Dragi moji dok čekam da se uspostavim u ravnotežu, odlučila sam sa vama da podelim svoj trenutni izazov Toliko sam puta ovde pisala i savetovala da je ključ u posmatranju i nameri da se uvek osećam dobro, a sada imam trenutni osećj besa koji sam danas ispoljila na čoveka koji me je poprskao kolima na ulici kao pravi podsetnik mog ispadanja iz šina Mislim da mi je današnji dan od samog početka ukazivao na tako nešto, jer sam bila isprovocirana i pre tog događaja, i osećala sam da ću kontrolu izgubiti i to se i desilo. Prosto samoj sebi nisam ličila na sebe
Ali pišem ovo zato što želim da podelim šta sam naučila iz toga. Shvatila sam da u meni postoje ostaci nezadovoljstva i da me vređa kada me neko nepravdno za nešto napadne, i bez obzira što sam ja uvek iz konflikata izlazila tako što ostavim drugoj osobi njen bes, ne odgovaram nikada istom merom i idem dalje u svojoj nameri da sačuvam unutrašnji mir i ljubav, ipak sam u sebi nakupila to nezadovoljstvo zbog tog po meni nepravednog ophođenja, jer smatram da nisam to zaslužila, a na takav način ja samu sebe automatski stavljam u poziciju žrtve i onda privlačim još toga...
Dok god gledam na sebe očima nekoga ko zna šta je pravedno a šta nepravedno nemam blagu predstavu o uzroku i neću moći da se kontrolišem kako valja u datoj situaciji. Možda uopšte nismo svesni toga da se neka ponašanja i neke nepravde ne odnose na nas lično koliko god to izgleda tako. Shvatila sam da to tek trebam da Naučim i osvestim kod sebe Već sam negde pisala o tome da sam pročitala skoro o tome da kada vam frenkvencija raste, da je uloga vaše okoline da je spušta i da je to posledica Univerzalnog zakona razvoja i gradacije, da bi se napredovalo postepeno kao što se i sve u Univerzumu razvija...a meni se baš stihijski poslednjih mesec dana dešavaju te situacije spuštanja, i danas sam se setila da reagujem iz treće dimenzije baš kao nekada
Bes je emocija koja se pojavljuje kao reakcija ega na neki napad spolja i njime se štitimo kada dođe do konflikta, ali takva reakcija bi izostala ako bi mi zaista verovali da nikada nismo ugroženi...Moraću da ponavljam ovu lekciju dok je ne savladam, a na to me je podsetio današnji dan. Uredu je da zaslužujem najbolje, ali dešava se da smo mi u odnosu sa drugim, i u njihovoj vibraciji, i da sve može da se desi... Ono što i jedno i drugo privlačimo...a meni se dešava da to zaboravim, i odmah pomislim na nepravednst i to mi se obije o glavu redovno...
Konflikti i nepravde
Re: Konflikti i nepravde
Hvala ti draga Sarah i na ovoj temi a i na tvojim tekstovima, koji su mi uvek u pravo vreme dosli kao i ovaj sada, njihovoj jasnoci, koji ohrabruju, pruzaju utehu i vrlo istancano ukazuju na resenja.
Najzad hvala ti draga na lepim rečima i razumevanju znači mi kada znam da ono što ovde podelim može da bude od koristi, a u isto vreme je i lakše da dođemo do nekih odgovora razmenjujući svoja iskustva
- jovanajovana10
sarah ,najzad
poslusaj te prvih 12 minuta klipa jako lepo objasnjeno sta se tu desava ustvari
Dr Goga - predavanje o zakonu privlačenja, 4. deo
http://www.youtube.com/watch?v=cPAPb63SB4U
poslusaj te prvih 12 minuta klipa jako lepo objasnjeno sta se tu desava ustvari
Dr Goga - predavanje o zakonu privlačenja, 4. deo
http://www.youtube.com/watch?v=cPAPb63SB4U
-Danas je moj srecan dan !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Hvala ti, draga sarah... Upravo sto mi treba Slični nam se izazovi dešavaju i zato mi je ovaj tekst savršeno došao.
