Jednota je naša suština, ono što mi uistinu jesmo. Da bismo spoznali svoju istinsku prirodu, prirodu Jednote, najprije moramo spoznati njezinu suprotnost - dvoje, odnosno odvojenost. Odvojeni smo svojim tjelesnim oblikom, našim fizičkim (i suptilnijim, energetskim) tijelima. Zahvaljujući iskustvu te odvojenosti, bit ćemo svjesni blaženstva Jednoga onda kada se vratimo u to stanje.
Međutim, imamo dar i sposobnost iskusiti neke blagodati Jednote, unatoč tome što smo trenutno prividno odvojeni. Ta iskustva se javljaju na mnoge načine, ali često prođu neprimjećeno jer smo zaboravili svoju prirodu jednoga. Ovom temom želim skrenuti pozornost na takva iskustva, i pozvati vas da ih ovdje međusobno podijelimo i proslavimo svaku potvrdu kako smo uvijek bili, i uvijek ćemo biti - JEDNO. Naravno, zbog iluzije odvojenosti rijetki su pojedinci koji mogu trajno ostati u svjesnosti jednote. Stoga je potrebno obratiti pozornost na svaku priliku, svaku mogućnost da ju iskusimo kroz svoj svakodnevni odvojeni život. To je dar Univerzuma za nas. Kako bi nam bilo lakše prepoznati djelovanje Jednoga u našim životima, evo nekih smjernica na koje možemo obratiti pozornost:
- slučajnosti ili podudarnosti u svakodnevnim događanjima;
- čitanje misli
- predosjećaj, intuicija
- vidovitost, predviđanje
- zakon privlačnosti
- empatija, suosjećanje
Postoji više različitih tema na forumu gdje možemo razgovarati o nekim stvarima s popisa, ali sam imala želju objediniti sva iskustva i staviti ih na jedno mjesto - u stilu Jednote.
Sve gore navedene stvari su moguće zbog toga što smo svi međusobno povezani. Odvojeni smo samo tijelima i ego-uvjerenjima. Naravno, na popisu nisu navedeni svi mogući slučajevi, stoga slobodno izađite iz okvira. Podsjetimo se na to tko smo.
____
Da probijem led, evo mog današnjeg iskustva.
Dulje vrijeme imam problema s kompjuterskim mišem. Ne radi mi desna tipka, trebam stiskati ko manijak da bi miš reagirao. Jutros sam doslovce došla na rub živaca zbog toga. Pogotovo jer trenutno nemam novaca za drugi miš, i bratu kasni plaća, pa ga ne mogu žicati.
Prije pola sata došla sam doma. Brat me dočekao na vratima i u ruke mi stavio glanc novog miša - danas je dobio plaću i odlučio malo proslaviti. Da stvar bude bolja, ovih dana se okružujem narančastom bojom zbog iscjeljivanja čakre. Moj novi miš ima narančasti uzorak na sebi.
Hvala Univerzumu na ovim predivnim darovima!!!
Iskustva Jednote
Re: Iskustva Jednote
Ili ste svi odvojeni, ili bi ovu temu trebalo premjestiti negdje gdje će biti upadljivija. A sumnjam da je ovo prvo!
Drag Krijesnice evo kako ja to vidim Imam neki utisak da u poslednje vreme, (a to svaki put kažem jer su posledice razvoja u svakom trenutku prisutne, i uvek nešto novo učim, kako pre godinu dana tako i sad) naime imam taj utisak da mi se podvojenost dešava uvek kao neka vrsta upozorenja. Šta hoću da kažem, npr imam neku neprijatnost kao što sam pre neki dan pala trčeći za busom (a to mi se nij desilo sto god), i onda ja iz takvog iskustva promislim, i shvatim da možda nisam još spremna ići tamo gde sam krenula... Kao da imam s vremena na vreme nekakva upozorenja gde sam i na kojem putu treba da ostanem. Iz toga sam onda shvatila da mi se podvjenosti događaju uvek da bih sebe mogla preisptivati, i počela sam to doživljavati isto kao pozitivnu stvar. Mislim da je sumnja isto što i podvojenost, jer kada veruješ u nešto čitavim svojim bićem podvojenosti nestaju. Ali ta sumnja je prirodni deo svakog razvoja i ona nas tera da stalno tražimo odgovore za sebe, a to nas vodi spajanju sa našim unutrašnjim bićem i osećaju jednote u svemu
Last edited by sarah on 21 Oct 2013, 17:32, edited 1 time in total.
