situaciji, a samo treba da verujem, bezgranicno.
Divno vas je čitati. Hvala.
Pitam se samo kakva bi to energija bila kada bi svi ljudi sveta bili svesni njene jačine.
Pitam se samo kakva bi to energija bila kada bi svi ljudi sveta bili svesni njene jačine.
Z mislim da si jako mudar..mislim da si iskustvom to stekao, lepo je sto nas hvalis, ali bi jos lepse bilo da napises neki svoj licni primer ili dozivljaj.
( eh, sta cu kad sam radoznala )
Osecam da imas puno toga da kazes.
( eh, sta cu kad sam radoznala )
Osecam da imas puno toga da kazes.
Hehe, naravno, DenVik.... Biće i toga. Još uvek sam zaokupljen čitanjem onoga što je ovde napisano.
Ja to više volim sponatano, uz neku temu... Ali, pošto si to poželela, ostaje samo da ti Univerzum to isporuči...
Ja to više volim sponatano, uz neku temu... Ali, pošto si to poželela, ostaje samo da ti Univerzum to isporuči...