Hvala ti na mudrim rečima
Hvala ti na mudrim rečima
Nema tog delanja koje može da nadomesti neusaglašenost energija. - Abraham
Sarah, hvala.
Znaš, imam i ja takve dane, imaću ih još, ne ta situacija, ali nešto slično. I vraćaju se nekad neke stare žuljalice, da me podsete da je odgovor uvek u ljubavi.
Imam ta jutra, kad se probudim, miriše mi na nešto čudno, ne osećam se konektovana, samo što sad znam za jadac. Primirim se i pustim dan da teče. Već sam pominjala ranije, da su novi obrasci postali toliko jaki, da je uvek sve dobro. Vežba čini čuda.
I uostalom, pa šta ako si vikala, ja sam i vozač i pešak i psujem u oba slučaja, nekad samo iz fazona.
Ali inače uvek stižem lepo i lako, kažem, trening je čudo.
I mislim da ovde malo preterujemo, očekujemo od sebe da smo 24 sata u stanju Bude, a tek smo par godina u ovoj priči samospoznaje i ko zna šta nas sve dobro tek čeka.
Volim sve svoje emocije i sva svoja stanja i uživam u svom putu.
Znaš, imam i ja takve dane, imaću ih još, ne ta situacija, ali nešto slično. I vraćaju se nekad neke stare žuljalice, da me podsete da je odgovor uvek u ljubavi.
Imam ta jutra, kad se probudim, miriše mi na nešto čudno, ne osećam se konektovana, samo što sad znam za jadac. Primirim se i pustim dan da teče. Već sam pominjala ranije, da su novi obrasci postali toliko jaki, da je uvek sve dobro. Vežba čini čuda.
I uostalom, pa šta ako si vikala, ja sam i vozač i pešak i psujem u oba slučaja, nekad samo iz fazona.
Ali inače uvek stižem lepo i lako, kažem, trening je čudo.
I mislim da ovde malo preterujemo, očekujemo od sebe da smo 24 sata u stanju Bude, a tek smo par godina u ovoj priči samospoznaje i ko zna šta nas sve dobro tek čeka.
Volim sve svoje emocije i sva svoja stanja i uživam u svom putu.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Hvala vama svima dragi ljudi Jo, super je video i to sam do sada pročitala dosta puta, ali moram priznati da se teorija brže usvoji nego što se primeni
Radim na tome stalnoi dobro mi ide uglavnom, ali desi se trenutak nepažnje što je dovoljno da me dovede u iskušenje, za šta verujem isto tako da je neophodno imati te izazove na putu učenja da bi znali dokle smo stigli i gde zapinjemo.
Monja drago mi je da si nešto u ovome prepoznala, jer sve što nam se dešava je dobro iz nekog razloga, a najbolje je kada prepoznamo na kom mestu stojimo
Den hvala ti puno na tom podsećanju da nismo Bude Činimi se da nekada previše očekujem od sebe pa me nešto lupi po glavi da se prizovem malo
Sasvim je uredu da nam pada frekvencija pa da je dižemo shvatajući način za to, kada usvojimo te načine onada je sve lakše...Međutim isto tako sam počela da otkrivam da postoje ti dani o kojima pričaš, kao mali ispiti naše spremnosti. Nešto mi tu smrdi pa posumnjam, ali se ne posvetim dovoljno duboko tome da bi sebe stavila u potrebno stanje pripravnosti, jer pobogu ja sam uvek dobro, i uvek dobro očekujem, ali ono što je loše uvek dolazi sa najavom da ispita koliko smo čvrsti u nameri da ostanemo dobro i sačuvamo energiju.
