Sta vas pokrece (motivese)?

Danas ti je rođendan? Na čemu si zahvalna? Kako si počela? Predstavi se :)
ratnica svjetlosti

Sta vas pokrece (motivese)?

Post by ratnica svjetlosti »

Sta vas pokrece ili motivese da radite vise, da nalazite nove nacine da ostvarite svoje zelje, da ostvarujete svoje snove?

Mene pokrece jedan trogodisnji djecak, poznatiji kao necak moga dobrog prijatelja. Sad se vi mozda pitati, kako me moze pokrenuti djete koje mi nije rod.
Moze, zato sto je on mali andjeo koji zivi u Evropi, i sam pogled njegove slike budi ljubav i pozitivnu energiju u meni. Da bi ga opet vidjela, moram neke stvari promjeniti. Titulu malog andjela je dobio, kad sam saznala da je rodjen istog datuma kad i covjek koji mi je "spasio zivot" i koliko mustra svoga dragog strica :-D
Dosta sam se hvalila koliko volim to djete, pomislicete jos da mislim da niko sem mene ne voli djecu. :-D
jovanajovana10

Re: Sta vas pokrece (motivese)?

Post by jovanajovana10 »

ratnice svetlosti ,
i mene jako motivise ljubav prema mojoj malenoj prepametnoj sestrici :) nista manje je ne volim od svoje rodjene sestre ali joj se isto tako i divim :) ona je moj glavni ucitelj , razredni staresina.
vaznu stvar koju sam od nje naucila je nesto sto me je dovdilo u zabunu celog mog zivota. Verovala sam da deca i ljudi koji zive sa puno ''neprilika'' mnogo nauce i da su mnogo srecnija,pametnija i zahvalnija na svemu sto imaju, a da oni sa lagodnim zivotom nikada ne mogu takvi biti,pa sam podsvesno i tezila da privucem neprilike i takva iskustva u svoj zivot. Ona me je totalno razuverila ! deca su direktna i lepo ti kazu da nije to tacno i pokazu na svom primeru indirektno jer je za svojih 12godina jako nacitana i vise zna od neme, svestrana je za spotr,umetnost, politiku, opste znanje i sve ostalo,imala je vremena za to jer ima srecan zivot . Kada od nje trazim savet dobijem izuzetno dobar ,jednostavan, direktan i iskren savet :)... o njoj bih mogla 6 dana da pricam ... ali samo cu ovo , kada me je pitala sta radim i cemu suzi ovaj forum , ja joj objasnjavala i pricala joj o nekim knjigama , samo mi je rekla da je to gluspost i da ne moras da citas nista ni da pises nista da bi bio mnogo srecan :)
...bas sam smesna ispala, mi odrasli toliko komlikujemo stvari da je to smesno.
pa sta da radim drugo ?! rekla mi je da samo ''budem srecna kao i sto jesam ''
od nje sam naucila i da se porodica na havajskom kaze ''ohana''
mnogo motivacije mi daje moja ohana<3 oni posebno <3 sa njima dobijam krilca i sve mogu i hocu i lepo je i smesno je i bas je veselo :) nema niceg lepseg od bliznjih. njihova ljubav , podrska, ocekivanja i briga za mene , bogotovo moje bake i mame :).Nisam udata, ali verujem da se tako samo jos prosiri ta porodica kada vlastita postane mala pa ne moze sama da pruzi podrsku i motivaciju :)
valjda kada su porodica, dom i novac (kao jako vazan faktor takodje) u ravnotezi , motivacije i ispitacije nigde kraja .
kada su 3 prve cakre ok - sve je savrseno uredu :)
mada ja i jesam osoba koja ne razume kako neko moze odustati od samog sebe i svog zivota ,neshvatljivo mi je to skroz, tako da ne znam bas odakle motivacija dolazi mislim da je od tog shvatanja koje je tesko koliko i ja sama.

