Dali dobro radim
Dali dobro radim
Pozdrav svima na ovom lepom sajtu.Savet bih htela..Vec 2 god kako primenjujem ono sto nas sve ovde veze,naravno da ako zelim da menjam sebe to zahteva svakodnevni rad ,,sva sreca pa pre ovoga duhovnost mi je jako vazna,,svako jutro zapocnem sa lepim mislima,zahvaljujem Gospodu na svemu sto imam i sto mi je dao i svako jutro pocinjem blagosiljavam taj dan i sve ljude koje cu sresti..meditiram i lepo se osecam..medjutim u proteklih nedelju dana toliko negativnosti izlazi iz mene,,naravno recima najvise da sam se zapitala dali je efekat suprotan-i afirmacije radim,meditiram ne striktno svaki dan i retko dozvolim da neko drugi moje raspoozenje promeni a ako se i desi povratim se tako sto sebe pitam-dali je ta osoba jaca od moje ljubavi prema sebi..naravno nisam robot i dodje mi zuta minuta-ali bas zbog bujice negativnosti sto odjednom izlaze iz mene dali to je sto je normalno kada ispitujes sebe i radis duhovno na sebi ili ja nesto pogresno radim,,pozdrav i svako dobro svima,,
Re: Dali dobro radim
Iz moje perspektive, radiš baš onako kako treba.
Ovo su simptomi emocionalnog čišćenja do kojeg dolazi kada počnemo s radom na sebi. Nemoguće je stvoriti novi obrazac razmišljanja, ponašanja i osjećanja dok se ne riješiš starog. A riješit ćeš ga se tako što ćeš ga prvo postati svjesna. Ono čemu se opireš, što potiskuješ, ostaje u tebi. A to nešto će više puta pokušavati izaći van i privući tvoju pozornost. Kada to nešto počne navirati, na tebi je da s ljubavlju njeguješ taj osjećaj, tu vibraciju i prihvatiš ju. Sama svjesnost te emocije ima iscjeljujući učinak. Neki to zovu božanskom alkemijom - sposobnost da svojom suosjećajnom pažnjom transformiraš emociju, koja nije ništa drugo nego jedan oblik energije. Znanost je dokazala da se stvari oko nas mijenjaju u našoj prisutnosti. Stoga, da bi se emocija promijenila, transformirala, sve što joj treba jest tvoja pažnja. Umjesto da bježiš od emocije, uroni u nju. Ako se pojavi tuga, uzmi nekoliko trenutaka i dopusti da te tuga preplavi. Opazi kako tvoje tijelo reagira na tugu. Ako je budeš dovoljno svjesna, ako ne prestaneš disati, uskoro ćeš shvatiti da više nisi tužna. Možda se pojavi neka druga negativna emocija, ali onda samo ponavljaš postupak. Ostaješ uz nju i osjećaš ju. Tako radiš sve dok se emocija ne pretvori u pozitivnu (a hoće, vjeruj mi).
Svaka emocija je oblik energije, i stoga, nije istina da neke nije ok osjećati, a neke druge jest. Negativne emocije samo su drugačiji oblik pozitivnih. Bez negativnih emocija nam nikad ne bi palo na pamet da postavljamo pitanja, da tražimo sebe, da si promijenimo život na bolje. Negativne emocije i inat koji iz njih proizlazi nas tjeraju da budemo još bolji i jači. Negativna emocija te tjera da pitaš, a pozitivna stiže kao odgovor. Uvijek.
Ovo su simptomi emocionalnog čišćenja do kojeg dolazi kada počnemo s radom na sebi. Nemoguće je stvoriti novi obrazac razmišljanja, ponašanja i osjećanja dok se ne riješiš starog. A riješit ćeš ga se tako što ćeš ga prvo postati svjesna. Ono čemu se opireš, što potiskuješ, ostaje u tebi. A to nešto će više puta pokušavati izaći van i privući tvoju pozornost. Kada to nešto počne navirati, na tebi je da s ljubavlju njeguješ taj osjećaj, tu vibraciju i prihvatiš ju. Sama svjesnost te emocije ima iscjeljujući učinak. Neki to zovu božanskom alkemijom - sposobnost da svojom suosjećajnom pažnjom transformiraš emociju, koja nije ništa drugo nego jedan oblik energije. Znanost je dokazala da se stvari oko nas mijenjaju u našoj prisutnosti. Stoga, da bi se emocija promijenila, transformirala, sve što joj treba jest tvoja pažnja. Umjesto da bježiš od emocije, uroni u nju. Ako se pojavi tuga, uzmi nekoliko trenutaka i dopusti da te tuga preplavi. Opazi kako tvoje tijelo reagira na tugu. Ako je budeš dovoljno svjesna, ako ne prestaneš disati, uskoro ćeš shvatiti da više nisi tužna. Možda se pojavi neka druga negativna emocija, ali onda samo ponavljaš postupak. Ostaješ uz nju i osjećaš ju. Tako radiš sve dok se emocija ne pretvori u pozitivnu (a hoće, vjeruj mi).
Svaka emocija je oblik energije, i stoga, nije istina da neke nije ok osjećati, a neke druge jest. Negativne emocije samo su drugačiji oblik pozitivnih. Bez negativnih emocija nam nikad ne bi palo na pamet da postavljamo pitanja, da tražimo sebe, da si promijenimo život na bolje. Negativne emocije i inat koji iz njih proizlazi nas tjeraju da budemo još bolji i jači. Negativna emocija te tjera da pitaš, a pozitivna stiže kao odgovor. Uvijek.
- jovanajovana10
Super sve radis - samo tako nastavi ! )))
i uzivaj, ne obaziri se na to ''koliko je vremena proslo....'' , to nije vazno ! uzivaj u svemu tome koliko god mozes
<3
saljem ti podrsku !
i uzivaj, ne obaziri se na to ''koliko je vremena proslo....'' , to nije vazno ! uzivaj u svemu tome koliko god mozes
<3
saljem ti podrsku !
-Danas je moj srecan dan !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Super radis i rekla bih da ti bas ide! Samo napred!
Imam svoju unutrašnju lepotu koja privlači druge!
Ja imam običaj da verujem da nema negativnih ni pozitivnih emocija. Samo ima onih koje nismo još sagledali na pravi način i onih koje su nam poznate. Kada sve one neprijatne emocije sagledamo onako kako bi trebalo da ih gledamo, onda one postaju kao i sve ostale emocije. Sve su to naši dragoceni putokazi. Korisno je reći, kad nas neko iznervira "izvini što si me iznervirao"... kad nas povredi "izvini što si me povredio"... i onda pratiti emocije... I učiti... učiti...