Uvrede

Odnos, komunikacija, interakcija sa ljudima oko nas. Kako, šta, zašto? Mame, tate, braće, sestre, prijatelji, poznanici, partnerke, partneri, žene, muževi, kolege...
lovey

Uvrede

Post by lovey »

Molim za pomoc, kako se odbraniti od kritika, negativnih komentara i uvreda vasih roditelja? Mama skoro uvek pokusava da me unizi i predstavi na jako ruzan nacin, dosta me vredja i kad pokusam da joj objasnim da ona u stvari opisima mene u stvari opisuje SEBE, dodjem do bujice ruznih reci, galame i svadje. Pokusala sam da se svadjam, ignorisem, spustam slusalicu, ne odgovaram, razgovaram...afirmisem pozitivno, oprastam joj, mislim na lepe stvari dok ona izgovara uvrede na moj racun...i nista, ona nastavlja po svome. :shok:
Evo, upravo mi je iz cista mira poslala jako ruznu poruku, izvredjala me i na kraju napisala "cicijo!" ?! Sada kad bih je nazvala i pitala da mi pojasni to, opet bi krenula sa nizom uvreda i svadjom (jer ovo nije prvi put). Mene je takva poruka iz vedra neba bas pogodila, pa cime sam zasluzila da mi neko pise takve poruke, a pogotovo sto mi je to majka?! Pokusavam vec pola sata da se sastavim i vratim u vortex ali ne ide, imam onu tegobu u stomaku. :aloalo: Inace ja prelazim preko ovih njenih ispada, a ona ce sutra verovatno da se pravi da je sve u redu. Problem je sto ja ovo vise ne zelim da trpim jer mi kvari vibraciju i osecam se jako lose, suze mi naviru i imam bolove u stomaku zbog tuge jer mi je to ipak majka. :cry:
Stalker

Re: Uvrede

Post by Stalker »

Ja bih imao jedno pitanje: dali ti majka stvara utisak kao da si joj dužna tj da ne činiš dovoljno za nju, odnosno, kada si u njenoj blizini da se osećaš krivom.
Ako je situacija takva njena kontrola nad tobom je da ona ulazi u dramu jadnika.

E sad, problem je što i ti ulaziš u određenu dramu.
O tim dramama piše u knjizi Calestinsko proročanstvo.

Samostalno zaključujem da ona drami jadnika zato što je rekla cicijo.
To je ustvari verovatno komplikovana situacija. Do izvesne mere od pomoći ti može biti rekapitulacija. To se radi tako što prizoveš u mislima osobu koju rekapituliraš i posmatraš sve prizore koji su vezani za problem između vas. Posle prizora iz rekapitulacije dopusti da ti se prikaže rešenje šta da činiš i kako da se ponašaš.
pozz
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
lovey

Post by lovey »

Hm, definitivno misli da sam joj duzna ali u materijalnom smislu, jako cesto ume da mi prebaci koliko kosta moje skolovanje i da ja ne bih bila ovakva da ona nije takva (tj.da ja ne bih bila obrazovana da me ona nije pogurala i vaspitala tako da mi je skolovanje bitno). Problem je sto to u stvari sve finansira tata, ali mama je glasnija i ima glavni uticaj u porodici. Ona u stvari ne radi nista, i takodje mislim da joj taj ogroman visak slobodnog vremena stvara tenziju, ogorcenost i dosadu koju ubija dramom.
Nije problem samo to sto mi je rekla cicijo, ima toga jos mnogo. Skoro svaki dan mi govori kako sam asocijalna, povucena, da sam samica, prica o usamljenosti, ucmalosti i socijalno bednom zivotu koji vodim. To govori i drugima u mom prisustvu, a najgore je kada se udruzi sa tatom i sestrom i kada krenu da pricaju meni o mom zivotu uz komentare "ne mozes tako da zivis" i daju savete kako bih ja u stvari morala da se promenim. A meni je moj zivot mnogo lep! Moj unutrasnji svet je veseo, ja sam nasmejana kad sam sama, srecna sam! Introvertna sam u takvom okruzenju, zatvorim se u svoj svet i ne pustam negativne ljude unutra. Meni je lepo i nisam usamljena. Ali to ne mozes njima objasniti.
Navela bih takodje da ima momente kada se ponasa ok, kada mi govori kako me voli, kako sam njeno sunce, itd. Evo bas posle ove poruke "cicijo" mi je sutradan napisala kako sam njena ljubav i kako hoce da cuje moj slatki glasic :roll:
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