:* :* :*
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Aurora3

Post by Aurora3 »

Iskreno, mene motivise pomisao na rezultat, na srecu koja ce se desiti kad nesto zavrsim.
Npr. ujutro kad krenem na trening, (koji sam do prije mjesec-dva mrzjela, a ako ne odem mrzim sebe zato sto nijesam otisla), ja pomislim kakve ce rezultate da mi donese, osvrnem se i na onaj mali pomak do sad, i onda idem. Nema vise prepirke sa samom sobom hocu-necu.
Znaci, motivise me ono sto ce biti, i tako uzivam i u ovome sad. Jer ako ne nadjemo zadovoljstvo u putu do cilja, onda nam veci dio zivota prdje u nezadovoljstvu. Eto, toliko od mene. :* :*
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Mnogo sam razvukla pricu a nisam napisala sustinsku recenicu.
Pokrece me samo ljubav,nista vise.
Znaci-ljubav <3 je moj konacan odgovor :-)
:-*:-*:-*:-*
Zika

Post by Zika »

Ono što mene motiviše se nalazi unutra u meni a manifestuje se kroz mnoge spoljašnje aspekte. Ako bih rekao da me motiviše neka osoba, stvar ili dogadjaj, to bi billa manifestacija moga unutrašnjeg stanja, osećaja i u krajnjoj liniji univerzalna jubav koja je u meni.
ratnica svjetlosti

Jovana,
djeci ne treba nista da budu sretni, jer nemaju "zivotnih iskustva". Bebe se rode povezane sa svojim Bicem. Sve dok su povezani sa svojim Bicem, ne treba ih niko podsjecati kako da mu se vrate. Djeca vide svijet kakav je stvarno i gledaju ocima ljubavi.
Nama odraslima treba malo pomoci da utisamo svoj Ego i osvjetlimo Bice.
I mene pokrece LJUBAV :-D
Ocigledno, to dijete u meni budi ljubav. Samo mi ova "buka" oko mene/ u mojoj glavi zaklanja Bice. Zato mi je potrebna slika djeteta koje volim, da bi se pokrenula.

Zika,
vi ste jako mudar covjek. Hvala vam na ovome.
Meni je ocigledno trenutno potrebno da vidim manifestaciju univerzalene ljubavi koja je u meni, da bi se pokrenula da promjenim stvari.
Da nije bilo vase analize, nebi toga bila svjesna.
Zika

Post by Zika »

Hvala Ratnice Svjetlosti na komplimentu, samo cu te potsetiti da smo mi svi podjednako mudri ako slušamo naš unutrašnji glas i dozvolimo da nas vodi.

Mi smo ovde jedna velika familija, bliski jedni drugima i zato nije potrebno persiranje. Persiranje udaljava ljude i drži ih na otstojanju pa zato me slobodno oslovljavaj sa ti. :ruzha: :drugari: :zdravica: :zdravica:
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

decica su zlatna :)
a slazem se sto postotno sa Zikom ''samo cu te potsetiti da smo mi svi podjednako mudri ako slušamo naš unutrašnji glas i dozvolimo da nas vodi.''

''ne ljuti se što ti govorim ti
ja kažem ti svima koje volim
čak i onima koje sam jednom video
ja kažem ti onima koji se vole
čak i onima koje nisam upoznao.''
a ovde se slazem sa Preverom :) ;)

:* :* :*
ratnica svjetlosti

Dobro Zika, zapmaticu. Svakako mi je lakse pisati "Ti" nego govoriti "Ti". Persiranje starijih od sebe i osoba koje prvi put u zivotu vidim je posledica odrastanja u Svajcarskoj :-D
To je vecinom samo znak postovanja. Para mi usi kad cujem da neko oslovljava sa "Ti" osobu koja je 20 godina ili vise starija od njih.
Slazem se da persiranje moze odaljavati ljude. Ponekad bi voljela da persiranje postoji na engleskom, da ga bas za te svrhe mogu koristiti :-)

Jovana, nisam ni ocekivala da me persiras. Mi smo od prilike istih godina. Nemam jos 40. :-D Trenutno me samo djeca od 10 godina trebaju persirati, jer bi im (teoretski) mogla biti mama :shok: (To sam tek sad shvatila dok sam ovo pisala).
Imam osjecaj da si jako vesela, pozitivna, pametna mlada djevojka i puna zivota. Zracis ljubavlju.
Zika

Post by Zika »

Ratnice Svjetlosti, to je bila samo sugestija jer ja ne zahtevam persiranje. Ako ti zaista para usi pertu oslovljavanje ti sama odaberi kako hoces. Ja izuzetno cenim Slobodnu Volju i nikoga ne prisiljavam na nista. I ja sam odrastanjem u Beogradu naucen na persiranje bas kao i ti (ovo je trebalo da bude "Ti", iz postovanja ali ja izrazavam postovanje na drugi nacin). Internet je puno izmenio stvari i Ti je postalo pravilo a narocito na ovom forumu jer smo mi jedna velika porodica.
:drugari: :zdravica:
Post Reply