Ja cu mozda totalno omasiti temu, i unapred vas obavestavam o tome
Ovakvih "mis primera" imam pricati vazdan , kad razmisljam o necemu
da to dodje samo od sebe, kad mi nesto treba pojavi se niotkuda,
, kad razmisljam o nekome pa me zovne, i to mi srecom vise
nije cudno (zbog ovog foruma).
E sad, opet ne znam da li to ima veze sa ovom temom , al mi se vec godinama
kad budem blizu ozbiljnoj vezi desi neka situacija da ja ispadnem ili totalno nezainteresovana,
ili sto cuda , i sve to podseca na meksicke serije kakve zavrzlame ispadnu. U svakom slucaju,
mislim da je to zbog mog problema sa vezivanjem pa privlacim takve situacije, ili nisam spremna ili
ko zna sta.
Skoro mi se desila slicna situacija, pa sam gledala gde o tome mogu nesto napisati, pa sad
ako ovde nije mesto onda me preusmerite da skontam fazon jednote
Ovakvih "mis primera" imam pricati vazdan , kad razmisljam o necemu
da to dodje samo od sebe, kad mi nesto treba pojavi se niotkuda,
, kad razmisljam o nekome pa me zovne, i to mi srecom vise
nije cudno (zbog ovog foruma).
E sad, opet ne znam da li to ima veze sa ovom temom , al mi se vec godinama
kad budem blizu ozbiljnoj vezi desi neka situacija da ja ispadnem ili totalno nezainteresovana,
ili sto cuda , i sve to podseca na meksicke serije kakve zavrzlame ispadnu. U svakom slucaju,
mislim da je to zbog mog problema sa vezivanjem pa privlacim takve situacije, ili nisam spremna ili
ko zna sta.
Skoro mi se desila slicna situacija, pa sam gledala gde o tome mogu nesto napisati, pa sad
ako ovde nije mesto onda me preusmerite da skontam fazon jednote
Sarah, tvoje padanje u žurbi za autobusom je također na neki način iskustvo Jednote, ako si ti svjesna da ne trebaš biti na onom mjestu kamo si pošla. Takve male nezgode su način Univerzuma da nam kaže "stani i promisli, pogledaj, zapitaj se..." Jer smo ponekad toliko u žurbi, toliko trčimo nekamo unaprijed da ne stignemo vidjeti ono što je ovdje trenutno. Ako sami ne zastanemo, nešto veće od nas će se pobrinuti da to učinimo.
Suncokret, baš sam zbog toga i otvorila temu Primijetila sam da je društvo na forumu na neki način podijeljeno... Oni koji su tu dulje vrijeme su ufurani u ZP, znaju kako radi, koriste ga na veliko... Oni koji tek dođu su zbunjeni jer shvate da su u prošlosti kao iz šale privlačili što god im je trebalo, a sada u tome ne uspijevaju. Iznošenje konkretnih primjera bilo kakvih iskustava u kojima osjećamo da smo svi jedno, bi moglo koristiti kao poticaj ako osjetimo da nam nešto ne uspijeva. Ni meni više ništa od toda nije čudno, naprotiv, navikla sam da stvari tako funkcioniraju, ali ne propuštam priliku da se radujem tome. Život je puno lakši otkad "vidim" tu tanku nit koja povezuje sve što postoji.
Vezano za tvoju konkretnu situaciju, mislim da stvarno nema neke veze s temom, ali nema veze Pada mi na pamet da možda duboko u sebi ne želiš ili nisi spremna na nešto ozbiljnije, pa stvoriš okolnosti koje ti ne dopuštaju da se upuštaš u to. Pokušaj se preispitati, idi s pitanjima što dublje možeš, dok ne pronađeš gdje je kočnica. Čak i ako spoznaš da si podsvjesno stvaraš takve doživljaje, to je također iskustvo Jednote - sposobnost nesvjesnog utjecanja na vanjske okolnosti.