E sada mi se čini da sam uhvatila problem za rep zahvaljujući vama ovde što ste me podsetili na neke osnovne lekcije. Mogu ja da čuvam i akomuliram moju energiju kolko hoću, ali ja nisam sama u ovome svetu i trebam da vodim računa o tome kada tuđa energija dođe i kaže daj malo meni vidiš da je ti imaš na pretek, da u tom trenutku sebičnom kažem Ej pa ne dam ti, mož da dubiš na glavi baš me briga (što kaže Dr. Goga) to je samo moje, idi se sam akomuliraj
Radim na tome stalnoi dobro mi ide uglavnom, ali desi se trenutak nepažnje što je dovoljno da me dovede u iskušenje, za šta verujem isto tako da je neophodno imati te izazove na putu učenja da bi znali dokle smo stigli i gde zapinjemo.
Monja drago mi je da si nešto u ovome prepoznala, jer sve što nam se dešava je dobro iz nekog razloga, a najbolje je kada prepoznamo na kom mestu stojimo
Den hvala ti puno na tom podsećanju da nismo Bude Činimi se da nekada previše očekujem od sebe pa me nešto lupi po glavi da se prizovem malo
Sasvim je uredu da nam pada frekvencija pa da je dižemo shvatajući način za to, kada usvojimo te načine onada je sve lakše...Međutim isto tako sam počela da otkrivam da postoje ti dani o kojima pričaš, kao mali ispiti naše spremnosti. Nešto mi tu smrdi pa posumnjam, ali se ne posvetim dovoljno duboko tome da bi sebe stavila u potrebno stanje pripravnosti, jer pobogu ja sam uvek dobro, i uvek dobro očekujem, ali ono što je loše uvek dolazi sa najavom da ispita koliko smo čvrsti u nameri da ostanemo dobro i sačuvamo energiju.
E sada mi se čini da sam uhvatila problem za rep zahvaljujući vama ovde što ste me podsetili na neke osnovne lekcije. Mogu ja da čuvam i akomuliram moju energiju kolko hoću, ali ja nisam sama u ovome svetu i trebam da vodim računa o tome kada tuđa energija dođe i kaže daj malo meni vidiš da je ti imaš na pretek, da u tom trenutku sebičnom kažem Ej pa ne dam ti, mož da dubiš na glavi baš me briga (što kaže Dr. Goga) to je samo moje, idi se sam akomuliraj
- jovanajovana10
sarah meni je drago da se toliko trudis i toliko vezbas i toliko ti je stalo do toga da sve bude bas onako kako ti hoces i nikako drugacije
ma ne daj nikome svoju energiju <3
ja imam drugi problem ,
kada me je jedna devojka napala skoro bez ikakvog razloga , sa nekim recima tipa ''gledaj sta ces sa svojim zivotom ostavi se mog ja imam svoj ... a dza bu....! ti si jedna dvolicna osoba... truc,truc...'' i onada zacutim 2 minuta i kad mi dodje do mozga sta je sam cula , ja ne mogu da se zaustavim od smeha , ali majke mi onog iskrenog smeha , onog nezaustavljivog ...
i onda se obicno sagovornik (tj.onaj ko drzi monolog i govori o sebi a ne o meni) razbesni jos vise
i u najbiljem slucaju zalupi vratima i ode .
ja uglavnom ne mogu da prestanem da se smejem i da ostanem ozbiljna jer ispred sebe vidim deriste koje se ljuti jer mama nije htela da mu kupi igracku u prodavnici.
bitno je da znam ko sam - i onda ama bas nista iz spoljasnosti ne moze da me takne prstom -tako sam ja to shvatila:)
mene jednom isprskao celu kamion , pri kraju zime, zurila sam na predavanja na fakultetu , imala sam nov beo kaput na sebi a ispod beo dzemper-sve se ublatnjavilo , ja sam visine 162 i cela sam bila isprskana. sta da radim morala sam na predavanje. kad me kolega pogledao ,pitala sam ga sta me gleda nemam masinu za pranje vesa. smejali smo se 2 sata za vreme predavanja i otisla sam kuci bas je bilo smesno pojaiti se tako pred 80 ljudi a moram. opusCeno !