ps. prekini da rasplamsavas sve to i da komentarises i nagadjas - nece ti biti od pomoci , samo na stetu
budi pogresnu emociju i priziva jos toga

:****
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
lovey

Post by lovey »

Mislis da je najbolje da takve trenutke u potpunosti ignorisem, i da oprastam i zahvaljujem svaki dan?
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

da ! :)
vidis tu kontrast u tome i jeste stvar napredovanja
Stalker

Post by Stalker »

Zaključio sam da zbog introvernosti tvoja drama je nedostupnost.

Vrlo je važno to što si uvidela njeno ponašanje posle iskaza u javnosti kakvi su vaši odnosi jer to direktno znači i javna optužba što sigurno ima uticaja preko kolektivnog nesvesnog. Ti si već svojim prvim postom uradila rekapitulaciju što je stvorilo uslov na nečiji uticaj a u ovom slučaju zna se na koga. Nevredi to ćutati. Moraš reći jer to je istina.

@jovana a kakva si ti ličnost s obzirom da se mešaš u tuđe živote u svim prilikama.
Za sebe mogu reći da sam nepristrasan i ravnodušan te da stoga imam priliku da vidim bolje jer da je suprotno ostavljao bih utisak kako je nešto važno učiniti po mome jer ja bolje znam od vas. :D
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Hvala ti na skretanju paznje Stalkeru,upravu si potpuno!
Ja to ranije nisam primecivala, hvala ti sto si mi rekao ;-)
Zato te i volim puno jer si iskren i prihvatas razlicite ljude od sebe,kao recimo mene.
:-*

Eto vidis lovey,tako treba sa ljudima koji vredjaju. Stalker nije imao losu naperu,ali mu je ton zvucao drugacije.
Primer na delu.
:-*
lovey

Post by lovey »

Stalker, ne znam da li to da okarakterisem kao moju nedostupnost ili kao njenu volju za kontrolom mog zivota?

Da li da odustanem od rekapitulacije i prozivljavanja odnosa iznova i iznova i da se posvetim cistom ignorisanju situacije uz konstantno oprastanje i zahvalnice, uz afirmacije kako je sve u redu i kako je nas odnos pun uzajamnog postovanja i ljubavi?
Stalker

Post by Stalker »

Kako vidim stvari stoje ovako: zbog tvoje nedostupnosti koju si stekla ranije u životu zbog razloga drama koje su se vodile, ona pokušava uvek na isti način da uzme od tebe energiju. Rekapitulacijom možeš da obnoviš svoju izgubljenu energiju. Sobzirom da će roditelji uvek na tebe gledati kao na dete, ti nisi u prilici da budeš potpuno svoja, osim ako se odvojiš od njih.

Gledaj ovako: ako ti se neko trenutno učini kao da ti je neprijatelj, sigurno je da nećeš da mu okreneš leđa već ćeš da proučiš njegove navike i slabosti da bi znala kako da reaguješ u datom momentu. Nebi trebalo da se zatvaraju oči, verujući da si nekim načinom iznad drugog. Ako ti veruješ da šalješ ljubav nekom licu koje nije upoznato sa tim a potencijalni ti je neprijatelj, ti zavaravaš sebe. Trezvenost će da poništi takvu maštariju. Potreban je izuzetan napor da se uloži, da bi se ostalo staložen u prilikama kada smo zasuti paljbom. Dakle, u tim prilikama i ne možeš da šalješ ljubav jer se traži lukav
Post Reply