Suncokret, baš sam zbog toga i otvorila temu Primijetila sam da je društvo na forumu na neki način podijeljeno... Oni koji su tu dulje vrijeme su ufurani u ZP, znaju kako radi, koriste ga na veliko... Oni koji tek dođu su zbunjeni jer shvate da su u prošlosti kao iz šale privlačili što god im je trebalo, a sada u tome ne uspijevaju. Iznošenje konkretnih primjera bilo kakvih iskustava u kojima osjećamo da smo svi jedno, bi moglo koristiti kao poticaj ako osjetimo da nam nešto ne uspijeva. Ni meni više ništa od toda nije čudno, naprotiv, navikla sam da stvari tako funkcioniraju, ali ne propuštam priliku da se radujem tome. Život je puno lakši otkad "vidim" tu tanku nit koja povezuje sve što postoji.
Vezano za tvoju konkretnu situaciju, mislim da stvarno nema neke veze s temom, ali nema veze Pada mi na pamet da možda duboko u sebi ne želiš ili nisi spremna na nešto ozbiljnije, pa stvoriš okolnosti koje ti ne dopuštaju da se upuštaš u to. Pokušaj se preispitati, idi s pitanjima što dublje možeš, dok ne pronađeš gdje je kočnica. Čak i ako spoznaš da si podsvjesno stvaraš takve doživljaje, to je također iskustvo Jednote - sposobnost nesvjesnog utjecanja na vanjske okolnosti.
Evo jedan "primer", neću reći šta se tačno dogodilo ali može se podvesti pod zakon privlačnosti, i mislim da je to prvo ostvarenje moje želje od kako sam saznao za ZP.
Poželeo sam da mi se desi nešto tačno određenog datuma, napisao sam to na parčetu kartona (oko mesec dana pre tog datuma) i čitao nekoliko puta na dan.
Na taj dan, posle niza "slučajnosti" univerzum se postarao da mi ispuni želju. Ja sam bio oduševljen.
Poželeo sam da mi se desi nešto tačno određenog datuma, napisao sam to na parčetu kartona (oko mesec dana pre tog datuma) i čitao nekoliko puta na dan.
Na taj dan, posle niza "slučajnosti" univerzum se postarao da mi ispuni želju. Ja sam bio oduševljen.
Ostvareno je točno na taj dan? :O
Oduševljena sam, i zapravo sam slušala ranije neki seminar i sjećam se da je tamo spomenuta ta tehnika...a ja ju ikada nisam pokušala koristiti
Mora da si bio van sebe kad se to desilo
Oduševljena sam, i zapravo sam slušala ranije neki seminar i sjećam se da je tamo spomenuta ta tehnika...a ja ju ikada nisam pokušala koristiti
Mora da si bio van sebe kad se to desilo
Jeste bio sam presrećan, i još sam ostvarilo se baš na dan kada sam želeo, inače sam dok su se te slučajnosti događale naslućivao šta će se dešavati.
Haha tako i ja primijetim odmah kada se stvari počnu "slagati" da tako kažem... Točno znam to uzbuđenje kad se odjednom svi događaji počinju činiti poznatima, iako se nikad prije nisu desili. Onda shvatiš kuda sve to vodi, pa samo prekrižiš ruke i gledaš kako te Univerzum služi Savršen osjećaj.
Ja trenutno uživam u daru Jednote zvanom telepatija... Čitam cijelu svoju obitelj, neki su svjesni da telepatski komuniciramo, recimo mama se nasmije svaki put kad joj "ukradem riječ iz usta", a događa se više puta na dan.
Neku noć sam donesla pogrešnu odluku i automatski sam vidjela cijeli ishod situacije. Naravno da se to ostvarilo, do najmanjeg detalja, ali uspjela sam se nekako izvući
Ja trenutno uživam u daru Jednote zvanom telepatija... Čitam cijelu svoju obitelj, neki su svjesni da telepatski komuniciramo, recimo mama se nasmije svaki put kad joj "ukradem riječ iz usta", a događa se više puta na dan.
Neku noć sam donesla pogrešnu odluku i automatski sam vidjela cijeli ishod situacije. Naravno da se to ostvarilo, do najmanjeg detalja, ali uspjela sam se nekako izvući
Postoji knjiga "Dokaz" Džejmsa Tvajmena, sa vežbama kojima se postiže ili pojačava oećaj jednosti, zapravo, u pitanju je četrdesetodnevni program vežbi kako to postići. Prilično fascinantno. Doduše, tek sam na trećem danu