ma ne daj nikome svoju energiju <3
ja imam drugi problem ,
kada me je jedna devojka napala skoro bez ikakvog razloga , sa nekim recima tipa ''gledaj sta ces sa svojim zivotom ostavi se mog ja imam svoj ... a dza bu....! ti si jedna dvolicna osoba... truc,truc...'' i onada zacutim 2 minuta i kad mi dodje do mozga sta je sam cula , ja ne mogu da se zaustavim od smeha , ali majke mi onog iskrenog smeha , onog nezaustavljivog ...
i onda se obicno sagovornik (tj.onaj ko drzi monolog i govori o sebi a ne o meni) razbesni jos vise
i u najbiljem slucaju zalupi vratima i ode .
ja uglavnom ne mogu da prestanem da se smejem i da ostanem ozbiljna jer ispred sebe vidim deriste koje se ljuti jer mama nije htela da mu kupi igracku u prodavnici.
bitno je da znam ko sam - i onda ama bas nista iz spoljasnosti ne moze da me takne prstom -tako sam ja to shvatila:)
mene jednom isprskao celu kamion , pri kraju zime, zurila sam na predavanja na fakultetu , imala sam nov beo kaput na sebi a ispod beo dzemper-sve se ublatnjavilo , ja sam visine 162 i cela sam bila isprskana. sta da radim morala sam na predavanje. kad me kolega pogledao ,pitala sam ga sta me gleda nemam masinu za pranje vesa. smejali smo se 2 sata za vreme predavanja i otisla sam kuci bas je bilo smesno pojaiti se tako pred 80 ljudi a moram. opusCeno !
E Jo i ja sam ti takva u situacijama kada mi se istrese neko manje bitan, ali kada su u pitanju baš bliske mi osobe izgleda da ne mogu uvek da iskuliram. Ali sve je to u rok službe. Ja sam ih birala iz određenog razloga jer mi je trebao baš taj kontrast da se čeličim malo
Ali ljudi moji ljubav prema sebi kada raste ona izaziva svašta nešto da izbije na površinu, što od strane drugih što od nas samih...Blokade koje su stare sto godina se ukazuju u punoj svojoj snazi, kao Ju baš ne znam šta mi je danas. Pa baš to što ne znam je znak da se čistim.
Ali ljudi moji ljubav prema sebi kada raste ona izaziva svašta nešto da izbije na površinu, što od strane drugih što od nas samih...Blokade koje su stare sto godina se ukazuju u punoj svojoj snazi, kao Ju baš ne znam šta mi je danas. Pa baš to što ne znam je znak da se čistim.
- jovanajovana10
to jesi u pravu sarah, nije u pitanju porodica , svi ostali ne mogu da budu blizi njoj. od porodice sam udaljena 70, 150 i 750 km a od familije 1800 km razdaljine i retko se vidjamo . ali kada se vidimo i dode do konflikta (jer nismo naviknuti jedno na druge) i posvadjam se trudim se da stanem i da ih zagrlim (ma koliko se neko otimao )
meni se cini da je mnogo gore objasniti se sa nekim koga volim situacija u kojoj ne mogu samo da ga zagrlim dok ok brblja )))))))
zagrljaj je lek za sve ! <3
ako je ''svadja'' malo veca i burnija onda se i rasplacemo tako u tom zagrljaju
meni se cini da je mnogo gore objasniti se sa nekim koga volim situacija u kojoj ne mogu samo da ga zagrlim dok ok brblja )))))))
zagrljaj je lek za sve ! <3
ako je ''svadja'' malo veca i burnija onda se i rasplacemo tako u tom zagrljaju
Last edited by jovanajovana10 on 31 Aug 2013, 04:01, edited 1 time in total.