E kod mene je malo drugacija situacija…naime, osoba koja mi se jako dopada pati od anksioznosti! Trebalo je vremena da mu se uspostavi dijagnoza, onda je prosao psihoteapiju i lecenje akupunkturom, kasnije mu je pomagala homeoterapija. Sve se to desavalo daleko ranije, pre par godina, tada se jos nismo ni znali. Nakon sto je prosle godine izasao iz dugogodisnje veze, a nedugo zatim mu se i mama doselila u stan i donela demenciju i probleme, anksioznost je pocela da se javlja ponovo, sve cesce. Napominjem da radi puno, nekad i 20 sati, da je njegova anksioznost nastupila usled nagomilanog stresa...
Elem, ja sam sve to znala, tacnije on mi je sve rekao…puno vremena smo provodili zajedno, pokusala sam da ga uverim da ne da mi to ne smeta, vec da zelim da mu pomognem…onog trenutka kad smo poceli da razgovaramo o vezi, poceo je da nestaje na par dana…jednostavno ili izignorise potpuno tu temu ili nestane i ne javlja se nekoliko dana…kako je to pocelo da se ponavlja i da traje duze, insistirala sam da mi objasni u cemu je problem…odgovor me je zaprepastio: „ti si meni okidac za anksioznost!“ pojasnio mi je da iako ga ja ne pritiskam, u njemu se iz cista mira pojavi pritisak, stres, grcenje u stomaku i onda se oseca sve gore i gore…kada razgovaramo o obicnim, svakodnevnim temama – sve je ok…ali, kako on kaze, cim se pomene i najobicnije „ljubim te“ na kraju poruke, kod njega krece reakcija…sa danasnjim danom, nismo se culi vec 9 dana…vise ni ne znam zasto, sta sam rekla…
Ne znam kako da se postavim…da li da ga ostavim, odnosno da se distanciram od njega, da mu ne bih pravila problem a i da se ne bih ja nervirala – jer, ruku na srce, poludeh vec od tih igrica ili da ga gnjavim bez prestanka dok ne navikne da sam tu? Nisam neko ko lako odustaje, ali ovo vec prevazilazi moje mogucnosti…Pitam se da li koristi svoju anksioznost i kad treba i kad ne treba? koliko su zapravo anksiozni ljudi iskreni po pitanju svog stanja?
Uzgred, mi nismo klinci, ja imam 39, on 43 god
Svako ko moze da pomogne, posavetuje, bicu vrlo zahvalna, jer ne znam sta da radim
ON je anksiozan
Re: ON je anksiozan
Alisina mama,
Moj predlog za pogledati od srca! Jako je volim i cijenim, divna Zdenka Andrijić! Mislim da bi ova tema dala i odgovor na vaše pitanje! Ne uspijevam okačiti link ali ćete lako pronaći na youtube
25.03.2016. Ogledalo
Puno mira i ljubavi od srca!
Volim te! Hvala ti!
Volim te! Hvala ti!
Moj predlog za pogledati od srca! Jako je volim i cijenim, divna Zdenka Andrijić! Mislim da bi ova tema dala i odgovor na vaše pitanje! Ne uspijevam okačiti link ali ćete lako pronaći na youtube
25.03.2016. Ogledalo
Puno mira i ljubavi od srca!
Volim te! Hvala ti!
Volim te! Hvala ti!
Lara