ratnice svetlosti ,
i mene jako motivise ljubav prema mojoj malenoj prepametnoj sestrici

nista manje je ne volim od svoje rodjene sestre ali joj se isto tako i divim

ona je moj glavni ucitelj , razredni staresina.
vaznu stvar koju sam od nje naucila je nesto sto me je dovdilo u zabunu celog mog zivota. Verovala sam da deca i ljudi koji zive sa puno ''neprilika'' mnogo nauce i da su mnogo srecnija,pametnija i zahvalnija na svemu sto imaju, a da oni sa lagodnim zivotom nikada ne mogu takvi biti,pa sam podsvesno i tezila da privucem neprilike i takva iskustva u svoj zivot. Ona me je totalno razuverila ! deca su direktna i lepo ti kazu da nije to tacno i pokazu na svom primeru indirektno jer je za svojih 12godina jako nacitana i vise zna od neme, svestrana je za spotr,umetnost, politiku, opste znanje i sve ostalo,imala je vremena za to jer ima srecan zivot . Kada od nje trazim savet dobijem izuzetno dobar ,jednostavan, direktan i iskren savet

... o njoj bih mogla 6 dana da pricam ... ali samo cu ovo , kada me je pitala sta radim i cemu suzi ovaj forum , ja joj objasnjavala i pricala joj o nekim knjigama , samo mi je rekla da je to gluspost i da ne moras da citas nista ni da pises nista da bi bio mnogo srecan

...bas sam smesna ispala, mi odrasli toliko komlikujemo stvari da je to smesno.
pa sta da radim drugo ?! rekla mi je da samo ''budem srecna kao i sto jesam ''
od nje sam naucila i da se porodica na havajskom kaze ''ohana''
mnogo motivacije mi daje moja ohana<3 oni posebno <3 sa njima dobijam krilca i sve mogu i hocu i lepo je i smesno je i bas je veselo

nema niceg lepseg od bliznjih. njihova ljubav , podrska, ocekivanja i briga za mene , bogotovo moje bake i mame

.Nisam udata, ali verujem da se tako samo jos prosiri ta porodica kada vlastita postane mala pa ne moze sama da pruzi podrsku i motivaciju
valjda kada su porodica, dom i novac (kao jako vazan faktor takodje) u ravnotezi , motivacije i ispitacije nigde kraja .
kada su 3 prve cakre ok - sve je savrseno uredu

mada ja i jesam osoba koja ne razume kako neko moze odustati od samog sebe i svog zivota ,neshvatljivo mi je to skroz, tako da ne znam bas odakle motivacija dolazi mislim da je od tog shvatanja koje je tesko koliko i ja sama.
:* :* :*